Pozdrav trebam savjet jer sam neznam sta da uradim.Imam dva PC-a koji su spojeni u ruter, spliter razdvaja telefon i ruter i to je sve ok i to se nalazi u prizemlju kuce.I sad trebao bi treci PC umrežiti koji je na katu , na katu je i jos jedan telefon (ali je mreza ista,isti broj :D )
Sad kako sam laik neznam jel pametno isplatno vuci,busiti toliko za provuci lan kabel sa kata do rutera ili probati se spojiti wirlessom ili nesto trece..Da napomenem da mi je nedavno istekao ugovor optimin flat paket od 4gbs,pa tako da i tu ima mjeta za pomake ??

Nisi napisao kakav router imaš ali ajmo predpostaviti da ima mogućnost bežičnog spajanja. U tom slučaju trebaš investirati, ako već nisi, u wlan karticu (pci ili usb) kako bi se mogao bežično spojiti. To je ok za kakav takav pristup internetu ali ovisno o udaljenosti i izolaciji signal može varirati a samim tim i kvaliteta veze. Slabije korištena solucija koju sam jednom imao prilliku isprobati je powerline adapter. Najbolje koristiti za to računalo na katu gdje je kabel najteže provući. Kupiš komplet od 2, jedan ubodeš u struju negdje kod routera i spojiš na router mrežnim kablom, a drugi na kat kod računala u struju i mrežnim kablom do računala. Kod mene je super radilo.