Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.385.581
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!
Obično bude jedan radni dan nakon što ti dođe router. Dobit ćeš obavijest.
17 godina

Istekao mi je ugovor s VIP-om (TRIO paket) i htio sam preći na T-Scum ali me ne daju samo internet. Moram i telefon iako nemam potrebu za fiksnim telefon i ne želim ga plaćati ako ga ne koristim. Nazvao Iskon, agent vrlo ugodan i komunikativan. 159 Kn 5-50 Mbps na 24 mjeseca ili 179 Kn bez ugovorne obveze. Pitanje sad, pošto nisam pitao onda. Planiram doma promijeniti kućne istalacije pošto su stare i trebaju zamjenu. To će mi odraditi lik nakon Nove godine, e sad dal da uzimam internet prije ili da čekam da sredim kućne instalacije prvo? Pošto bih htio što veću brzinu. Ako oni sad rade provjeru i vide da možda linija doma nije najbolje dat će manju brzinu, a poslje nebih htio da mi kažu da i dalje moja linija ne valja i kad promjenim kućne instalacije pa da mi ostane mala brzina. Ubiti zanimaju me vaša iskustva s povećanjem brzine kod Iskona.

17 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Na stranicama im piše da je moguća promjena paketa u istom cjenovnom rangu.. pa nebi trebalo biti problema. Meni isto promijenjena žica i sad čekam da prođe koji dan da ih zovem

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
rockman kaže...

Na stranicama im piše da je moguća promjena paketa u istom cjenovnom rangu.. pa nebi trebalo biti problema. Meni isto promijenjena žica i sad čekam da prođe koji dan da ih zovem

Linija i sve glasi na starog, a on je na putu. 23. se vraća pa kad budem zvao pitat ću ih. Eto javi kad budeš zvao što su rekli :)

12 godina
ParaNO1d kaže...

Istekao mi je ugovor s VIP-om (TRIO paket) i htio sam preći na T-Scum ali me ne daju samo internet. Moram i telefon iako nemam potrebu za fiksnim telefon i ne želim ga plaćati ako ga ne koristim. Nazvao Iskon, agent vrlo ugodan i komunikativan. 159 Kn 5-50 Mbps na 24 mjeseca ili 179 Kn bez ugovorne obveze. Pitanje sad, pošto nisam pitao onda. Planiram doma promijeniti kućne istalacije pošto su stare i trebaju zamjenu. To će mi odraditi lik nakon Nove godine, e sad dal da uzimam internet prije ili da čekam da sredim kućne instalacije prvo? Pošto bih htio što veću brzinu. Ako oni sad rade provjeru i vide da možda linija doma nije najbolje dat će manju brzinu, a poslje nebih htio da mi kažu da i dalje moja linija ne valja i kad promjenim kućne instalacije pa da mi ostane mala brzina. Ubiti zanimaju me vaša iskustva s povećanjem brzine kod Iskona.

Totalno nevazno. Em se ceka aktivacija-birokracija-oprema 2-4tj ovisno o guzvi/raspolozivosti opreme/radnim danima/<insert razlog here>, em automatika "mjeri" brzinu prvih 14 dana aktivacije usluge. To kaj ces ti doma mjenjat zice, ako si recimo 1km udaljen od centrale nikom nist ne znaci. Mozda ces dobit 0.1mbit, mozda 5mbit. Stavi ti radje statse kakvo stanje imas sad i otprilike koliko mislis/znas da si udaljen kablom pa da nesto izgatamo. Jer ima situacija gdi je fakat problem bio i kod korisnika, ali udaljenost od centrale i stanje zica do iste je 99.5% brzine i problema.

Znaci poanta je da mos vec sutra radit doma kaj os, jer onak od oka da sutra predas papire tek bi sredinom/krajem sijecnja dobio uslugu. 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
15 godina
Mr. Fugitive kaže...

Došao mi jučer Zyxel VMG5313... Nadobudno ga spojih, kad ono šipak. Koliko im obično vremena treba da me prespoje na VDSL (do sada je bio klasčni ADSL)?

Da kvotam sam sebe... Eto, danas se konačno pojavio i tehničar. Mjerenja sa utičnice u stanu katastrofa. Mjerenja sa izvoda u zgradi još gora... Kao prijavili kvar tcomu pa sad ovi imaju dva dana da to riješe. Vjerojatno će me prebaciti na drugu paricu. Ima li to kakvog smisla? Hoće li riješiti probleme?

Inače moje "iskon iskustvo" do sada je prilično loše. Čekanje na javljanje nekoga u službi za korisnike u prosjeku 15 minuta. Tcom kakav je da je, barem probleme rješava brzo i efikasno (uglavnom).

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
srcipesak kaže...
ParaNO1d kaže...

Totalno nevazno. Em se ceka aktivacija-birokracija-oprema 2-4tj ovisno o guzvi/raspolozivosti opreme/radnim danima/<insert razlog here>, em automatika "mjeri" brzinu prvih 14 dana aktivacije usluge. To kaj ces ti doma mjenjat zice, ako si recimo 1km udaljen od centrale nikom nist ne znaci. Mozda ces dobit 0.1mbit, mozda 5mbit. Stavi ti radje statse kakvo stanje imas sad i otprilike koliko mislis/znas da si udaljen kablom pa da nesto izgatamo. Jer ima situacija gdi je fakat problem bio i kod korisnika, ali udaljenost od centrale i stanje zica do iste je 99.5% brzine i problema.

Znaci poanta je da mos vec sutra radit doma kaj os, jer onak od oka da sutra predas papire tek bi sredinom/krajem sijecnja dobio uslugu. 

600 metara sam udaljen od centrale. Jel ovo dobro ili nije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 23:48 (ParaNO1d).
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Djeluje pristojno, atenuacija zbog blizine mala. Iako max ti je ko i meni na 1200m :D

0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 7 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 3.316 Mbps 11.424 Mbps
Actual Net Data Rate: 3.317 Mbps 11.425 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 6.1 dB 7.3 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.2 dBm 18.5 dBm
Receive Power: 0.0 dBm 0.3 dBm
Actual INP: 239.0 symbols 127.0 symbols
Total Attenuation: 7.9 dB 18.2 dB
Attainable Net Data Rate: 3.386 Mbps 12.184 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 30.3 54.1 N/A N/A 32.6 70.6 N/A
Signal Attenuation(dB): 30.3 53.7 N/A N/A 29.2 N/A N/A
SNR Margin(dB): 5.8 6.1 N/A N/A 7.3 N/A N/A
Transmit Power(dBm): 1.4 5.8 N/A N/A 18.5 N/A N/A

Da li je ovo maksimum ili da ih davim? Na t-comu sam imao turbo 30

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Ta parica je nesto u banani... s obzirom na upload trebao bi imati 30Mbps onako hladno po difoltu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Poslao mail danas pa se javim :)

15 godina

==========================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 1 day: 2 hours: 25 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 4.833 Mbps 25.289 Mbps
Actual Net Data Rate: 4.834 Mbps 25.290 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 6.2 dB 7.1 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.9 dBm 18.5 dBm
Receive Power: 0.4 dBm 1.5 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 27.0 symbols
Total Attenuation: 8.2 dB 17.0 dB
Attainable Net Data Rate: 4.871 Mbps 26.829 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 13.9 52.8 N/A N/A 24.9 67.0 N/A
Signal Attenuation(dB): 13.9 52.3 N/A N/A 22.0 66.9 N/A
SNR Margin(dB): 6.1 6.2 N/A N/A 7.0 7.1 N/A
Transmit Power(dBm): 3.8 5.9 N/A N/A 18.4 4.8 N/A

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 25 min 33 sec
FEC: 448612 166
CRC: 255 0
ES: 182 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 10 min 56 sec
FEC: 48 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 42 0
Latest 1 day time = 2 hours 25 min 56 sec
FEC: 103231 5

Može neko pregledati podatke?
Upload sasvim solidan,udaljen sam 1km od centrale. Veza zna pucati često, ping skače u igrama..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 20:40 (ROXX).

0 0 hvala 0
14 godina

30 sam imao kod t-coma 6 mjeseci a onda su spustili na 15MB i tvrdili da sam prijavljivao tehničke probleme (očito je moja parica otišla nekom drugom) da bi podigli na 20MB i tako je ostalo do dizanja cijene na 255 kuna  a sad sam na iskonu prvi dan i ako ne bude 20 minimalno odoh i od njih i nikad više

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
10 godina
ROXX kaže...

Može neko pregledati podatke?
Upload sasvim solidan,udaljen sam 1km od centrale. Veza zna pucati često, ping skače u igrama..

Puca jer ocito nemoze radit s tolikom marginom. Trebalo bi dignut marginu al za to vise nemas lufta u maksimali. Znaci da ti bude stabilnije trebalo bi ti brzinu smanjit jos.

jozo65 kaže...

30 sam imao kod t-coma 6 mjeseci a onda su spustili na 15MB i tvrdili da sam prijavljivao tehničke probleme (očito je moja parica otišla nekom drugom) da bi podigli na 20MB i tako je ostalo do dizanja cijene na 255 kuna  a sad sam na iskonu prvi dan i ako ne bude 20 minimalno odoh i od njih i nikad više

Nesto ti je ocito otislo na parici i umjesto trazenja problema fino su ti srezali brzinu i mirna bosna :P Jbg druze, nece se kafice same popit :P

Imas li mozda stariju sliku da se vidi degradacija? (s tim da si pokusao vec zamjenit kabelic od uticnice do routera da iskljucis "problem lokalne instalacije" iako vjerojatno nije do toga, al da budes 100%)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 2:38 (sandokan111).
17 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Djeluje pristojno, atenuacija zbog blizine mala. Iako max ti je ko i meni na 1200m :D

samo sto je on na adslu ...max ce se povecat cim ga stave na vdsl

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
17 godina
viper kaže...
srcipesak kaže...

samo sto je on na adslu ...max ce se povecat cim ga stave na vdsl

A ove CRC greške, koliko je to problem i zašto dolazi do njih?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2016 9:16 (ParaNO1d).
17 godina
neaktivan
Da dobro je :) maksimalna brzina je u pitanju.
CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Dobri ljudi, molim vas pomogajte. Badnjak je, nitko se ne javlja, tehničari neće doći do utorak, a nas je 7 u stanu i silno nam treba internet. Stvar je sljedeća: prije par dana sam zvao iskon da prijeđemo brži internet. Ekipa je sve obavila brzo i efikasno. Rezultat: dva dana poslije ruter je stigao na adresu i tarifa je pokrenuta. Adresa je Srednjaci, neboder, osmi kat ako je to od ikakve važnosti. Prije smo imali ZyXEL P-2601HN-F3 (bijele boje) i sve je radilo normalno. Sada smo dobili ZyXEL vmg5313-b30a (crne boje). Kada sam dobio ruter sam sve napravio kako piše u uputstvima: spojio ruter s kablovima (naglasak na starim kablovima tj. nisam stavio kablove koje sam dobio s novim ruterom) i napravio da se IP adresa i DNS automatski stvaraju. Nakon 5 minuta se veza uspostavila i mogao sam ići na internet. Sada dolazim do problema, a taj je da veza konstantno puca tj. lampica za internet se stalno gasi (4-5 puta po satu). Sada tu vi nastupate. Moje pitanje je imaju li kablova ikakve veze s time da mi veza puca (ponovno ponavljam: kablovi su isti oni koji su korišteni kod starog rutera, znači nisu stavljani novi), ako ne, koji je mogući uzrok problema? Puno bi mi značilo da pomognete jer sam ja to pokrenuo, a sada nitko nema interneta. 

P.S. Lampica za DSL je narančasta, a ne zelena. Ako sam dobro shvatio to znači da je VDSL linija dostupna. Možete shvatiti iz teksta da nisam baš neki maher za elektroniku.

P.S.S. Sretan Božić svima!

0 0 hvala 0
15 godina
Probaj sa kabelom koji si dobio uz novi router.
Mada, prije će biti da je greška u centrali. Tj., iz mog iskustva, najprije će ti doći doma tehničar od iskona napraviti mjerenja. Potom će zaključiti da ima puno grešaka. Onda će prijaviti kvar tcomu koji ima 48 sati da otklone smetnju. Vjerojatno će te prebaciti na bolju paricu.
Za sada probaj dobiti službu za korisnike i nek oni naprave mjerenje sa svoje strane.
But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iskon "iskustvo"!

ZlaSarma: ak je sa adslom i bijelim ruterom radilo ok, onda recimo da su kabli ok. Mozes eventualno stavit kabl koji si dobil s crnim ruterom (for the science). Vjerojatno je problem do centrale, nes krivo podeseno ili puno greski il niska margina il nes na kaj ne mos utjecat. Trebalo bi pogledati xdsl statse i postati screenshot istih da vidimo u cem je caka. Ako puca veza samo kad se actually koristi net, onda moguce da ga gazite pa tipa zakuca se upload i prekida se veza. Na paketima poput mog, 20/2 jer nejde vise, ako natucem 2mbit up nakon nekog vremena pukne. Ruter u  bridge i iza njega nes pametnijeg stavit ili se ulogirat kao supervizor pa podesit limite. Ak je super kriza za net, uvijek mos "posudit" od susjeda u zgradi lol ili ukrast iz birtije ili nest ili investirat u mobilni net za silu (50kn 5gb bonbon). Crni ruter moze raditi sa 3g stickovima, ali moras to slagat ko supervizor...

Sad moje pitanje, u travnju 2017 ce mi isteci 24mj ugovora s iskonom. Kak nije da imam neke bolje ponude u kvartu (prije ce optika na Mars i Afriku nego meni), jel ima kog da je bio u toj situaciji? Jel nude sta ili samo produlje na 24mj opet i bok ili mogu biti bez obveze ili ili ili? Idealno bi bilo il ogrepst se za popust neki il skinut obvezu pa ak nes bolje uleti pobjec glavom bez obzira. 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Može ti bit problem i do kabela. Iz nego razloga rj11 zna gubiti kontakt u DSL portu. Provjeri s novim kabelom kako će ti biti. On ima rj45 na jednom kraju, taj ide u ruter. Ne bi bio prvi s tim problemom. Ako ti i dalje puca, provjeri i koje ti lampice svijetle kad ti se dogodi pucanje, a možeš provjerit i stanje linije u ruteru pa staviti tu da se vidi stanje linije. Ako ti se DSL lampica gasi, linija negdje puca i dalje, onda nemaš šta više provjeravat, zovi ih, ako ne, spoji kabelom računalo da vidiš je li problem samo u bežičnom spajanju.
Ako to ne upali, zovi ih pa nek provjere još.
Sretan Božić
10 godina
ZlaSarma kaže...

Dobri ljudi, molim vas pomogajte. Badnjak je, nitko se ne javlja, tehničari neće doći do utorak, a nas je 7 u stanu i silno nam treba internet. Stvar je sljedeća: prije par dana sam zvao iskon da prijeđemo brži internet. Ekipa je sve obavila brzo i efikasno. Rezultat: dva dana poslije ruter je stigao na adresu i tarifa je pokrenuta. Adresa je Srednjaci, neboder, osmi kat ako je to od ikakve važnosti. Prije smo imali ZyXEL P-2601HN-F3 (bijele boje) i sve je radilo normalno. Sada smo dobili ZyXEL vmg5313-b30a (crne boje). Kada sam dobio ruter sam sve napravio kako piše u uputstvima: spojio ruter s kablovima (naglasak na starim kablovima tj. nisam stavio kablove koje sam dobio s novim ruterom) i napravio da se IP adresa i DNS automatski stvaraju. Nakon 5 minuta se veza uspostavila i mogao sam ići na internet. Sada dolazim do problema, a taj je da veza konstantno puca tj. lampica za internet se stalno gasi (4-5 puta po satu). Sada tu vi nastupate. Moje pitanje je imaju li kablova ikakve veze s time da mi veza puca (ponovno ponavljam: kablovi su isti oni koji su korišteni kod starog rutera, znači nisu stavljani novi), ako ne, koji je mogući uzrok problema? Puno bi mi značilo da pomognete jer sam ja to pokrenuo, a sada nitko nema interneta. 

P.S. Lampica za DSL je narančasta, a ne zelena. Ako sam dobro shvatio to znači da je VDSL linija dostupna. Možete shvatiti iz teksta da nisam baš neki maher za elektroniku.

Nema razloga da ne koristis kabel koji ti je dosao s routerom. Pogotovo ako je ovako kako antoniio22 kaze da imas rj11 u rj45 kabel a ti trenutno koristis rj11 u rj11. Iako rj11 ulazi u rj45, moze nekad ne sjest dobro i uzrokovat probleme kod vdsla.

Nakon toga ako i dalje puca, postavi podatke parice da se vidi zasto puca, ako ti je margina mala, sistem bi je trebao dignuti automatski dok veza ne postane stabilna, osim ako nesto nije dobro konfigurirano. Naravno, ako pricamo o tome da tebi dsl link puca, a ne da si spojen wifijem pa da ti veza na uredjaju nestaje, jer je to skroz nesto drugo. Ako ti bas dsl link puca, onda je do njih i vjerojatno ces morat cekat dok to ne isprave (ako nije do tog kabela).

14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Stari kabel isto ima na jednoj strani RJ45 koji ide u ruter što znači da nije problem da mi je RJ11 u utoru za RJ45; isprike ako sam se krivo izrazio. Ja sam pronašao novi kabel na internetu koji je duži i isto ima na jednom kraju RJ45, a na drugom RJ11, mogu ga kupiti, ali stvarno mi nema smisla da bi to popravilo problem pošto je takav kabel bio ispravan na prošlom ruteru. Podatke parice cu postati za 1 dan.

0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Je li moguce postaviti VPN server preko Iskonovog Enkom routera?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ZlaSarma kaže...

Na Iskonu sam 5 godina i uvijek sam ih hvalio jer su bili cjenovno najpristupačniji a kvaliteta i podrška supika.

No, problemi nastaju od kad su uveli nove pakete, povećali svima brzine "kol'ko ide" i masa ljudi je prešla k njima a nisu radili upgrade infranstrukture (što su po ugovoru obavezni).

Meni veza puca svako veče, ali samo navečer, po danu nikad...sve krene oko 18 h.

Njihovo obrazloženje je da je problem (klasika) u mojoj instalaciji.....

Kad ih pitam kako to da puca samo na večer a u jutro se "sama od sebe popravi" oni mi objasne da ja ne znam koliko ima parametara koji utječu na stabilnost bakrene parice.

Ja ih pitam da mi navedu bar jedan od parametara koji bi objasnio pucanje veze samo poslije 18h no odgovora nema.

Instalacija je do prije dva mjeseca bila potpuno ispravna a sad 80 % korisnika odjednom ima lošu instalaciju i, samo odi na njihovu Facebook stranicu da vidiš koliko pritužbi na pucanje veze imaju.

Svako malo brišu postove jer im ne stane u inbox koliko imaju žalbi...

Ja idiot baš produžio ugovor prije tri mjeseca na nove dvije godine i sad im više nisam interesantan.

14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

VDSL Training Status:   Showtime
                    Mode:   VDSL2 Annex B
            VDSL Profile:   Profile 8b
            Traffic Type:   PTM Mode
             Link Uptime:   0 day: 0 hour: 12 minutes
       VDSL Port Details       Upstream         Downstream
               Line Rate:      7.166 Mbps       33.035 Mbps
    Actual Net Data Rate:      7.167 Mbps       33.036 Mbps
          Trellis Coding:         ON                ON
              SNR Margin:       10.4 dB            9.1 dB
            Actual Delay:          0 ms              0 ms
          Transmit Power:        6.7 dBm          18.6 dBm
           Receive Power:        0.1 dBm           1.5 dBm
              Actual INP:       13.0 symbols      28.0 symbols
       Total Attenuation:        7.3 dB           17.1 dB
Attainable Net Data Rate:      8.446 Mbps       36.006 Mbps
      VDSL Band Status    U0      U1      U2      U3      D1      D2      D3
  Line Attenuation(dB): 13.9    47.5     N/A     N/A    24.9    58.5     N/A  
Signal Attenuation(dB): 13.9    47.0     N/A     N/A    22.0    58.1     N/A  
        SNR Margin(dB): 10.5    10.4     N/A     N/A     9.1     9.1     N/A  
   Transmit Power(dBm):- 0.9     5.8     N/A     N/A    18.4     6.3     N/A  

VDSL Counters

Downstream        Upstream
Since Link time = 12 min 15 sec
FEC:      3932      2
CRC:      4      0
ES:      1      0
SES:      0      0
UAS:      0      0
LOS:      0      0
LOF:      0      0
LOM:      0      0
Latest 15 minutes time = 11 min 20 sec
FEC:      3930      2
CRC:      4      0
ES:      1      0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC:      20909      10
CRC:      3545      0
ES:      65      0
SES:      60      0
UAS:      81      21
LOS:      1      0
LOF:      10      0
Latest 1 day time = 1 hours 11 min 20 sec
FEC:      200332      1864
CRC:      9670      17
ES:      200      8
SES:      184      5
UAS:      282      117
LOS:      5      3
LOF:      28      3
LOM:      29      0
Previous 1 day time = 0 sec
FEC:      0      0
CRC:      0      0
ES:      0      0
Total time = 1 hours 11 min 20 sec
FEC:      200332      1864
CRC:      9670      17
ES:      200      8
SES:      184      5
UAS:      282      117
LOS:      5      3
LOF:      28      3
LOM:      29      0

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo saljem xDSL statistiku s malim zakasnjenjem. Molim vas ako imate ikakvu ideju da mi pomognete.

0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo...

3 0 hvala 0
10 godina
ZlaSarma kaže...

VDSL Training Status:   Showtime
                    Mode:   VDSL2 Annex B
            VDSL Profile:   Profile 8b
            Traffic Type:   PTM Mode
             Link Uptime:   0 day: 0 hour: 12 minutes
       VDSL Port Details       Upstream         Downstream
               Line Rate:      7.166 Mbps       33.035 Mbps
    Actual Net Data Rate:      7.167 Mbps       33.036 Mbps
          Trellis Coding:         ON                ON
              SNR Margin:       10.4 dB            9.1 dB
            Actual Delay:          0 ms              0 ms
          Transmit Power:        6.7 dBm          18.6 dBm
           Receive Power:        0.1 dBm           1.5 dBm
              Actual INP:       13.0 symbols      28.0 symbols
       Total Attenuation:        7.3 dB           17.1 dB
Attainable Net Data Rate:      8.446 Mbps       36.006 Mbps
      VDSL Band Status    U0      U1      U2      U3      D1      D2      D3
  Line Attenuation(dB): 13.9    47.5     N/A     N/A    24.9    58.5     N/A  
Signal Attenuation(dB): 13.9    47.0     N/A     N/A    22.0    58.1     N/A  
        SNR Margin(dB): 10.5    10.4     N/A     N/A     9.1     9.1     N/A  
   Transmit Power(dBm):- 0.9     5.8     N/A     N/A    18.4     6.3     N/A  

Ne bi trebalo pucat po prikazanom. Ako puca, dignut marginu jos iako nije mala, ako i dalje puca, negdje je prekid/los spoj pa periodicki izbacuje i treba ti netko nac gdje je i popravit. Statsi su ti cisto u redu.

Pokusaj si ovako nesto instalirat http://www.s446074245.websitehome.co.uk/ pa prati malo liniju i gledaj kako se mjenja margina recimo, pogotovo periodi prije pada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 2:05 (sandokan111).
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Ma ajde... nece zamjeniti kabl sto je koristio sa starim routerom jer mu je novi kabl prekratak i sad ocekuje cudom da liniju forumasi poprave... zato sam mu i stavio onakvu sliku, na oba foruma sad vec lagano trolla a tesko mu kabl zamjeniti.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice