Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.339
|
čitano: 1.377.450
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
lovacmaki kaže...

Nadam se da možda potegne do 21 Mbps pa da mogu imati paket 30/5, ali me zato zanima hoću li doznati koji paket mogu imati prije nego li pošalju router?

Ja sam ih zvao i dopisivao se s njima da mi provjere liniju prije nego sam naručivao veće pakete. Nekoliko puta.

Nema šanse da idem na blef i nadam se da će oni sve sami riješavati.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
lovacmaki kaže...

Nadam se da možda potegne do 21 Mbps pa da mogu imati paket 30/5, ali me zato zanima hoću li doznati koji paket mogu imati prije nego li pošalju router?

Ja sam ih zvao i dopisivao se s njima da mi provjere liniju prije nego sam naručivao veće pakete. Nekoliko puta.

Pretpostavljam da si ti već bio na iskonu kada si naručivao veće pakete? Meni su samo rekli da sam u toj zoni i da mogu iako sam 1.5 km od centrale..

Na ADSL-u mi je propusnost na T-Comovoj mreži 16 Mbps..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 19:41 (lovacmaki).
13 godina
lovacmaki kaže...

Pretpostavljam da si ti već bio na iskonu kada si naručivao veće pakete? Meni su samo rekli da sam u toj zoni i da mogu iako sam 1.5 km od centrale..

Da, već sam bio.

Kod prvog kontakta su me zamolili da pričekam prebacivanje centrale na novu opremu.

I onda su javili da mogu naručiti koji paket hoću, jako sam blizu.

A pošto nisi na Iskonu.. sretno.

Nadam se da ti neće uvaliti paket koji ne mogu isporučiti.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
lovacmaki kaže...

Da, već sam bio.

Kod prvog kontakta su me zamolili da pričekam prebacivanje centrale na novu opremu.

I onda su javili da mogu naručiti koji paket hoću, jako sam blizu.

A pošto nisi na Iskonu.. sretno.

Nadam se da ti neće uvaliti paket koji ne mogu isporučiti.

Hehe hvala. Ma neće jer sam uzeo tri mjeseca probno tako da ne dobivaju ništa sa time.. Bio bi ja zadovoljan i sa 30/5 ali već sa 20/5 ne.. Jer ipak sam krenuo sa 50/10.. Iako još uvijek po logici vrijedi taj paket..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 20:07 (lovacmaki).
15 godina
lovacmaki kaže...

cek, zbog 1 mbit ces placat vecu brzinu?

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
13 godina
domac5 kaže...
lovacmaki kaže...

Baš i ja gledam.. čudna želja :)

14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
domac5 kaže...
lovacmaki kaže...

Baš i ja gledam.. čudna želja :)

Haha ne doslovno, nadam se da će ići iznad 21 Mbps, krivo sam se izrazio.. :D Naravno da ako ide doslovno do 21 Mbps da ću uzeti 20/5 pa imati 20 Mbps. Ali bi radije da može potegnuti 25 Mbps recimo samog downloada.. Jer razlika u cijeni paketa je zanemariva..

12 godina
lovacmaki kaže...

Haha ne doslovno, nadam se da će ići iznad 21 Mbps, krivo sam se izrazio.. :D Naravno da ako ide doslovno do 21 Mbps da ću uzeti 20/5 pa imati 20 Mbps. Ali bi radije da može potegnuti 25 Mbps recimo samog downloada.. Jer razlika u cijeni paketa je zanemariva..

Hmm ak imas atenuaciju 25/12 i ak ti ostane takva, onda (nek me neko ispravi ak tipkam gluposti) mos ocekivat isto ko ojpi 30/5. Iako je cudno da imas tak dobre parametre za 1.5km. Ja na 1.1km + losa parica imam 29/16 atenuaciju. Brzina u ruteru ne mrda s 27.1/1.1mbit, efektivno 23/0.88mbit. Drzim fige da ces imat bar 3mbit upload, svakako posalji statse da vidimo 1.5km s ok paricom kak radi. Ja zatrazio da me spuste na 20/5 jer ovih 23/0.8 nije bas 30/5 iako tvrdi HT tehnicar da ne moze bolje...

13 godina
Iskon "iskustvo"!

"Dobar dan, Overseas je. Stiže vam paket od Iskona, jeste kod kuće?"

30.03. ujutro telefonski poslan zahtjev.

30.03. popodne stigao SMS da je zahtjev prihvaćen.

20.04. stigao novi router

.... uključenje 21.04?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Iskon "iskustvo"!

99% vjerojatno. Ustekaj ruter i cekaj sms u 08.00h sutra :)

I moraš uštekati novi rj11-rj45 kabl iz kutije, samo s njim radi :D (provala iz SZK). Tvrdim ja ali onaj stari je 105% isti, ali ne; "probajte molim vas" :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 11:52 (srcipesak).

2 0 hvala 1
13 godina
srcipesak kaže...

I moraš uštekati novi rj11-rj45 kabl iz kutije, samo s njim radi :D (provala iz SZK). Tvrdim ja ali onaj stari je 105% isti, ali ne; "probajte molim vas" :D

Lol, OK, valjda ima zlatne parice za manji otpor!

Nego, ne radi mi net, pisem s mobitela.

Logiral sam se u router i pise: Encapsulation: Bridge

Wtf? :)

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
srcipesak kaže...

Lol, OK, valjda ima zlatne parice za manji otpor!

Nego, ne radi mi net, pisem s mobitela.

Logiral sam se u router i pise: Encapsulation: Bridge

Wtf? :)

Mozda si dobil moj ruter :D Moj je trebal biti u bridge modeu haha. Ma zovi 0800 6320 ili vjerojatno 01 6000 780 (do 17h) da ti iskljuce bridge :) Ak os koristit bridge morat ces mailom poslat zahtjev za izdavanje podataka na prijava@iskon.hr 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:21 (srcipesak).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam doma dva routera :)

Idem ih probati telefonski nazicati za username i pass :)

Btw, podaci iz routera (sorry, fotkano mobitelom, komp mi nije online :D )

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:31 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Dobit ces figu. Moras kak sam ti napiso. Emailom. I cekat cca 30min da to neko poklika. Ak se ne javi niko mailom do 16h obavezno zovi taj 780 broj (s njima rjesavas promjenu moda modema) i pitaj da kaj se ceka jer rade do 17h samo :)

Placem na screenshot, valjda ce ti se na vdsl sinkat na 80/20 il tak neku ludost. Bas me zanima 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:36 (srcipesak).
13 godina
srcipesak kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Dobit ces figu. Moras kak sam ti napiso. Emailom. I cekat cca 30min da to neko poklika. Ak se ne javi niko mailom do 16h obavezno zovi taj 780 broj (s njima rjesavas promjenu moda modema) i pitaj da kaj se ceka jer rade do 17h samo :)

Placem na screenshot, valjda ce ti se na vdsl sinkat na 80/20 il tak neku ludost. Bas me zanima 

Evo, proradilo. Nekoliko restarta linije i routera.

Budem kasnije žicao Bridge. Žao mi je, doma mi stoji gigabitni D Link. Čak sam mu kupio i jače antene

Kao prvo, bijeli Zyxel je sranje.

Samo promjenom routera mi je ping pao za skoro duplo i brzine su veće...

Dolje stari, gore novi router. Dolje stari, gore novi router.
Dolje stari, gore novi router.

I kao drugo..

Attenuation 0.0?

EDIT: Lijepši screenshot:

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:53 (CyberDemonVZ).
15 godina
neaktivan

Attenuation će ti se prikazivati kad te prebace na vdsl.

13 godina
ojpi kaže...

Attenuation će ti se prikazivati kad te prebace na vdsl.

Pff, koja tehnologija. Ne zna se snaći na ADSLu... :)

Hvala praščiću :D

E, na VDSL-u se također može ugasiti interleaving za manje pingove?

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Da, iako mislim da je po defaultu isključen na VDSL-u.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
srcipesak kaže...
lovacmaki kaže...

Hmm ak imas atenuaciju 25/12 i ak ti ostane takva, onda (nek me neko ispravi ak tipkam gluposti) mos ocekivat isto ko ojpi 30/5. Iako je cudno da imas tak dobre parametre za 1.5km. Ja na 1.1km + losa parica imam 29/16 atenuaciju. Brzina u ruteru ne mrda s 27.1/1.1mbit, efektivno 23/0.88mbit. Drzim fige da ces imat bar 3mbit upload, svakako posalji statse da vidimo 1.5km s ok paricom kak radi. Ja zatrazio da me spuste na 20/5 jer ovih 23/0.8 nije bas 30/5 iako tvrdi HT tehnicar da ne moze bolje...

12 godina
Iskon "iskustvo"!

Maki naso sam taj tvoj screen par stranica prije, zato ti pisem kak mislim. Ili nisam skuzil poantu? Sorry 

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja nisam skužio da si našao, jer sam čitao tvoj komentar na brzaka.. 

15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ja zadovoljan iskonom vdsl 23/1.5 za 180kn, stabilna brzina nepuca dices bolje

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

može kakva kvalitetna slika tog kabla rj11-rj45

13 godina
tomy01 kaže...
srcipesak kaže...

može kakva kvalitetna slika tog kabla rj11-rj45

Evo, sad ću napraviti photosession.

Treba još?

Hoces neke posebe poze kabla? Treba ti full rezolucija?

Mogu skočiti do buraza po SLR.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 21:30 (CyberDemonVZ).
15 godina
srcipesak kaže...

Kad bi znao da stari kabel može biti RJ11-RJ11, da i RJ11-RJ45 može biti pohaban od starosti i ne sjesti dobro, biti prignječen, i da bi taj netko tko provaljuje tako dobre fore mogao slušati krunicu zbog neinzistiranja na novom kabelu, ne bi ti bilo smiješno :D

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
12 godina
blagus kaže...

Kad bi znao da stari kabel može biti RJ11-RJ11, da i RJ11-RJ45 može biti pohaban od starosti i ne sjesti dobro, biti prignječen, i da bi taj netko tko provaljuje tako dobre fore mogao slušati krunicu zbog neinzistiranja na novom kabelu, ne bi ti bilo smiješno :D

Djelomicno si u pravu, ali u mom slucaju imao bijeli zyxel i dobio taj kabl. Ustekao i 3mj nije štapom diran. I prosli ponedjeljak stigo crni zyxel isti kabl. Ovaj moj u tri mjeseca je jedino smrad kabla izgubio :D Tak da ja sam urlal od smijeha ali za zdravlje i zbog tete sam ipak otvoril novi i ustekal i nist nije pomoglo...

11 godina
Iskon "iskustvo"!

Ekipa, dal je imao tko iskustva sa preseljenjem priključka? Trebao bih se početkom 5. mjeseca seliti u drugi stan u istom gradu i u istoj zoni. Na stranicama piše da se čeka 30 - 45 dana no zanima me u praksi dal bi se ipak mogao nešto kraći rok očekivati.

Nakon što riješim to sa preseljenjem i vidim u kakvom su stanju parice i instalacije planiram prijeći na VDSL. Utječe li na kojem katu se stan nalazi za VDSL?

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
srcipesak kaže...
blagus kaže...

Djelomicno si u pravu, ali u mom slucaju imao bijeli zyxel i dobio taj kabl. Ustekao i 3mj nije štapom diran. I prosli ponedjeljak stigo crni zyxel isti kabl. Ovaj moj u tri mjeseca je jedino smrad kabla izgubio :D Tak da ja sam urlal od smijeha ali za zdravlje i zbog tete sam ipak otvoril novi i ustekal i nist nije pomoglo...

Ja sam stavio ovaj novi i SNR margina mi je skočila s 11 na 24!

Sigurno nema veze što sam promijenio router, tako da mora da je kabel u pitanju

15 godina

---

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 7:51 (blagus).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Upravo mi je stigao SMS da je Iskon paket na putu do mene.

A jučer je preuzet i potpisan, čak to i piše kad kliknem na link u SMS-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice