Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.387.403
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!
Nemam sliku stanja adsl-a. Nisam imao potrebe jer je sve radilo... na test speedu mi pokazuje 30/5 zicno i oko 28/5 bezicno. Siguran sam u to... kako ustanoviti gdje je greska na infrastrukturi i dali se to moze popraviti? Bio je lik zadnji put 2 sata.. mjerio s onim uredjajem uticnicu. Sve je bilo ok...
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Postavi ovo http://www.speedtest.net/results.php

Sad ne bi smio imat 30, nego nekih 20ak.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Do sada sam bio na Amisu i nisam ni bio svjestan kako lošu uslugu imam. Evo speedtesta od Amisa : http://www.speedtest.net/my-result/5819505845To sam plaćao oko 320kn otprilike od sada. Užas.

Potpisao sam ugovor sa Iskonom cca. oko 20.10.2016. Total Trio Paket (Internet 50/10 Mbps, TV, telefon). Sve za pišljivih 199,99kn! Kroz neka dva tjedna poslali su mi opremu poštom, onaj mali crni ZyXel VDSL ruter i uređaj za IPTV.
Prespojili su me baš danas (23.11.2016.) i sve je proradilo kao suza iz prve. Doslovno su mi sline počele curiti kada sam vidio rezultate speedtesta i statistiku DSL parice, nisam mogao vjerovati u što gledam.
Prezadovoljan sam!  
Evo i rezultata speedtesta Iskon: http://www.speedtest.net/my-result/5821776004

Rekao bih da je DSL parica relativno dobra, te da sam dovoljno blizu najbližoj centrali na koju su me spojili.   Statistika DSL parice 

Čini mi se da su izvukli maksimum iz parice ( u trenutku testiranja brzine na Iskonu bio je uključen i IPTV koji 'pojede' još kojih 3-4 Mbps-a).

Najviše me impresionirao ping odnosno odazivm, pošto se tu i tamo volim igrati, npr. na League of Legendsu mi je do sada bio ping oko 73 ms, a na Iskonu mi je sada 39 ms. Preporod!

Vidjet ću još kako će se stvari kretati sa potencijalnim pucanjem veze i slično, ali sam poprilično uvjeren da bi se trebalo biti tip-top.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 18:59 (Leviticus).

0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Koji si uredaj dobio za IPTV? I jel ti steka slika? Ja od ponedjeljka imam taj isti paket ko i ti uz malo vecu maximalu od tebe i net mi savrseno radi al slika titra katastrofa. Poslali su mi taj zyxel ruter za net i motorolin stb za IPTV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pogledao sam svugdje, ali nikako ne mogu pronaći neko ime proizvođača. Možda sam samo glup, a možda ga stvarno nigdje nema.

Na samom uređaju apsolutno ništa ne piše osim ovoga : naljepnica na stražnjoj strani
Došao je u ovoj kutiji : Kutija  

edit: I da, za sada radi odlično, nema znakova trzanja ili zamrzavanja slike. Sve se čini vrlo fluidno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 20:41 (Leviticus).
9 godina
neaktivan
Vestel IP7350 je naziv uređaja.
15 godina
Iskon "iskustvo"!

kakvo je stanje sa skidanjem torrenta? koliko se sjećam da su prije stizala upozorenja i prijetili su isključenjem.. je li i dalje tako ili to samo ako ide preko carneta?

0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Ne znam kakvo je stanje sa Carnetom, ali na Iskonu apsolutno nikakvih problema nema sa torrentima. Bar do sad nisam nikakvo upozorenje dobio.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Na Carnetu je tako, samo nisam siguran je li samo obavjest ili su općenito blokirali pristup torrentima.
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Ekipa, trebam malu pomoć. Pošto uvodim optiku u stan danas su mi došli majstori riješiti instalaciju i rečeno mi je da kroz par dana trebaju doći Iskonovi tehničari sa novim ruterom. Međutim optički kabel je spojen u neki mali uređaj nalik modemu (Raisecom Iscom HT803G), pa me samo zanima čemu točno služi to.

Ukoliko netko može u kratkim crtama samo objasniti bit ću mu zahvalan.

Nisam se još susretao sa optikom i sa tom vrstom mrežne opreme, pa je vjerojatno pitanje glupo, ali tu smo da učimo. :)

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Ta kutija je ONT ili kak google kaze optical network terminal (ONT). Jednostavno receno, dolazi optika unutra a daje van "obicnu" mrezu (lan/wifi). Ista stvar kak su dosad bili kabelski ili xdsl modemi. Ovaj ont je laicki receno modem/ruter za optiku :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 8:27 (srcipesak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav svima, trenutno imam download oko 20 i up oko 2 uz tv na liniji za koju su prilozeni podtatci. Zanima me jeli moguca veca brzina ili nije jer sam potpisivao ugovor prije par mjeseci i bilo je dostupno samo 20 a sad imaju "nove" pakete 20-50.

============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 1 day: 12 hours: 43 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 4.155 Mbps 28.021 Mbps
Actual Net Data Rate: 4.095 Mbps 27.971 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 10.9 dB 9.8 dB
Actual Delay: 1 ms 9 ms
Transmit Power: 7.3 dBm 18.5 dBm
Receive Power: 0.4 dBm 1.9 dBm
Actual INP: 0.5 symbols 2.0 symbols
Total Attenuation: 7.5 dB 16.7 dB
Attainable Net Data Rate: 6.227 Mbps 33.271 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 11.1 45.4 N/A N/A 23.6 55.6 N/A
Signal Attenuation(dB): 11.1 45.0 N/A N/A 20.8 55.2 N/A
SNR Margin(dB): 10.0 11.0 N/A N/A 9.7 9.9 N/A
Transmit Power(dBm): 1.7 5.9 N/A N/A 18.4 6.0 N/A

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 43 min 51 sec
FEC: 135777789 2026
CRC: 1091 0
ES: 506 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 14 min 18 sec
FEC: 2655203 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 2783101 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
Latest 1 day time = 12 hours 44 min 18 sec
FEC: 128151266 685
CRC: 188 0
ES: 87 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
FEC: 7626523 1341
CRC: 903 0
ES: 419 0
UAS: 26 26
Total time = 1 days 12 hours 44 min 18 sec
FEC: 135777789 2026
CRC: 1091 0
ES: 506 0
UAS: 26 26

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Jedno pitanje za vas sa optikom na Iskonu...kako se zove ona mala kutijica u koju dolazi optika?

Hvala

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Baš sam nešto prije par postova pitao o tome. ONT (Optical Network Terminal), odnosno meni na samom uređaju piše GPON ONU. 

I jedno pitanje, koji se ruter dobije za optiku od Iskona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!

ja sam dobio zyxel ali ne znam tocno model, javim kad dodjem doma...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Leviticus kaže...

Do sada sam bio na Amisu i nisam ni bio svjestan kako lošu uslugu imam. Evo speedtesta od Amisa : http://www.speedtest.net/my-result/5819505845To sam plaćao oko 320kn otprilike od sada. Užas.

Potpisao sam ugovor sa Iskonom cca. oko 20.10.2016. Total Trio Paket (Internet 50/10 Mbps, TV, telefon). Sve za pišljivih 199,99kn! Kroz neka dva tjedna poslali su mi opremu poštom, onaj mali crni ZyXel VDSL ruter i uređaj za IPTV.
Prespojili su me baš danas (23.11.2016.) i sve je proradilo kao suza iz prve. Doslovno su mi sline počele curiti kada sam vidio rezultate speedtesta i statistiku DSL parice, nisam mogao vjerovati u što gledam.
Prezadovoljan sam!  
Evo i rezultata speedtesta Iskon: http://www.speedtest.net/my-result/5821776004

Rekao bih da je DSL parica relativno dobra, te da sam dovoljno blizu najbližoj centrali na koju su me spojili.   Statistika DSL parice 

Čini mi se da su izvukli maksimum iz parice ( u trenutku testiranja brzine na Iskonu bio je uključen i IPTV koji 'pojede' još kojih 3-4 Mbps-a).

Najviše me impresionirao ping odnosno odazivm, pošto se tu i tamo volim igrati, npr. na League of Legendsu mi je do sada bio ping oko 73 ms, a na Iskonu mi je sada 39 ms. Preporod!

Vidjet ću još kako će se stvari kretati sa potencijalnim pucanjem veze i slično, ali sam poprilično uvjeren da bi se trebalo biti tip-top.

kako za 200 kn kad meni to isto pokazuje za 300?

"Nebi te jebo ni za bjdo kajameja"
10 godina
rockman kaže...

Pozdrav svima, trenutno imam download oko 20 i up oko 2 uz tv na liniji za koju su prilozeni podtatci. Zanima me jeli moguca veca brzina ili nije jer sam potpisivao ugovor prije par mjeseci i bilo je dostupno samo 20 a sad imaju "nove" pakete 20-50.

Trazi ih da ti puste 30/5. Po prikazanom upload ces dobit, download bas ne jer imas i iskon tv, al pitanje je koja je target margina stavljena bila. Vjerojatno ne trebas bas 9db marginu, al dok ne probas nikad neznas. Znaci prvo da te prebace na 30/5 paket (ako je to taj paket) pa ces onda vidjet dal je veza stabilan i s kojom marginom.

9 godina
neaktivan
Pretpostavljam preko prodajnog predstavnika. Moji su isto uzeli tu ponudu. Centrala nova mi je preko puta kuće pa očekujem da radi kako treba.
17 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Očajan sam. HT mi je masakrirao liniju u svrhu unaprijeđenja usluge, ali samo HT korisnicima. Doveli su optiku do samog ulaza u moje naselje, a ja mogu samo gledati ormarić kroz prozor. Prilikom radova su presjekili sve kablove i ubacili još oko 60 metrara novog kabla s najmanje dva nova spoja.

Mene su naravno ostvili na masakriranom bakru do stare centrale.

Prije njihovog poravljanka imao sam Attainable Net Data Rate: 35.000 Mbps, a sada imam oko 18.000.

Ne znam što da radim vratili su me na tehnologiju iz prošlog desetljeća, a još sam pod ugovorom

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 15:04 (Pendula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Trio total 50 ide preko teleprodaje, ja sam im poslo na e-mail da hocu prec na iskon samo ako mi daju tu ponudu za 199.99kn i za 2 dana mi stiglo da im dostavim broj za kontakt nazvali me nakon pol sata i sve ugovorio. 4.11 pristo na ponudu 18.11 prijenos broja bio sve radi odlicno i brzine mi bolje neg na HT-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nama je za trio total 50 došao prodajni predstavnik sa istom ponudom, pa sam zbog toga pretpostavio tako. U odnosu na ono što sam do sad imao (Amis duo 16mbps za cca 170kn/mj.), ovo nam je super sjelo.
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav,

mene su danas prebacili na veću brzinu, šaljem slike prije i poslje.

A mislio sam si da neću dobiti ništa sa prelaskom na VDSL i bio sam u pravu :)

Pretpostavljam da ništa od veće brzine na ovoj liniji?

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Pendula kaže...
Prije njihovog poravljanka imao sam Attainable Net Data Rate: 35.000 Mbps, a sada imam oko 18.000.

Ne preostaje ti nista nego slat prigovore, pogotovo ako imas slike stanja od prije.

evincar kaže...
Pretpostavljam da ništa od veće brzine na ovoj liniji?

A dobio si veci upload :) Za sve ostalo, trebat ces cekat skracenje petlje.

15 godina
neaktivan
Pendula kaže...

Očajan sam. HT mi je masakrirao liniju u svrhu unaprijeđenja usluge, ali samo HT korisnicima. Doveli su optiku do samog ulaza u moje naselje, a ja mogu samo gledati ormarić kroz prozor. Prilikom radova su presjekili sve kablove i ubacili još oko 60 metrara novog kabla s najmanje dva nova spoja.

Mene su naravno ostvili na masakriranom bakru do stare centrale.

Ne znam što da radim vratili su me na tehnologiju iz prošlog desetljeća, a još sam pod ugovorom

Pretpostavljam da si u narančastoj zoni. Tehnički gledano, ne bi smjelo biti prepreka da te prebace u bijelu zonu pa da ideš preko HT-ovog FTTC-a.

Probaj nazvati više puta (da dobiješ više ljudi, privučeš više pažnje u sustavu) pa ako ne daju, ionako zbog tolikog pada imaš pravo na raskid ugovora bez penala.

17 godina
neaktivan
blagus kaže...
Pendula kaže...

Očajan sam. HT mi je masakrirao liniju u svrhu unaprijeđenja usluge, ali samo HT korisnicima.

Pretpostavljam da si u narančastoj zoni. Tehnički gledano, ne bi smjelo biti prepreka da te prebace u bijelu zonu pa da ideš preko HT-ovog FTTC-a.

Probaj nazvati više puta (da dobiješ više ljudi, privučeš više pažnje u sustavu) pa ako ne daju, ionako zbog tolikog pada imaš pravo na raskid ugovora bez penala.

Navodno neće. Sačekati ću očitovanje Iskona jer je još prijava u postupku. Ako ne ide tražiti ću raskid ugovora i idem na VIP/Bnet. Imam njihovu instalaciju u stanu. 

11 godina
Iskon "iskustvo"!

Danas mi je sasvim neočekivano, umjesto u ponedjeljak, stigao Iskonov tehničar sa novim ruterom.

Dobio sam Zyxel VMG5313-B30B. Sama migracija je prošla bez problema. Najduže je trajalo čekanje da se u Iskon centru javi netko kako bi pustio novi profil.  Ono što me iznenadilo da je umjesto po ugovoru dogovorenih 80/40, pušteno 90/90.

Sve u svemu, nakon prelaska na VDSL, ponovno sam jako zadovoljan sa Iskonom. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Od prosinca iskon ima novost za nove korisnike, sklapanje bez ugovorne obveze, samo je instalacija 62.5kn

Meni je od zadnjih "radova na centralama" izmijenjena target margina s 6 na 8db. A čini se da im nitko ne radi preko vikenda za tako malu sitnicu.

Dana 07. prosinca 2016. godine od 05:30 do 07:00h će se vršiti radovi na centralama u Kozali, Rijeka; Savici, Zagreb i Križevcima.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam problem s Zyxel modemom, tj. wifi je za drek. Kad se spojim s kablom sve je super 80/60 (optika), al wifi kad sam kraj njega s mobom ili laptopom ne prlazi mi 40-50 o računalu da i ne prićam. što da radim? zvao sam ih al oni vele da si kupim drugi ruter (e sad), da su oni dali najbolji ruter što imaju za optiku. nije mi baš neka solucija raskidat ugovor kada su dosta jeftiniji od t-coma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Došao mi jučer Zyxel VMG5313... Nadobudno ga spojih, kad ono šipak. Koliko im obično vremena treba da me prespoje na VDSL (do sada je bio klasčni ADSL)?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Obično bude jedan radni dan nakon što ti dođe router. Dobit ćeš obavijest.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice