Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.402.376
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Optima telekom internet
Možda neki popust imas na prvih par mjeseci?
12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
Praedator kaže...
Obi Wan kaže...
Praedator kaže...

Ja imam BNet, tv i internet mjesecno 127kn sa dodatnim glazbenim programom.

Prezadovoljan sam.

Bio na T-lopinama i istu stvar sa manjom brzinom za 3 puta, placao 300kn.

to sve skupa za 127 kuna i brzina 11mb/s? nemoguce

Hoces racun da ti postam?

Pa ja koristim i placam, kako nemoguce?

A speed test sam napravio prije par minuta samo da postam sliku.

a ne tribas sad racun davat al mislim 127 kn internet telefon i sve to za toliko malo para... tesko za povirovat

A cuj, i meni je bilo tesko povjerovati ali tako je.

Mislio sam da cer stekati i da cu imati problema ali sve radi super.

Jedino sto sam uletio u onaj Bozicni paket pa mi je bilo povoljnije.

Inace nakon godinu dana ce me kostati 176kn jer mi je ispocetka glazbeni program 1kn a ne 39kn.

U to je ukljucen i najam wifi modema.

Ali i da me kosta 300kn uz ovu brzinu i ping opet bih uzeo BNet jer na T-Com-u je brzina 4mb/s.

Što hladnije to bolje :)
12 godina
neaktivan
ivanec kaže...
Možda neki popust imas na prvih par mjeseci?

Jesam, Bozicni paket sam uzeo.

Ali opet je jeftiniji i brzi nego ostali.

Neznam, ja sam zadovoljan. Bitan mi je internet a zeni TV. Tako da je sve ok {#}

12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
Praedator kaže...
Obi Wan kaže...
Praedator kaže...

Ja imam BNet, tv i internet mjesecno 127kn sa dodatnim glazbenim programom.

Prezadovoljan sam.

Bio na T-lopinama i istu stvar sa manjom brzinom za 3 puta, placao 300kn.

to sve skupa za 127 kuna i brzina 11mb/s? nemoguce

Hoces racun da ti postam?

Pa ja koristim i placam, kako nemoguce?

A speed test sam napravio prije par minuta samo da postam sliku.

a ne tribas sad racun davat al mislim 127 kn internet telefon i sve to za toliko malo para... tesko za povirovat. gledam na njihovoj stranici i nema te cifre

nemam telefon.

samo net i TV sam uzeo. Prije 5mj je bio Bozicni paket akcija.

17 godina

dobro al ode je 170 kn... to je druga stvar sa akcijom

It's not who u are, it's who u know.
12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

dobro al ode je 170 kn... to je druga stvar sa akcijom

http://www.bnet.hr/paketi/tv_internet#?of=tab1

Ovo da, sa tim da je bozicni paket bio 127kn sa dodatnim glazbenim programom i u tome je najam wifi modema.

Kad mi prode godina dana onda ce mi cijena biti tih 170kn.

Ali ni 170 nije puno za tu brzinu.

Kazem, meni je ok naspram ostalih.

A sad mozda netko nece reci istu stvar. Ja sam bio na T-Comu pa je meni sve bolje {#}

13 godina
neaktivan
Ja sam presao na vip trio ... osnovni i prosireni paket na tvu .. 4 megabita ... i fiksna bez limita.. ugovor 1 godinu 270 kn mjesecno... sve to na tcomu 400 i nesto kn placo.. tako da ja zadovoljan... sve stima sve radi... druge operatere nisam htjeo ove sto idu preko ht infrastrukture... optiku i kablovsku nemam pa je ovo sasvim ok.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Eto da se i ja ukljucim u ovu temu.

2007 sam presao iz t-coma u optimu ( radi cijena), sve radilo oke super zadovoljan.

2010 poceo pravi pakao snjima, net pucao, zvao 100 puta na godinu da poprave i nist. Napokon danas nakon 3 godine zaljenja i slanja pisma dosli popraviti kablove u zgradi i cak na njihov racun doma sve zamjenili, gratis novi ruter sve sljaka kako treba. (+ naknada za probleme koje sam imao u zadnje 3 godine)

Cijena: 235 kn za telefon + 7.50 /// 0.55 super zadovoljan.

Ruter: Iskartel neki, nadam se da je bolji od onog smeca telsey ili kako se vec zove.

Eto bar se isplatilo boriti, jer sam cak razmisljao u jednom trenutku prijeci na T-šrot, 4 mbit // 0.5 + telefon 245 kn znaci duplo sporiji net i duplo skuplji telefonski razgovori 10kn skuplje.

I hvala dragom bogu nemam nikakav ugovor sa njima niti sbilo kim drugim jer kako su mi pricali u T-šrotu da ako nepotpisem ugovor jos skuplje placam net neznam koja budala bi

za ono smece od tableta i skuplje cjene uz naravno sporiju brzinu opce isla kod njih.

Link:

http://www.speedtest.net/result/2651304179.png

Btw lokacija centar Varaždina.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Optima telekom internet

i ponovno.....

http://test.optinet.hr/

opcija DOWNLOAD(smal)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
redneck kaže...

i ponovno.....

http://test.optinet.hr/

opcija DOWNLOAD(smal)

Eto samo za tebe:

Isto ko na speedtestu neznam u cemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 12:38 (f1lt3r).
15 godina
Optima telekom internet

Pozdrav svima.

Već 3-4 godine koristimo T-com MAXadsl Flat tarifu od 3 ili 4 Mbps (nisam točno siguran) i više-manje smo zadovoljni. Mjesečni račun obično bude oko 300-350kn.

E sad, prije par dana smo dobili ponudu od Optim-ovaca. Ponudili su O2surf +. Znači Flat 4 Mbps, 500 minuta razgovora po 0.06 kn/min za 192kn tj. do 30.6 175kn. Sad ne znam ni sam dal da pređemo ili ne. Računi su kod T-coma skupi, ovdje bi vjerojatno bilo jeftinije. Kakvo je stanje sa kvalitetom i pucanjem veze? Nešto sam čitao da se s tim nemogu baš pohvaliti.

Nisam neki ovisnik o brzinama, ali htio bi naravno da veza bude u redu i da ne puca. Često skidam i torrente.

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako ti t-com radi kako treba, 99% je da ce ti i optima raditi bez frke. 

http://www.winblogs.net
12 godina
protjeran
dv14 kaže...

Pozdrav svima.

Već 3-4 godine koristimo T-com MAXadsl Flat tarifu od 3 ili 4 Mbps (nisam točno siguran) i više-manje smo zadovoljni. Mjesečni račun obično bude oko 300-350kn.

E sad, prije par dana smo dobili ponudu od Optim-ovaca. Ponudili su O2surf +. Znači Flat 4 Mbps, 500 minuta razgovora po 0.06 kn/min za 192kn tj. do 30.6 175kn. Sad ne znam ni sam dal da pređemo ili ne. Računi su kod T-coma skupi, ovdje bi vjerojatno bilo jeftinije. Kakvo je stanje sa kvalitetom i pucanjem veze? Nešto sam čitao da se s tim nemogu baš pohvaliti.

Nisam neki ovisnik o brzinama, ali htio bi naravno da veza bude u redu i da ne puca. Često skidam i torrente.

Na jednoj lokaciji imam baš taj O2 SURF i mogu reći da sam prezadovoljan..dakle,sve nabrojano,me u prosjeku iziđe oko 187kuna(pozivi suz skupa oko 30 kuna,uglavnom fiksni)..veza ne puca,stabilna je,ali to ovisi i o routeru,moj je D-Link DSL - 2640B,ali i o stanju samih

parica,odnosno infrastrukture T-Scuma..

obavezno traži D-Link router,a ako ne daju,onda ga doplati(350) kuna,vrijedi svake lipe..

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 20:43 (redneck).
17 godina
Optima telekom internet

Prelaskom na win 8, moj se problem s skidanjem preko netloada kao free user rijesio, iako ne znam zasto.

Sad uredno skida brzinom 300kb/s.

TrustNo1

1 0 hvala 0
16 godina
Optima telekom internet

Dali ako želim promjeniti brzino sa 8Mb na 10Mb moram ponovo potpisti ugovor na 2 godin{#} ?

Tako mi je rekla cura iz SZK.Dok sam bio na t-comu to je mjenjanje brzine bilo bez ikakve obveze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zzz kaže...

Dali ako želim promjeniti brzino sa 8Mb na 10Mb moram ponovo potpisti ugovor na 2 godin{#} ?

Tako mi je rekla cura iz SZK.Dok sam bio na t-comu to je mjenjanje brzine bilo bez ikakve obveze.

Ne moras!

Osobno sam promijenio brzinu samo telefonskim pozivom i razgovorom s operaterom.

TrustNo1
15 godina
Optima telekom internet

Lopovi,kradu,placam 8 mbit-a

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne kradu, placas DO 8 Mbita.

http://www.winblogs.net
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Planiram nakon 7-8 godina provedenih na t-comu prijeći na optimu. Taman mi istječe ugovor. Umjesto dosadašnjih 400 kn za istu stvar (čak i malo bolji uvjeti za telefon) bih na optimi plaćao oko 240 kn. Ne bih se vezivao ugovorom na nešto dugo vremena ali vidm da im je naknada za uključenje enormnih 1500 kn ako ne uzmeš ugovornu obvezu. To je izuzetan bezobrazluk po meni, ali ajd...

t-com mi je radio super sve ove godine izuzev par manjih ispada. Ali podizanje brzine im nije baš vrlina (to mi ide na živce) isto kao ni sluh za kupce. Nude mi produljenje ugovora bez ikakvog poklona uz gotovo identičnu cijenu koja vrijedi i za korisnike bez ugovorne obveze. Daj me nemoj yebati...

Uglavnom, mislim da imam dobru paricu jer nisam imao gotovo nikakvih problema pa me zanimaju iskustva korisnika koji su u istim uvjetima prešli na optimu. Kako stvar funkcionira, što se događa u slučaju kvara i sl...?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

..

Uglavnom, mislim da imam dobru paricu jer nisam imao gotovo nikakvih problema pa me zanimaju iskustva korisnika koji su u istim uvjetima prešli na optimu. Kako stvar funkcionira, što se događa u slučaju kvara i sl...?

-parica je samo jedan dio priče za Šegrta Hlapića i ostale hlapce...

-česti su problemi jer tad se na centrali prebacuje, npr meni je 3 dana prošlo dok su vratili ukradenu liniju (netko je preko 'kumova' dobio moju bivšu tcom liniju umjesto da je prekopčaju na ISPa..).

-od centrale do tebe se ništa ne mijenja, pa po toj logici mora biti jednako... ali nije. Može biti i ne mora, nemaš baš nikakvu mogućnost kontrole. Ako ti bude radilo OK, tad je OK, ako ne radi ok, tad samo gubiš živce. Dal je tad kriv Tcom ili ISP svejedno (igraju pingpong s tobom), btw Optima je u bankrotu, nema šanse da investiraju u opremu...

-nema priključne naknade ako se ne izvode (fizički) radovi, tj stvarni priključak (smao tcom). Postoje zakoni-pravilnici.. ali svejedno oni gurnu u ugovor ovakvu kaluzulu, zbog potpisivanja termisnkog ugovora. Tvoj izbor je ne potpisati.. ili u slučaju problema imati debele živce i volje svađati se. btw, nema više ni penala za raskid ugovora prije isteka ugovornog roka, tj samo ono što si stvarno dobio moraš vratiti. Ako je to npr prvih par mjeseci manja nakanda tad ćeš razliku platiti do pune cijene, ako si dobio nešto (zlatni sat..) tad vriejdnost tog poklona ili samo poklon moraš vratiti.. itd. ili kako onii traže preostale rate ako je to za tebe povoljnije (tvoj izbor, mada je to u kontradikciji da nema više plaćanja ...).

-svi ISPovi napumpaju vrijednost opreme, kako bi te prisilili na ugovor. Čak smiješna situacija (možda je tipfeler, možda nije.., jedan ISP: TV-prijemnik 1.500kn, daljinski 1.500kn, kabel 1.500kn, tj to je komplet, pa sad ti vidi..)

U slučaju da usluga koju si ugovorio nije adekvatna, tj da ne isporučuju ugovoreno, imaš pravo na raskid bez štetnih posljedica.. ali to nije lako, previše biljega, žalbi i sl. dok uspiješ.

-naravno, imaš sreće pa se to tebi neće desiti i sve će raditi savršeno. ... moguće. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Planiram nakon 7-8 godina provedenih na t-comu prijeći na optimu. Taman mi istječe ugovor. Umjesto dosadašnjih 400 kn za istu stvar (čak i malo bolji uvjeti za telefon) bih na optimi plaćao oko 240 kn. Ne bih se vezivao ugovorom na nešto dugo vremena ali vidm da im je naknada za uključenje enormnih 1500 kn ako ne uzmeš ugovornu obvezu. To je izuzetan bezobrazluk po meni, ali ajd...

t-com mi je radio super sve ove godine izuzev par manjih ispada. Ali podizanje brzine im nije baš vrlina (to mi ide na živce) isto kao ni sluh za kupce. Nude mi produljenje ugovora bez ikakvog poklona uz gotovo identičnu cijenu koja vrijedi i za korisnike bez ugovorne obveze. Daj me nemoj yebati...

većina nas je prešla sa t-coma, ja nemam nikakvih problema sa internetom i telefonom, dok sa tv-om imam, prijelaz je bio lagan, mozes nazvat ili odes u poslovnicu pa ti objasne sve , ja imam O3tvsurf+ (download: 4mbps) i često imam briznu veću od toga (wireless spajanje,uključet iptv) , kad ti istekne ugovor neće te zvat da produzis sto je malo čudno , već ti kao automatski , i nemas nikakvih poklona

samo nemoj od "preprodavača" uzimat usluge optime, oni varaju teško

mojim susjedima sve radi normalno (internet i telefon)

-u optimi,stečaju se samo promjenio vlasnik(sad je Zagrebačka banka većinski) i nastavljaju normalno sa investicijama,

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 11:53 (golatificon).
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

No krasno, znači možda mi je bolje ne prelaziti, ha?

Freak Show Inc.

0 2 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

No krasno, znači možda mi je bolje ne prelaziti, ha?

-ne, nego kao newyorkerska podjela 50tih.. imaš kvart koji je pod jednim lokalnim reketašem, imaš drugi kvart.. i imaš big Dona (tcom) koji to sve skladno naplaćuje. Problem je samo ako negdje postoje problemi koje obično plati korisnik.. sve ostalo je prava idila.

Post prije je primjer njihovih muljaža. Kod problema-svađe, (muljaju) odgovarju da nisu oni odgovorni. Ugovor sklapaš s ISPom ne s trgovcem. Jednako tako ti obečanja koje ti trgovac može dati nemaju baš nikakve (pravne) veze... zato ništa bez papirantog traga i potpisa.

Optima je uvjek bila 'jeftikaner' ali ako se uzme sličan paket (triple) tad su cijene unutar 5kn za sve ISPoe osim tcoma koji je cca 100kn i više skuplji. Razlike su u broju kanala, brzini interneta i sl pa se ne mogu direktno uspoređivati. Jeftiniji su samo za najjeftinije pakete, sve ostalo je 'isto', osim tcom.

Ima i bolje rješenje (trenutno, nisam siguran dali će biti za godinu kad meni istjeće ugorvor.. i koristim nekoliko ISPova pa vidim razlike-sličnosti), TV preko poštara, dvbt.. je OK. Tad nema veze s propusnosti linije, jer ako je danas OK, možda za mjesec dana postane zagušeno kad se još korisnika prebaci, dok TV uzima 4-5mbit koji tad mogu biti na internetu.. pošto su ukupne cifre slične to mi izgleda kao optimalnije, ali tko zna što će biti za godinu. Provjeri. Jer Hakomovske propustnosti i one koje se dobiju ne moraju biti one koje misliš da ćeš dobiti. Meni je prije cca godinu bila brzina 13-15mbit, sad kao tehnološki ne može više od 9.x .. glupost, ubacili su hrpu novih juzera u ulici dok susjed ima dvije linije sa 16mbit...(s iste bandere dolazi žica) ali nemaš volje svađati se jer radi OK..

'Sretno' je jedino što ti je potrebno ili debeli živci.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 12:23 (ihush).
16 godina
Optima telekom internet

Ja sam bio na t-comu,a sada sam na optimi.

Jedina razlika koju sam imao je u cijeni usluge,a sve ostalo je isti šit.

Vidio sam da je h1 jeftiniji,prešao bih na njih kad bih mogao,ali h1 ima neke probleme i nemože me prebaciti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zzz kaže...

Ja sam bio na t-comu,a sada sam na optimi.

Jedina razlika koju sam imao je u cijeni usluge,a sve ostalo je isti šit.

Vidio sam da je h1 jeftiniji,prešao bih na njih kad bih mogao,ali h1 ima neke probleme i nemože me prebaciti.

To je OK. Meni usluga radi super ali je preskupa. Zato bih i prešao nekom drugom!

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ne isplati ti se prelaziti, ako neces potpisati ugovor na 2g, jer ces pola "ustede" dati vec u tih 1500kn.

Ako ti razlika od 150kn/mj predstavlja znatnu ustedu prebaci se na Optimu.

Na Optimi sam 2g i produzio sam na jos dvije pred par mjeseci. Razlog je bio sto su bili najjeftiniji. 2g sam bio na 2Mbita download, sad sam uzeo 4Mbita i lakse se dise.

Imam samo telefon i internet, nemam love za IPTV.

S obzirom koliko placam, sam zadovoljan.

Jedina zamjerka je na routere, ali to mozes i sam kupiti bolji.

Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
odjavljen
Chaky kaže...
Friday kaže...

Ne isplati ti se prelaziti, ako neces potpisati ugovor na 2g, jer ces pola "ustede" dati vec u tih 1500kn.

Ako ti razlika od 150kn/mj predstavlja znatnu ustedu prebaci se na Optimu.

Na Optimi sam 2g i produzio sam na jos dvije pred par mjeseci. Razlog je bio sto su bili najjeftiniji. 2g sam bio na 2Mbita download, sad sam uzeo 4Mbita i lakse se dise.

Imam samo telefon i internet, nemam love za IPTV.

S obzirom koliko placam, sam zadovoljan.

Jedina zamjerka je na routere, ali to mozes i sam kupiti bolji.

Ma jebeš 150 kn ali ako ih već trošim - potrošit ću na nešto pamentije. BTW - to mi je godišnje jedan procesor, ne? A ako je usluga OK neću plaćati 150 kn više! Imam sx763 sa ddwrt-om. Jel ide taj sa optimom?

Freak Show Inc.
15 godina
Optima telekom internet

Recite mi jel se moze ukinut pretplata za optimu (otplacen router-druga pretplata na 2 god), i kolko kosta (ako se placa za ukidanje)?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 0:33 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Ovo govno od interneta puca ko ludo.

Bjezite od sugave optime glavom bez obzira.

Zadnjih 10 utakmica iz PES-a puklo mi je 6 puta. Ja ne znam tko je tu lud, ne znam kome da *ebem ma*er, operaterima necu jer nisu krivi, jedino mogu svoju saku razbijat o zid.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Ovo govno od interneta puca ko ludo.

Bjezite od sugave optime glavom bez obzira.

Zadnjih 10 utakmica iz PES-a puklo mi je 6 puta. Ja ne znam tko je tu lud, ne znam kome da *ebem ma*er, operaterima necu jer nisu krivi, jedino mogu svoju saku razbijat o zid.

Prijavi to pucanje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice