Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.392.259
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
Rhox kaže...

Ljudi jel ima još netko osim mene problema s brzinom neta? Evo već 3-4 dana sada mi je maksimalno na 5 Mbps, a zapravo češće i manje od toga, a plaćam 10 Mbps.

nazovi podršku, jer ako ti je manje od 5 , imaš se pravo žalit

Milorad Rakuljić Zelov PREVARANT!!
10 godina
Dobio obavijest da me prebacuju za tjedan dana. Pa bumo vidjeli hoce se pogorsati iako sumnjam parica ostaje kakva je jer je u pitanju selo tako da t scum ne može Iskonu uvaliti lošinu paricu nego što jest jedino da na DSLAM-u nesto ne razriktaju. Paket koji sam imao na izboru bio je samo od 10mbps sto je cudno da nije bilo onog od 4mbps ali dobro. Ako mi budu pukli tu brzinu trazit cu da mi je smanje jer parica ne moze drzati tu brzinu. Max sto bi mogla oko 6mbps.

0 0 hvala 0
10 godina
Dobio obavijest da me prebacuju za tjedan dana. Pa bumo vidjeli hoce se pogorsati iako sumnjam parica ostaje kakva je jer je u pitanju selo tako da t scum ne može Iskonu uvaliti lošinu paricu nego što jest jedino da na DSLAM-u nesto ne razriktaju. Paket koji sam imao na izboru bio je samo od 10mbps sto je cudno da nije bilo onog od 4mbps ali dobro. Ako mi budu pukli tu brzinu trazit cu da mi je smanje jer parica ne moze drzati tu brzinu. Max sto bi mogla oko 6mbps.

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
10 godina

0 0 hvala 0
13 godina
froxie24 kaže...
Dobio obavijest da me prebacuju za tjedan dana.

froxie24 kaže...

froxie24 kaže...

froxie24 kaže...

froxie24 kaže...

froxie24 kaže...

froxie24 kaže...

froxie24 kaže...

Nego, reci ti meni... Da li si dobio obavijest? Tnx!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Da podijelim samo svoje trogodišnje iskustvo sa svima kojima misle na iskon. T-com nam je bio skup pa smo se odlučili prebaciti na iskon, trio paket za 220 kn. Od prvog dana se vidilo da je po kvaliteti lošiji nego što smo imali. Veza je pucala redovito, na dnevnoj bazi, a njihov odgovor je uvijek bio: " pa to je normalno da jednom dnevno pukne veza". Aj super. Nakon godinu dana je tih 220 kn prešlo u 260, ne znam ni sam na koju foru. Televizija se također smrzavala svako malo. Što su dani više prolazili to je usluga bila sve gora. Eventualno kad bi nazvali i rekli da veza stalno puca, digli bi nam "potajno" download speed kao da osjetimo kako radi sve brže neg inače. Bilo kakav oblik online gaming-a bio je nemoguć, primjerice paljenje teamspeak-a je rezultiralo da pukne veza, što je smiješno. Sa moje strane windowsi su uvijek bili svježe instalirani, maksimalno dva uređaja su bila u isto vrijeme spojena na internet, i svi kablovi su bili novi. Bogu hvala ugovor nam je istekao, samo što je drugi problem jer se nemam gdje prebaciti. Bnet mi nije dostupan, amis vjerojano gase, što znači da mi ostaje samo H1 za koji kažu da je isti vrag kao i iskon. Također osobno ne poznajem nikoga tko je zadovoljan sa iskonom, od susjeda, prijatelja koji plaća 20 mpbs vezu pa do kolegice sa posla. Lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nije namjerni spam. Pisao sam na mobitelu i stisao send i puknulo mi je više od jednog posta. Nezz kako da to sad izbrišem.
14 godina
Čekaj, jesi dobio obavijest ili ne? ;)
13 godina
froxie24 kaže...
Nije namjerni spam. Pisao sam na mobitelu i stisao send i puknulo mi je više od jednog posta. Nezz kako da to sad izbrišem.

Sve jasno, glavno da si ti dobio obavijest! ;)

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ako može itko pomoći savjetom.. 

Danas su mi uključili NET 30 (znači 30/5 dl/ul).
Router je prvo bio spojen starim tel kablom u utičnicu u zidu (znači RJ11 s obje strane, kabel dug 8 metara) i brzina je bila katastrofa. oko 12 mbps dl i oko 0.5 mbps  upload.
Nakon toga čitajući razne forume, premjestim router u drugu prostoriju, skroz blizu tel utičnice i spojim ga njihovim kratkim kabelom (RJ11 - RJ45, dug oko 1.5 m) i brzina downloada skoči na 30 mbps, a upload na negdje 2.5 mbps.

Odem onda do Chipoteke i kupim kabel dužine kao i onaj prvi (znači 8 m), a na njemu s jedne stranbe RJ11, a s druge RJ45 (kao i onaj orig koji dolazi uz router).
Dođem kući, spojim, i dobijem brzinu dl-a nekih 23 mbps, a ul na oko 1.7 mbps. Znači brže od starog kabela, ali sporije od onog iskonovog.

Moje pitanje je utječe li zaista dužina tel kabla toliko na brzinu? Jer probala sam znači s dva nova, taj iskonov dužine 1.5 metar i ovaj novi što sam kupila dužine 8 metara. Konektori su potpuno isti i na jednom i na drugom kabelu, ali razlika u brzini je prestrašna.

Da sumiram:
stari kabel (RJ11 s obje strane, 8m): 12/0.5 dl/ul
iskonov kabel (RJ11/RJ45, 1.5m): 30/2.5 dl/ul
novi kabel (RJ11/RJ45, 8m): 23/1.7 dl/ul

Router mi je praktički nemoguće držati u onoj drugoj prostoriji (predsoblje je u pitanju) jer na router su mi mrežnim kabelom spojeni TV, kompjuter i PS4, a to znači da bi trebala tri dugačka mrežna kabela (najmanje 10m) vući do predsoblja ako bi tamo spojila modem s onim iskonovim kabelom s kojim dobijam najbolje brzine... na kraju to može biti jedno od rješenja, ali to rješenje bih svakako voljela izbjeći (ako je moguće) jer čitala sam razne postove gdje ljudi vuku i telefonske  kablove od 10-ak metara i da ne gube ništa na brzini... 

Pa eto prije nego što se pobunim Iskonu, htjela sam ovdje pitati za savjet... pa ako ima tko da pomogne savjetom.. da probam kupiti još jedan telefonski kabel, možda s ovim novim nešto nije ok? Cijeli dan se patim s tim, čitam na sve strane, ali eto nije baš pomoglo... 

Da, evo i screenshot s podacima s routera (trenutno je router spojen s tim novim kabelom od 8 metara, i to je taj max koji dobijam s tim kabelom)... 

Hvala unaprijed svima!

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je doista 30 mbps sa iskonovim kabelom tada ti s ovim nešto nije u redu. Stavi parametre kao ove gore kada si na 1.5m

Iako doista neobično. Zamijeni u chipoteci za kvalitetniji kabel, ili možda nije dobro sjelo negdje...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Ako je doista 30 mbps sa iskonovim kabelom tada ti s ovim nešto nije u redu. Stavi parametre kao ove gore kada si na 1.5m

Iako doista neobično. Zamijeni u chipoteci za kvalitetniji kabel, ili možda nije dobro sjelo negdje...

Je, doista je s njihovim kabelom 30 mbps (čak i pređe malo 30), jedino je upload bijedan, tek na 2.5 mbps... jer probala sam uključivati jedan pa drugi kabel i usput mjerila brzine i uvijek su bila ista mjerenja na pojedinom kabelu... s mojim novim ide sporije, s njihovim ide brže, uvijek... 

Znači ta duljina kabela ne bi trebala utjecati na spuštanje brzine? 
Kabel mi je lik u Chipoteci sam krampao.. možda nešto mrdavo ostalo spojeno?

I kako da tražim kvalitetniji kabel, mislim što trebam točno tražiti? Došla sam u Chipoteku i pitala ga za 8 metara telefonskog kabela i te RJ11 i RJ45 da mi skrampa gore.. 

Jedina razlika od iskonovog kabela i ovog mog od 8 metara je što u iskonovom vidim da idu samo dvije žice, a u ovom mom novom idu četiri... ali pretpostavljam da to nema veze jer se očito te dvije viška ni ne koriste... ili i to može imati veze? 

Evo i podaci s routera kada je spojen sa iskonovim kabelom od 1.5 m... sad sam ga upravo prespojila po stoti put danas :(

10 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Problem ti je u kabelu, ne zato što kabel ne valja već nije odgovarajućih parametara za VDSL koji koristiš. Ja sam imao ADSL prvih 6mj kod Iskona i prebacio sam se na 30/5 VDSL, rekli su mi da OBAVEZNO spojim kablove koje sam dobio uz novi VDSL ruter a ne da ostavim postojeće. Taj kabal što si kupila u rinfuzi je očito neko jesftino smeće. Raspitaj se za kvalitetniji kabel iz neke bolje trgovine. Pitaj u Iskonu kakav točno kabel da tražiš. Kabeli se ne razlikuju samo u krajnjim "jackovima", već u "kvadraturi niti", provodljivosti, i određene jačine (amperi)

Za loš upload nazovi Iskon, upload moraš imati maximum, jer on nema veze sa paricom. Parica nema veze sa up-om.

Speed test napravi sa t comovim mjeračem. Izbaciti ti odmah kad guglaš "speed test"

Također testiraj i brzinu preko wifi mimo kabla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 23:10 (matrix777).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Problem ti je u kabelu, ne zato što kabel ne valja već nije odgovarajućih parametara za VDSL koji koristiš. Ja sam imao ADSL prvih 6mj kod Iskona i prebacio sam se na 30/5 VDSL, rekli su mi da OBAVEZNO spojim kablove koje sam dobio uz novi VDSL ruter a ne da ostavim postojeće. Taj kabal što si kupila u rinfuzi je očito neko jesftino smeće. Raspitaj se za kvalitetniji kabel iz neke bolje trgovine. Pitaj u Iskonu kakav točno kabel da tražiš. Kabeli se ne razlikuju samo u krajnjim "jackovima", već u "kvadraturi niti", provodljivosti, i određene jačine (amperi)

Za loš upload nazovi Iskon, upload moraš imati maximum, jer on nema veze sa paricom. Parica nema veze sa up-om.

Speed test napravi sa t comovim mjeračem. Izbaciti ti odmah kad guglaš "speed test"

Također testiraj i brzinu preko wifi mimo kabla.

Oh, rado bih ja nazvala Iskon, ali prvo se ne javljaju baš na telefon (15 min sam danas pustila da zvoni, no, svi operateri zauzeti), a da ih i dobijem nekom ludom srećom, javit će mi se klinci koji će mi reći da koristim original kabel ili da resetiram router. Nisam baš sigurna da bi imali dovoljno znanja da mi pričaju o specifikacijama kabela. :(

Znam da se kabeli ne razliku samo u krajnjim jackovima, jasno mi je da sam možda kupila smeće od kabla (tako nešto na kraju i govore informacije iz modema), zato sam i pitala ovdje što da tražim. Mogu sutra otići u Electronic Center (samo mi oni padaju na pamet osim Chipoteke, iz Osijeka sam) pa im odnijeti oba kabla, i iskonov i ovaj moj "fantastični" pa možda skuže neku razliku i prodaju mi nešto ok. Iako bi više voljela da mi netko ovdje predloži što da točno tražim... 

A to za upload ću se Iskonu buniti jednom kada uspijem dobiti istu kvalitetu dl/ul kao i s njihovim kabelom. Iako, sumnjam da će uvažiti moj prigovor jer vidim da i T-com u svom paketu 30/5 za upload garantira samo brzinu do 2.5... a ja tu brzinu dobijem s tim orig kabelom, tako da će me vjerojatno samo lagano od*ebati i reći da je to jednostano tako... :(

Ok, thx svima do sada, bar ste mi dali ideju kako dalje.... ako još netko ima neki prijedlog ili koji točno kabel kupiti, slušam... 

10 godina
matrix777 kaže...

Daj sta pricas? Jesi se ludih gljiva najeo? Nego o cemu ovisi upload nego o parici? Leti zrakom?

barfuss kaže...

Iako bi više voljela da mi netko ovdje predloži što da točno tražim...

Trazi neki cat5e kabel, najobicniji. Duljina ako je ispod 100m je nebitna. Nije to nesto skupo, 20ak kn mislim.

Obicno zna brzina zezat ako ne sjednu konektori dobro, obicno se desi kad rj11 ulazi u rj45 utor, al kazes da je i s druge strane rj45 pa onda nije to.

9 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
barfuss kaže...

Iako bi više voljela da mi netko ovdje predloži što da točno tražim...

Trazi neki cat5e kabel, najobicniji. Duljina ako je ispod 100m je nebitna. Nije to nesto skupo, 20ak kn mislim.

Obicno zna brzina zezat ako ne sjednu konektori dobro, obicno se desi kad rj11 ulazi u rj45 utor, al kazes da je i s druge strane rj45 pa onda nije to.

Cat5e, znači to je onaj UTP mrežni kabel? Oki, probam i to kupiti pa dojavim kako je prošlo... 

9 godina
neaktivan

Evo vratih se kući s novim kabelom. Cat5 (nisu imali 5e), s jedne strane rj11, s druge rj45, dužina 7.5 metara i sve radi kao i na iskonovom orig kabelu. 
E sad, da li onaj jučerašnji što sam kupila, obični tel kabel nije valjao, to ne znam, ali evo s ovim UTP kabelom sve radi ok... 

Hvala svima na trudu... 

12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Može pitanje i savjet, još bolje ako je od nekoga iz Slavonskog Broda.

Naime, za tjedan dana preseljavamo u novi stan gdje na iskonovim stranicama pokazuje da je dostupna vdsl 50/10 za 169kn. Mene zanima koliko je taj "podatak" na njihovim stranicama točan, te kakve su "realne" brzine s obzirom na potpisan ugovor? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GreenLife kaže...

Može pitanje i savjet, još bolje ako je od nekoga iz Slavonskog Broda.

Naime, za tjedan dana preseljavamo u novi stan gdje na iskonovim stranicama pokazuje da je dostupna vdsl 50/10 za 169kn. Mene zanima koliko je taj "podatak" na njihovim stranicama točan, te kakve su "realne" brzine s obzirom na potpisan ugovor? Hvala

To na njihovoj stranici je cisto informativnog tipa i ponekad nije tocno. Meni je pokazalo da mogu 50/10, nazvao ih na info telefon, potvrdili tu informaciju te nakon što je došao VDSL router i ja sve spojio ništa se nije promjenilo (ostao na starim brzinama jer sam daleko od centrale). Ta infomacija može biti kriva i iskreno preporucujem da saznaš di je tocno centrala i da li susjedi imaju VDSL. Ako je moguce uzmi probni rok od 3 mjeseca i vidi kakvu ceš brzinu imati, to je najsigurnije.

9 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav!

Trenutačno sam na T comu i prijeći ću na Iskon, pa me zanimaju vaša iskustva oko Iskona. izlaska na teren, modemi, brzine i sl... Trenutačno imam brzinu 10.

LP i hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mirko6 kaže...

Pozdrav!

Trenutačno sam na T comu i prijeći ću na Iskon, pa me zanimaju vaša iskustva oko Iskona. izlaska na teren, modemi, brzine i sl... Trenutačno imam brzinu 10.

LP i hvala

Ja sam sa njima jako zadovoljan. Dok nisam bio na njihovoj infrastrukturi t-com mi je rekao da radi udaljenosti od centrale ne mogu imati više od 2MB downloada. Kada sam se par godina kasnije prebacio na Iskon infrastrukturu krenula mi je veza pucati jer sam bio na 5MB. Došli tehničari iz Iskona, provjerili instalcije i ustanovili da je u njima problem, te pocistili paricu na tavanu i rekli mi da se spojim direktno gore sa routera. Od tada sam bio na 5MB+. Oprema je ok, nemogu se žaliti na pucanja veza. Sve u svemu se nebi prebacio na drugog operaterta osim ako bi oni nudili veću brzinu što trenutno nije moguće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 9:20 (Noctifer).
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Danas me prebacili na Iskon. Udaljenost oko 3km od centrale. Za sad nema pucanja veze. 

http://i.imgur.com/O9IaBlM.jpg

http://www.speedtest.net/my-result/5118603482

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 12:45 (froxie24).

0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

evo decki upravo me ukopcali

[http://s17.postimg.org/e54eaykv3/Linija_ISKON_VDSL_26_02_12016.jpg

sto kazete
uzeo turbo 30 paket
na speed testu ping oko 10 download oko 30,5 mbit i upload oko 5,5 mbita

pozdrav

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 13:23 (pasko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

@pasko je to s telkom? Lijepo su nategnuli marginu za upload :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
15 godina
Ne ovo je Duo Top 30 paket
Samo telefon i internet
Pozz
Samsung S6 Edge+
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice