Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.339
|
čitano: 1.376.748
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
definho kaže...

ovako, ako postavim na routeru max download bandwidth 10 Mbit, a iskon mi daje 20 Mbit, znaci li to da ako se dva usera spoje i koriste max veze hoce li svaki imati 10 Mbit ili ce se tih 10 podijeliti na njih 2, tj. svaki ce dobivati 5 Mbita?

Ovisno dal podešavaš ukupni bandwidth ili po portu.

Koji router? Daj screenshot.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
definho kaže...

ovako, ako postavim na routeru max download bandwidth 10 Mbit, a iskon mi daje 20 Mbit, znaci li to da ako se dva usera spoje i koriste max veze hoce li svaki imati 10 Mbit ili ce se tih 10 podijeliti na njih 2, tj. svaki ce dobivati 5 Mbita?

Ako pričaš o onom limitu za wireless, tolko kolko postaviš to je ukupni bandwidth bez obzira kolko usera se spoji.

17 godina
PC - stručnjak kaže...
Nije iskonu zabranjeno, nego ne daje tebi iskon internet u tom slucaju, nego carnet, a kolko oni stave kod sebe ogranicenje tolko imas.
Prije se moglo preko carnet usera na optimi imat i 20 Mbita samo si profil pustio veci, sad to carnet filtrira i nema vise.

Proizlazi li iz toga da po istoj cijeni po kojoj se plaća npr. 5 Mbit/s korisnik može imati i 15 Mbit/s (ako infrastruktura dopušta) i da se samo nekom u CARNetu treba umiliti da bi se to dobilo?

15 godina
Iskon "iskustvo"!

ugovor potpisan 23.3, oprema stigla negdje prosli tjedan a za danas je predvideno prikljucenje na mrezu, brzina je ok, narucio sam 2 iskon stb-a za tv ali stigao mi je samo 1 a pretpostavljam da ce i sa 2 ukljucena tv-a brzina bit ovakva, zasad prezadovoljan 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 14:17 (domac5).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

koji uređaj se dobije za IPTV i koji ruter?

14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Sve sam spojio, download 22 Mbps, upload 2 Mbps preko mjerenja, a na qbittorrentu mi je 2,6 Mbps download bez uključenog tv-a i 22 Mbps sa uključenim tv-om.. A imam 50/10, rekli su mi da će u pon vidjet sa tehničarima na terenu dal se da što podignut a ako ne da će smanjiti paket.. I ovako mi je dobro, ako dobijem i brže nitko sretniji od mene.. 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Možda netko zna, imao sam limitiran upload na programu na 50 KiB/s i sve ok, ako maknem digne se upload na 250 KiB/s ali mi download padne skoro na nulu?

0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Da bi radio download, tebi mora bit oslobodjeno "mrvu" uploada jer za komuniciranje internetom ti moras nesto konstantno slat vani. Inace se to ne osjeti na vecim brzinama, ali s malim (adsl) je lako opteretit upload da ti download stane.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

Da bi radio download, tebi mora bit oslobodjeno "mrvu" uploada jer za komuniciranje internetom ti moras nesto konstantno slat vani. Inace se to ne osjeti na vecim brzinama, ali s malim (adsl) je lako opteretit upload da ti download stane.

Nisi shvatio, radi uploada od 2 Mbps mi zaguši download od 20 Mbps, pa ne znam da li se to napraviti sa promjenom parametara na qbittorrentu?

10 godina
lovacmaki kaže...

Nisi shvatio, radi uploada od 2 Mbps mi zaguši download od 20 Mbps, pa ne znam da li se to napraviti sa promjenom parametara na qbittorrentu?

Pa to sam i mislio, neznam sta nisam shvatio?

100% uploada => nemas dovoljno za slanje ostalih podataka van tog uploada koji su potrebni za komuniciranje (ack paketi, itditd) -> rusi se download jer tehnicki "staje" promet kod tebe posto nemas vise uploada za poslat ove potrebne podatke za nastavit download.

Podesi si upload na 99% i nece bit problema.

15 godina
Iskon "iskustvo"!

Koji stb je bolji motorola ili onaj drugi veliki?  Motorola mi ima puno bolji daljinski, nije IR pa hvata gdje god da ga usmjerim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Pa nema li Iskon isključivo Motoroline STB-ove - veliki stari i mali noviji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

imaju tu motorolu i neki vestel,  vestel ima losiji daljinski ali inace sucelje i brzina su isti izmedu ta 2 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Iskon "iskustvo"!

Stigao modem konačno... Vi koji ste prelazili na VDSL, jesu vas zvali ili ste vi zvali? Ili bi samo net pukao?

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Stigao modem konačno... Vi koji ste prelazili na VDSL, jesu vas zvali ili ste vi zvali? Ili bi samo net pukao?

Stigao SMS slijedeći dan i bio sam na VDSL-u.

Novi modem radi i na ADSLu i na VDSLu, tako da ga slobodno odma instaliraš :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
odjavljen

Nije mi sad do nikakvih instalacija, moram kabel popravit (neki "majstor" produživao UTP koji ide od utičnice do modema, napravio tako dobar posao da malo pipneš kabel i odma pukne veza). Ako sam do sad čekao, još 12 sati nije ništa...

13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Nije mi sad do nikakvih instalacija, moram kabel popravit (neki "majstor" produživao UTP koji ide od utičnice do modema, napravio tako dobar posao da malo pipneš kabel i odma pukne veza). Ako sam do sad čekao, još 12 sati nije ništa...

Javi razvoj situacije :)

17 godina

Zanimljivo kako mi propusnost parice padne u 16h;

Attainable za UL pada sa 3Mbps na 2.8Mbps, slično kao i DL.

Incijalno se namjestio na 2.9/20Mbps profil no ostali podaci variraju tokom dana;

http://i.imgur.com/Gf0qD7S.jpg

http://i.imgur.com/X0ZK5vR.jpg

Dosta osjetno, vjerojatno mi je parica uz susjede koji su na ADSL/VDSL-u.

A 27.4. mi je vjerojatno netko u zgradi prebačen na VDSL kada je bez obzira na vrijeme sve palo za 10%.

Nije da gledam samo na sebe no ja bi prekinuo prebacivanje na VDSL na mojoj adresi budući da će svako sljedeće prebacivanje još više utjecati i na već postojeće loše parice.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo danas su me prebacili na VDSL do 20Mbps. U početku cijele priče rekli su mi da mi parica podržava do 14Mbps, jer sam od centrale udaljen 1400 metara, ja rekao ok...može ta minimalna brzina. Danas dođem doma i testiram brzinu a ono 19Mbps. Reko šta je sad ovo. Zovem tamo njih da provjerim i kaže mi tehnička služba da mi parica podržava do 23Mbps ali mi telefon uzima 2-3Mbps., koliko vidim Iskon Tv mi uzima 1Mbps. Brzina mi se kreće oko 18,5 - 19,5 Mbps

Pretpostavljam da su me prebacili na bolju/bržu paricu. Ja zadovoljan. Stvarno vidim razliku u usporedbi s 8-9Mbps koliko sam imao.

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 41 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 2.015 Mbps 23.056 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.016 Mbps 23.057 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 7.9 dB 8.4 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 6.5 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 0.2 dBm 0.7 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 26.0 symbols
Total Attenuation: 7.1 dB 17.9 dB
Attainable Net Data Rate: 2.057 Mbps 23.396 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 14.7 57.7 N/A N/A 28.5 71.4 N/A
Signal Attenuation(dB): 14.7 56.8 N/A N/A 25.8 N/A N/A
SNR Margin(dB): 8.2 7.9 N/A N/A 8.4 N/A N/A
Transmit Power(dBm): 1.6 4.8 N/A N/A 18.6 N/A N/A

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 18:44 (R36).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskon tv ti uzima 3 mbita, vidiš da ti je puštena brzina 23mbita, a ti dobiješ oko 19 za internet.

13 godina
neaktivan
ojpi kaže...

Iskon tv ti uzima 3 mbita, vidiš da ti je puštena brzina 23mbita, a ti dobiješ oko 19 za internet.

Da vidim...samo znam da je bilo price da na ovoj udaljenosti od centrale ne moze se dobit takva brzina.,a kod mene funkcionira.

Ocito su bakrene zice sposobne vise nego sto mi mislimo.

16 godina
odjavljen
R36 kaže...

....
...

Jako, jako slični parametri mojima. Jel ti puca veza? Margine su ti premalene, kao i meni, jedva 8. Trebaju biti 10-11 da bi to radilo kako spada...

15 godina
neaktivan

Meni je margina 6 pa radi stabilno :) (zatražio sam max brzinu), sve ovisi o parici.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 7:25 (ojpi).
15 godina
Iskon "iskustvo"!

moji su parametri isti kao kod R36, dakle identicni sto se vidi i gore u prethodnim postovima, da ne zivimo mi u istoj zgradi u Rijeci :D
inace ne, meni ne puca vise veza...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

meni su se malo pogorsali parametri za upload, palo je sa max 12 mbit na 3, dok mi se attainable rate za download povecao za 10 mbit...nekad zna navecer trzat tv(imam 2 stb-a), a non stop mi se mijenjaju parametri, nekad dobivam punih 5 mbit uploada a nekad 2,5...nekaj su sprckali cim mi je snr upstream nekad bio 26 db a sad 8,9...necu dizat frku, jedino ako se toliko pogorsa da veza pocne pucat onda cu ih zvat

parametri sad parametri sad
parametri nekad parametri nekad
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
R36 kaže...

....
...

Jako, jako slični parametri mojima. Jel ti puca veza? Margine su ti premalene, kao i meni, jedva 8. Trebaju biti 10-11 da bi to radilo kako spada...

Jučer su mi to sve uključili. Skidao film od 2GB da malo istestiram., došlo mi na 8% i puklo skidanje (Iskon tv je i dalje radio)....ugasio i ponovno upalio wi-fi na laptopu i od tad je sve do 100% bilo u redu. Morat ću par stvari skinut da vidim stabilnost mreže.

Brzina skidanja mi varira.,zna se spustit na 1.1Mbps, ali je najčešče bila na 2.0Mbps. Skidao sam taj jedan film tako da ne znam koliko je to vjerodostojno. U svakom slučaju sam zadovoljan., jer je bilo priče da neću moći imat više od 14Mbps a ono dobijem 23Mbps

definho kaže...

moji su parametri isti kao kod R36, dakle identicni sto se vidi i gore u prethodnim postovima, da ne zivimo mi u istoj zgradi u Rijeci :D
inace ne, meni ne puca vise veza...

Nisam, Zagreb, Gornja Dubrava. Ja mislim da je to najzagušeniji dio Zagreba što se tiće centrale. Dobro da su mi i ovo složili. 

15 godina
Iskon "iskustvo"!

meni SVAKI PUT cim nesto vece uploadavam (yt, zippyshare) mi se blokira wifi, prestane raditi DL (komp i mob, TV radi), radi samo UL, a kad skidam torrente cesto zna trokirati, bas da kompletno nestane wifi mreze (DL+UL), TV opet radi...

10mbit paket i TV bazni paket

u cemu bi bio problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 22:38 (RuskeGTT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RuskeGTT kaže...

meni SVAKI PUT cim nesto vece uploadavam (yt, zippyshare) mi se blokira wifi, prestane raditi DL (komp i mob, TV radi), radi samo UL, a kad skidam torrente cesto zna trokirati, bas da kompletno nestane wifi mreze (DL+UL), TV opet radi...

10mbit paket i TV bazni paket

u cemu bi bio problem?

Routeru.

Ograniči upload s nekim programom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 1:34 (CyberDemonVZ).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

http://www.iskon.hr/Pomoc-i-podrska/Najave/#

U ranim jutarnjim satima 13.05.2015, od 03:00 do 06:00 će se vršiti radovi na Zyxel uređajima.

Zbog radova, očekuje se kratkotrajan prekid od 5 minuta, nakon čega će nastaviti s normalnim radom.

U noći sa srijede na četvrtak, 13. na 14. svibnja 2015., od 23:00 do 00:00, će se vršiti radovi na Moj.Iskon web stranici i aplikaciji.

Za vrijeme radova neće biti omogućen pristup dijelu računa (provjera iznosa i stanje plaćenosti), nakon čega će stranica i aplikacija uredno nastaviti s radom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Nego, da pitam jel vratio neko stari ruter? Zove netko, ima rok? Dojde neko po njega ili ostane ko suvenir pa naplate na racunu jer nije vracen? I kud se to vraca? Ono nije da vidim bas iskon urede po gradu haha

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice