Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.402.645
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Optima telekom internet

Jel zna netko kako popraviti taj problem s flash playerom? Čujem da se dosta ljudi žali na taj problem s Youtube-om.

Maloprije sam zvao Optimu opet, neki kvarovi su se od petka navečer pojavili i intenzivno rade na uklanjanju tih problema. Kaže: na vašem području imamo poteškoća. Slavonija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Optima telekom internet

primijetio sam znatno poboljsanje... 

cak i bolje nego sta sam prije ima

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 16:19 (Obi Wan).
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Evo moj novi doživljaj sa Optimom.

Početkom prošlog mjeseca sam odjavio TV, slabo gledam, a moji u kući također, tako da mi je to onda samo nepotreban trošak. Nazvao sam službu za korisnike da pitam koliko će me ta odjava koštati. Pored toga, ugovor mi ističe za cca 3 mjeseca, a u tom roku imam pravo besplatno izmjeniti paket usluga, ili čak odjaviti ugovor - tako su mi rekli u prvom pozivu. Dakle, bez TV-a, ostaje mi paket za telefon i internet, bez TV-a internetska brzina je 4mbps (sa TV-om je bila 5mbps). Takav paket bi koštao 171kn sa PDV-om, BEZ ugovorne obveze. U međuvremenu sam radi svoje sigurnosti zvao još dva puta jer se razgovori snimaju, pa imam opravdavnje za sve, i pismeno mi je došla obavijest koju sam morao ispuniti jer želim promjeniti paket, sve učinjeno i poslano natrag, i još sam poslao jedan mail koji sam pisao da vidim kada će odjaviti TV, jer je bila već druga polovica 9og mjeseca, a oni još nisu odjavili TV.

Danas mi je stigao račun za prošli mjesec, ni manje ni više nego 490kn. Oni su fino zaračunali 199kn za promjenu paketa, iako mi je rečeno da je to besplatno (u 3 poziva je tako rečeno). Danas ih zovem ponovo, da vidim o čemu se tu radi, iako pretpostavljam da je to samo APP - ako prođe, prođe. Jer tih 199kn platiti neću.

Eh da, moram im još napomenuti da je internet užasan ovih dana.

Sve u svemu, nikad nije dosadno {#}{#}

Izvještavat ću daljnji tijek situacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Kazu ovi da je problem na glavnoj centrali u zagrebu. I svi koji se spajaju prema tamo imaju probleme, oni koji se spajaju na druge problema nemaju, e sad ovisi kako su korisnike rasporedili koji je na kojoj spojen.

Da li znaš i jel mozes rec malo vise o problemu? Neki gadniji problem ili?

13 godina
neaktivan
Ja nemogu, a ni tehnicki odijel Osijek nezna o cemu je tocno rijec, dobivaju samo mailom di je problem, da rade na rijesavanju, i da se tehnicare ne salju na teren jer nije problem kod korisnika.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
Optima telekom internet

Meni su rekli da je problem u centralama Split i Zagreb, od petka, da rade na rjesavanju...

I Love Milka
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Kod mene (Split) već četvrti dan bez pomaka. Primjetio sam samo da je brzina neznatno veća, ali i dalje ostaje taj prokleti packet loss.

Zanimljivo da od svih stranica koje posjećujem, problem se najviše osjeti na Google-u.

Zovem ih i pitam kada bi problem mogao biti otklonjen - ne znaju. Međutim, činjenica da zadnje vrijeme nešto previše čačkaju oko IP adresa i svega živoga. Možda je i nečije neznanje dovelo do svega ovoga. Očito će sve potrajati duže nego što smo mislili...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 18:46 (premiere).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
premiere kaže...

Kod mene (Split) već četvrti dan bez pomaka. Primjetio sam samo da je brzina neznatno veća, ali i dalje ostaje taj prokleti packet loss.

Zanimljivo da od svih stranica koje posjećujem, problem se najviše osjeti na Google-u.

Zovem ih i pitam kada bi problem mogao biti otklonjen - ne znaju. Međutim, činjenica da zadnje vrijeme nešto previše čačkaju oko IP adresa i svega živoga. Možda je i nečije neznanje dovelo do svega ovoga. Očito će sve potrajati duže nego što smo mislili...{#}

Točno to što si rekao. Na googleu se najvise osjeti i na ostalima(ali ne toliko koliko na googleu)
Uglavnom sve je u neredu pogotovo s IP adresama koje su locirane na svim mogucim podrucijma,samo ne u Hrvatskoj.
Kao što sam naveo davno prije(skoro mjesec dana) da ce ovo postat globalni problem tako je i postalo. Evo link na post/problem koji ih je zadesio - KLIK!

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 20:21 (Stux).
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Tako je. Upravo tu možemo tražiti uzroke...

Generalno se može primjetiti da je zadnje vrijeme sve nekako sporije, makar malo, ali zahtjevni korisnici to itekako osjete {#} Ljudi odu na Speedtest, izmjere brzinu, ping, vide da je to ok, i onda traže uzroke kod sebe doma {#} 

Sve u svemu, ovo i dalje traje i stvarno je iritirajuće. Kod mene se preko dva moba povezuje na net, laptopa s kojeg pišem (ima ugrađenu jaču antenu) i PC-a, koji signal hvata običnim adapterom. Ne trebam spominjati da je povezivanje, od trenutka nastanka ovog problema, putem oba mobitela nemoguće, ali i preko PC-a. Mogu samo zamisliti koliko ljudi uopće nema neta...

0 0 hvala 0
17 godina
Stux kaže...

Uglavnom sve je u neredu pogotovo s IP adresama koje su locirane na svim mogucim podrucijma,samo ne u Hrvatskoj.
Kao što sam naveo davno prije(skoro mjesec dana) da ce ovo postat globalni problem tako je i postalo. Evo link na post/problem koji ih je zadesio - KLIK!

Za vratiti vanjsku dinamičku IP adresu ima lijeka, meni su vratili stvari na staro nakon molbe, i to su odradili u roku tri dana (kroz vikend). Sad više nema potrebe za refreshanjem stranica koje sam morao odrađivati svako malo da se sadržaj isčita kako treba. Makar i dalje primjećujem da je web tromiji, stranice se tromije učitavaju, ima nekakvog laga u svemu. Brzina DL/UL je OK, međutim surfanje je tromije definitivno. I to traje sad već mjesec-dva, baš sam danas friendu pričao kako mi se web čini trom u zadnje vrijeme na Optimi. Ali meni u Varaždinu svake godine u kasnu jesen kad zaredaju kiše i vlaga bude nekakvih problema koji se riješe tek kad opet okopni na proljeće (a bilo je riječi o svemu i svačemu s helpdeskom, od bagera i potrganih kablova, do moje kvartovske infrastrukture koja je tek nekih desetak godina stara). A i namijenjao sam se routera i kablova, makar sam prestao vjerovati u te basne od kako sam kupio Linksys 54 router.

Deckard
14 godina
neaktivan
deckard kaže...

Za vratiti vanjsku dinamičku IP adresu ima lijeka, meni su vratili stvari na staro nakon molbe, i to su odradili u roku tri dana (kroz vikend). Sad više nema potrebe za refreshanjem stranica koje sam morao odrađivati svako malo da se sadržaj isčita kako treba. ...
A i namijenjao sam se routera i kablova, makar sam prestao vjerovati u te basne od kako sam kupio Linksys 54 router.

Ajde napisi ode ili u private na koju opciju si uspio vratiti vanjsku dinamicku. Jel im se mora slat zahtjev poštom ili ...? Meni je receno prvo da moze pa na kraju da mogu samo poslovni korisnici.
Da i dalje ima problema,ali nesto malo je bolje.
A router o njemu ni ne treba pricati kad mu je cijena oko 500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 0:42 (Stux).
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Jel ima kakvih novosti u vezi Optime? Ljudi neumorno šalju pritužbe na Facebook. Umjesto da objave neku vijest o tome oni objavljuju što ima novo na televiziji {#} 

Halo?!?!

1 0 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

Jel ima kakvih novosti u vezi Optime? Ljudi neumorno šalju pritužbe na Facebook. Umjesto da objave neku vijest o tome oni objavljuju što ima novo na televiziji {#} 

Halo?!?!

Meni je uredu, danas nisam imao nikakve smetnje, istina nešto mi je brzina manja, 3.5 umjesto 4Mb/s, ping 25. Vjerojatno će i to popraviti kroz koji dan.
Sve dobro otvara, tako da mislim da je kod mene problem riješen, odnosno nadam se da se neće nastaviti i ponoviti. Inače sam iz okolice Splita, Kaštel Sućurac. 

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

I kod mene je nešto malo bolje, ali problem i dalje nije otklonjen. Pingtest pokazuje Packet loss. Na mobitelima mi net još uvijek ne radi. Što je najgore, opet zovem jutros službu i agentica mi kaže da tehnička podrška radi na otklanjanju kvara već drugi dan. Drugi dan, a danas je peti dan od pojave tog problema {#} Sramotno

1 0 hvala 0
17 godina
Stux kaže...
deckard kaže...

Za vratiti vanjsku dinamičku IP adresu ima lijeka, meni su vratili stvari na staro nakon molbe, i to su odradili u roku tri dana (kroz vikend). Sad više nema potrebe za refreshanjem stranica koje sam morao odrađivati svako malo da se sadržaj isčita kako treba. ...
A i namijenjao sam se routera i kablova, makar sam prestao vjerovati u te basne od kako sam kupio Linksys 54 router.

Ajde napisi ode ili u private na koju opciju si uspio vratiti vanjsku dinamicku. Jel im se mora slat zahtjev poštom ili ...? Meni je receno prvo da moze pa na kraju da mogu samo poslovni korisnici.
Da i dalje ima problema,ali nesto malo je bolje.
A router o njemu ni ne treba pricati kad mu je cijena oko 500 kn.

Popuniš zahtjev koji skineš s http://www.optima.hr/repository_files/file/750/ , isprintaš ga, potpišeš (vrlo važno !), fotkaš ga potpisanog i pošalješ im tu sliku isprintanu u pdf na mail podrska@optinet.hr. Bitno je da se vide svi podaci. Meni je to prošlo. Prvo sam im poslao samo popunjen pdf bez potpisa, pa su me tražili da ga potpišem. Ili pošalješ potpisani zahtjev poštom.

Deckard
15 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/3020084696.png

http://www.pingtest.net/result/87553583.png

Inače, stariji sam korisnik i potpisao sam prvi ugovor za OptiTV Surf kad je još bilo 5mbps... i obećali su da ništa neće mijenjati s brzinom. Tako da ću se žalit i na ovaj 1mbps... Danas šaljem prigovor za 10-ak dana nenormalnog interneta i tražim vraćanje brzine na staro.

Btw netko je u drugoj temi (na bugu) u vezi ovog kvara rekao da neće smanjiti račun ako se žališ. Nije istina, jedanput sam reda radi poslao prigovor radi nekih smetnji i smanjili su ga za 40ak kn bez da sam to tražio...

1911 /\/\/\/\/\ 1899
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 15:16 (N3N0).
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Cini se da je danas skoro rijeseno sve. Brzina nije jos full, neki manji lagovi, ali sve u svemu ide dobro i vracena mi je stara ip adressa.
Vidit cemo sta ce bit kroz ovih par dana jos jel moguce je da su samo prebacili korisnike na drugi server pa sam zato i dobio bolju adresu.
Bio bih zahvalan ako mogu i ostali korisnici pogledat jel im i dalje cgn ili dsl. LINK!

speedtest speedtest
ping test i packet loss ping test i packet loss
IP Address IP Address
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 17:43 (Stux).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Danas u jutro me zvala neka žena iz Optime jer sam im ostavio svoj broj mobitela kad su me tražili za kontakt ako uspiju šta riješit. Zvala me oko 10 sati u jutro(taman se probudio) i pitala dal sam koristio danas internet i dali sam osjetio kakve promjene, rekao sam da ne znam jer nisam bio na internetu da ću probat. Kasnije sam probao i stvarno ima pomaka. Stranice učitava odlično, samo mi je youtube malo sumnjiv. Sad ćemo vidjet kak bude to dugo držalo.{#}

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mozda ubrzo optima prede na ipv6 jer novi ruter dolaze izkonfigurirani na ipv4/ipv6 na wab port, znaci da je u skorijem planu. Bas me zanima kakvi ce mi ruteri stic slijedeci tjedan ili do petka, imam jos samo nekoliko.

Imam jedan polovan iskratel, pa mebzanima od vas koji ste ga imali dali je taj ruter cemu ili da ga ne stavljam nikome?
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Još malo i problemi nestali. Samo me zanima zašto stare korisnike nisu ostavili na IPV4, a nove postavili na CGN? {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Još malo i problemi nestali. Samo me zanima zašto stare korisnike nisu ostavili na IPV4, a nove postavili na CGN? {#}

Komplicirano je to sve tako da su se samo bazirali na poslovne korisnike.
Lokacije se ucestalo mijenjaju, i dalje je osjetno malo zastajkivanje ali sve u svemu okey.
Popodne je bilo bolje,to se ujedno i vidi na slikama iz prijasnjeg posta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 21:11 (Stux).
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

To mjenjanje lokacije i nije tako strašno. Evo i meni piše da sam Iz Svetog Ivana Zeline, a u stvari sam iz Zagreba :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Danas poslijepodne je internet bio prilično dobar, ne kakav inače bude, ali puno bolji nego zadnjih tjedan dana. Sada navečer su opet nastupili problemi. Barem kod mene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Veći dio dana je bilo vidno bolje. Večeras opet isto, čak i gore. Da ne govorim da mi je ping podivljao.

Dajem im vremena još sutra, inače odoh. Svakako sa zahtjevom da mi zadnji iznos računa bude umanjen. Ovo je stvarno previše i za korisnike koji samo surfaju, a ne rade ništa drugo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 22:06 (premiere).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Možda ponovno pokušavaju srediti problem. Kod Amisa radovi se rade tijekom noći u centralama. Oni još na Facebook i web stranicu stave u kojim centralama će se raditi i gdje bi trebalo doći do prekida usluga. Tada se sređuju i teži problemi koje su ljudi prijavili službi za korisnike. Radovi se rade najčešće oko 3 sata iza ponoći. Tako bi trebala i Optima raditi. :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Danas poslijepodne je internet bio prilično dobar, ne kakav inače bude, ali puno bolji nego zadnjih tjedan dana. Sada navečer su opet nastupili problemi. Barem kod mene...

Da,danas popodne je bas bio zvijerka(nikad tako nije bilo), ali sad je opet malo poceo zezat.
Ali bit ce valjda uskoro bolje.

14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ajd da mi objasnite oko te vanjske dinamičke ip adrese.

Net mi je poceo stekati ko i svim drugima, te sam pogledo na onom linku i pise mi da imam cgn.

Bi li mi se sta poboljsao net ak bi me vratili na tu vanjsku dinamičku ip adresu te dali se to sta dodatno plača?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bi poboljso bi ti se jer CGN je NAT odnosno veliki NAT LNAT, a to znaci da se lokalne ip adrese presljeđuju na javne, ubiti određeni raspon lokalnih ide na jednu javnu.

14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ok, znaci kad dodjem s posla pisem onaj zahtjev.

Hvala ti

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ekipa, kakvo je stanje s internetom?

Meni je danas puno bolje, ali i dalje se ne mogu povezati putem mobitela... :/ U SZK su mi rekli da su problemi otklonjeni... ne bih rekao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:49 (premiere).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice