Vidim da je bilo dosta sličnih tema koje su se svodile na to kakvu enkripciju staviti, koliko traje probijanje koje, da je najbolje kablom i adio... Ali jako rijetko je spominjano tko vam zapravo krade wireless. (Vjerojatno i dobar dio vas to radi).
Neki dan mi se brat požalio da jedva gleda neki stream na webu, pa sam mu išao remote pogledati malo komp - standardno - jel nešto downloada, jel kakav spyware...sve u redu. Padne mi na pamet da se spojim na router i imam šta vidjet: uredno mu se kače nekih dvoje... Za prvu ruku sam disableao wireless, pa danas došao na uviđaj.
Pregledom potrošnje je postalo jasno da mu od kraja prošlog mjeseca kradu net i do ono..divljački cuclaju. Probili mu paket od 15GB prometa..na 20ak GB...U jednom danu (01.02.) su napravili preko 5GB prometa?! Stoka.
Zanimljivo u cijeloj priči je to da sam neki dan isto tako čuo da se npr. u Osijeku neki dečki spojili na net tako da su "zvali jednog tipa koji im je rekao koju antenu da kupe za 200kn, i onda im on došao, pogledao koje su dostupne mreže, i spojio ih. Da bi lik ispao "fer" rekao im je...ajde spojit ćemo vas na ovu tu mrežu - ovaj ima flat promet" ?!
Moje pitanje je: da li itko od lopova može znati koji ti imaš paket prometa? Meni se čini da se radi o t-scum technicianu koji točno zna od koga gdje ukrasti - ima sve žive podatke, a na crnjaka ovako kretenski zarađuje...
Eh, da....danas mi brat kaže - "pa onaj dan kad si mi privremeno isključio wireless, vidio sam par sati poslije u zgradi onog tehničara iz t-coma koji mi je spajao to sve nedavno." Zanimljivo, ha? (Ostavio mu je defaultni username na routeru, i čak mu ostavio na papiriću koji je key za wireless). Mogao bi se kladit da su ga ovi dvoje zvali da om dođe popravit jer se više ne mogu spojit...Najbolje u cijeloj priči je to što ADSL i slično u stan (uz nadoplatu) dolaze instalirati ti i takvi tehničari (naravno da ima i poštenih ljudi koji rade taj posao) - kod ljudi koji baš nisu upućeni u cijelu priču, nego se samo jednog dana začude odakle im toliki računi, a ova stoka ih još dodatno dere...
Možda sam brutalan, ali takve likove bi ja lijepo otišao posjetit s katranom, perjem i baseball palicom. 

AMD u <3 Intel u C===3
, ako je i flat onda zamislite brzinu koju dobiva taj vlasnik strasno malu, i jos mi prijatelj veli da je primjetio to ali nije se upustao da se kaci na susjedov net, takodzer je rekao da jeu cijeloj toj zgradi jedna firma uspostavljala net, nekima preko kablova nekima preko wellnesa.Nemogu vjerovat da im nisu stavili nikakav oblik zastite pa cak ni obicni pasword.A opet mi nisu jasni ti vlasnici zar ne primjete da im je net toliko otezan da nemogu otvorit obicnu stranicu.Ne znam sta je zabrinjavajuce, neprofesijonalnost davatelja ili nesposobnost vlasnika.