T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL

poruka: 1.227
|
čitano: 338.020
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo, malo da vam cure sline, pogledajte slike, a obični sam korisnik najniže brzine, flat.

Belji se

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 19:29 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL

Evo moje brzine... zalosno, mislim da mi je stva do instalacija a i spajaju se 2 kompa preko wirelessa pa se brzina prepolavlja. Prije mi je mjerio oko 400 i nesto ili tako nesto, sad izgleda onda da je to onda povecanje... Cool

Speed test Speed test
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
16 godina
neaktivan

evo meni na speed testu kaze ovako http://www.speedtest.net/result/421514110.png

dok na onom carnetu kaze http://bwm.carnet.hr/results.php?kbps=1461.3&downloadtime=5.895&KB=1051.575&recorded=1

e sad sta je tocno? jer je velika razlika u ovom dvoje? dal su mi povecali ili me samo malo za***u hhe

17 godina
neaktivan

To oni povećavaju samo u ZG, Rijeci i slično?  ili će eventualno do 29.4 upalit u svim manjim mjestima??

Mislim zanima me jer ipak ako je besplatno, zašto ne iskoristit :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
divines kaže...

evo meni na speed testu kaze ovako http://www.speedtest.net/result/421514110.png

dok na onom carnetu kaze http://bwm.carnet.hr/results.php?kbps=1461.3&downloadtime=5.895&KB=1051.575&recorded=1

e sad sta je tocno? jer je velika razlika u ovom dvoje? dal su mi povecali ili me samo malo za***u hhe

evo ispravak testirao sam u varazdinu da je server ali ispadne isto

zna netko sta je to sad?
16 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Evo, malo da vam cure sline, pogledajte slike, a obični sam korisnik najniže brzine, flat.

Belji se

I ja isto, flat, najniza brzina i ni u njvecem ludilu nece preko 200 kbps!! U cemu je problem, instalacije?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
16 godina
neaktivan

Jel zna netko u kojim kvartovima u Zagrebu prvo povecavaju brzine???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Belji se

droool...

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
16 godina
protjeran

jel iko zna oceli optima poduzet takve korake

RoBa the ljuti

0 0 hvala 0
17 godina

Optima je podigla prije jedno 3-4 mjeseca.. 4mbps ti dođe jedno 120kn sa flatom ako se ne varam.. (ispravite me ako griješim),   a t-com 179kn..

Q6600 (3.0Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Belji se

cek...imas 2 mbita a skida ti ko da imas 8 ???? kako to ?????
Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV
17 godina
neaktivan

OK, sad mi vise nije jasno... oni to povećavaju čisto tako u trajanju do 1.5, pa onda vraćaju na staro, ili trajno povećavaju, ali će se to ljudima povećat kako stignu ti tehničari to obavit??

Mislim iz konteksta poruke koju sam ja dobio sam shvatio da je to kao neka "promo ponuda" koja traje 2 mjeseca...

0 0 hvala 0
17 godina
Lightning kaže...

OK, sad mi vise nije jasno... oni to povećavaju čisto tako u trajanju do 1.5, pa onda vraćaju na staro, ili trajno povećavaju, ali će se to ljudima povećat kako stignu ti tehničari to obavit??

Mislim iz konteksta poruke koju sam ja dobio sam shvatio da je to kao neka "promo ponuda" koja traje 2 mjeseca...

Ma ne krivo si shvatio, oni povecavaju brzine od 03.02 do 01.05, nekomu ce u drugom nekome u trecem mjesecu, nemogu sve isti dan, pa su sebi dali vremena.

A izgleda da vamo unas nesto mute, (nadam se da ce uskoro bit brzine vece) jer evo na speed testu:
http://www.speedtest.net/result/421679061.png

I smanjile mi se brzine totalno, skidam nesto sa MegaUploada i obicno imam oko 200 kb/s a sad sam imao 30-50, valjda ce i meni doc brzo jer valjda testiravaju(da bar bude neke greske i dobijem malo vise od 4)
17 godina

pa uključite malo mozak, kakvo povečavanje pa onda opet nakon mjesec dana smanjivanje daj malo razmisli šta pišeš.

Povečanje če biti stalno, a zašto do 1.5 pa jer bi sve pošlo u racku kad bi svima odjednom podigli brzine.

0 0 hvala 0
16 godina
divines kaže...

gle ne laže ti ni speedtest a ni carnet

Matematika:

1 byte = 8 bit

1 megabyte = približno 1024 kilobyte

Kilobit (kb)  Kilobyte (kB)
Megabit (mb)  Megabyte (mB)

1 mB/s = približno 1024 kB/s  ---  megabyte i kilobyte

1 mb/s = približno 1024 kb/s  ---  megabit i kilobit

Rezultati:

a) tvoj rezultat na speedtestu: download - 1497 kb/s i upload - 620 kb/s

b) tvoj rezultat na carnetu: vaša trenutna brzina podataka iznosi: 1.43 mb/s što znači da možete prenositi podatke brzinom od 182.66 kB/s s našeg poslužitelja

Rješenja:

Rješenje za speedtest: 1497 kb/s  ---  znači to su kilobiti, podijeli 1497 sa 8 =187,125 kB/s (kilobyte/second)

Rješenje za carnet: 1.43 mb/s = što znači da možete prenositi podatke brzinom od 182.66 kB/s (kilobyte/second) --- ovdje je već preračunato

Zaključak:

pogledaj 187,125 i 182,66 skoro pa isto... znači ne laže niti jedno i probaj skidati s nekim download managerom i vidjet ćeš da će ti brzina biti 180 - 190 kilobyte/second

nadam se da sam pomogao...

EDIT: da nadodam... povećanje brzine vršit će se od 1.3 pa do 1.5 i biti će za stalno poslije neće smanjivati
nemogu svima isti dan povećati i ovo se odnosi samo na download, upload i cijene se neće mijenjati
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 2:25 (lovac82).
17 godina
neaktivan
jeGGer kaže...

pa uključite malo mozak, kakvo povečavanje pa onda opet nakon mjesec dana smanjivanje daj malo razmisli šta pišeš.

Povečanje če biti stalno, a zašto do 1.5 pa jer bi sve pošlo u racku kad bi svima odjednom podigli brzine.

A kako da ja to shvatim kad mi dođe emajl sa naslovom "U periodu od 2.03 do 1.05 se povećavaju brzine"... mislim poznavajući T-Com oni uvijek imaju neke "promotivne ponude" koje traju par mjeseci to mi i nije bilo toliko čudno...

A zašto povećavaju DL, kad ostavljaju upload isti??
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Belji se

Ovo je na t.comu ili na drugom ISP-u???
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
Lightning kaže...
jeGGer kaže...

A kako da ja to shvatim kad mi dođe emajl sa naslovom "U periodu od 2.03 do 1.05 se povećavaju brzine"... mislim poznavajući T-Com oni uvijek imaju neke "promotivne ponude" koje traju par mjeseci to mi i nije bilo toliko čudno...

A zašto povećavaju DL, kad ostavljaju upload isti??
 bitno je da nešto povečaju, osobno mi je drago što su povečali DL jer stalno skidam neke filmove.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 10:30 (jeGGer).
16 godina
neaktivan
gujarroba kaže...

jel iko zna oceli optima poduzet takve korake

LOL , pa Optima je to napravila prije nekih 2 mjeseca ili čak i više nisam siguran...

Cijene ostale iste , brzina se digla..
Cpu : Amd Athlon 4000+ Ram : 2 gb DDR2 ( 800mhz ) Kingmax HDD Seagate-Maxtor 160 gb Gainward Bliss 8800 gt 1 gb.. Napajanje : OCZ 600 W Mouse - Mx 518 Keyboard - G-15
16 godina
protjeran
pajic3 kaže...

Optima je podigla prije jedno 3-4 mjeseca.. 4mbps ti dođe jedno 120kn sa flatom ako se ne varam.. (ispravite me ako griješim),   a t-com 179kn..

ispravljam te heh 3mbs 118kn
q6600(3.4ghz )+cooler ThermalRight Ultra 120....2x2gb corsair xms2...hdd320gb....sapphire 3870x2...asus maximus formula
17 godina
neaktivan

Evo meni povecali tijekom noci i sad mi skida 492-493KB/s , paket do 4 megabita :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni jos nisu povecali,jos sam na do 16 megabita

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 11:09 (sani).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Belji se

Smradola. Wraith jedan, nije ti za vjerovat
***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
16 godina
neaktivan

Jel' uopće nekom povećana brzina, ima takvih??

Ljudi čemu svi ti testovi brzine kad se u routeru ljijepo vidi s koliko si spojen i preko toga nemreš taman ti neka flash animacija rekla suprotno. Jedino što možeš mjeriti je test brzine prema pružatelju tk usluga, a sve ostalo je vrlo ovisno o x servera do servera na kojem se vrti dotična stranica.

16 godina
neaktivan

Ljudi čemu svi ti testovi brzine kad se u routeru ljijepo vidi s koliko si spojen i preko toga nemreš taman ti neka flash animacija rekla suprotno. Jedino što možeš mjeriti je test brzine prema pružatelju tk usluga, a sve ostalo je vrlo ovisno o x servera do servera na kojem se vrti dotična stranica.

17 godina
protjeran
bed kaže...

u kakvom to programčiću to gledaš???
kaj da skinem za to
imam router Kasda onaj mali bijeli
xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
17 godina
neaktivan
BlackM kaže...
Smradola. Wraith jedan, nije ti za vjerovat

i_rambo_plache kaže...
  Ovo je na t.comu ili na drugom ISP-u???

GeForce kaže...
cek...imas 2 mbita a skida ti ko da imas 8 ???? kako to ?????

nick kaže...
droool...

Zely kaže...
I ja isto, flat, najniza brzina i ni u njvecem ludilu nece preko 200 kbps!! U cemu je problem, instalacije?

Nije zezanje, časne mi elfovske riječi!Osmijeh 

Zbilja, pa pisao sam vam prije neki dan o tome. Imao sam najprije problem s T-Comom i nepromjenjivom IP adresom više od 24h a potom su to ispravili, i odjednom krenule ove brzine. Isprva 570 kB/s, a sad i ovo što sam vam priložio.

Varaždinska županija, T-Com, paket flat 2 Mb/s (sad valjda kažu 4 Mb/s).

Čak sam ih i nazvao, uz negodovanje mojih kolega da se ne pravim previše pošten, ali nisu mi znali reći uzrok brzine, samo su pitali jel želim da mi smanje ako mi smeta Smijeh  I tako je ostalo...

Živjeli!

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
17 godina
protjeran

LoooooooL

pitali su dal da ti SMANJE???

looooool

kud više

xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

al imaš srećeCool!

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara
16 godina
neaktivan
doxy kaže...
bed kaže...

u kakvom to programčiću to gledaš???
kaj da skinem za to
imam router Kasda onaj mali bijeli
 Imam d-link a gledam u setup-u rotera. Odi u setup pa pogledaj kak to kod tebe izgleda.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice