Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.392.648
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!
sandokan111 kaže...
juwa kaže...
Nebi se htio sjebat i dobit 14/0,7 i zavezat ugovornom obvezom na dvije godine

Obojici isto. Stavite sliku parice pa da vidimo sto je i kako je. @grgart ako imas stanje s adsla bilo bi divno.

Evo podqaci iz rutera... Poslao sam upit i iskonu vezano za potvrdu da je kod mene (Gornja Dubrava -cca 350m zračne linije od centrale) povučena njihova infrastruktura, još nisam dobio odgovor 

17 godina

Ti bi mogao 30Mbps sigurno, vjerojatno i 50Mbps.

Na Iskon.hr unesi svoju adresu i pokazati će ti se cijena ovisno o infrastrukturi (narančasta je niža cijena)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
juwa kaže...

Evo podqaci iz rutera... Poslao sam upit i iskonu vezano za potvrdu da je kod mene (Gornja Dubrava -cca 350m zračne linije od centrale) povučena njihova infrastruktura, još nisam dobio odgovor 

Zracne linije mozda, al zice ipak nesto vise. A i nije ti neki max za tih 11db atenuacije znaci da i nisu neka kvalitetna infrastruktura. Ako ostane kako je, 50 nece ic, al 40 bi moglo.

12 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
grgart kaže...

Slika sadasnjeg vdsl stanja je tu, adsl nazalost nemam samo ovaj drugi screengrab :)

Iskon je na HT-ovoj infrasktrukturi? ja sam čekao neko vrijeme dok HT-ovi tehničari ne naprave prebacivanje u centrali, tako su mi rekli iskonovi tehničari :)

E da još jedna čudna stvar, kad mjerim brzinu (Ookla) na PC-u mi mjeri manju brzinu nego prek mobitela spojenog na wifi!?! PC je na gigabinom switchu/kablovima koji je spojen na router.

To su sitnice (te "razlike" u brzini) tako da je to nebitno. Al stvarno mi nije jasno kako su te spajali na vdsl s ovako malim attainable.

U svakom slucaju mislim da je tebi nesto lose spojeno jer ti atenuacija nije tako velika za ovako malu brzinu, a i cim su ti oni prije nego su te spojili ponudili neku vecu brzinu upucuje na to da su iscitali po atenuaciji da ce moc vise, sto upucuje da nisi tako daleko od centrale za 11 mbita attainable. Ja bi prijavljivao gresku pa nek to netko malo dodje pogledat, al kako si na iskonu ne na tcomu, nisam bas siguran da ce nesto konkretno napravit. Uglavnom barem 2-3 puta probaj prijavit problem pa vidi sto ce ti javit zasto imas tako malu maksimalu dostupnu a atenuacija ti nije tako velika.

1mbit razlike nije sitnica, samo ne znam jel to prek mobitela realno mjeri.

Ne kužim tehničke pojmove, što bi ovo značilo (for dummies ) "spajali na vdsl s ovako malim attainable"

Da li problem može biti u staroj bakrenoj parici (15god) koja vodi od njihovog voda ispod krova go routera (cca 20m), da probam to zamjenit za početak?

Inače ja sam cca 1600m zračne linije od centrale a oni su spominjali petlju od 2600m.

Hvala.

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav svima.

U zgradi me ovo ljeto docekao letak da je dosla optika i uzeo sam paket Iskon.NET 80 ( 80/40 Mbps).

Trenutno sam na Bnetu bez ugovorne obveze. Zvao sam njih u vezi prekida koristenja usluga i rekli su da cu to sve sredit s tehnicarima koji ce stavit novu uslugu (valjda s Iskonom).

E sad, dosao mi je danas SMS od Iskona da je isporuka usluge paketa spremna za realizaciju i da ce se javiti tehnicar kroz 7 dana (moji su bili u stanu zadnjih dana i rjesili su papire s tetom iz Iskona osobno, ali sad nije nitko u stanu a ja dolazim u sri/cet).

Da li realizacija znaci da ce internet odmah biti spreman za koristenje?

Zanima me kada pocinje naplata usluge od strane Iskona, tj. ako mi oni 28/29 aktiviraju internet hocu li morati platiti za 9. mjesec?

Ne bi htio da mi se desi rupa gdje cu biti par dana bez interneta , a isto tako ni da platim dva racuna za 9. mjesec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
platit ces samo neku malu svotu vjerojatno za tih par dana od aktivacije do kraja 9.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
10 godina
grgart kaže...

1mbit razlike nije sitnica, samo ne znam jel to prek mobitela realno mjeri.

Ne kužim tehničke pojmove, što bi ovo značilo (for dummies ) "spajali na vdsl s ovako malim attainable"

Da li problem može biti u staroj bakrenoj parici (15god) koja vodi od njihovog voda ispod krova go routera (cca 20m), da probam to zamjenit za početak?

Inače ja sam cca 1600m zračne linije od centrale a oni su spominjali petlju od 2600m.

Hvala.

Kazem da je pitanje sto mjeri taj brzinomjer. Ako ti buffera dosta brzina se moze prikazat krivom (vecom od ocekivane). Tako se prije na 56k modemu mogle dobit brzine 10mbita i slicno. Ovo sto komp pokazuje je realnije. A najrealnije ces vidjet da si upalis neki torrent koji je popularan (ima dosta peerova u downloadu/uploadu) i vidis koliko se tako vuce.

Ovo s spajanejm na vdsl bas to mislim. Tebi je tako mali maksimum (taj attanable vrijednost, zato sam ga tako nazvao da ga znas iscitat iz slike) da te baca jako daleko od centrale, i samim time, neocekivano za spajanje na vdsl. Adsl je kao tehnologija stabilniji i manje osjetljiv na smetnje od vdsl-a, pa kad predje odredjenu udaljenost obicno ostave ljude na adslu. Brzina ti je kao da si udaljen tih 2600m, al ako si zracne linije 1600, moguce da ti ta zica stvara probleme. U velikoj vecini slucajeva nije to probelm vec jednostavno ljudi neznaju gdje su spojeni pa im centrala bude blizu, al jednostavno zice bude previse jer ide okolo naokolo, al to se lako otkrije. Uzmi router i spoji ga tamo odmah gdje je taj njihov vod (znaci zaobidji to sto mislis da je problematicno) i vidi na koliko se onda synca. Ako ti se tamo synca na znatno bolje rezultate nego vidis sada, onda da, kabel je problem i mjenjaj. Ovako napamet mjenjat kabel i za*ebavat se a mozda nije do njega je bespotrebno kad mozes jednostavno ovako provjerit prije.

17 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Postovanje

eto me nakon poduzeg izbivanja.

da skratim,

sutra ocekujem agenta iz Iskona, prijepodne, koji bi mi pomogao prebaciti i imati 50/10 paket s telefonom free

znam i svjestan sam, gdje sam i sto mogu dobiti.

ali me cudi da na web provjeri kaze da imam mogucnost VDSL-a

pogledajte ove slike i ..... Kazite misljenje.

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa nije ista infrastruktura...prebacit ce te na drugi annex.
17 godina
odjavljen
Iskon "iskustvo"!

Evo i ja čekam prebacivanje na 50/10, ali sam malo skeptičan. Slika u prilogu je novi VDSL router (ali trenutno u ADSL modeu). Stari ADSL router je pokazivao:

noise margin upstream: 6 db
output power downstream: 18 db
attenuation upstream: 22 db

noise margin downstream: 5 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 8 db

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 7:31 (MrBlc).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Postovanje

kako mislis, nike ista infrastruktura.

Nije mi rodendan danas!!
17 godina
MrBlc kaže...

Evo i ja čekam prebacivanje na 50/10, ali sam malo skeptičan. Slika u prilogu je novi VDSL router (ali trenutno u ADSL modeu). Stari ADSL router je pokazivao:

noise margin upstream: 6 db
output power downstream: 18 db
attenuation upstream: 22 db

Ti već imaš maksimum parice (mala margina). Jako loše. 

17 godina
odjavljen
Ag008 kaže...

Ti već imaš maksimum parice (mala margina). Jako loše. 

Ovo je za ADSL, trebao bih preći na VDSL, pa se nadam da će biti pomaka na bolje. Prema atenuaciji ispada da sam dovoljno blizu centrale da bi VDSL trebao povući bar 30 Mbps, ali iz nekog razloga je output power smanjen (koliko shvaćam, trebao bi ići do 20).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
VDSL2 I ADSL, u zadnjem komadu (ne cijelim putem), ne idu istom infrastrukturom.

Najkrace objasnjeno, parica je spojena na vise zica, softverski ce vas prebacit na onu drugu.

To je VDSL2 annex. Za njega jos ne mozete vidjet info na ruteru.
10 godina
Jebodiah kaže...

Postovanje

eto me nakon poduzeg izbivanja.

da skratim,

sutra ocekujem agenta iz Iskona, prijepodne, koji bi mi pomogao prebaciti i imati 50/10 paket s telefonom free

znam i svjestan sam, gdje sam i sto mogu dobiti.

ali me cudi da na web provjeri kaze da imam mogucnost VDSL-a

pogledajte ove slike i ..... Kazite misljenje.

S ovim podacima nikakvih 50/10, osim ako iskon ima neki blizi izvod. Cudi me da ce te uopce prebacit na vdsl s ovim, al evo vec su prebacili jednog korisnika tu s 10 maksimumom pa eto.

Mitch kaže...
Pa nije ista infrastruktura...prebacit ce te na drugi annex.

Kakve veze ima annex s icim?

MrBlc kaže...

Gdje si nasao ove parametre? Jer su dosta razliciti od onih s slike. Na 8db atenuacije bi mogao 50/10, al ono iz slike nije bas obecavajuce. Nekakvih 30ak (ako ti je ta atenuacija tocna a ovo tocni maksimum) jer ako je gledat po maksimumu po adslu ni 20 uhvatit na vdslu neces.

MrBlc kaže...

ali iz nekog razloga je output power smanjen (koliko shvaćam, trebao bi ići do 20).

Ne.

Mitch kaže...
VDSL2 I ADSL, u zadnjem komadu (ne cijelim putem), ne idu istom infrastrukturom.
Najkrace objasnjeno, parica je spojena na vise zica, softverski ce vas prebacit na onu drugu.
To je VDSL2 annex. Za njega jos ne mozete vidjet info na ruteru.

Ma sta si ti tu napricao? Vdsl i adsl ne idu istom infrastrukturom? Po cem se razlikuje?! Normalno da idu. VDSL nije annex, malo su ti se stvari pomjesale.

Info o stanju vdsla se jako dobro moze procjenit prema trenutnom stanju adsla, upravo radi toga sto idu istom infrasturkturom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 13:21 (sandokan111).
17 godina
sandokan111 kaže...

Ma sta si ti tu napricao? Vdsl i adsl ne idu istom infrastrukturom? Po cem se razlikuje?! Normalno da idu. VDSL nije annex, malo su ti se stvari pomjesale.

Info o stanju vdsla se jako dobro moze procjenit prema trenutnom stanju adsla, upravo radi toga sto idu istom infrasturkturom.

Kod mene ne idu. Procjene za vrijeme ADSLa su mi nudile max 18/1...sada sam na 60/20.

Različiti su kablovi od čvorišta do parice. Iza čvorišta (sakriveni kabineti, modulatori za VDSL2) do centrale su isti kablovi.

P.S. Ne razumijem u vezi annexa. Prosvjetli me kako VDSL2 ide preko istog annexa kao i ADSL? Annexi se mijenjaju kad idu istom infrastrukturom i kod različitih providera, kad se prelazi na veći standard itd.
ADSL je na 992, VDSL na 993. T-HT je na B Annexima u tim protokolima. Optima i neki su na A

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 13:38 (Mitch).
17 godina

O čemu ti pričaš Mitch?

Ti si spojen do centrale istom infrastrukturom, svemu istom kao i na ADSL-u/VDSL-u.

U centrali si spojen na neki port u DSLAM-u. Isti DSLAM se često koristi i za vdsl i adsl, samo je tada drugi profil.

Kakve veze u svemu ovom ima annex? Nikakve. Po parametrima ADSL-a kao što je atenuaciaj koja govori koliko si udaljen, margina na trenutnom profilu itd možeš saznati kakvu paricu imaš i koliko bi optilike moglo ići na vdsl-u.

Totalno nevezano za temu btw.

17 godina

Ok, meni je max download kakvih 18 megabita, up 8 sa centralom (inace sam na tcomu 10 megabita i nedaju mi vise). Adsl je profil. Zovem tcom - nemate mogucnost VDSLa. Zovem iskon - mozete imati 40/10. Ko tu koga?

Edit: Zaboravil sam napomenuti da mi je agent prek telefona provjeril sve i veli da Iskon koristi svoju infrastrukturu da se nist ne brinem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 15:10 (ukay1000).
17 godina
Ag008 kaže...

O čemu ti pričaš Mitch?

Ti si spojen do centrale istom infrastrukturom, svemu istom kao i na ADSL-u/VDSL-u.

U centrali si spojen na neki port u DSLAM-u. Isti DSLAM se često koristi i za vdsl i adsl, samo je tada drugi profil.

Kakve veze u svemu ovom ima annex? Nikakve. Po parametrima ADSL-a kao što je atenuaciaj koja govori koliko si udaljen, margina na trenutnom profilu itd možeš saznati kakvu paricu imaš i koliko bi optilike moglo ići na vdsl-u.

Totalno nevezano za temu btw.

Meni je tehničar iz Amisa baš prespojio fizički kad sam dobivao VDSL. Moguće da sam prešao na coax, ali definitivno nisam na istoj infrastrukturi.

14 godina
ukay1000 kaže...
Ok, meni je max download kakvih 18 megabita, up 8 sa centralom (inace sam na tcomu 10 megabita i nedaju mi vise). Adsl je profil. Zovem tcom - nemate mogucnost VDSLa. Zovem iskon - mozete imati 40/10. Ko tu koga?

Obicno je tcom u pravu.

Al svatko može pogriješiti. Ili krivo pročitati podatke. Ili imati krive podatke.

Naruci taj 40/10 i nadaj se da nece biti natezanja tjednima ak skuze da su bili u krivu :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 15:13 (CyberDemonVZ).
10 godina
Mitch kaže...

Kod mene ne idu. Procjene za vrijeme ADSLa su mi nudile max 18/1...sada sam na 60/20.

Različiti su kablovi od čvorišta do parice. Iza čvorišta (sakriveni kabineti, modulatori za VDSL2) do centrale su isti kablovi.

P.S. Ne razumijem u vezi annexa. Prosvjetli me kako VDSL2 ide preko istog annexa kao i ADSL? Annexi se mijenjaju kad idu istom infrastrukturom i kod različitih providera, kad se prelazi na veći standard itd.
ADSL je na 992, VDSL na 993. T-HT je na B Annexima u tim protokolima. Optima i neki su na A

Nemoj se ti ljutit al tebi ovo nista nije jasno. Kakvi razliciti kabeli "od cvorista do parice"? Kakvi "sakriveni kabineti", "modulatori za vdsl2"? Sta ti pises.

Il nisi nikad ovo znao, il si sve krivo razumio, al sve sto si napisao nema nikakvog smisla i besmisleno je objasnjavat dalje. Ovo iza "ps" donekle stoji al opet toliko toga krivo...

ukay1000 kaže...

Edit: Zaboravil sam napomenuti da mi je agent prek telefona provjeril sve i veli da Iskon koristi svoju infrastrukturu da se nist ne brinem.

Postavi parametre parice. Moguce je da tcom nema vdsl tu gdje si spojen a iskon ima negdje, iako bi to sad vise manje trebalo bit isto, ocito mozda nije jos interno, ili eto, iskon je azurirao mapu pa vidi da centrala ima vdsl, a tcom nije pa ne vidi mogucnost vdsla.

Mitch kaže...

Meni je tehničar iz Amisa baš prespojio fizički kad sam dobivao VDSL. Moguće da sam prešao na coax, ali definitivno nisam na istoj infrastrukturi.

Daj Pls stop. Tehnicar te je samo prespojio na vdsl karticu i to je to. Coax i vdsl

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 15:22 (sandokan111).
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
ukay1000 kaže...

Obicno je tcom u pravu.

Al svatko može pogriješiti. Ili krivo pročitati podatke. Ili imati krive podatke.

Naruci taj 40/10 i nadaj se da nece biti natezanja tjednima ak skuze da su bili u krivu :)

Ne znam bas kolko obicno tcom moze biti u pravu kad im ni sami tehnicari ne znaju kaj rade. Npr. dode mi kooperant slagat vezu, izmjeri sve i kaze da mogu imati VDSL 30 megabita, ali ne. Tcom tehnicar mi pusti ADSL profil i da mi max 10 megabita. Dode opet zbog nekakvih problema drugi kooperant, izmjeri i veli "mozete 30 megabita"...

Da ih nisam cekal 3 mjeseca tada da me presele mozda bi se jos natezal s njima...

14 godina

Ok, ok, t-comu se cesce zalomi da su u pravu od ostalih :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
ukay1000 kaže...

Ne znam bas kolko obicno tcom moze biti u pravu kad im ni sami tehnicari ne znaju kaj rade. Npr. dode mi kooperant slagat vezu, izmjeri sve i kaze da mogu imati VDSL 30 megabita, ali ne. Tcom tehnicar mi pusti ADSL profil i da mi max 10 megabita. Dode opet zbog nekakvih problema drugi kooperant, izmjeri i veli "mozete 30 megabita"...

Da ih nisam cekal 3 mjeseca tada da me presele mozda bi se jos natezal s njima...

Ako ti je stanje jos ovakvo

http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/t-com-internet/4742899.aspx

Ti si

a) vec spojen na vdsl (il si bio)

b) mozes 50/10

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Koliko su realni njihovi operateri sa odgovorima?

Sada sam nazvao neka mi testiraju koliku bih brzinu imao ako prijeđem kod njih, operater kaže 50/10 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sandokan111 kaže...

Gdje si nasao ove parametre? Jer su dosta razliciti od onih s slike. Na 8db atenuacije bi mogao 50/10, al ono iz slike nije bas obecavajuce. Nekakvih 30ak (ako ti je ta atenuacija tocna a ovo tocni maksimum) jer ako je gledat po maksimumu po adslu ni 20 uhvatit na vdslu neces.

Ovo su parametri iz starog routera (bijeli Zyxel), a sad je spojen novi (crni Zyxel) koji podržava VDSL, ali još nije aktiviran.

Inače, zgrada je novogradnja, svi kabeli su novi, ja sam spojen u prvom valu kad je iz bližeg čvorišta provućen kabel, ali je tamo nedostajalo priključaka, pa je samo pola zgrade dobilo priključak, pa se naknadno provlačio dodatni kabel s drugog čvorišta. Sad, dali je u tome napravljen neki problem kod mene ili ne, nemam pojma, ali me s podataka na starom routeru buni razlika atenuacije D/U.

P.S. Ono što Mitch govori - vjerojatno brka VDSL s FTTC, iako je i tu obrnuo stvar - žica ostaje ista od ormarića do stana, ali do ormarića dolazi optika.

17 godina
sandokan111 kaže...

Ako ti je stanje jos ovakvo

http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/t-com-internet/4742899.aspx

Ti si

a) vec spojen na vdsl (il si bio)

b) mozes 50/10

To je bilo na drugoj lokaciji prije nego sam se preselio u kucu.

Svejedno sam presao na Iskon neki dan, vidjet cemo dok me prebace kakva ce prica i situacija biti.

17 godina
Isprika, zabrijao sam skroz...dobio sam potpuno (izgleda) krive info. Hvala na ispravcima :)

0 0 hvala 0
10 godina
MrBlc kaže...

Ovo su parametri iz starog routera (bijeli Zyxel), a sad je spojen novi (crni Zyxel) koji podržava VDSL, ali još nije aktiviran.

Prevelika ti je razlika od ove prve i druge slike, tako da moguce da je netko negdje nesto sjebo sto se tebe tice s ovim drugim scenarijem sto si opisivao. Razlike su prevelike. Vrlo lako znaci da je to drugo cvoriste bogu iza nogu i da si tamo spojen. Al dobro, barem znas da ima blizi izvod pa trazi premjestaj onda.

ukay1000 kaže...

To je bilo na drugoj lokaciji prije nego sam se preselio u kucu.

Svejedno sam presao na Iskon neki dan, vidjet cemo dok me prebace kakva ce prica i situacija biti.

Po sadasnjem stanju nista od 30, neces ni 20 vjerojatno uhvatit, osim ako iskon nema blizu kolokaciju jeli, ako tvrde da mozes 30, valjda imaju jer na ovu atenuaciju sigurno nemoze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 23:29 (sandokan111).
17 godina
odjavljen
sandokan111 kaže...

Prevelika ti je razlika od ove prve i druge slike, tako da moguce da je netko negdje nesto sjebo sto se tebe tice s ovim drugim scenarijem sto si opisivao. Razlike su prevelike. Vrlo lako znaci da je to drugo cvoriste bogu iza nogu i da si tamo spojen. Al dobro, barem znas da ima blizi izvod pa trazi premjestaj onda.

Ne, to nije moguće. Ovo je razlika od 15-ak minuta koliko je novom routeru trebalo da se inicijalizira. Znači, izmjereno starim, ištakan stari, uštekan novi, izmjereno novim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice