Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.391.860
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Iskon "iskustvo"!

Ali to je samo AP, ja govorim o pravom routeru, koji diže PPPoE konekciju a zyxel se brine samo o tome da dopremi net do njega a taj neki router obavlja sve ostalo - routing, DNS, DHCP, NAT... Ovaj AP je dobar ako samo u signalu problem ali ne rješava problem sa random restartanjem interfaceova i ostalim radostima koje zyxelu padnu na pamet.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Jel ima neki službeni popis blokiranih portova na Iskonu? Onak čisto da znam za ubuduće dok se hebem satima ko konj s port forwardingom da bi mi na kraju pala ideja, pa nisu valjda takve pi*** da su blokirali port :D

Ono, divno, hvala Iskonu :)

Zasad znam da je zblokiran udp/5060 i tcp/25. Dalje ak ima popis da si ga sprintam za ubuduće :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Selim se u kuću na kojoj Iskon ima svoju tzv. optiku, provjerio sam na netu da ide do 50mbit. Trenutno imam najobičniji tht-ov 4mbit u stanu.

Operater mi je preko telefona izračunao (ne znam kako) da je trenutni signal 59mbit.

Moje pitanje je: apsolutno se ništa ne kužim u parice i snage i modeme i zagušenja i sve što u forumu piše, pa molim savjet da li je Iskon dovoljno dobra mreža da pređem i potpišem ugovor na 2g. Jel ovih 59 ikakav znak da veza dobro funkcionira ili je lik to izmislio samo da me namami da uzmem? Btw nemam pojma gdje je centrala, tražio sam na netu način da pretražim centrale ali bez uspjeha, a susjedstvo ne poznajem dobro.

Vjerujem da ovisi o puno faktora, ali ono što me najviše brine je da kod Iskona dobijem TV+snimalica, telefon i 50mbit vezu za cca 250 kuna, dok kod tht-a imam max3m paket koji plaćam oko 340 kuna za 4mbit vezu koja stalno puca. Puno bolji paket za skoro trećinu cijene manje. Zvuči predobro da bi bilo istinito. Jel smanje brzinu nakon što stavim potpis na ugovor, jel promijene broj telefona i više se ne javljaju kad ih zoveš, jel ima neki skriveni aneks s kojim mi uzimaju dušu nakon 2 godine...? Al ono, za stvarno, ne razumijem kako to da je cijena toliko niža a dobijem puno bolji paket. Čak sam od lika dobio i pismenu ponudu na ovu cijenu, nije da je samo obećanje preko telefona.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pikka kaže...

Selim se u kuću na kojoj Iskon ima svoju tzv. optiku, provjerio sam na netu da ide do 50mbit. Trenutno imam najobičniji tht-ov 4mbit u stanu.

Operater mi je preko telefona izračunao (ne znam kako) da je trenutni signal 59mbit.

Moje pitanje je: apsolutno se ništa ne kužim u parice i snage i modeme i zagušenja i sve što u forumu piše, pa molim savjet da li je Iskon dovoljno dobra mreža da pređem i potpišem ugovor na 2g. Jel ovih 59 ikakav znak da veza dobro funkcionira ili je lik to izmislio samo da me namami da uzmem? Btw nemam pojma gdje je centrala, tražio sam na netu način da pretražim centrale ali bez uspjeha, a susjedstvo ne poznajem dobro.

Vjerujem da ovisi o puno faktora, ali ono što me najviše brine je da kod Iskona dobijem TV+snimalica, telefon i 50mbit vezu za cca 250 kuna, dok kod tht-a imam max3m paket koji plaćam oko 340 kuna za 4mbit vezu koja stalno puca. Puno bolji paket za skoro trećinu cijene manje. Zvuči predobro da bi bilo istinito. Jel smanje brzinu nakon što stavim potpis na ugovor, jel promijene broj telefona i više se ne javljaju kad ih zoveš, jel ima neki skriveni aneks s kojim mi uzimaju dušu nakon 2 godine...? Al ono, za stvarno, ne razumijem kako to da je cijena toliko niža a dobijem puno bolji paket. Čak sam od lika dobio i pismenu ponudu na ovu cijenu, nije da je samo obećanje preko telefona.

Iskon nudi iste pakete za manju cijenu (barem je tako za net i telefon, nikada me IPTV nije zanimao). Susjed i ja imamo isti paket, 10MB, ja placao 160kn kod Iskona a on oko 200 kuna kod t-coma.

Što se brzine tice, ovo što si pitao je samo informativno. Ja sam isto zvao, rekli su da ide do 86MB, a ono ista stvar kao i prije (valjda došo do neke greške u sustavu pa imali krive podatke, nemam pojma). Ako nisi siguran uzmi paket koji ti daje probni rok od 3 mjeseca, pa ako nisi zadovoljan prekini ugovor.

Broj telefona ostaje isti, to jest prebace ga sa t-coma na Iskon.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 15:20 (Noctifer).
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Uskoro mi ističe ugovor s Iskonom pa se dvoumim između Iskona i Optime.

Vidim da u Iskonu nude izbor "Bez ugovorne obveze" i zanima me kako to izgleda? Moram li samostalno kupiti router (modem?)?

Mogu li oni provjeriti koju maksimalnu brzinu interneta mogu imati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Optima ima bez ugovorne obveze.

Sve dobivaš besplatno samo ako otkažeš uslugu nakon recimo 2 ili 6 mjeseci, ne plaćaš kaznu, raskid ugovora već samo vraćaš router i to je to.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
kpavl kaže...

Vidim da u Iskonu nude izbor "Bez ugovorne obveze" i zanima me kako to izgleda? Moram li samostalno kupiti router (modem?)?

ako si na iskonu i istice ti ugovor nista ne radi, ne produzuj, racuni ce ti i dalje stizat samo sta mozes otkazat kad god ti oces, naravno zvat ce te stalno i nagovarat da napravite novi ugovor, nudit sve i svasta samo da potpises na jos 2 god

12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

@Ag008 Zanimljivo, vidio sam da im je jučer istekla ta promocija. Smatraš li da će ju produljiti kao i prošli puta kada je istekla?

@domac5 Želim veću brzinu (drugi paket).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kpavl kaže...

Besplatni kontakt broj za Iskon : 0800 1000 , pitaš , dogovoriš , promjeniš tarifu , sve rade .

14 godina
Iskon "iskustvo"!

Montirano danas, 30 megi lagano.

Radi kao sat, za sada.

230KN

M

3 0 hvala 0
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav,

Zanimalo bi me dali na iskonu postoji kakav limit vezan za download, jer u B.net-u nakon sta skines 250 GB uspore internet od 18:00 do 00:00 sati...

These days stupidity is all too prevalent

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
viksaur kaže...

Pozdrav,

Zanimalo bi me dali na iskonu postoji kakav limit vezan za download, jer u B.net-u nakon sta skines 250 GB uspore internet od 18:00 do 00:00 sati...

Ne. Ja sam znao imati i preko 500GB bez ikakvih limita. Minimalno oko 300GB napravim na mjesec.

14 godina
Noctifer kaže...
viksaur kaže...

Pozdrav,

Ne. Ja sam znao imati i preko 500GB bez ikakvih limita. Minimalno oko 300GB napravim na mjesec.

Nigdje ništa ne piše..

Sad sam pogledao. Ja po danu znam napraviti i po 50GB... vjerojatno ne postoji nikakav limit :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

ja sam trenutno na H1 i imam 20/2 brzinu interneta njihov telefon i TV želim se ovaj mjesec prebacirt na iskon pa me zanima šta u njih najbolje mogu dobit za 250kn kad su uključene sve 3 opcije (TV,telefon i net)...

Team32Ipe77
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

jedno pitanje za korisnike ISKON VDSL-a

da li ZyXEL VMG5313 - crni modem -  ima sva cetri LAN porta otvorena tj. imam tri kompjutera i dreambox

i potrebno mi je da su sva cetri normalni lan portovi

hvala

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pasko kaže...

da li ZyXEL VMG5313 - crni modem -  ima sva cetri LAN porta otvorena tj. imam tri kompjutera i dreambox

hvala

Da, imao sam spojena sva četiri.

Jedino ne znam što se dogodi kad uzmeš i IPTV. Vjerojatno autmatski prepozna na kojem je TV BOX.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan

Ipe77:

Ovisi o lokaciji, zavisi kakvu vezu možeš dobiti, od 4 do 100 Mbit/s.

Ako možeš veće brzine, možeš dobiti 50Mbit/s, standardnu TV bez dodatnih kanala i standardni fiksni telefon uz ugovor od 24 mjeseca. Nazovi njihov telefon pa reci da želiš ovakav paket i vidi koju cijenu će ti dati, trebala bi biti ispod 250 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 10:29 (Pikka).
17 godina

@pasko, imaš na kompare.hr mogućnost da ti pokaže koje bi opcije htio i izbaci najjeftinijeg operatera i pakete.Tu negdje su paketi kod H1 i Iskona oko cijene.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
Iskon "iskustvo"!

imam vdsl, di se mjenjaju postavke za reset da ne moram ugasiti ruter pa da tada mjenja ip adresu, svaki dan u 7 kad igram i popusim bodove u igri bzvz ako se moze npr

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pa resetiraš ga u bilo koje drugo doba dana, kad ga ne koristiš.

0 0 hvala 0
12 godina
Iskon "iskustvo"!

to sam i prije znao, al mene ovo zanima sto sam pitao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
pasko kaže...

hvala

Zašto se patiti s njegovim portovima. Za 150 kn kupiš 5 portni ili za 170 kn 8 portni Gbit/s switch i sve spojiš preko njega. Ako prebacuješ veće količine podataka s računala na računalo ili paralelno gledaš filmove s drugog računala, 100 Mbit/s ti zna biti usko grlo.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Hvala na odgovorima

ali imao bi jos jedno pitanje

vidim da je po defultu ip adresa zyxel ruter za VDSL stavljena na 192.168.5.1

mogu li ja to promjenit na 192.168.1.1

i DHCP  od 192.168.1.100 do 192.168.1.255

i oce li se to prilikom 24 satnog restarta IP od interneta vracati na tvornicke postavke

hvala

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možeš.

Vjerojatno neće ali sa našim dragim ISPovima nikad ne znaš... Kad-tad će ga nešto baciti na tvorničke (ACS).

Zašto ti to uopće treba?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Možeš.

Vjerojatno neće ali sa našim dragim ISPovima nikad ne znaš... Kad-tad će ga nešto baciti na tvorničke (ACS).

Zašto ti to uopće treba?

zato sto mi svi kucni kompovi i dva dreambox-a su na fixnim ip adresama

lakse mi je onda promjenit njegovu nego sve druge

Samsung S6 Edge+
16 godina
odjavljen
I onda se čuditi kad opet ode na 5.1....
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Meni za 20 dana negde dolazi , baš me zanima hoće li biti  10 Mbps/640 Kbps 168kn mjesečno

Milorad Rakuljić Zelov PREVARANT!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gremlin144 kaže...

Meni za 20 dana negde dolazi , baš me zanima hoće li biti  10 Mbps/640 Kbps 168kn mjesečno

Daj statistike parice trenutne pa da odokativno vidimo. Iako ako si do 1.5km max 2km udaljen kablom, nemas straha.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
15 godina
srcipesak kaže...
Gremlin144 kaže...

Daj statistike parice trenutne pa da odokativno vidimo. Iako ako si do 1.5km max 2km udaljen kablom, nemas straha.

kako da vidim te statistike?

na ruteru u DSL piše ovo :

Link Information

Uptime:   1 day, 22:52:29
DSL Type:   G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:   1.083 / 9.158
Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 1,04 / 72,04

Milorad Rakuljić Zelov PREVARANT!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 15:35 (Gremlin144).
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Ljudi jel ima još netko osim mene problema s brzinom neta? Evo već 3-4 dana sada mi je maksimalno na 5 Mbps, a zapravo češće i manje od toga, a plaćam 10 Mbps.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice