Pa cek, jutros si imao ovo, a popodne ovo drugo? Katastrofa. Sto se u medjuvremenu dogodilo? Jel te tko zvao, jesi ti kog zvao il nesto? Ne razumijem sto su mogli radit u medjuvremenu da se ovo ovako promjeni.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trenutno nisam zadovoljan internetom, govorili su da cu moci imati 5-10+tv. Ali radi na 4 i sad na večer je ping visok, ono cca 160, al ode i na 250. Tijekom dana je bio normalan, kad sam provjerava.
Na h1, rijetko kad bi ping zajebava, sve dok se nebi pocelo uploadat sa wifia, al radio bi sve dok se modem ne reseta sam od sebe, pa onda bi se non stop reseta, svako 5-10-20 minuta, i onda bi moga zaboravit na bilo što online igrati.
Evo upravo saznao zasto je ping visok...
Youtube, nikad mi ping nije isao visoko radi youtubea na h1 il tcomu.
Sad kad upalim youtube (probably bilo sto intezivno) ping ode u nebesa, sto je kata fakin strofalno, posto uvijek je netko na wifiu.
Ovih dana će tehničar dolaziti i gledati oko brzine, i odmah ću mu reći ako se ne rijesi problem ja ukidam ugovor.
bmk jesu oni krivi il tcom il je krivo more. Ovo je jadno da ja u 2017 nemogu igrati online a da ne popizdim na internet.
EDIT: Loadam 24 sata, ping skoči na 150 i odmah nazad...
Pa cek, jutros si imao ovo, a popodne ovo drugo? Katastrofa. Sto se u medjuvremenu dogodilo? Jel te tko zvao, jesi ti kog zvao il nesto? Ne razumijem sto su mogli radit u medjuvremenu da se ovo ovako promjeni.
...vjerovatno su među korisnicima na ormariću gdje sam i ja tražili kome ukrasti dobru paricu za svog max-tv novog korisnika ( kao što su mi ukrali moju dobru paricu margine 10,5/9,7dB prije godinu dana).
Da je sreće pa da su me ostavili na ovoj što su jutros mjenjali sa ovim odličnim marginama 16/16.3dB
Sad mi jedino preostaje da nabavim praćku i gađam im prozore centrale sa svog balkona .....
....i da ne zaboravim što si pitao , nisam zvao nikoga a Iskon nemam ni zašto jer nije do njih a prošli put kad sam se žalio su od t-scum dobili odgovor da nema bolje.
@Et Tu Brute?
...jel si ti normalno spojen LAN kablom sa rutera na PC ili preko WiFi ? .......jer ako si sa wifi nisu za ping oni krivi već drugi wifi korisnici i smetnje u tvojoj okolini......
@Et Tu Brute?
...jel si ti normalno spojen LAN kablom sa rutera na PC ili preko WiFi ? .......jer ako si sa wifi nisu za ping oni krivi već drugi wifi korisnici i smetnje u tvojoj okolini......
Spojen sam kabelom, siguran sam da je za ping kriv smećati zte modem koji povuče sav bandwidth kad se nesto upali pa ping ode u nebo, testiram par QoS postavki u ruteru i nista ne pomaze.
Jeli moguce da je problem sto je smece zte modem?
@Et Tu Brute?
Spojen sam kabelom, siguran sam da je za ping kriv smećati zte modem koji povuče sav bandwidth kad se nesto upali pa ping ode u nebo, testiram par QoS postavki u ruteru i nista ne pomaze.
Pokreni 'tracert google.hr' i postavi rezultate ovdje pa ćemo vidjeti koji hop radi toliki delay.
I savjetujem da ne daviš tehničara raskidom ugovora nego da probate riješiti problem jer ćeš ubiti i ono malo dobre volje u njemu i pobrat odjeb takvim stavom.
...vjerovatno su među korisnicima na ormariću gdje sam i ja tražili kome ukrasti dobru paricu za svog max-tv novog korisnika
Nisu tebi margine problem, vec sve ostalo sto je bilo prikazano u odnosu na jutros/sad. Pokusaj pismeno zatrazit i posalji screenshot taj od jutros.
Ping ce ti skakat s youtubom ako ti povuce cijeli bandwidth da, ali isto ce se dogodit ako bilogdje povuces odjednom band. Sad, na dobrom si tragu s QoS-om, al nisam siguran dal taj zte uopce omogucava QoS podesavanja. Ako ti to ne uspije, uvijek postoji opcija da si stavis neki malo bolji router iza tog i da ti on shapea promet kako spada.
20.02.2017. Prešao sa Amis-a 2u1 na Iskon TRIO Total 50 20-50. Spojio opremu i idem provjeriti brzinu i neugodno sam iznenađen, samo 8 Mbps.
Popodne zvao korisničku službu:
1. kažu da su proslijedili tehničarima koji održavaju uslugu,
2.Problem prijavljen HT, očekivano očitovanje HT je 2 dana.
3. 21.2.2017. nešto rađeno na infrastrukturi na trenutak vidio da su podigli brzinu na 20 Mbps i to je trajalo točno 5 minuta i poslije ništa ne radi telefon, internet i tv.
4.Popodne ponovo razgovor sa korisničkom ista priča da budu proslijedili dalje.
5.Danas u 9.00h Ponovo razgovor sa korisničkom i ponovo kažu da je izdat nalog dalje ali od usluge i dalje ništa.
6.Upravo dobio SMS od Iskona;
Poštovani,
Kvar na vašoj liniji je prijavljen kolegama u Hrvatskom telekomu. Otklanjanje kvara očekujemo u roku 2 radna dana. Vaš Iskon
E sada je pitanje što su to oni mogli "shebati" u tom prebacivanju, Amis uredno radio a kod Iskona početak iz noćne more.
20.02.2017. Prešao sa Amis-a 2u1 na Iskon TRIO Total 50 20-50. Spojio opremu i idem provjeriti brzinu i neugodno sam iznenađen, samo 8 Mbps.
Popodne zvao korisničku službu:
1. kažu da su proslijedili tehničarima koji održavaju uslugu,
2.Problem prijavljen HT, očekivano očitovanje HT je 2 dana.
3. 21.2.2017. nešto rađeno na infrastrukturi na trenutak vidio da su podigli brzinu na 20 Mbps i to je trajalo točno 5 minuta i poslije ništa ne radi telefon, internet i tv.
4.Popodne ponovo razgovor sa korisničkom ista priča da budu proslijedili dalje.
5.Danas u 9.00h Ponovo razgovor sa korisničkom i ponovo kažu da je izdat nalog dalje ali od usluge i dalje ništa.
6.Upravo dobio SMS od Iskona;
Poštovani,
Kvar na vašoj liniji je prijavljen kolegama u Hrvatskom telekomu. Otklanjanje kvara očekujemo u roku 2 radna dana. Vaš Iskon
E sada je pitanje što su to oni mogli "shebati" u tom prebacivanju, Amis uredno radio a kod Iskona početak iz noćne more.
Dakle tvoja parica je ista i očito je kod tebe sve ok. Problem je nastao kod Iskona. Njihova centrala ili parica ne šljaka kako treba. Ili su zeznili profil ili Amis ima svoju centralu bliže tvojoj kući pa si imao veću brzinu. Iako ovo zadnje sumnjam, svi koriste iste centrale, jedino što se razlikuje od operatera do operatera su njihovi profili i njihove centrale.
Kakvi su ti parametri routera sad?
Ne isplati se zivcirati. Ja isto imo dernek kod prebacivanja sa adsl na vdsl (obe usluge na iskonu). Sve spojeno, sve radi, je ali neki striko usteko moj kaba u krivi port u centrali pa umjesto vdsl i dalje sibal adsl. Jedno cca 72 sata bio offline, tehnicar mislim dosao u subotu ili nedjelju.
Lijepo srocis objektivni mail (bez spominjanja rodbine i tog), kazes nisi bio u mogucnosti koristiti usluge u trajanju od X sati/dana te ulazes prigovor i trazis umanjenje racuna za navedeno razdoblje. Meni za tri dana dali 40kn+pdv (na paketu od onak 170kn) :D Ak poteskoce potraju imas pravo na raskid ugovora bez penala. Uglavnom, take it easy. Ak imas punu kucu klinci koji ne disu ak ne radi youtube na telki 20h dnevno, jbg daj 10kn za internet dan na 3g/4g pa da bude mir u kuci :P
Zaboravio rec, mail za prigovore je reklamacije AT iskon hr
Kakvi su ti parametri routera sad?
Nikakvi,kako da očitam kad mi ništa ne radi? Na ruteru svijetli samo power ! Trenetno sam spojen preko AndroiAP
Tehničar je bio prosli četvrtak, stavio gigaset sx7nešto nešto, nije mogao naci glavni tel. priključak u kuci, mene nije bilo doma, a niti sam se mogao javiti na mob...
Kaze da mu javimo kad saznamo gdje je pa ce doci, javili mu, od njega nista vec 4-5 dana.
Danas dolazi ovaj email iako tehničar se nije nikako vratio...
Ostao isti racku, i sa ovim modemom mi ping skače sve dok se nesto loada, od youtubea do neke obicne stranice. A i internet nisu podigli.
Da tcom nije skuplji za 60 kuna vratio bi se tamo gdje je sve radilo.
Any tips?
Sad im odgovori na taj email da ako je moguce onoga tko je vrsio ta mjerenja umirove i da zaposle neke kvalitetnije suradnike jer im ovaj ocito samo pare uzima a nista ne radi, jer da radi, ne bi mogao obavit mjerenja gdje je maksimum 5 u downloadu, ako je ocito iz stanja parice da je maksimum 13. Ako imaju kakvo drugo objasnjenje kako su oni dosli do izmjerene velicine maksimuma od 5 mbita neka pojasne.
Mislim da on ima i tv jer je već sada na 9600 ima 8db marginu, pa ne bi radilo stabilno na većoj brzini
iakon je napravio cirkus od usluge od kad su nagomilali korisnika. Server im se stalno ruse, korisnici im j.majku a oni kao roboti odgovaraju; pero, djuro ako imate problema javite se u inbox (facebook)pa cemo vidjeti u cemu je problem
Mislim da on ima i tv jer je već sada na 9600 ima 8db marginu, pa ne bi radilo stabilno na većoj brzini
Ima tv da, al to nema nikakve veze. Napisali su da mu je max download 5. Da su vec tocno htjeli pisat napisali bi da je max download 9.6, ali da iptv uzima toliko i da ostaje 5 (sto i dalje nije tocno). Ocito je netko pogledao sto je pusteno i napisao pausalni email.
Ovo o margini i 8db mi je presmjesno da mi i dalje pises, ako odbijas razumjet sto je margina i cemu sluzi, te kako se ponasa u sustavu. Bespotrebno je dalje raspravljat o njoj u ovom kontekstu. 8db margina na 9.6 od 13 moze bit samo to, da je nisu pustili da raste za ovu razliku brzine te je ostavili na targetu od 8. A kako bi veza radila s 3dd ili 6db margine, te da li je ovo stvarno margina pri 9.6mbita pustenih od 13 mogucih, ili je samo oznacena na targetu i nije rasla, te bi ista takva bila i na 13 je gatanje iz karata.
Sve u svemu taj koji mu je napisao mail je napisao samo nesto da ga skine te takvi samo trose resurse sustava. Ako se vec rjesavaju viskova radi vecih profita, onda barem mogu ostavit ljude koji rade na necem, jer ovaj samo trosi vrijeme u firmi.
iakon je napravio cirkus od usluge od kad su nagomilali korisnika. Server im se stalno ruse, korisnici im j.majku a oni kao roboti odgovaraju; pero, djuro ako imate problema javite se u inbox (facebook)pa cemo vidjeti u cemu je problem
neznam bas za ostale kod mene je sve super imam 50/10....sve stabilno vec evo godinu dana nikakvih vecih problema nisam imamo...zadnji ujedno i jedini problem se desio na novu godinu kada su im se srusili serveri na podruciju knina i sinja i to su brzo popravili i nikakvi drugih problema nisam imao....tv radi savrseno nema smetnji nema nekih vecih prekida (ma da me tv i ne interesira ali eto cisto da kazem da je i taj dio kod mene sasvim ok)
ako si na "bakru" ti si jedan od rijetko zadovoljnih.
blago tebi 50/10 bitova/s
meni su prvo pustili 40/7, pa nakon problema s preoptercenoscu sa dva tv/a sad imam 20/7 ali bar ne puca lajna.
Ima tv da, al to nema nikakve veze. Napisali su da mu je max download 5. Da su vec tocno htjeli pisat napisali bi da je max download 9.6, ali da iptv uzima toliko i da ostaje 5 (sto i dalje nije tocno). Ocito je netko pogledao sto je pusteno i napisao pausalni email.
Ovo o margini i 8db mi je presmjesno da mi i dalje pises, ako odbijas razumjet sto je margina i cemu sluzi, te kako se ponasa u sustavu. Bespotrebno je dalje raspravljat o njoj u ovom kontekstu. 8db margina na 9.6 od 13 moze bit samo to, da je nisu pustili da raste za ovu razliku brzine te je ostavili na targetu od 8. A kako bi veza radila s 3dd ili 6db margine, te da li je ovo stvarno margina pri 9.6mbita pustenih od 13 mogucih, ili je samo oznacena na targetu i nije rasla, te bi ista takva bila i na 13 je gatanje iz karata.
Sve u svemu taj koji mu je napisao mail je napisao samo nesto da ga skine te takvi samo trose resurse sustava. Ako se vec rjesavaju viskova radi vecih profita, onda barem mogu ostavit ljude koji rade na necem, jer ovaj samo trosi vrijeme u firmi.
I meni se čini da su ga samo skinuli jer imamo sličnu liniju.
Mene su prebacili na vdsl...stavljam slike linije prije i poslje.
ako si na "bakru" ti si jedan od rijetko zadovoljnih.
blago tebi 50/10 bitova/s
meni su prvo pustili 40/7, pa nakon problema s preoptercenoscu sa dva tv/a sad imam 20/7 ali bar ne puca lajna.
da na 'bakru' sam
I meni se čini da su ga samo skinuli jer imamo sličnu liniju.
Mene su prebacili na vdsl...stavljam slike linije prije i poslje.
Tebi su jos popravili stanje jer ti je na 30db maksimala bila mala. Prelaskom na vdsl su valjda i spojeve bolje napravili pa je sve malo naraslo kako je trebalo bit odmah.
da na 'bakru' sam
95% drzave je na bakru. :)
Sad im odgovori na taj email da ako je moguce onoga tko je vrsio ta mjerenja umirove i da zaposle neke kvalitetnije suradnike jer im ovaj ocito samo pare uzima a nista ne radi, jer da radi, ne bi mogao obavit mjerenja gdje je maksimum 5 u downloadu, ako je ocito iz stanja parice da je maksimum 13. Ako imaju kakvo drugo objasnjenje kako su oni dosli do izmjerene velicine maksimuma od 5 mbita neka pojasne.
Napokon dosao tehnicar, nasao kutiju gdje dolazi kabel od telefona, prereza kabel koji ne vodi na ruter ako slucajno smetnje proizvodi (lol!).
Naravno nije pomoglo, kaze pisite im ponovo i tip ode dalje...
I kaze vjerovatno linija zastarila u tih par godina pa nemogu imate bolje , pa da pisem im ponovo pa ce probati sa drugim ruterom pa mozda bolje povuce
.
A ranije danas zvali iz tcoma, nude valjda vecu brzinu, do 20 maxtv i telefon, al nije 320 neg 220 kuna. Ja reka ne, zato sto je maxtv teeesko smece, nula bodova od programa.
Pitanje, ja sam iskoristio 1000 kuna popusta iz webshopa, ako bi slucajno raskino ugovor, ono 14 dana od pocetka usluga.
Ocel me gonit zbog tog popusta .
Ocel me gonit zbog tog popusta .
oce, oce
"vrati koko sto si pozobala"..
oke, svi smo uglavnom na bakru.
ali, kad ce oni promijeniti te linije koje vode do nasih razvodnih kutija ?
kad ce provuci nove bakrene zice ?
ove "njihove" su stare 50 godina a ljudima prigovaraju ako su im zice od razvodne kutije do routera stare 10 godina...
U slučaju da se raskida ugovor krivnjom operatera (korisnik nema 70% min ugovorene brzine) tj za pakete 20-50Mbps je to 14mbps, korisnik ima pravo raskida ugovora bez naknade gdje zadržava sve pogodnosti koje je dobio prilikom potpisa ugovora (npr. mjesečni popust 50% prvih nekoliko mjeseci, jednokratni popust, kupon itd) drugim riječima, ostaje ti 1000kn za web shop.
U slučaju da se raskida ugovor krivnjom operatera (korisnik nema 70% min ugovorene brzine) tj za pakete 20-50Mbps je to 14mbps, korisnik ima pravo raskida ugovora bez naknade gdje zadržava sve pogodnosti koje je dobio prilikom potpisa ugovora (npr. mjesečni popust 50% prvih nekoliko mjeseci, jednokratni popust, kupon itd) drugim riječima, ostaje ti 1000kn za web shop.
sve je to poznato.
no nije poznato da su ljude poput mene koji su bili na Iskonu ali nisu bili pod ugovorom pecali tako da su nam pustali velike brzine downloada a kad smo potpisali ugovor drugi dan su nastali problemi s brzinom...
i kakav je to raspon od 20 do 50Mbit/s ?
mogli su staviti od 3 do 50 pa bi se super nasli u zakonskim okvirima
prevaranti obicni..
ovo mi je zadnji dvogodisnji ugovor kod njih..
sve je to poznato.
no nije poznato da su ljude poput mene koji su bili na Iskonu ali nisu bili pod ugovorom pecali tako da su nam pustali velike brzine downloada a kad smo potpisali ugovor drugi dan su nastali problemi s brzinom...
i kakav je to raspon od 20 do 50Mbit/s ?
mogli su staviti od 3 do 50 pa bi se super nasli u zakonskim okvirima
prevaranti obicni..
ovo mi je zadnji dvogodisnji ugovor kod njih..
Iako se ne slažem s rasponom 20-50 pošto je 70% 14Mbita i praktički nikom ne moraju ni dati više jer eto poštuju minimum zakonske regulative. Mada moje iskustvo s Iskonom (barem zasad) je super. Uzeo sam 20-50 bez ugovorne obveze i 20 kn plačam više tako da nije bed. Imam 30/7 Mbita, a prije sam imao 4/.256 tako da sam više nego zadovoljan. Mada bi bilo najpoštenije da su im brzine 20, 30, 40, 50... kako već imaju drugi operateri.
oke, svi smo uglavnom na bakru.
ali, kad ce oni promijeniti te linije koje vode do nasih razvodnih kutija ?
kad ce provuci nove bakrene zice ?
ove "njihove" su stare 50 godina a ljudima prigovaraju ako su im zice od razvodne kutije do routera stare 10 godina...
Nikad jer je neisplativo i predstavlja ulaganje u vjetar. Isplativije je ostaviti last mile na bakru, dici kabinet i spojit ga optikom na centralu. Ali to isto dosta kosta i pitanje kolko ce obuhvatiti time. Vjerojatno je u planu da svi korisnici budu 800m udaljeni od kabineta, zivi bili pa vidjeli :D