Koji mobilni internet odabrati?

poruka: 309
|
čitano: 171.388
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji mobilni internet odabrati?
XXX-Man kaže...

Mislim da je hvatanje signala otprilike podjednako, a razlika među uređajima je u podržanoj tehnologiji i vrsti prijenosa podataka, pa sukladno tome i brzini...a to opet ovisi najviše i o pokrivenosti i vrsti odašiljača...

Konkretno, taj E303 podržava brzine do 7,2 Mbits

Mislim da se nemam više šta puno misliti... Hvala još jednom na pomoći! Nadam se da ću biti zadovoljan Vipom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 1:11 (SHELBY_09).
16 godina
moderator

Tu sam da pomognem :)

Ja sam zadovoljan, nadam se da ćeš i ti :)

Just hating everyone for no reason.
13 godina
neaktivan

Uzeo sam u T-mobile-u Mobilni internet, L paket (dakle, flat interent, 3GB po max brzini) na akciji do 28.04.2013. na kojoj dobivam dodatnih 10GB po max brzini i 50 kn popusta kroz dvije godine jer sam mlađi od 28.godina. Stick je Huawei E3131s-2.  E sad me zanima, kolika bude brzina interneta nakon što potrošim tih ukupno 13GB prometa po max brzini? Tražim po njihovim stranicama, ali ne mogu nigdje pronaći, ili sam slijep?

I još jedno pitanje, jel mogu sa ovim stikom složit hotspot ili tak nešto da se na njega može spojit još jedno računalo/laptop?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lord_of_destruction kaže...

Uzeo sam u T-mobile-u Mobilni internet, L paket (dakle, flat interent, 3GB po max brzini) na akciji do 28.04.2013. na kojoj dobivam dodatnih 10GB po max brzini i 50 kn popusta kroz dvije godine jer sam mlađi od 28.godina. Stick je Huawei E3131s-2.  E sad me zanima, kolika bude brzina interneta nakon što potrošim tih ukupno 13GB prometa po max brzini? Tražim po njihovim stranicama, ali ne mogu nigdje pronaći, ili sam slijep?

I još jedno pitanje, jel mogu sa ovim stikom složit hotspot ili tak nešto da se na njega može spojit još jedno računalo/laptop?

Hvala

Za 13gb jako teško potrošit u mjesec dana, Ako odslušaš više  jubito, odgledat filmove onda više troši net, a ako samo surfaš pišeš forume i skineš neke programe tu negdje srednje potrošnje. Koliko znam ma stiku imaš manager potrošnje ali odstupanaj ima od -5% do 5 % razlike u potrošnji.

Ja na bonbon od 4 gb (imam popust od 45kn) potrošim vrlo blizu kraj isteka ako ja potrošim prije roka onda imam i još na simpi Prejaku  (50kn+free) pa se negdje potrošom 6gb i to naravno na bonove. 

Nenad
13 godina
neaktivan
Nello kaže...

Hvala

Za 13gb jako teško potrošit u mjesec dana, Ako odslušaš više  jubito, odgledat filmove onda više troši net, a ako samo surfaš pišeš forume i skineš neke programe tu negdje srednje potrošnje. Koliko znam ma stiku imaš manager potrošnje ali odstupanaj ima od -5% do 5 % razlike u potrošnji.

Ja na bonbon od 4 gb (imam popust od 45kn) potrošim vrlo blizu kraj isteka ako ja potrošim prije roka onda imam i još na simpi Prejaku  (50kn+free) pa se negdje potrošom 6gb i to naravno na bonove. 

ma sve ja to znam, samo me zanima kolika je brzina neta kad potrošim tih 13GB prometa po max brzini jer ne mogu nigdje na njihovim stranicama pronaći tu informaciju

16 godina
moderator

ma sve ja to znam, samo me zanima kolika je brzina neta kad potrošim tih 13GB prometa po max brzini jer ne mogu nigdje na njihovim stranicama pronaći tu informaciju

64 kb/s

Na dnu stranice imaš link na specifikacije:

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobilne-usluge/mobilni-internet/tarife-pojedinacne

Ili direkt link na pdf:

https://www.hrvatskitelekom.hr/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=793&rType=2

16 godina
neaktivan

Nello ja na mobilnom netu potrošim mjesečno prosječno 100GB tako da se 13GB vrlo lako potroši....

Da DO 64 kilobita je brzina nakon paketa DO 8 kilobajta sekunda naglasak na DO.... :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Nello ja na mobilnom netu potrošim mjesečno prosječno 100GB tako da se 13GB vrlo lako potroši....

Da DO 64 kilobita je brzina nakon paketa DO 8 kilobajta sekunda naglasak na DO.... :)

Nema ti toga na mobilnoj tarifi. osim toga ako surfaš dnevno po 10kn na simpi. A 100gb praktički nemoguće na mobilni podatkovnu tarifu. Za 100gb možeš potrošit samo na adsl liniji a i na wifi isto.

Nenad
16 godina
neaktivan

Nello od 26.7.2011. postoji noćna opcija na vip-u..... Saznaj što ona znači; google ti je najbolji prijatelj. :)

0 0 hvala 0
13 godina

noćna opcija je naajjjj bolja ideja koju je profurao davatelj internet usluge na hr tržištu. Uopće mi nije jasno ZAŠTO i drugi operateri ne uvedu tu opciju. Jedina zamjerka što se ne uključuje od 23 sata nego od pol noći

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Nello od 26.7.2011. postoji noćna opcija na vip-u..... Saznaj što ona znači; google ti je najbolji prijatelj. :)

Sad mi je jasno, ma davno sam ja bio pretplatnik na VIPu za internet.  Nisam bio zadovoljan sa signalom.  Razlog je kod mene u mjestu ima samo HDSPA jedna crta nekad ima a nekad nema, a najjače čega ima je EDGE, A na simpi i bonbon full signal (5 crte) i prezadovoljan sam. Uh koda si nočna ptica --- Sova. 

Nenad
16 godina
neaktivan

Ha čuj bolje ikad nego nikad prije bi za svako veće skidanje ili upload morao ići sa lapom okolo na wi-fi po kafićima a puno puta zbog baterije nisam uspio sve napraviti a i veza je po kafićima većinom samo 4Mb/s a upload nikakav. Sada makar je po noći sve stignem napraviti a i doma sam a i veća mi je brzina nego po većini wi-fi po kafićima.

Samo zamisli skidanje recimo gta 4 ili samo Osmice vani po kafiću na wi-fi sa baterijim; bajno. A imao sam samo 10GB u vip paketu pa GTA ne bi niti skinuo sa paketom. :)))

p.s. kod mene je t-mobile jedna dvije crtice hspa a vip 4 crtice; ja sam sa vipom bolje pokriven....

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 16:18 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

64 kb/s

Na dnu stranice imaš link na specifikacije:

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobilne-usluge/mobilni-internet/tarife-pojedinacne

Ili direkt link na pdf:

https://www.hrvatskitelekom.hr/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=793&rType=2

potrošio sam paket od 13gb po max brzini, a torrent i dalje vuče sa 700+ kb/s...hvatam 3G+ signal...u čem je sad caka?

16 godina
moderator

Greška kod njih...skidaj dok možeš :)

13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Greška kod njih...skidaj dok možeš :)

samo da mi ne dođe greškom neki račun da padnem na guzicu :)

16 godina
moderator

pa zato na moj.vip.hr možeš sve vidjet :)

Pardon, ti si na HT...onda moj.hrvatskitelekom.hr

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 21:41 (XXX-Man).
13 godina
neaktivan

baš gledam na moj.hrvatskitelekom.hr stanje svog računa i kaže da je 0,00kn...valda me ne bu zeznuli, kad sam uzimao mobilni internet, uzeo sam L paket po posebnoj ponudi jer sam mlađi od 28 godina i trebao bih ga platiti 75 kn (flat + 13gb prometa po max brzini - 13gb potrošeno, a brzina luduje i dalje)

16 godina
moderator

Ne brini ništa, samo skidaj :)

Oko ponoći će vjerojatno spustit brzinu

15 godina
neaktivan
Ovak imam jedan problem koji se razvlači još od prvog mjeseca. Veza mi stalno puca a nije do operatera. Uglavnom došli su popravljati jedno pestodvajst puta(neki farmeri kak nisu iz telekoma jerrboni to kao ne rade) uzeli parnice a za dva dana opet be radi. Pa me zanima jel mi može netko preporučiti operatera koji nudi telefon i flat internet bez žice i kolko bi to koštalo mjesečno. Guglo bi sam al već me kičma boli od susjedovog interneta(ako me razumijete) unaprijed hvala a odgovoru
16 godina
neaktivan
sanka kaže...
Ovak imam jedan problem koji se razvlači još od prvog mjeseca. Veza mi stalno puca a nije do operatera. Uglavnom došli su popravljati jedno pestodvajst puta(neki farmeri kak nisu iz telekoma jerrboni to kao ne rade) uzeli parnice a za dva dana opet be radi. Pa me zanima jel mi može netko preporučiti operatera koji nudi telefon i flat internet bez žice i kolko bi to koštalo mjesečno. Guglo bi sam al već me kičma boli od susjedovog interneta(ako me razumijete) unaprijed hvala a odgovoru

Posudi od nekoga stick pa provjeri jakost signala i uzmeš koji je jači signal.  Prije kupnje ja sam jednog lika zamolio na posudbu radi probe. U mom mjestu postoji više razlike. Tele2 nemogu hvatat najjači signal na netu (lovi 2g najsporiji ko puž a signal nema ni 3g), a Vip osrednje radi samo na Edge (2g i 3g) a i ima i jači ali nekad ima i nekad nema, a kod t-mobile pun crte najjači signal ( ima 2g,3g i 4g) pa otud surfam na bončeke. Ove godine sam uzeo bonbon kartici sa snjim zadovoljan s jačinom signala.

Kako rekoh najbolje od nekog posudiš pa vidi koji je jači. DA nebi bacalo love bez provjere npr kupiš stick i probaš i kad ono nemože lovit jaće i kasnije razočaraš.

2g je gprs i edge

3g je umts i hdspa

4g je LTE.

Nenad
16 godina
neaktivan

Nello preko sticka nema telefona kojeg čovjek traži eventualno skype; opet puno pišeš a ništa napisao nisi.

Najbliže tome je vipov homebox ali on nema ni flat pozive ni flat internet. A i treba vidjeti u toj i toj sobi kakav je vipov signal.

http://www.vipnet.hr/homebox

Ne znam kako stoji situacija sa satelitskim ima i to ali je skupo ko vrag.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 18:49 (Oldy).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako imam mobitel koji ima wlan mrezu i imam flat internet od 4mb pa me sad zanima ak koristim svoj internet da li ce mi skidat novce..malo noob pitanje ali :/

Zan klo van dam

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mad9dog kaže...

Ovako imam mobitel koji ima wlan mrezu i imam flat internet od 4mb pa me sad zanima ak koristim svoj internet da li ce mi skidat novce..malo noob pitanje ali :/

Neće 

14 godina
Bok,ljudi možete mi preporučiti u ovom trenutku najbolju ponudu mobilnog interneta s pretplatom za cca 100 kn,preferiram vip i tcom,unaprjed hvala?
16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Bok,ljudi možete mi preporučiti u ovom trenutku najbolju ponudu mobilnog interneta s pretplatom za cca 100 kn,preferiram vip i tcom,unaprjed hvala?

Uzmi bonbon podatkovnu karticu za 10kn kad dobiš uštekaj usb stick od t mobile i kupiš bonbon od 80kn. i nadoplatiš i čekaš da dobiš info da dobiš 50 popusta i onda moš aktivirat 4gb za 45kn i traju njesec dana. Ako redovno kupiš bon od 80kn tada uvijek dobije popuste. Ako npr kupiš 2 po 40kn tada ne dobije nego možeš aktivirat 90kn za 4gb. Vidi na linku: http://www.bonbon.hr/usluge/paketi. Prije toga trebalo posudiš stick pa vidi koliki je jak signal za surfanje. Svako mjesto bitno razlikuje. Pozdrav.

Nenad
15 godina

Trenutno mi se čini najbolja Savršena tarifa od Vip-a. Za 155 kn mjesečno dobiješ sve flat.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Trenutno mi se čini najbolja Savršena tarifa od Vip-a. Za 155 kn mjesečno dobiješ sve flat.

Ova baš i nije savršena? Zašto? Vidiš čovjek želi samo internet a ti govoriš o pozivima, porukama i net. Savršena tarifa daju net do 1GB!!!, nakon potrošenog 1gb smanjuje brzine surfanja do 64kbps znači da radi ko telefonski kodem i ako klikneš stranicu i predugo se učitava.  A Bonbon od 4gb je njemu savršena i reko da želi imat do 100kn. Ja ga imam Bonbon na bonove i meni savršena 4gb i stigne potrošit do mjesec dana,a ja sam imo 1gb i za 10 dana odeeeeeeeeeeeeeee a nema ni mjesec dana da se potroši. Ipak za 1gb pašu na mobitel koji surfa bez problema a na mobu manje troši a na na kompu više.  Kužiš, malo bolje pročitaj što je napiso pa te onda odgovoriš.

Nenad
17 godina
neaktivan

Ima na Vipu jedna prepaid tarifa koju koristim za USB stick, zove se dnevna. Traje 24h i plaća se 10 kn svakih 24h. Daje 1024 mb u tom vremenskom razdoblju. Kad se pređe 1gb limit, ograničava se na modemsku (kao ono gore). To mi je zasad nešto najbliže ADSLu (bar po veličini paketa, jer ispadne oko 30gb/mjesečno, a i neke nezahtjevnije online igre se mogu igrati kad je sunčano lol).

Nije baš vezana uz gornji upit, ali nek se nađe, jer nemaju svi ljudi ADSL.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 10:07 (AlienWare1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam znao to s bonbon,super s popustom od 45 kn imaš 4gb mobilnog interneta i ktomu nisi pod ugovorom...hvala dečki.
15 godina
Nello kaže...

Ova baš i nije savršena? Zašto? Vidiš čovjek želi samo internet a ti govoriš o pozivima, porukama i net. Savršena tarifa daju net do 1GB!!!, nakon potrošenog 1gb smanjuje brzine surfanja do 64kbps znači da radi ko telefonski kodem i ako klikneš stranicu i predugo se učitava.  A Bonbon od 4gb je njemu savršena i reko da želi imat do 100kn. Ja ga imam Bonbon na bonove i meni savršena 4gb i stigne potrošit do mjesec dana,a ja sam imo 1gb i za 10 dana odeeeeeeeeeeeeeee a nema ni mjesec dana da se potroši. Ipak za 1gb pašu na mobitel koji surfa bez problema a na mobu manje troši a na na kompu više.  Kužiš, malo bolje pročitaj što je napiso pa te onda odgovoriš.

Ne kužim čemu ovakav ton. Samo sam naveo svoj mišljenje. Ako tebi nije povoljna tarifa u kojoj su ti svi pozivi prema svim mrežama (fiksnim i mobilnim) uključeni u tarifu, svi SMS-ovi su uključeni u tarifu, mobilni internet (puna brzina do prometa do 1GB a nakon toka 64 kbps) također flat, onda ne znam što da ti kažem (meni je prosječni mjesečni račun cca 500 kn). Po meni je to super ponuda za nekoga sa smartfonom. Na mobitelu ne potrošim 1 GB mjesečno (netko drugi vjerojatno potroši). Osobno smatram da je to OK. Nema uspostave poziva, radijska frekvencija uključena ucijenu i sve skupa s PDV-om košta 155 kn.

Stručnjak za odmaganje...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice