Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.391.676
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
Jole-Ri kaže...

ja u zadnje vrijeme samo probleme imam sa njima, brzina se rijetko kad penje iznad 35 mbits, a plaćam 50... ne želim plaćati ono što nemam, dobio sam raskid ugovora još početkom ove godine zbog istog problema, ali to nije način... žele imati što više korisnika, ali ovim načinom rada neće.

Pa veću brzinu interneta sam imao na tele2 pokućnom internetu sa lošim signalnom....

Još par godina se treba strpjeti, dok se pokabliraju zgrade. Viš da su pomalo krenuli i u kvartove, skraćivat petlju. Do onda moš lajat na mjesec ili se šlepat na 4G :P

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
17 godina

Mjesec i pol je trajala borba, Iskon mora osigurati 70% maksimalne upload brzine paketa.

Tj. meni je upload bio 3.3Mbps što je ispod ugovora tj 3.5Mbps od 5Mbps.

Danas sam dobio odluku povjerenstva u drugostupanjskom procesu ta se prihvaća prigovor korisnika te mi omogućavaju mogućnost raskida pretplatničkog ugovora bez naplate naknade za prijevremeni raskid  

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam jedan problem sa iskonovim ruterom zyxel  VMG5313-B30A. Brzine slanja podataka preko lana su mi spore( od 2-5 MB). Kad spojim kompove direktno s ethernet kablom bez rutera brzina je 10MB.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kako misliš, kad ih spojiš bez rutera? Hoćeš reći da imaš neki svoj ruter? Splitter?
14 godina
Antoniio22 kaže...
Kako misliš, kad ih spojiš bez rutera? Hoćeš reći da imaš neki svoj ruter? Splitter?

Možda baš misli spojiti ravno dva PCa, bez routera.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
Antoniio22 kaže...

Direktno komp u komp.

14 godina
steelman kaže...
Antoniio22 kaže...

Direktno komp u komp.

Ištekaj, restartaj router, ponovo uštekaj.

Promijeni LAN portove.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
9 godina
neaktivan
Aha, sorry, ja sam onda krivo shvatio...
9 godina
Iskon "iskustvo"!

Izgleda da je za nas koji smo malo dalje od Sesveta sada dostupan paket 20-50 Mbit/s, već je gospodin iz Iskona zvao ukućane... Mislite da ima smisla prelaziti na to? 

Sada imam brzinu 10 (paket 5-10) ali veza zna nekad pucati. Da li bi mogla pucati još češće na 20-50?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 19:12 (It'sMe932).

0 0 hvala 0
11 godina
Malo mi je postalo sumnjivo sto nitko nezna koliko mi traje ugovor kad ih zovem nego upit se salje nadleznima koji ce me povratno kontaktirati. Neznam kakvih benefita imam od toga?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Spacecraft kaže...
Malo mi je postalo sumnjivo sto nitko nezna koliko mi traje ugovor kad ih zovem nego upit se salje nadleznima koji ce me povratno kontaktirati. Neznam kakvih benefita imam od toga?

A je l' se to ne vidi na Moj Iskon portalu?

15 godina
Iskon "iskustvo"!

Sport klub 6 zacrni sliku tijekom utrke F1. Koja prevara, sreća da nisam išao nadoplatiti samo za taj SK paket. I sreća da imam njemački RTL

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na Areni 2 (T-Com) imam normalno sliku za F1

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
Dali moram placati hrt pretplatu iako uzmem npr tv paket od iskona?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Ti uvijek moras placat HRT pretplatu, imao iskon ili ne, ako imas prijamnik.

Sad je drugi par postola koliko je to provedivo u stvarnosti jer postoje nacini da se to naravno ne obavlja, a jednom kad odjavis sve cist si dok ponovno ne prijavis.

0 0 hvala 0
10 godina
danas ako imas najobicniji laptop moras placati preplatu hrt-u...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Zna li netko kako ručno podesiti proxy postavke na win10 za iskon internet?

Naime, stalno mi puca veza i izbacuje mi "windows could not automatically detect this network's proxy settings"

Probao sam već sve i svašta i ništa ne pomaže, imam najnovije win i drivere, s ovim ručnim postavkama sam bio ranije već rješio problem, no opet se pojavio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo sam na Iskonu (Zyxel VMG5313-B30) i internet radi na win10  a da nikada nisam za to koristio Proxy ..

10 godina
neaktivan

Ma radi i meni, ali prečesto puca veza u zadnje vrijeme i stalno im prijavljujem preko aplikacije. Ništa ne uspjevaju rješiti. I nisu mi odobrili rasid ugovora bez penala, morati ću se obratiti Hakomu očito.

8 godina
matrix777 kaže...

Zna li netko kako ručno podesiti proxy postavke na win10 za iskon internet?

Naime, stalno mi puca veza i izbacuje mi "windows could not automatically detect this network's proxy settings"

Probao sam već sve i svašta i ništa ne pomaže, imam najnovije win i drivere, s ovim ručnim postavkama sam bio ranije već rješio problem, no opet se pojavio.

Do danas sam imao Iskon i nikakav proxy nije bio potreban za išta. Ali ako baš moraš... Win+R (run) - inetcpl.cpl - Connections - LAN Settings. 

Ako je LAN veza, provjeri ispis spajanja na Moj Iskon da vidiš je li uistinu problem u DSL vezi. Ako je WLAN, vjerojatno je kanal zagušen pa se veza prekida. A uvijek možeš probati i resetirati TCP/IP

Win+R - cmd - netsh int ip reset - reboot PC-a.

12 godina

Vjerovatno kao što robogo sumnja  koristiš WiFi  i sa okolnim smetnjama veza normalno puca.

Tu  ni Iskon  ni Hakom  ništa nemogu osim njega samog, provjeriti koji kanal je čistiji i prebaciti

u ruteru fiksno ili ako je desktop računalo spojiti se lan-kablom koji nemože imati smetnje.

10 godina
neaktivan

Razumijem sto teebam ali ne znam kako :)

Čak i kad mi je internetska veza ok, ako odem desnim klikom na wifi i otklanjanje poteskoca, svaki put mi izbaci da windowsi ne mogu pronaci automatske proxy postavke...

Zato sam mislio proxy podesiti rucno, tako da na odredjeno mjesto prebacim sa automatskog na manualno i unesem potrebne adrese od iskona (to sam ustvati pitao kako da to naprsvim i sto da unesem)

A za postavke u samom ruteru bi takodjer molio kratke upute pa da probam rjesiti problem.

12 godina

Neznam koji ruter koristiš jer nisi napisao ali na ovom mom pristupim preko lan kabla browserom na adresu 192.168.5.1   i  ukucaš  na predviđenoim linijama Administrator/Administrator.

Dolje ideš na "Network Setings" pa "Wireles" i gore na "Channel Status" i pretražiš kanale sa "Scan".

Ponoviš to par puta i zapamtiš na kom kanalu je najniži nivo smetnji pa se vratiš gore livo na "General" i kod "Chanel" umjesto "Auto" postaviš broj kanala koji je imao najniže smetnje.

Skrolaš na dno stranice pa da zapamti klikni na "Apply" ..... gore desno za izać iz rutera je "Logout" .

ps: Dok si u ruteru imaš dolje "System Monitor" > xDSL statistics gdje možeš vidjet specifikacije  tvoje konekcije od rutera prema Iskonu .

Na svom računalu nikad nisam ništa od postavki dirao a pogotovo "proxy".

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 11:43 (AF139).
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Prebacio sam se na adsl sa vdsla jer sam mislio da ce veza biti stabilnija, no ostao mi je isti njihov crni ruter koji je vdsl/adsl, ne onaj bijeli.

Naime, dok nisu krenuli sa vdsl uslugom, na adslu prije 2god, da onim bjelim cistim adsl ruterom nisam imao nikad nikakvih problema, sad imam itekakvih.

Nisi me razumio sto govorim.

Dakle postoji opcija u win pod postavkama mreže gdje makneš da ti je proxy pod automatski i rucno uneses pod DNS staticku ip adresu.

To su mi sami sugerirali na pocetku jer im je vdsl imao problema s tim.

Sad bi to ponovo napravio pa da vidim.

Mislim da bi rjesio svoje probleme da mi opet vrate onaj bijeli cisti adsl ruter, godinu i pol nisam imao nikakvih problema.

Otkad sam presao na vdsl i kasnije se opet vratio na adal, stalno problemi, ali kazem, osta je onaj ruter od vdsla (crni) koji moze i jednu i drugu uslugu pruzati.

EDIT: Sinoć kad sam vratio ruter na tvornicke postavke, net se preporodio, osjetno je otvaralo brze stranice, gotovo instantno, no nakon nekoliko sati kao da se ponovo zaguši i vrati na staro... Dakle nije do Iskona ili parice po ovom, do cega bi moglo biti i sto napraviti?

Naime, mjenjali su mi 4, 5 puta ruter u zadnjih god dana i uvijek imam iste poteskoće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.5.2017 15:44 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa napisao sam ti za taj crni Zyxel  kako se pokušati  rješiti smetnji na wifi.

Izgleda da si na svoje traženje napustio brzi VDSL i vratio se na sporiji ADSL a problem su najvjerovatnije smetnje na WiFi :(

Probao sam postaviti PC na fiksni IP prema ruteru (nema to veze sa proxy)  i nemam baš nikakvog poboljšanja.

ps: i da ... na ruteru sam isto ugasio IPv6

10 godina
Iskon "iskustvo"!

Jedno je veza kompa s routerom, drugo veza routera s centralom. ADSL/VDSL je tehnologija kojom router komunicira s centralom. Sad sto tebi predstavlja probleme je vjerojatno ovaj drugi dio, komp-router, a ovo s proxy mi izgleda samo kao default windows troubleshooting i ne bi trebao puno mislit o tome.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hm, kako onda na svim uređajima i na 2 laptopa se događa ista stvar, nije samo na jednom računalu problem...

Uglavnom, nisam uspio rješiti problem, zato i forsiram raskid bez penala pa bi uzeo tele 2 pokućni.

12 godina

Moguće je ..... ako se radi na svim tim uređajima preko WiFi veze pogotovo ako su dalje od rutera.

Najbolje da nam ovdje staviš sliku ili kopiraš tekst statistike xDSL iz tvog rutera .

"Dok si u ruteru imaš dolje "System Monitor" > xDSL statistics gdje možeš vidjet specifikacije  tvoje konekcije od rutera prema Iskonu"

....da ne ispadne "da sa konja pređeš na magarca" ........

10 godina
matrix777 kaže...

Hm, kako onda na svim uređajima i na 2 laptopa se događa ista stvar, nije samo na jednom računalu problem...

Uglavnom, nisam uspio rješiti problem, zato i forsiram raskid bez penala pa bi uzeo tele 2 pokućni.

Pa router -> komp problem se moze premjestit na bilokoji komp. Tako da moze imat probleme s svim kompovima u kuci, nema to veze. Raskid bez penala bi dobio da ti nije isporucena odredjena usluga, onaj dio "od routera do centrale". Ako nisi dobio raskid to je vjerojatno u redu, znaci moras vidjet s routerom sto je, jer ako je na vise kompova problem neke postavke u routeru nisu dobre. Al to i dalje nema veze s vezom router-centrala. To su ko 2 odvojene mreze, trebas vidjet gdje ti je problem i to izolirat.

10 godina
neaktivan

eto

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice