Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.389.152
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav ekipa, 

ima netko od Vas regionalni paket uključen u iskonu za 5Kn? Zanima me prvenstveno zbog utakmica lige prvaka (u ovom slučaju utakmice Dinama), kad igra utorkom, a bude prijenos na OBNu ili RTSu, dali iskon u tom vremenu blokira emitiranje programa?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Iskon "iskustvo"!

Nemam iskon tv ali zdravom logikom ne vidim kojeg smisla ima placat paket na kojem bi mogo gledat samo kaj ti daju. Ak placas ima da emitira 24/7

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Pozdrav ekipa, 

ima netko od Vas regionalni paket uključen u iskonu za 5Kn? Zanima me prvenstveno zbog utakmica lige prvaka (u ovom slučaju utakmice Dinama), kad igra utorkom, a bude prijenos na OBNu ili RTSu, dali iskon u tom vremenu blokira emitiranje programa?

Naravno da blokira jer licencu za prijenos utakmica lige prvaka u hr imaju Arena sport i HRT.

10 godina
odjavljen
Na Iskonu od 31.10. uzeo net 20-50
Za sada sve radi.
Brzina konstantno oko 50 za down i 7-10 za up
Jedini ću vidjet sta ce biti s računom pošto mi je baš 31.10. priključen :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Da li su ti morali poslati novi ruter?
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Kava su iskustva sa iskonom sto se tiče neta da li puca kakvi su problemi ako ima kvarova da li je tko u zadnje vrijeme prešao sa t-coma kod njih?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Frenkyca kaže...

Kava su iskustva sa iskonom sto se tiče neta da li puca kakvi su problemi ako ima kvarova da li je tko u zadnje vrijeme prešao sa t-coma kod njih?

Radi ko urica, presli na lokaciji s tkoma na iskon, prebacivanje trajalo od 08.00 do 16.55 i u 16.56 proradil net. Solo net paket u igri.

Statsi parice: imgur.com/a/miNS1

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 18:07 (srcipesak).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Kolko dana si ceko da te prebace na iskon? Ja isto prelazim sa HT-a na iskon kazu mi da je rok 45 dana al da bi za 20-25 dana mogo bit prebacen, U petak sam potpiso ugovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dmx kaže...

Kolko dana si ceko da te prebace na iskon? Ja isto prelazim sa HT-a na iskon kazu mi da je rok 45 dana al da bi za 20-25 dana mogo bit prebacen, U petak sam potpiso ugovor.

Ovisi kolko im je guzva u regiji. Ovdje je bilo cca 2-3tj od potpisa do ukljucenja. Tjedan prije dobis paket s ruterom, te nakon toga smsovima obavjestavaju dalje kad bude kad pocinje kad je gotovo. Znaci taj dan dok te prebacuju ustekas ruter, dok dojde sms da su gotovi s prebacivanjem, ako net ne proradi; jos jedan reboot napravis i bok.

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Uzeo 20-50 paket jer je kao bio moguc u mojoj zfradi. Jucer postavim sve i nejde preko 10mbps. 

Samo informativno... optika je moguca.

Ima ko ideju sta sad ?

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi optiku. Moguce da ti jos nije pusten vdsl pa stoji na 10mbit paketu adsla. Bez statistike mogu dalje gatat iz kave.

17 godina
Iskon "iskustvo"!

Ako uzmem flat vdsl od 20Mbita i telefon račun bi mi bio 189.99 kuna. Jel tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

169,15kn uz UO na 24mj.

Bez UO placas jos i 600kn ukljucenja(jednokratno).

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Kažu iz Iskona da sada nude instalaciju sa nekakvim vrlo tankim prozirnim optičkim kabelom, tako da se više  ne moraju koristiti plastične kanalice. Da li netko ima to već ugrađeno da malo poslika instalaciju da vidimo kako to izgleda ?

0 0 hvala 0
10 godina
zoranri kaže...

Kažu iz Iskona da sada nude instalaciju sa nekakvim vrlo tankim prozirnim optičkim kabelom, tako da se više  ne moraju koristiti plastične kanalice. Da li netko ima to već ugrađeno da malo poslika instalaciju da vidimo kako to izgleda ?

Ne znam na kojem forumu ali jedan je forumaš pričao o tome kako mu je postavljenja optika na sličan način. Navodno izgleda poput običnog flaksa kojeg onda sa silikoncem zalijepe na zid i to negdje gdje je najmanja šansa da se ošteti.  Eh sad pitanje to funkcionira ako lijepe na zid u situacijama kad moraš krečiti zid. :D 

Btw. Budem potražio odgovor na netu ali zna li tko jel koriste oku vidljivi spektar ili nevidljivi? Bilo bi fora onak u mraku vidjeti kako svijelti. :D 

EDIT: Korisit se IR raspon svjetla. Tako da baš nije vidljivo golim okom.   

Evo linka gdje je objašnjeno za takvu instalaciju: 

Invisible indoor fiber optics

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 19:42 (froxie24).
10 godina
neaktivan

Da, to će biti tako nešto, rekli su mi da se radi o prozirnoj niti debljine 0,9mm, koja se lijepi na zid ... pretpostavljam da nije problem ako pređeš preko nje sa bojom za zid ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 9:59 (zoranri).
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo da se ja raspisem malo o iskustvu koje, kolko vidim za sada, cu jako pozaliti kaj sam ikad dosel na zamisao da predjem u Iskon. Naime, dobili me na prevaru. Presli k njima iz Tcoma jer su mi obecali 30 megabita vezu i sada na kraju ne mozemo imati vecu od 10 megabita jer centrala ne podrzava, a poznanik mi je tehnicar u Tcomu (terenac) i kaze da je jedna od najnaprednijih centrala u ovom dijelu EU.

Uvjeravali me preko telefona da oni imaju svoju infrastrukturu sto je laz. Nemaju nista. Ni FTTB kojim se kurce ni nista. Imam jos gore parametre nego kad sam bio u Tcomu jer mi je Tcom davao i telefon i internet (10megabita) i TV i sve bilo stabilno ko vurica, a u ovih dva dana kako sam u Iskonu vec je pukla veza dobrih 20 puta. Svaki dan vidim da mjenjaju parametre i prckaju. Prvo mi spustaju vezu na 8 megabita, pa dizu na 12, pa opet spustaju na 4, i sad ja kakvih 10 megabita.

Nekak sam znal u sebi da sam popusil cim sam pristal, ali jednostavno mi nije jasno zasto ljude navlace prevarama? Mislim, sve razgovore sam snimal i mogu ih lako puknut u javnost + mailovi.

Mogu i njih traziti sve snimke sa agentima... agenti, prije debili.

Sad idem pisati prigovor jer ako poludim gledat cete me na TV-u.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Vjerojatno centrala ima vdsl pločicu ali ti se previše udaljen od centrale s lošom paricom. Nisu oni krivi što si toliko udaljen. Ako ne dobivaš 70% brzine imaš pravo na raskid ugovora.

Stavi parametre linije ovdje da komentiramo.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Za svaki slučaj da ne čitate obavijesti evo vam link da ne bi bilo zašto nemam interneta, puca mi veza... :) 

https://www.iskon.hr/Pomoc-i-podrska/Najave

0 0 hvala 1
10 godina
ukay1000 kaže...

Evo da se ja raspisem malo o iskustvu koje, kolko vidim za sada, cu jako pozaliti kaj sam ikad dosel na zamisao da predjem u Iskon. Naime, dobili me na prevaru. Presli k njima iz Tcoma jer su mi obecali 30 megabita vezu i sada na kraju ne mozemo imati vecu od 10 megabita jer centrala ne podrzava, a poznanik mi je tehnicar u Tcomu (terenac) i kaze da je jedna od najnaprednijih centrala u ovom dijelu EU.

Uvjeravali me preko telefona da oni imaju svoju infrastrukturu sto je laz. Nemaju nista. Ni FTTB kojim se kurce ni nista. Imam jos gore parametre nego kad sam bio u Tcomu jer mi je Tcom davao i telefon i internet (10megabita) i TV i sve bilo stabilno ko vurica, a u ovih dva dana kako sam u Iskonu vec je pukla veza dobrih 20 puta. Svaki dan vidim da mjenjaju parametre i prckaju. Prvo mi spustaju vezu na 8 megabita, pa dizu na 12, pa opet spustaju na 4, i sad ja kakvih 10 megabita.

Nekak sam znal u sebi da sam popusil cim sam pristal, ali jednostavno mi nije jasno zasto ljude navlace prevarama? Mislim, sve razgovore sam snimal i mogu ih lako puknut u javnost + mailovi.

Mogu i njih traziti sve snimke sa agentima... agenti, prije debili.

Sad idem pisati prigovor jer ako poludim gledat cete me na TV-u.

Pa ako je to friski prelaz, jos se mozes predomislit i vratit natrag. Imas 14 dana za raskid ugovora.

Ako imas podatke s tcoma i sad s iskona bilo bi zanimljivo vidjet.

17 godina
Ag008 kaže...

Vjerojatno centrala ima vdsl pločicu ali ti se previše udaljen od centrale s lošom paricom. Nisu oni krivi što si toliko udaljen. Ako ne dobivaš 70% brzine imaš pravo na raskid ugovora.

Stavi parametre linije ovdje da komentiramo.

To mi je bilo jasno i dok sam bio u T-comu. Oko 1300 metara sam od centrale. Fora je u tome da mi se Iskon kunuo da oni imaju svoju infrastrukturu i da se nemam kaj brinuti, da oni u sustavu vide da 30 megabita ide bez ikakvih problema. Sada dok sam spojen - druga prica.

sandokan111 kaže... 

Pa ako je to friski prelaz, jos se mozes predomislit i vratit natrag. Imas 14 dana za raskid ugovora.

Ako imas podatke s tcoma i sad s iskona bilo bi zanimljivo vidjet.

Ok, parametri su tu negdje, samo sto imam problem da svaki dan (u ova 3-4 dana) stalno nekaj prckaju. Veza je brutalno nestabilna u odnosu sa T-comom. Igram se, ping skace ko nenormalan. Ima izlete u 500, pa se vrati na 30, pa pukne veza...

12 godina
Iskon "iskustvo"!

@ukay1000 Statsi ne izgledaju tolko katastrofalno (barem ovo na slici, ako tako stoji i ne fluktuira). Buduci je na adslu upload mali i link voli pucat dok se optereti, daj prvo ogranici upload na 80-90%. Nema veze sto nist ne uploadas, telefon moze slat na google slike i svakakva druga transparentna sranja koja rade upload u pozadini. Spojen si zicom ili wirelessom? Ako wirelessom onda normalno da ping skace. Probaj promjeniti kanal wifi mreze, jer automatika na ruterima je svetska. 

0 0 hvala 0
17 godina
srcipesak kaže...

@ukay1000 Statsi ne izgledaju tolko katastrofalno (barem ovo na slici, ako tako stoji i ne fluktuira). Buduci je na adslu upload mali i link voli pucat dok se optereti, daj prvo ogranici upload na 80-90%. Nema veze sto nist ne uploadas, telefon moze slat na google slike i svakakva druga transparentna sranja koja rade upload u pozadini. Spojen si zicom ili wirelessom? Ako wirelessom onda normalno da ping skace. Probaj promjeniti kanal wifi mreze, jer automatika na ruterima je svetska. 

Statsi se mjenjaju, vise-manje kako ih uhvatim. Evo recimo jucer mi je cijeli dan bilo pod Data Path: Fast/Fast a sada je Interleaved dok nekad zna pisati Unknown.

Isto tako pod CRC errors je znalo pisati broj od 17 tisuca i nesto. Pa mi izrokaju vezu na 8 megabita (DL) i pod Max rate pise 768/9000 i nesto. Sada je kao oko 17 megabita DL moguc.

Spojen sam zicom i zivcira me sto su mi dali to smece od ADSL rutera koji nema ni podrsku za N Wifi standard, srecom pa imam svoj AP od Asusa koji to resava.

Ono kaj mene muci da mi se agent na telefonu "kunuo" da FTTB imaju i da cu imati 30 megabita jer oni imaju svoju infrastrukturu. Zovem jucer i trazim da me prespoje na nekoga tko zna, prespoje i javi mi se nekakav zaduzen za te tehnicke stvari. Kaze: "bio je tehnicar na terenu i vidio da nemate mogucnosti za 30 megabita". Bravo. /clap /clap

Zaebali me, a pitaj boga kolko su jos ljudi dobili na prevaru jer sam u Tcomu bio izvan ugovora, a tu sada imam 2 godine. Ok, kaze kolega forumas da imam pravo 14 dana da se vratim nazad, samo se postavlja pitanje da li ce T-com pristati bez ugovorne obveze...

10 godina
ukay1000 kaže...

Statsi se mjenjaju, vise-manje kako ih uhvatim. Evo recimo jucer mi je cijeli dan bilo pod Data Path: Fast/Fast a sada je Interleaved dok nekad zna pisati Unknown.

Isto tako pod CRC errors je znalo pisati broj od 17 tisuca i nesto. Pa mi izrokaju vezu na 8 megabita (DL) i pod Max rate pise 768/9000 i nesto. Sada je kao oko 17 megabita DL moguc.

Spojen sam zicom i zivcira me sto su mi dali to smece od ADSL rutera koji nema ni podrsku za N Wifi standard, srecom pa imam svoj AP od Asusa koji to resava.

Ono kaj mene muci da mi se agent na telefonu "kunuo" da FTTB imaju i da cu imati 30 megabita jer oni imaju svoju infrastrukturu. Zovem jucer i trazim da me prespoje na nekoga tko zna, prespoje i javi mi se nekakav zaduzen za te tehnicke stvari. Kaze: "bio je tehnicar na terenu i vidio da nemate mogucnosti za 30 megabita". Bravo. /clap /clap

Zaebali me, a pitaj boga kolko su jos ljudi dobili na prevaru jer sam u Tcomu bio izvan ugovora, a tu sada imam 2 godine. Ok, kaze kolega forumas da imam pravo 14 dana da se vratim nazad, samo se postavlja pitanje da li ce T-com pristati bez ugovorne obveze...

Statsi su ti ok. Ne bi trebao imat takve probleme.

Na tcomu si jos imao tv i sve je radilo kako spada, trebalo bi i na iskonu.

Prva cudna stvar je da ti je on nudio 30 mbita, a to je moguce samo na vdslu, a ti si i dalje na adslu, tako da neznam zasto te uopce nisu pokusali spojit na vdsl pa da vide koliko ide, a i dobio bi uploada nesto bolje od adsl-a. Drugo cudno mi je da se kunuo u FTTB. To nije mala stvar, to je cista prevara. Jasno je da nekad po atenuaciji mogu krivo procjenit koliko mozes pa se kasnije ispostavi da nemozes, ajde, dogodi se greska, al FTTB je prilicno drugacije od procjenjivanja po atenuaciji. Ili ga ima ili ga nema. A trece je ovo sto kazes s crc-ovima i maxrate od 9mbita. To znaci da kad te netko prespojio ili ti je

a) uvalio nevaljalu paricu za koju znaju da je problematicna (ja vec dugo govorim da to rade kad se odlazi s tcoma al eto, tehnicari i dalje uvjeravaju da se to ne dogadja, al neke su stvari neobjasnjive pa ja osobno i dalje vjerujem u ovakvu praksu)

b) nesto lose spojio kad te prebacivalo te sad taj spoj negdje "curi" pa za losih uvjeta impendancija na njemu skace ko luda.

U svakom slucaju, ja bih ako mozes uhvatio tu sliku s crcovima i 9000 maksimalom, te u prigovoru emailom se zalio na kvalitetu isporucene usluge i prilozio obe slike. Jednu kad je "ok" drugu kad nije ok i trazio da netko od tehnicara izadje na teren te da provjeri infrastrukturu jer da nesto ocito nevalja (naravno, ako nemozes vise raskinut ugovor jer je proslo 14 dana)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 10:28 (sandokan111).
17 godina
ukay1000 kaže...
srcipesak kaže...

Nema HT bez ugovorne obveze. A uzmi kod T-Coma makar XS paket preko prodajnog predstavnika (neslužbeni) od 169kn s neograničenim telefonom i 20Mbps.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Ja sam na Iskonu od 2013-e, i uglavnom nije bilo nekih problema, ali kad su bili onda je to trajalo danima da se rijesi.

Evo zadnji slucaj koji jos traje je taj sto sam prije dva tjedna zatrazio Net 5-10 dok sam dosad bio na Duo 4

Nova tarifa je trebala bit aktivirana 15.-og sto se i desilo, ali modem ni da mrdne osim sinkronizacije s centralom,

znaci telefon dvije linije nula bodova, interneta naravno nema .

Zovem SZK prijavljujem kvar, drugi dan dobivam obavijest da ce doci tehnicar, treci dan dode tehnicar i nakon 4 sata ni on ne uspjeva rijesit

problem i danas cetvrti dan jos uvijek nista i ne znam ni kad ce se rijesit.

Savrseno...

EDIT;

Napravio maloprije pozic SZK i konacno proradilo.... navodno je trebalo mijenjat profil linije plus tvornicki reset...

Nadam se da bude sad OK jedino sto su opet zaboravili ukljucit mi drugu tel liniju, no rekli su da ce to napravit nakadno... vidjet cemo

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2016 10:08 (Zemljanin).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Imao sam Iskon Adsl prije godinu i pol, 10/0.5 - tako nešto, to je zaista radilo savršeno, besprijekorno. 

Onda su uveli svoj VDSL i prebacio sam se na to, na brzinu 30/5 (zaista je mogu postići). No taj VDSL je katastrofa, prečesto puca veza na par inuta, dok proradi, mjenjali su mi namjanje 3 puta ruter i t com je mjenjao kutiju onu na banderi, no i dalje je to koma od interneta naspram adsl-a koji je radio savršeno.

Moje pitanje glasi, ako mi je adsl bio full ok, moja parica je sasvim uredu i blizu sam centrale? Mislim, nije problem do mene, već njih (usluge) ?

Ne znam što više naraviti, oni samo mjenjaju rutere i ništa se ne popravlja, vrlo su rijetki dani da net radi cijeli dan ok. 

Kakva su iskustva s iskon tv-om, najviše me zanimaju njihovi HD kanali, dali je uistinu kvaliteta slike na nivou recimo SK HD kanala? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
matrix777 kaže...
Moje pitanje glasi, ako mi je adsl bio full ok, moja parica je sasvim uredu i blizu sam centrale? Mislim, nije problem do mene, već njih (usluge) ?

Ne znam što više naraviti, oni samo mjenjaju rutere i ništa se ne popravlja, vrlo su rijetki dani da net radi cijeli dan ok. 

Kakva su iskustva s iskon tv-om, najviše me zanimaju njihovi HD kanali, dali je uistinu kvaliteta slike na nivou recimo SK HD kanala? 

Postavi stanje parice. VDSL je isto uredna usluga kao i adsl, samo ima svoja ogranicenja, kao i adsl. Stvar je da se adsl nikad u biti nije "natezao" do kraja mogucnosti kao vdsl, i opcenito je "stabilniji" pa nisi osjetio probleme s njim, al to ne znaci da nema problema kod nekih drugih ljudi. VDSL 30 ti je vjerojatno nategnut pa radi toga problemi. Nije problem do tebe, vec do infrastrukture i onog sto mozes. Sto znaci "blizu sam centrale" jer ako si blizu trebao bi moc 30/5 bez problema. Ako si stvarno blizu a imas problema s 30/5 onda je itekako u njima problem, samo je jako cudno da to nisu rjesili onda, al mislim da je vjerojatnije da nisi toliko blizu i da ti je 30/5 nategnuto pa da radi toga imas probleme, jer ti pokusavaju isporucit uslugu koja ocito nemoze radit. Kad stavis paricu bit cemo svi skupa pametniji. Iskon tv neznam.

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
matrix777 kaže...

Postavi stanje parice. VDSL je isto uredna usluga kao i adsl, samo ima svoja ogranicenja, kao i adsl. Stvar je da se adsl nikad u biti nije "natezao" do kraja mogucnosti kao vdsl, i opcenito je "stabilniji" pa nisi osjetio probleme s njim, al to ne znaci da nema problema kod nekih drugih ljudi. VDSL 30 ti je vjerojatno nategnut pa radi toga problemi. Nije problem do tebe, vec do infrastrukture i onog sto mozes. Sto znaci "blizu sam centrale" jer ako si blizu trebao bi moc 30/5 bez problema. Ako si stvarno blizu a imas problema s 30/5 onda je itekako u njima problem, samo je jako cudno da to nisu rjesili onda, al mislim da je vjerojatnije da nisi toliko blizu i da ti je 30/5 nategnuto pa da radi toga imas probleme, jer ti pokusavaju isporucit uslugu koja ocito nemoze radit. Kad stavis paricu bit cemo svi skupa pametniji. Iskon tv neznam.

Daj mi objasni gdje u ruteru da odem, da napravim snimku zaslona? Možda i nisam tako blizu, istina... Frend koji je tehničar u Metronetu mi je savjetovao da ih nazovem i da im kažem da mi smanje na 20 sa 30 download, dakle na kanalu da stave ograničenje na 20 pa da onda vidim. Ako to pomogne, ne kužim kako mi ranije nitko od njih nije to predložio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 22:05 (matrix777).
10 godina
matrix777 kaže...

Daj mi objasni gdje u ruteru da odem, da napravim snimku zaslona? Možda i nisam tako blizu, istina... Frend koji je tehničar u Metronetu mi je savjetovao da ih nazovem i da im kažem da mi smanje na 20 sa 30 download, dakle na kanalu da stave ograničenje na 20 pa da onda vidim. Ako to pomogne, ne kužim kako mi ranije nitko od njih nije to predložio.

Imas isto pitanje u 2 teme, posto sam poceo tu, nastavljam.

Tebi je vec sad po prikazu iz routera smanjeno na nekih 20+tv, a po prikazu iz maksimale nisi nikad ni mogao 30. Moguce da su ti se ovo opet sad pogorsalo ako kazes da si imao 30, jer po prikazu, na ovoj slici, 30 mbita nisi hvatao. Jel imas mozda sliku s ADSL-a? Nesto ipak upucuje da imas problem na infrastrukturi jer ti prikazani download nije u skladu s uploadom. Na takav upload ocekivalo bi se ipak veci download, ili imas takvu nesrecu da imas smetnje samo po download spektru, al ovo je stvarno lutrija i vjerojatnije je da je problem na infrastrukturi negdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2016 11:05 (sandokan111).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice