Spajanje na internet preko remote računala.

poruka: 6
|
čitano: 2.886
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Spajanje na internet preko remote računala.

Bok svima. Imam jednu specifičnu situaciju koja možda zahtijeva malo stručnog znanja i savjeta. Ovak, imam jedan pc koji je offline isključivo za projekte. Imam drugi pc koji je online. Pitanje glasi da li je moguče i kako je moguće spojiti se s prvog na drugo računalo "remote desktop" - znam na teamviewer..s time da prvo offline bude isključivo offline. Ali da se preko remote desktopa može upravljati drugim računalom koje ima vezu na internet. Da li su potrebne dvije mreže, i što od hardvera? Ruter koji može biti offline imam.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spajanje na internet preko remote računala.

Jučer sam krivo pročitao pitanje, pa da probam opet.
Taj offline PC spoji u istu lokalnu mrežu ali mu isključi internet (najjednostavnije, izostavi gateway u TCP/IP postavkama mrežne kartice).
U TeamVieweru pod Extras->Options->General je i Network settings pa u njemu omogući "Incoming LAN connections" koji je po defaultu isključen (umjesto "deactivated" stavi "accept" ili "accept exclusively").

Isto napravi na oba kompa pa se sa "offline PC"-a spoji na "online" sa njegovom IP adresom umjesto ID-a i komunikacija će ići direktno a ne više preko TV servera.
Valjda neće trebati i u treće čitanje :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2023 7:21 (Mladen).
17 godina
Mladen kaže...

Jučer sam krivo pročitao pitanje, pa da probam opet.
Taj offline PC spoji u istu lokalnu mrežu ali mu isključi internet (najjednostavnije, izostavi gateway u TCP/IP postavkama mrežne kartice).
U TeamVieweru pod Extras->Options->General je i Network settings pa u njemu omogući "Incoming LAN connections" koji je po defaultu isključen (umjesto "deactivated" stavi "accept" ili "accept exclusively").

Isto napravi na oba kompa pa se sa "offline PC"-a spoji na "online" sa njegovom IP adresom umjesto ID-a i komunikacija će ići direktno a ne više preko TV servera.
Valjda neće trebati i u treće čitanje :)

Mladene hvala na objašnjenju. :) Iako mi nije sasvim jasno što je "TV server? Uglavnom poanta je ta da offline računalo bude zaštićeno od interneta, a da prema potrebi preko remoteviewa mogu upravljati online računalom. U svakom slučaju kad posložim to budem probao kak to radi. 

16 godina
Goran kaže...

Iako mi nije sasvim jasno što je "TV server? 

Team Viewer server?

Tigar Krezumica
17 godina
fromcelltohell kaže...
Goran kaže...

Team Viewer server?

Aha 

Hvala

16 godina
Goran kaže...
fromcelltohell kaže...
Goran kaže...

Team Viewer server?

Aha 

Hvala

NNČ. LP 

Tigar Krezumica
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice