Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.339
|
čitano: 1.376.806
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
CyberDemonVZ kaže...

Upravo mi je stigao SMS da je Iskon paket na putu do mene.

A jučer je preuzet i potpisan, čak to i piše kad kliknem na link u SMS-u

Provjeri, mozda je fakat drugi paket s carobnim kablom s kojim imas odmah u startu 5mbit uploada  (sorry blagus, moram)

13 godina
srcipesak kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Upravo mi je stigao SMS da je Iskon paket na putu do mene.

A jučer je preuzet i potpisan, čak to i piše kad kliknem na link u SMS-u

Provjeri, mozda je fakat drugi paket s carobnim kablom s kojim imas odmah u startu 5mbit uploada  (sorry blagus, moram)

Bila su stvarno dva paketa (u drugom su upute za spajanje), al su mi oba stigla i potpisana :D

idem ih kontaktirati.

Tu sam:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 10:45 (CyberDemonVZ).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Stigao VDSL!

Attenuation s 3 na ADSL-u, narastao na 12.

http://www.speedtest.net/result/4305652779.png

Idem ih žicati da dignu iznad 20

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

I dalje nista novog na divljem zapadu:

http://www.speedtest.net/result/4305671912.png

Jucer javili da me nece spustiti na 20/5 jer se nece nista s uploadom dogoditi. I da ce se netko javiti dok se tehnicari izdogovaraju (HT-Iskon) vezano uz parametre linije i toga. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U tom dijelu vža u kojem si ti kronično fali jedna centrala kaj se vdsl-a tiče. 

Ja sam izvukao max kolko ide iz moje parice i jako sam zadovoljan. 

Crna rupa :D Crna rupa :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 14:04 (ojpi).
11 godina
ojpi kaže...

U tom dijelu vža u kojem si ti kronično fali jedna centrala kaj se vdsl-a tiče. 

True dat. Ali stari kvart, stara populacija. Groblje s jedne strane, konzum + parkovi rasadnik s druge, ostaje eventualno neka lokacija u kvartu kaj bi bilo super kad bi se to HTu isplatilo. Al rijetke su centrale koje su postavljene blizu korisnika, primjer je ova u optujskoj nekih 450m od kvarta, ono  Pitam se zakaj ju nisu u Sracinec onda gurnuli Kakav sam dojam stekel od HT tehnicara, mogu biti sretan kaj opce imam ista od infrastrukture  Mozda je vrijeme da idem natezati kable po kanalizacijama pa da se nesto pokrene 

Osim toga pogledaj ovu iscrtkanu centralu u planu gore iznad Texasa, gornji dio tam prema Dravi, kome ce ona pobogu tak daleko od svega koristiti? Ne kuzim zakaj je tolki problem gurnut par FTTC ormarica blize i bok, a ne slagati centrale u poljima. 

Sve cekam kak ce uspjeti omoguciti min 30mbit ljudima do 2016te ako im optika preskupa a nebi nista popravljali jer se ne isplati 

11 godina
Iskon "iskustvo"!

---EDIT---

Krivo! Može brisanje!

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 15:09 (Igzy20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Dobio odgovor da sam propali slucaj, ne moze se nista, tehnicari sve gumbice i kvacice poklikali. Mogu uzivati u 1mbit uploada i pokusat ce me spustiti na 20/5 buduci je download 22-23mbit uz nepromjenjen upload ofkors. Ili uvijek mogu na 10mbit adsl :D

I pitam ja covjeka kaj cete s mojim kvartom, ja sam jos relativno blizu, pa nikom nece raditi ak meni umire. E znate zasad nista ali HT odrzava oni rade na poboljsanju li la ser kenj. Iskreno, Iskonovci su tu "neduzni" prodavaci i treba lemat zasad samo HT koji jasno da zbog jednog korisnika nece vuci nove kable. Strava. Uzas. 

0 0 hvala 0
15 godina
srcipesak kaže...

Iskreno, Iskonovci su tu "neduzni" prodavaci i treba lemat zasad samo HT koji jasno da zbog jednog korisnika nece vuci nove kable. Strava. Uzas. 

Ajde da bar jedna osoba u RH shvaća ovo :D

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Danas mi je došla poruka da će me priključiti krajem mjeseca na mrežu, e sad, i dalje mi stoji 50/10 iako su mi na tehničkoj podršci rekli da ako budem imao 30/5 će biti dobro.

A da se to ne može provjeriti dok ne dobijem router doma..

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 16:40 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Spusten s 30 na 20 paket (moj zahtjev)

http://www.speedtest.net/result/4310635997.png

Porasla samo downstream margina za 5db 

Da nisu paketi tolko skupi u startu, uzel bi jos jednu liniju i gore stavil isto 20/5 pa bonding na mikrotiku i imal 36/2 onda 

vdsl 20 stats vdsl 20 stats
vdsl 30 stats vdsl 30 stats
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 13:15 (srcipesak).

0 0 hvala 0
10 godina
srcipesak kaže...
porasla samo downstream margina za 5db 

Pa sto se drugo trebalo promjenit nego to. Veza se konfigurira po dl-u. Ili mislis da je vise trebala margina porast?

11 godina
sandokan111 kaže...
srcipesak kaže...
porasla samo downstream margina za 5db 

Pa sto se drugo trebalo promjenit nego to. Veza se konfigurira po dl-u. Ili mislis da je vise trebala margina porast?

Ili nista (nisam iskreno nist ocekival) ili bar da margine proporcionalno porastu (promjene se u +/- proporcionalno). Ovak je up pal oko 0.4db a down skocil. Because, logic, jel 

EDIT: Čeprkali profil i uspjeli malo poboljšati stvar, probiti maksimum na kojem tvrdili da usluga radi haha.

speedtest prije:

speedtest sad:

http://www.speedtest.net/result/4311320661.png

20-prije 20-prije
20-sada 20-sada
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 16:23 (srcipesak).
10 godina
srcipesak kaže...

Ili nista (nisam iskreno nist ocekival) ili bar da margine proporcionalno porastu (promjene se u +/- proporcionalno). Ovak je up pal oko 0.4db a down skocil. Because, logic, jel 

EDIT: Čeprkali profil i uspjeli malo poboljšati stvar, probiti maksimum na kojem tvrdili da usluga radi haha.

speedtest prije:

speedtest sad:

http://www.speedtest.net/result/4311320661.png

Nije to takva usluga da to raste/pada "proporcionalno". Veza se konfigurira po downu, ostalo kak bude. Mogu oni i ostalo namjestat, ali u 99.9% slucajeva to ne rade jer je sve u zakonskim okvirima i "nebitno" je za poslovanje a zahtjeva puno vise posla.

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Trajanje konekcija na ADSL-u:

Trajanje konekcija na VDSL-u:

Ali router ipak nije savršen. Kad ga gušim s full downloadom i uploadom, onda mi se smanjuje brzina lokalne mreže :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
CyberDemonVZ kaže...

Trajanje konekcija na ADSL-u:

Trajanje konekcija na VDSL-u:

Ali router ipak nije savršen. Kad ga gušim s full downloadom i uploadom, onda mi se smanjuje brzina lokalne mreže :)

Na adslu ti valjda pucalo jer si upload zakucao na 100%. To je prema pisanjima nekih ljudi moguce i na vdslu :D

Ovaj zadnji dio s smanjenjem brzine lokalne mreze mi se ne uklapa u pricu. Na kaj konkretno mislis? Padne brzina porta na 10mbit kak se ljudima dogadjalo ili?

13 godina
srcipesak kaže...

Na adslu ti valjda pucalo jer si upload zakucao na 100%. To je prema pisanjima nekih ljudi moguce i na vdslu :D

Ovaj zadnji dio s smanjenjem brzine lokalne mreze mi se ne uklapa u pricu. Na kaj konkretno mislis? Padne brzina porta na 10mbit kak se ljudima dogadjalo ili?

Da, imao sam zakucan upload na 100% i znao sam da će se to događati... al isto radim i na ovom routeru i VDSLu pa sve radi. Samo da pokažem razliku

Smanjenje brzine mreže - kad mi rade torrenti na full, sporije mi ude snimanje datoteka na mrežni disk (spojen na media player).

Možda privremeni glitch, nevezan uz router.

17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Da, imao sam zakucan upload na 100% i znao sam da će se to događati... al isto radim i na ovom routeru i VDSLu pa sve radi. Samo da pokažem razliku

Smanjenje brzine mreže - kad mi rade torrenti na full, sporije mi ude snimanje datoteka na mrežni disk (spojen na media player).

Kupi si gigabitni switch

Freak Show Inc.
11 godina
CyberDemonVZ kaže...
srcipesak kaže...

Huh. Cudno i smijesno istovremeno. Torrenti nakote pun kup konekcija pa se mozda ruter pocne znojiti s toliko konekcija (ne pratim danasnje vrijeme ali prije su se lomili na 200 konekcija). Osim ako skidas direkt na mrezni disk, ali to ne radis koliko kuzim, vec dodatno kopiras na njega dok skidas. Ubij sve torrente, probaj neki legitimni download, tipa neki 1gb test file pusti skidati npr http://www.thinkbroadband.com/download.html i stavi istovremeno neki legitimni upload, tipa isto nesto 100+ mb odi uploadat tipa na MEGU ili kud pa vidi kak ce se mrezni disk ponasat. Ak bude brzi onda su definitivno konekcije od torrenta u pitanju :D

13 godina
srcipesak kaže...

Huh. Cudno i smijesno istovremeno. Torrenti nakote pun kup konekcija pa se mozda ruter pocne znojiti s toliko konekcija (ne pratim danasnje vrijeme ali prije su se lomili na 200 konekcija). Osim ako skidas direkt na mrezni disk, ali to ne radis koliko kuzim, vec dodatno kopiras na njega dok skidas. Ubij sve torrente, probaj neki legitimni download, tipa neki 1gb test file pusti skidati npr http://www.thinkbroadband.com/download.html i stavi istovremeno neki legitimni upload, tipa isto nesto 100+ mb odi uploadat tipa na MEGU ili kud pa vidi kak ce se mrezni disk ponasat. Ak bude brzi onda su definitivno konekcije od torrenta u pitanju :D

Nakon pola dana isprobavanja firewalla, softvera, pinganja, uploada, downloada pa kasnije i drugog routera (na kojem je radilo) skužio sam da je bio problem u jednom od portova.

Kad sam na routeru promjenio portove od PC-a i playera, sve radi savršeno...

Super, izgleda da je jedan od portova neispravan...

Razlog više za prelazak na bridge...

Friday kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Kupi si gigabitni switch

Imam router.. Ženi se ne dopada ogromni bijeli uređaj iz kojeg vire tri (naknadno kupljene, 5dB) velike antene u stanu u kojem odgajamo klince I to sve uz ovaj već postojeći.

"Pa zašto ih ne zamjeniš"... je.. objasni joj..

Al bude onda to preboljela. :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 17:17 (CyberDemonVZ).
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Na jednom od Iskonovih pultova mi je teta prikazivačica/prodavačica rekla da je CARNet Iskonu zabranio veće brzine pristupa Internetu od 5 Mbit/s. Je li to istina i na kojoj osnovi s obzirom da VIP normalno, u suradnji s CARNetom, omogućava maksimalne 3G, 3G DC i LTE brzine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Došla oprema, sada čekam 30.04 za uključenje pa da vidim na čemu sam.. 

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Iskon "iskustvo"!

Koliko je vama prošlo od zahtjeva do dostave opreme? Jer meni to malo predugo traje...

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nije iskonu zabranjeno, nego ne daje tebi iskon internet u tom slucaju, nego carnet, a kolko oni stave kod sebe ogranicenje tolko imas.
Prije se moglo preko carnet usera na optimi imat i 20 Mbita samo si profil pustio veci, sad to carnet filtrira i nema vise.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Koliko je vama prošlo od zahtjeva do dostave opreme? Jer meni to malo predugo traje...

Od PRIHVAĆANJA zahtjeva do dostave i ukljućenja u prosjeku 3 tjedna.

17 godina
CyberDemonVZ kaže...

Od PRIHVAĆANJA zahtjeva do dostave i ukljućenja u prosjeku 3 tjedna.

Barem je tako navelo 6 korisnika foruma par stranica unazad u mini anketi :)

14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Meni čak i kraće, sada čekam samo 30.04 za prebacivanje linije..

0 0 hvala 0
13 godina
lovacmaki kaže...

Kak to?

Od kad ti stigne router pa do ukljućenja je obično manje od 24 sata.

15 godina
CyberDemonVZ kaže...
lovacmaki kaže...

Kak to?

Od kad ti stigne router pa do ukljućenja je obično manje od 24 sata.

mozda je bio kod nekog drugog providera, ja sam dobio ruter prije tjedan dana a tek me u ponedeljak ukljucuju

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
15 godina
Iskon "iskustvo"!

ovako, ako postavim na routeru max download bandwidth 10 Mbit, a iskon mi daje 20 Mbit, znaci li to da ako se dva usera spoje i koriste max veze hoce li svaki imati 10 Mbit ili ce se tih 10 podijeliti na njih 2, tj. svaki ce dobivati 5 Mbita?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice