Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.402.744
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Igram PES 2013 i danas lijepo skupim 30 bodova, udjem u top 4000 i opaaa pocelo je.

Sad mi je 3 tekme prekinuo di sam izgubio 30 bodova, pa hebem im mater vise. 

Zvao sam ih i dusu sam ispustio kroz slusalice, zao mi je operatera, ali ko im je kriv kad rade za lopove.

Vec sam zbog Optime razbio 3 đojstika... Vec godinu i 10 mjeseci kolko ih imam veza nikad nije bila stabilna duze od tjedan dana.

Da Bog da propali vise.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 20:49 (Edge).

3 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet

Jesi probao neka "rjesenja" koja su se navodila u temi.

Promjena postavki routera, otvaranja portova koje koristi PES, proba s boljim routerom, itd?

Igras na PC-u ili konzoli?

Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Cisto jedna nova informacija, ako se netko nađe u slicnom problemu.

Vidim od kada su popravili ovo s youtube-om moze se reci sve je okey,ali novi problem je kako je Optima dobila dosta korisnika ima par dana povecali su range IP adressa i skoro sve korisnike prebacili na 17x.xx.xx.xxx ili 18x.xx.xx.xxx cgn.optinet.hr sistem. Znaci nije vise standarni javni IPv4 kao prije (host:89-14-45-207.dsl.optinet.hr) nego to šta sam naveo(privatni ip ili više njih koji se kasnije prevodi na IPv4).
Zbog ovoga je sporije otvaranje web stranica,dosta grešaka,detektanje servera na svim mogućim lokacijama unutar i izvan Hrvatske i tko zna sta jos da ne nabrajam.
Zovem ja njih i kazu mi da se moze zatržiti zahtjev putem ispunjavanja formulara i slanja poštom. (LINK)
Zovem ponovo,ali ne podršku za prijavu smetnji nego internet help desk podršku i kazu mi nesto kroz mrmljanje da je to moguce,ali zapravo nije. Tokom price saznam da samo poslovni korisnici mogu zatražiti IPv4, ali da ce ipak pokusati popraviti opet neku grešku ili sacekati "neko skoro vrijeme" (5-7 godina realno) da se prebace na javno korištenje IPv6 adresa koje ce svim korisnicima biti omoguceno.

Evo za ove koji nisu upoznati :

Carrier-grade NAT (CGN)

IP Address + ostale informacije  (slika dolje)

Edit: Kao što sam gore naveo da to samo mogu poslovni korisnici cini se da ipak nije tako.
Treba biti malo uporan te priloženi pdf dokument ispuniti, isprintati i potpisati.
Razloge potrebe korištenja IPv4 jave dinamičke IPv4 adrese koje možete navesti su:

1. CNG sustav (sporija veza i slicni problemi)
  2. Remote Desktop Protokol (za privatne svrhe i pomoć)
  3. Poslovni korisnik koji ucestalo koristi internet u poslovne svrhe

itd... (nemojte te samo kao roboti copy-paste i možete malo formulirati tekst "na svoju ruku")

Sve to uslikati ili skenirati (s naglaskom da se vidi potpis vlasnika)
Nakon toga sve upload-ati i poslati na email adresu od Optima Telekoma.

Email:

podrska@optinet.hr

Obrazac:

Obrazac zahtjeva za korištenje javne dinamičke IPv4 adrese

U narednom periodu od 2 dana oni ce vas nazvati na kucni ili neki osobni broj te obavijestiti da li su odobrili ili ne vaš zahtjev.
Evo i nova slika (dolje) da je vraceno na staru javnu dinamicku IPv4 adresu.

OT-info OT-info
Carrier-grade+NAT Carrier-grade+NAT
IPv4 IPv4
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2019 0:30 (Stux).

9 0 hvala 13
17 godina
Optima telekom internet

Ovo sam danas otkrio, ne radi mi VNC niti išta što pozivam preko dyndns-a. Užas. Dobro da si napisao, nisam ni skužio da su odradili ovu svinjariju. Trčim raskinuti ugovor i idem na T-Com natrag, ovo je besmislica.

Edit: riješili zahtjev u rekordnom vremenu. Svaka čast.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 17:03 (deckard).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Kavu opremu daje Optima- ruter i ovo za tv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Zadnje što sam ja dobio je bio ruter IskraNet, i za TV je bio Albis technologies. Prije toga sam imao Sagem-ov ruter i Motorolin TV reciver. Sagem i Motorola krepali od groma, pa dobio Iskru i Albisa, a šta je bilo prije toga, ne sjećam se...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Modem/router ovisi jesi li na ULL-u ili bitstreamu.

Ako si na ULL-u (Annex A) onda se dobije ZTE ZXHN 108l ili TP-Link W8951ND.

Ako si na Bitstreamu (Annex B) onda se dobije TP-Link W8951NB ili ZTE ZXV10 W300B.

STB je Albis 8000 u bilo kojoj situaciji. I taj se jedan jedini isporučuje.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
E da i centrale od optime koriste huawei dslam-e, te su popratnu opremu u centrali, ruteri, pretvorba s optike... Itd.
13 godina
Optima telekom internet

Vidim da ima raznih iskustava sa Optimom, sestra mi zivi u centru Zadra i koristi Optimu vec 3g. i prezadovoljna je, medutim mi na selu nekih 20km od zadra koristimo T-com i ful sam nezadovoljna s njima, svaki mjesec ih moram zvati jer neki je kvar pa net nejde, ukratko popili su mi mozak koliko su g...!!!!! i da, da nezaboravim svaki mjesec mi racun stize od 350kn, a imam samo flat internet do 4mbitsa i telefon +pdv+80kn sto imam tel -.-   

Sad mene zanima jel se isplati prebaciti na Optimu paket 02surf+ na 12mj??? Jer nevidim bas da su ljudi zadovoljni pa me to malo plasi :-/ 

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Optima telekom internet

optimi treba puno duze vremena da srede neki kvar u mom iskustvu sa njima,ali zato je cijenom dosta pogodnija od lihvara iz t-coma

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja vam mogu garantirat da se smetnje na podrucju od VTC do Belišća rijesavaju unutar 24 sata, najkasnije unutar 3 dana, ako mora ici na HT.
17 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Sad mene zanima jel se isplati prebaciti na Optimu paket 02surf+ na 12mj??? Jer nevidim bas da su ljudi zadovoljni pa me to malo plasi :-/ 

Ja nisam iz tvog kraja, ali sam presao na Optimu najvise zbog cijene.

Sad imam 4M/512k Flat (prvih dvije godine sam imao 2M/256k), ovako iz glave mislim da mi racun nije veci od 170kn.

Telefon placam, ali ne koristim {#}

Imam spojem PC (kabelom), PS3 i 2 mobitela bezicno.

Ne bi bilo lose, da me zapao neki bolji router, ali uvijek ga mogu zamjeniti svojim, ako osjetim potrebu.

Znaci online gaming (ping dobar), youtube, surfanje, download, streamanje na PS3. Sve radi dobro.

Do sad sam imao najvise problema s GfWL, ali to nije kriva Optima nego glupi servis.

Mislim da ti se ne isplati uzimati na manje od 2g. jer ti onda nije spajanje samo kunu.

Sad imaju po novom, najam opreme 12kn mjesecno ili 237kn jednokratno (ako je ugovor na 2g). Toga nije bilo kad sam ja uzimao.

Traje neka akcija do 30.11. pa to iskoristi, ako budes uzimao.

Stavi sve na papir, koliko kosta kod T-Coma i Optime, pa vidi koliko ti je to mjesecna/godisnja razlika i odvazi.

Meni je razlika bila duplo!?!

Posto tvrdis da imas problema s T-Comom, ja bih probao.

Ali vjerujem, da ces imati i s Optimom (molio bih znalce, da potvde ovu moju izjavu).

Ne znam koliko si pratio vijesti, u financijskim su problemima.

Vjerujem da je to jedan od razloga, sto im neki puta tehnicka podrska nije na visini zadatka.

Obicno moras biti uporan, dok te ne spoje nekome tko ima znanje, a ne cita samo s papira.

Da li si razmisljao mozda o mobilnom internetu (Vip i sl.), ako vec imas problema s zicanim?

Raspitaj se kod frendova u selu, da li tko ima Optimu, pa vidi kako kod njih radi.

13 godina
Chaky kaže...
Miki_16 kaže...

Ja nisam iz tvog kraja, ali sam presao na Optimu najvise zbog cijene.

Sad imam 4M/512k Flat (prvih dvije godine sam imao 2M/256k), ovako iz glave mislim da mi racun nije veci od 170kn.

Telefon placam, ali ne koristim {#}

Imam spojem PC (kabelom), PS3 i 2 mobitela bezicno.

Ne bi bilo lose, da me zapao neki bolji router, ali uvijek ga mogu zamjeniti svojim, ako osjetim potrebu.

Znaci online gaming (ping dobar), youtube, surfanje, download, streamanje na PS3. Sve radi dobro.

Do sad sam imao najvise problema s GfWL, ali to nije kriva Optima nego glupi servis.

Mislim da ti se ne isplati uzimati na manje od 2g. jer ti onda nije spajanje samo kunu.

Sad imaju po novom, najam opreme 12kn mjesecno ili 237kn jednokratno (ako je ugovor na 2g). Toga nije bilo kad sam ja uzimao.

Traje neka akcija do 30.11. pa to iskoristi, ako budes uzimao.

Stavi sve na papir, koliko kosta kod T-Coma i Optime, pa vidi koliko ti je to mjesecna/godisnja razlika i odvazi.

Meni je razlika bila duplo!?!

Posto tvrdis da imas problema s T-Comom, ja bih probao.

Ali vjerujem, da ces imati i s Optimom (molio bih znalce, da potvde ovu moju izjavu).

Ne znam koliko si pratio vijesti, u financijskim su problemima.

Vjerujem da je to jedan od razloga, sto im neki puta tehnicka podrska nije na visini zadatka.

Obicno moras biti uporan, dok te ne spoje nekome tko ima znanje, a ne cita samo s papira.

Da li si razmisljao mozda o mobilnom internetu (Vip i sl.), ako vec imas problema s zicanim?

Raspitaj se kod frendova u selu, da li tko ima Optimu, pa vidi kako kod njih radi.

ev bas sam pitala rodicu koja ima iskon 3g i bez problema i kaze da joj stric koji je par kuca od mene ima optimu i isto sve bez greske radi...a kad gledas nemam sto izgubiti jer gore od ovoga nemoze biti..

13 godina
neaktivan
Ja radim sad vec mjesec dana za firmu koja je optimin vanjski suradnik za otklon smetnji, ujedno smo i za HT . Optima uredno placa za svaku rijesenu smetnju, cak prije i bolje od HT-a. Jedini je problem bio sto su im partneri na nasem podrucju bili nestrucni i ajmo reci lijeni. Optima ih je otkantala i uzela nas, evo trenutno nemamo niti jednu smetnju koja je na cekanju, danas smo rijesili i smetnje koje su danas ujutro zaprimljene. Imaju odlicnu podrsku za nas tehnicare, ljudi im su strucni, nema nikavih problema.

E sad naravno ovisi od podrucja do podrucja, tko im je vanjski izvođać.

Za sad su se ZTE modemi pokazali bolji od tp link, rade i na linijama di na tp linku puca veza, jedina mana losiji wifi domet.
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ja radim sad vec mjesec dana za firmu koja je optimin vanjski suradnik za otklon smetnji, ujedno smo i za HT . Optima uredno placa za svaku rijesenu smetnju, cak prije i bolje od HT-a. Jedini je problem bio sto su im partneri na nasem podrucju bili nestrucni i ajmo reci lijeni. Optima ih je otkantala i uzela nas, evo trenutno nemamo niti jednu smetnju koja je na cekanju, danas smo rijesili i smetnje koje su danas ujutro zaprimljene. Imaju odlicnu podrsku za nas tehnicare, ljudi im su strucni, nema nikavih problema.

Za sad su se ZTE modemi pokazali bolji od tp link, rade i na linijama di na tp linku puca veza, jedina mana losiji wifi domet.

Ja sam trenutno na TP linku(i ako se mene pita,okey su), ali slazem se s tobom da se ZTE pokazao bolji jer sam i s njima radio...
Wifi je zasebna prica koja se lako da rijesit.
Ugl.sve zavisi do korisnika i do modela.

15 godina

Pozdrav ljudi! Evo mene nakon nekoliko mjeseci na optiminom internetu. I ovako problem naravno ide; znači bio sam jedini spojen na router sa svojim računalom, i onda dođe moj brat doma sa svojim i spojili smo računala sa routerom sa LAN kablovima,  i da tu problem počinje, njegov internet je valjda 3 puta brži od mojeg, a ima slabiji PC od mene (neznam ak je to baš razlog, al..).

I npr. kad ja igram LoL il cod i ako on ode na jutub meni sve šteka u ku***, a npr. kad sam ja na jutubu il ak skidam neš njemu uopče ne šteka ni ne lagga... Zna li itko gdje bi mogao biti problem, pa da si tu internet vezu konačno izjednačim s njegovom....?

17 godina
neaktivan
hardrock kaže...

Pozdrav ljudi! Evo mene nakon nekoliko mjeseci na optiminom internetu. I ovako problem naravno ide; znači bio sam jedini spojen na router sa svojim računalom, i onda dođe moj brat doma sa svojim i spojili smo računala sa routerom sa LAN kablovima,  i da tu problem počinje, njegov internet je valjda 3 puta brži od mojeg, a ima slabiji PC od mene (neznam ak je to baš razlog, al..).

I npr. kad ja igram LoL il cod i ako on ode na jutub meni sve šteka u ku***, a npr. kad sam ja na jutubu il ak skidam neš njemu uopče ne šteka ni ne lagga... Zna li itko gdje bi mogao biti problem, pa da si tu internet vezu konačno izjednačim s njegovom....?

Najjednostavnije je da se zamjenite za kompove. {#}

Probajte zamjeniti kablove ili portove, pa vidite da li se javlja ista stvar.

Koje mrezne kartice koristite, jesu isti operativni sustavi, da li kablovi prolaze pokraj necega, sto bi moglo izazivati smetnje/sum.

Kad pingate jedan drugog ili nesto javno (google), kolika vam je razlika u odgovoru?

14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Moram i reci da do sada nisam imao smetnji, a od jucer (kad ste navodno popravili) imam smetnji i to je*ackih! Jucer sam zvao sluzbu za korisnike i receno mi je da ce se rijesiti u toku veceri ili najkasnije sutra, a sad kad sam ih opet zvao, rekli su mi da nemaju pojma ni otprilike kad bi moglo biti rijeseno! Tada, na moje pitanje, da ako ovo potraje i 5-10 dana, hoce li doci racun normalan, kao da smo koristili ugovorenu brzinu ili ce se nesto korigirati, odgovor je bio da nema veze sto oni nisu u mogucnosti isporuciti brzinu koju su se obvezali, racun ce doci kao i da jesu! a sta da ja nisam u mogucnosti platiti racun? jel bi isto tako proslo, kao da nista nije bilo?!?!  BTW, BOLJE DA NISTE NISTA DIRALI JUCER, BAR JE SVE RADILO KAKO SPADA!! I JOS NESTO,  ZNAJU SE DOBITI I NEKE CUDNE IP...

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

da ne pisem ponovo evo c/p sa drugog foruma

dobio tp-link
al koji qurac je sada sa youtubom, ne moze ili jako sporo otvara video
isto tako tabove vrti, vrti a kad refresham onda ih otvori skroz ili do pola
jel to do tp-linka ili?

i jos sad i ovo:

Citiraj: ''dali je nekoga od vas optima prebacila iza nat-a? ako da - u kojem rangu dobiva ip adresu?

moze mi neko objasnit sta to znaci?..pretpostavljam neko sranje na stetu korisnika optineta
jel to mozda razlog sporog ucitavanja youtuba?

pisem ovo jer do neki dan kad sam bio na telseyu sve je stimalo, normalno sam gledao hd na youtubu, dok ih nisam zvao u vezi najma opreme
od tad drek, placam flatrate 8192/512 a net se vuce ko na yebenom dial up-u
nabijem ih na osovinu

1 0 hvala 0
17 godina

i ja sam ima posljednja 2-3 dana smetnje u smislu da stranica nece loadat, ili kad refresham nece da loada i takve djecje bolesti...

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Zadnja 3 dana i ja imam nekakve smetnje tipa sporo otvaranje stranica, jako loše učitavanje na YT, na mobitelu je ista situacija.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ima li neka dobra duša koja je na Optimi i ima Albis Scenegate 8000 prijamnik? Treba mi update file za ovaj uređaj (8000.*.bin)

Albis STB-7710 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 18:30 (blagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Imam ja te prijemnike doma pa reci sta kako. E da danas sam bio kod kolege koji je na optimi, loda str. u nedogled, kad se par puta refresha otvori jedva nekako.

Iako radim na tehnickoj nemam pojma sta se zbiva.
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ista stvar kod mene, internet je jako spor, ucitavanje YouTube videa gotovo nemoguce itd.

Nadam se da Optima radi na popravku.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Isto kod i mene. Da li kod vas nece da prihvati neki put vec moram klikati po linku nekoliko puta da uhvati. Neki puta kliknem a stranicu poče učitavat tek nakon 15-ak sekundi

3 0 hvala 0
14 godina
Optima telekom internet

Pas mater i optima šugava. Ovo je katastrofa od interneta. Ko debil moram 9-10 puta refreshat stranicu da bi ju browser jedva učitao. Ne pamtim kada sam imao ovako jadan net. Ajde više bankrotirajte pa da ne moram čekati još godinu dana na prebacivanje. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cojonero kaže...

Pas mater i optima šugava. Ovo je katastrofa od interneta. Ko debil moram 9-10 puta refreshat stranicu da bi ju browser jedva učitao. Ne pamtim kada sam imao ovako jadan net. Ajde više bankrotirajte pa da ne moram čekati još godinu dana na prebacivanje. 

Isto je kod T-Com-a srota stranicu po 15-20 sec.

13 godina
neaktivan
Kod mene doma na VIP-u preko ht-a radi bez greske. Optima je nesto zaje...
13 godina
neaktivan
Cojonero kaže...

Nije Optima losa, ovakve stvari se događaju jednom godisnje, a obicno radi bez problema...

13 godina
Optima telekom internet

da nije loša ne bi bila u dugovima. meni se unutar 2-3 godine desilo samo jednom da sam ostao bez neta i to je bilo u nocnim satima od oko pola noci do 3 ujutro. i to je to. sve radi. jedini prigovor na t-com je u vidu visoke cijene.

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice