- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oni se svi kuže u kompove.
Premalo grafičke imaš
Oni se svi kuže u kompove.
Premalo grafičke imaš
e, đurđa, daj mi dodaj još 20 grama grafičke, da mogu bc2 pokrenut
Možda vama neće biti smiješno, al ja sam crkavo od smijeha kad se frend bojao otvorit Properties pod My Computer "da nebi nešt s*ebo".
Nadalje, većina ljudi koje znam taktove procesora množi znači ako je npr. dual core 3.0GHz u pitanju njima je to 6GHz.
Na grafičkim karticama je najbitnija memorija itd.
Nekad je smiješno, al fakat me zna iživcirat to.
Ovaj facebook me više nemože iznendait... PS3 igre na PS2, mora da ima neki alienski PS2.
I da može zar je to posao Hacker-a,oni pogrešno shvaćaju šta je to Hacker,ali neka nemoj tako govoriti postoji i program za "hakovanje" "fejsa",ti ukucaš "mejl" i "pas" ti dođe.
Ovaj facebook me više nemože iznendait... PS3 igre na PS2, mora da ima neki alienski PS2.
I da može zar je to posao Hacker-a,oni pogrešno shvaćaju šta je to Hacker,ali neka nemoj tako govoriti postoji i program za "hakovanje" "fejsa",ti ukucaš "mejl" i "pas" ti dođe.
samo nadobudna dječica koja se isfuravaju da znaju o računalima viču haker faker ono ono
Anonymous
Još jedan biser s posla - kolega ima neki bijesni Toshiba laptop, platio ga cca 10 000 kn. Kaže da mu ne radi Firefox, i da ja to pogledam. Lik donese lap, uključim, bootanje traje brat-bratu 4 minute... Konačno se digne sustav, a ono na njemu paralelno rade dva antivirusa (jer ''više je bolje, tako je dvostruko zaštićen'', veli on), besplatni Avast i plaćeni McAfee. Pogledam ostatak lapa a ono čušpajz, kaos, ma užas jedan - sve zbrda zdola, muzike ima na 15 različitih mjesta, filmove skida gdje stigne (jer uz IE ima i Firefox i Chrome, pa koji prvi pogodi, a svaki skida u neke svoje mape), ma organizacijska noćna mora.. Da ne spominjem hrpu raznih toolbarova u svakom pregledniku..
Meni se testisi povukli nazad u tijelo na sam izgled kompa, i vidim da formatiranje ne gine. I čisto ga pitam kak to da mu samo Firefox ne radi, kaže ne radi i da ga je valjda 5 puta ponovno instalirao. Evo pogle - i lik ode u Program files i OBRIŠE MAPU!!! Mene jeza uhvatila, pitam da li on sve tako ''deinstalira'', veli lik - DA! Znači brisanje mapa je njemu deinstalacija...! Oduzeo sam se od smijeha! Pa nije ni čudno da ti je komp u banani, majmune...
I koja je pouka? Nije žvaka za seljaka!
P.S. a da ne velim koliko sam vremena proveo objašnjavajući mu da 32-bitni Windowsi NE MOGU alocirati više od 3 i kusur Gb memorije, jer on ima 4 i to ga muči ''kak ne piše 4?''...Bojim se i pitat na koliko on misli da mu taj mu taj x4 CPU radi megaherca - jer već vidim odgovor - 12,34!!!
1. Meni frend kaže da će on nabaviti God of War 3 za PC i ja njemu govorim da tog nema za PC i on meni kaže da on to kupuje od nekog tipa koji napravi verziju za PC, ako je izašla samo za konzole i da ako ga ulovi policija da će onda jako nahebat.
Kažem ja njemu da je nemoguće da taj tip radi te verzije za PC da bi već bilo na netu i on kaže da to nije na netu nego tip prodaje za 20 kn -.-.
2. Isti taj frend me pita dal može igrati igre za PS3 na PC-u ako kupi BluRay čitač i ugradi u komp
1. Meni frend kaže da će on nabaviti God of War 3 za PC i ja njemu govorim da tog nema za PC i on meni kaže da on to kupuje od nekog tipa koji napravi verziju za PC, ako je izašla samo za konzole i da ako ga ulovi policija da će onda jako nahebat.
Kažem ja njemu da je nemoguće da taj tip radi te verzije za PC da bi već bilo na netu i on kaže da to nije na netu nego tip prodaje za 20 kn -.-.
2. Isti taj frend me pita dal može igrati igre za PS3 na PC-u ako kupi BluRay čitač i ugradi u komp
Ne seri ?!
Upravo mi jučer moj govori kako će God of War 3 instalirati za PC, ja mu govorim po 10. put da ne može, on kaže onda ću God of War I i II, rek'o, pa to je za emulator, to možeš, kaže on, nije za emulator, igra se instalira i igra, ma reko mrš u pi*** materinu.
Ne seri ?!
Upravo mi jučer moj govori kako će God of War 3 instalirati za PC, ja mu govorim po 10. put da ne može, on kaže onda ću God of War I i II, rek'o, pa to je za emulator, to možeš, kaže on, nije za emulator, igra se instalira i igra, ma reko mrš u pi*** materinu.
Pa pustite ga da vam pokaze onda xD Cak mu i mozete tih 20kn donirat, ali ako on ne uspije duzan vam je 50
evo ljudi ima nešto što se priča po zadru(nemorate mi vjerovat):
lik se zove filip zovu ga fiki, uglavnom prijatelj mu je dao gtasa da preprži , ali on nije mogao brata čekati da mu to preprži, a lik nema pojma o računalima,
od toliko nestrpljivosti da zaigra igru(koju su u to vrijeme svi igrali) dođe faca zagrije tavu i ubaci oba cd-a , kada se to sve ''spržilo'' zove brata i pita kako da posloži komadiće u dvd čitač..
kada mi je frend to ispričao ja gledam u njega ono wtf, ali sam se raspitao i svi govore ŽIVA ISTINA.
evo ljudi ima nešto što se priča po zadru(nemorate mi vjerovat):
lik se zove filip zovu ga fiki, uglavnom prijatelj mu je dao gtasa da preprži , ali on nije mogao brata čekati da mu to preprži, a lik nema pojma o računalima,
od toliko nestrpljivosti da zaigra igru(koju su u to vrijeme svi igrali) dođe faca zagrije tavu i ubaci oba cd-a , kada se to sve ''spržilo'' zove brata i pita kako da posloži komadiće u dvd čitač..
kada mi je frend to ispričao ja gledam u njega ono wtf, ali sam se raspitao i svi govore ŽIVA ISTINA.
... I Mato jos dan danas poljece sa brda sa svojim overclockanim baotianom...
Proziva profesor iz informatike svakog u razredu, i usput pita je li ima doma kompjuter i pristup internetu. Kaže jedan koji je htio ispasti pametan: profesore, ja nemam kompjuter nego laptop. Onda mu je prof. objasnio da i laptop spada pod PC.
A što se tiče zbrajanja takta procesora, to je redovito...
neki dan pitam ja frenda oce doc do mene da malo poigramo xbox,
i on mene pita koji sam uzeo,
ja njemu kazem: ovaj novi 360 slim sa valhalla plocom koji jos nema modifikaciju.
I on meni odgovara: pa nije 360 novi nego 720....
a ja:
EDIT: sjetio sam se jos jednog
Pricamo mi o kompovima i dosli do procesora i pitam ja njega koliko ima njegov jezgri
a on: ima 3 jezgre, dvije u kompu i jedna u mobu
ja nisam mogao vjerovat
Ja sam davno svim ljudima počeo pristupati kao da nikad nisu vidli kompjuter, a tek neki mi daju do znanja da su napredniji od toga.
Ja sam davno svim ljudima počeo pristupati kao da nikad nisu vidli kompjuter, a tek neki mi daju do znanja da su napredniji od toga.
počeo sam sad i ja tako...
Evo jedne situacije sa instalacijom Windowsa i curama (bez uvrede molim jer za ovakvu glupost jednostavno nema objašnjenja)
Sestrina cimerica si je kupila novi laptop i ja sam joj po svojoj sestri poslao instalacijski disk i rekao: "seka, to nije teško, preko telefona ću vas voditi kroz instalaciju" i misleći da će sve biti u redu pošaljem ju tako sa diskom na fakultet. Ja njima objasnim što treba sitsnut i da mi sestra na telefon frendicu da joj dajem upute za instalaciju. Pobrisala ona disk hard, i sad krene instalacija i ona mene pita: "E, jel mogu ja sad disk izvadit?"
Samo sam smireno rekao: "Ne, računalo povlaći podatke sa diska i rekao joj da sačeka, stavio je na čekanje i puknuo se smijat.
Ma dobro, budući da one znaju samo ono što trebaju znati za faks i posao ne zamjeram im. Ja im uredno održavam prijenosnike i sve tako da me ni ne čudi pošto nemaju iskustva :)
Eh, te cure nemožeš ni s njima ni bez njih
Evo jedne situacije sa instalacijom Windowsa i curama (bez uvrede molim jer za ovakvu glupost jednostavno nema objašnjenja)
Sestrina cimerica si je kupila novi laptop i ja sam joj po svojoj sestri poslao instalacijski disk i rekao: "seka, to nije teško, preko telefona ću vas voditi kroz instalaciju" i misleći da će sve biti u redu pošaljem ju tako sa diskom na fakultet. Ja njima objasnim što treba sitsnut i da mi sestra na telefon frendicu da joj dajem upute za instalaciju. Pobrisala ona disk hard, i sad krene instalacija i ona mene pita: "E, jel mogu ja sad disk izvadit?"
Samo sam smireno rekao: "Ne, računalo povlaći podatke sa diska i rekao joj da sačeka, stavio je na čekanje i puknuo se smijat.
Ma dobro, budući da one znaju samo ono što trebaju znati za faks i posao ne zamjeram im. Ja im uredno održavam prijenosnike i sve tako da me ni ne čudi pošto nemaju iskustva :)
Eh, te cure nemožeš ni s njima ni bez njih
najžešće je kad cure krenu po fejsu pisat statuse tipa: ebeni fejs steka grrrrrrrrrrrrrrr, šta je opet s fejsom itd. ja se samo slatko smijem jer znam da je džungla od kompa u pitanju(ne hardverski već softverski,kila virusa/spyware-a,disk fraggan do bola a errora da te glava zaboli)
najžešće je kad cure krenu po fejsu pisat statuse tipa: ebeni fejs steka grrrrrrrrrrrrrrr, šta je opet s fejsom itd. ja se samo slatko smijem jer znam da je džungla od kompa u pitanju(ne hardverski već softverski,kila virusa/spyware-a,disk fraggan do bola a errora da te glava zaboli)
Tako je i od mojeg jednog susjeda sestra. On živi u Križevcima a sestra mu radi u Zagrebu i na stanu ima laptop. E sad ona je pokupila brdo virusa i ko zna kakvog smeća jer joj je ilegalan ključ za zaštitu blokiran a novi iako joj je on pokazao što i kako nije stavila. Donjela ona za vikdend laptop pun virusa toliko pun virusa da kao što on kaže "moraš kod nje čekati 5 sekundi da ti se pojavi slovo u Wordu koje si stisnuo. " I još mu je kasnije nekako uspijela zeznuti prijenosni HDD. Stavila ga u svoj laptop i virus ga je uništio. Kao što kaže "Na mijstu HDD-a ostala je samo mapa koja se neda otvoriti niti ništa".
OT: takav virus maknes sa avirom pro,i mene je uvatio..
Topic:prijatelju slozijo komp u 3mj i sve divno 4gb ram(1333Mhz),phenom II x4 840(3,2),hd6870,500gb hard.i zove on mene,kaze:komp nije slozen ni za k*rac sve nes steka,ja do njeg a ono đungla instalacija igre na hardu na 3 mjesta i jos na 2 mjesta instalirano,ja to njem sve sredio digo mu win 7,jer je imo XP i klokam mu proc na 3,6 i grafu na 950/1200 sve stabilno sa prime95 reko mu da ostavi preko noci i to je to,dolazi on sutradan u ekipu i krene on e skiljavi mi kloko proc na 14,4 i sad sve leti i jos mi unaprjedio komp na 4gb rama,LOL
Dobio u mene frend tek komp i sad mu nema zvuka. i on meni govori: "Meni je rekao komsijja da instaliram drivere od graficke !!"
Dobio u mene frend tek komp i sad mu nema zvuka. i on meni govori: "Meni je rekao komsijja da instaliram drivere od graficke !!"
Izmisli nešto bolje.
JA SAM SVOJEM FRENDU OBJASNIO; DA SE IGRE ZA PS2 mogu moddat, samo da je jako teško, te da malo ljudi to rade, većinom imaš samo modanei san andreas, i on mene za svaku hebenu igru pita, a jel ima modana verzija.
Bio je jedan teški haker u školi, pa smo ga jednom pitali kolku zvučnu ima? A on veli onu najjaču od 4 gige.
Onda kad zbravajaju gigaherze je isto često, i još mi tvrdi da je to tak i da ja krivo govorim.
Dvojezgreni procesori su jači od četverojezgrenih.
Pitam jednog dečka koju grafičku ima, a on meni veli 9500gt 512 mb, al ta je jača od one s gigom.
Kad mi je frend počel igrati cod ja mu velim nek pogleda kolko fps-i ima. On veli ok. I tak ga ja pitam dal si je stavil da mu kaže, a on meni: ma neću meni je i ovak dobro ne treba mi to, znam i bez toga igrati (vjerojatno je mislil da je cheat, kaj ja znam :D)
Bio je jedan teški haker u školi, pa smo ga jednom pitali kolku zvučnu ima? A on veli onu najjaču od 4 gige.
Onda kad zbravajaju gigaherze je isto često, i još mi tvrdi da je to tak i da ja krivo govorim.
Dvojezgreni procesori su jači od četverojezgrenih.
Pitam jednog dečka koju grafičku ima, a on meni veli 9500gt 512 mb, al ta je jača od one s gigom.
Kad mi je frend počel igrati cod ja mu velim nek pogleda kolko fps-i ima. On veli ok. I tak ga ja pitam dal si je stavil da mu kaže, a on meni: ma neću meni je i ovak dobro ne treba mi to, znam i bez toga igrati (vjerojatno je mislil da je cheat, kaj ja znam :D)
1. Moguce ovisi koji, generalno ne.
2.U cemu je prob? Slaba je grafa i onako pa jedva trosi i tih 512mb a ako je pre oc. verzija cini se vrlo moguce.
9500GT 512 DDR3 > 9500GT 1024 DDR2
Vise sam se ja u ovoj temi nasmijao "upućenima" nego neukima
Dobro da do prije par mjeseci nisam postavljao pitanja u vezi zbrajanja procesora.
Ja i prijatelj smo se čudili kad sam zamijenio AMD 64 x2 5200 sa 2,7 GHz (za kojeg sam mislio da ima 5,2 GHz zbog naziva 5200) sa Athlonom II 3,0 GHz x4 640. Raspravljali smo o tome kako ovaj ima sa 4 jezgre samo 6,4 GHz umjesto 12.
Onda da se napravim pametan, kao ja sve znam, objašnjavao sam mu da AMD za razliku od Intela ostale jezgre stavlja slabije jer su manje kvalitete .