Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.339
|
čitano: 1.378.382
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
blagus kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Profil?

Ovako odokativno, 900-1100m max.

1600m. Osim standardno vidljivih prespoja utičnica/dolaz u lokalnoj, ostatak na TDR-u je ravna crta.

Imaš kakvu sliku tih mjerenja??

Već je nekoliko puta spomenuto, pa me sad jako počelo zanimati sa čime se mjeri i kako izgledaju rezultati :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
blagus kaže...

A kad ste već zapeli oko "laboratorijskih uvjeta", evo vam screenshot parice na terenu:

Niti jednog jedinog ESS-a u zadnjih mjesec dana.

@spaljeni, ali i ostali, pogodite duljinu parice.

Oko 800m.

No sve ovisi o tome kakva je infrastruktura odnosno bakar/kabel koji vodi do korisnika.

U Rijeci sam na 1000m od Kozale i mogu imati max 26/2.6mbps zbog katastrofalne infrastrukture HT-a.

Stvar je da su sve parice o ormariću jednako loše kao i moje a da stvar bude tužnija nema ni slobodnih parica, a u ormaru ispred zgrade je postavljen i PCM uređaj za korisnike koji su na telefonu. PCM se još prije 10g morao maknuti.

Problem je prisutan već godinama, "nema tehničkih uvjeta" da netko od ovih na PCM-u uopće dobije internet a dok Rastočine 6 (na istoj udaljenosti, ja sam ispod) kao ja imaju atenuaciju 14.8db a ja 19db. 

Iskonovi tehničari su puno bolje opremljeni nego kooperanti HT-a i doista mogu izmjeriti oštećenje/gušenje na kabelu na točnoj udaljenosti i puno se više potrude. Kod mene je na 120m neka smetnja a na 120m se nalazi šahta.

Sva sreća da su tehničari iz regionalnog u Rijeci dobri ali nažalost sve stane s njihovim dolaskom kada se proslijedi HT-u.

Za moju prijavu nitko nije došao s acternom a šahta nije ni podignuta, samo mi se javio neki totalno nezainteresiran kooperant HT-a "Elektroinstalaterska radnja Ružić" gdje su valjda samo zatvorili nalog bez izlaska na teren.

Došao je tako prije par dana kooperant HT-a sa acternom na naš izvod (korisniku puca linija), ja s njime i mijenja se profil ali dosta grešaka ostaju, margina užasno mala. Zove opet, govori mu se da je 29. i 36. parica slobodna dok su na izvodu spojene a na 29. je PCM.

Njihva acterna mjeri isto što i router (atenuacuiju, SNR margin i kada se klikne dolje pokazuje greške) i puno je ograničenija od toga što mjeri Iskon.

Svako malo netko od susjeda prijavljuje kvarove, očito je da je kabel do zgrade u lošem stanju, ne zadovoljava potrebe korisnika po broju parica no nema nikakve naznake da bi se mijenjao.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Imaš kakvu sliku tih mjerenja??

Već je nekoliko puta spomenuto, pa me sad jako počelo zanimati sa čime se mjeri i kako izgledaju rezultati :)

Nisam slikao, ali imaš hrpu primjera na netu mjerenja s TDR-om.

Ag008 kaže...

Oko 800m.

1600m. Dokaz da postoje odstupanja od prosjeka u oba smjera, nema samo lošijih, nego i boljih od prosjeka.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
12 godina
PC - stručnjak kaže...
Sve centrale od iskona, HT-a i ostale ekipe nemogu bit nadogradebmne na VDSL2 Jos neko vrijeme her je problem jednostavan.
Jednosno huawei kasni s isporukom DSLAM kartica. Prema najavi trebale vi od 27.4. bit u hr pa bi se od tad pa na dalje pocelo montirat u centrale.

Nadam se da se to ne odnosi na podrucja u kojima je kao "dostupan" vdsl :D Nego samo na ona koja su u planu a kasne... 

16 godina
odjavljen
blagus kaže...
1600m. Dokaz da postoje odstupanja od prosjeka u oba smjera, nema samo lošijih, nego i boljih od prosjeka.

Mislio sam reći 1500 ali poučen iskustvom (stanje parica u nas) sam malo smanjio. Umalo pogodio... Može se dobiti jako lijepa brzina na kilometar - dva, samo parica mora biti dobra (+ normalan profil, ne neka čuda).

My name is Legion... For we are many!
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Upravo dobio sms da je vdsl ruter poslan 10.04 i danas ide isporuka (13.04) lol. Od 22.03. krenula prica (za podsjetnik).

Jos se jave s terminom prebacivanja ili?

0 0 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Mislio sam reći 1500 ali poučen iskustvom (stanje parica u nas) sam malo smanjio. Umalo pogodio... Može se dobiti jako lijepa brzina na kilometar - dva, samo parica mora biti dobra (+ normalan profil, ne neka čuda).

HT-ov DSLAM. Bitstream Trio 10 Mbps profil sa sufiksom "m5-a".

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
15 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Upravo dobio sms da je vdsl ruter poslan 10.04 i danas ide isporuka (13.04) lol. Od 22.03. krenula prica (za podsjetnik).

Jos se jave s terminom prebacivanja ili?

I ja sam dobio opremu danas :). Čim dođem doma spajam. Meni su greškom već uključili vdsl pa jučer nisam imao net, ali nije bed 

Već su te prebacili, a kad spojiš ruter onda ti budu aktivirali vdsl. Ako nećeš čekati koji dan, nazovi ih da ti odmah uključe čim spojiš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 12:19 (ojpi).
12 godina
ojpi kaže...

I ja sam dobio opremu danas :). Čim dođem doma spajam. Meni su greškom već uključili vdsl pa jučer nisam imao net, ali nije bed 

Već su te prebacili, a kad spojiš ruter onda ti budu aktivirali vdsl. Ako nećeš čekati koji dan, nazovi ih da ti odmah uključe čim spojiš.

Aha znaci dok ne spojim novi ruter nece se aktivirati vdsl? To mi odgovara, da mi ne krepa net dok me nema pa frka panika nastane :D

15 godina
neaktivan

Tako je, kad spojiš ruter možeš čekati ili ih nazoveš da ti puste vdsl. :)

12 godina
Iskon "iskustvo"!

Navodno i mod rada rutera ostaje (trazio bridge zbog "upload" problema na adslu), zena tvrdi da je vezano uz paricu i da ce raditi. 

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav, ako mi je propusnost linije 16,5 Mbps na ADSL-u koliko bi realno mogao očekivati na VDSL2? Udaljen sam 1,5 km od centrale.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prošlo 16 sati, čarobna kugla ne radi.

Ali ako daš ostale parametre linije, kao ostalih 8745241 postova u temi, možda bi ti i rekli bez čarobne kugle.

My name is Legion... For we are many!
14 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Prošlo 16 sati, čarobna kugla ne radi.

Ali ako daš ostale parametre linije, kao ostalih 8745241 postova u temi, možda bi ti i rekli bez čarobne kugle.

Parametri Parametri
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 18:02 (lovacmaki).
15 godina
neaktivan

Možeš očekivati 20-25 mbita, upload 1-2 mbita.

14 godina
protjeran
ojpi kaže...

Možeš očekivati 20-25 mbita, upload 1-2 mbita.

Vjerojatno onda paket 30/5.. Ja ću zatražiti 50/10 a vjerojatno će me prebaciti na 30/5. Hvala na informacijama. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 19:35 (lovacmaki).
12 godina
neaktivan
tomy01 kaže...

pozdrav,

već 8 godina na iskonu, prošao sve brzine od 3,

zadnja 3 mjeseca uzeo najveći dostupan paket na 30,

uglavnom max mi je 26/2.6mbps,ping 7/8,

dobio novi modem  zyxel,

bilo nekih problema oko brzine, i zamrzavanja prijemnika za tv (dobili novi),

kad je tv prijenik uključen brzi 23/2.6mbpsn ,

brzina ponekad zna past na 10/2.6mbps, i to tako traje tri dana

onda ja to prijavim, oni to riješe i ponovno na 26/2.6mbps, i to tako bar tri puta do sada,

e sad me muči pravilno spajanje od telefonske utičnice do modema utor za dsl,

neko ko ima iskustva u tome, jer žena sa iskona me upozorila na to ( i da nabavim novi kabal  rj45, široki utor),

uglavnom kad sam dobio novi modem  zyxel, stari sam samo iskopčao

i sve pospajao na novi,

al novi modem ima utor za dsl široki (8 pinova) dok je stari modem imao 4 pina standarni telefonski priključak

uglavno ja sam stavio ovaj manji priključak u široki dsl priključak novog modema,

i sve radi kako je gore napisano,

moj slučaj priključka, iz vanjskog ormarića mi ide veliki kabal u kuću (sobu), ima cijeli snop žica oko 12 komada,

od toga dvije žice idu u spojnicu po meni najobičniji telefonski priključak, od spojnice sam spojio 10 metara telefoskog kabla

sa običnim 4 pinskim priključkom u modem , koji sad ima 8 pinski ulaz, široki priključak

šta bi ja dobio sa tim kablom rj45, i kako bi to opće spojio kad su mi ulazne samo dvije žice

dal kupovat neke spojnice sa 4 pina na 8, dal ima kabal 4 pina na 8,

dobio sam novim modemom i dsl kabal - sivi koji služi za to spajanje al on je sa obje strane široki priključak - 8 pinski

di bi to priključio 

ima ko kakav prijedlog, za sve koji su dobili novi modem  zyxel na VDSL2,

s kojim kablom, i kolko žica ide od glavne telefonske utičnice do dsl priključka na modemu (uski priključak rj 11, široki priključak rj45)

15 godina
neaktivan

Idu 2 žice, treba ti običan telefonski kabel samo trebaš zakrimpati taj široki priključak na njega ako ti je ovaj koji si dobio prekratak.

Btw, ono me nisu prebacili na vdsl nego je u kvartu krepalo nešto i nemam internet ni danas sa novim ruterom... Čekam da to srede da napokon okusim vdsl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 21:49 (ojpi).
13 godina
neaktivan
Ako trebate vise od 2 metra flah kabela ili ti ga instalcijske vrpce. Bolje izostavite.
Ili modem preselite ili kupite utp pa zakrimpajte na plavo bijelu i bijelu na jednom kraju rj11 a na drugom slozite zice u A ili B standart utp-a i imat ce te na srednje 2 na rj 45 liniju. I sve 5
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina

Zyxel za adsl je dosel s jednim rj11-rj45 kablom, tak da ce sad konacno ici u upotrebu ak ga nadjem :D

Da ne stancam nove postove:

LATEST INFO: 

Iskon automatikom prebacuje korisnike s adsl-a na vdsl i salju poruku dok je promjena gotova. Ako niste zamjenili ruter u medjuvremenu imat cete "zero" play ko ja trenutno :D

I navodno ruter automatski ide u router mod, tak da opet treba traziti bridge mod. Jesu me jucer nahranili glupostima eh...

Vracanje natrag na adsl opet traje 24h i onda opet vracanje na vdsl 24h tak da bolje prestekati prije hehe

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 12:26 (srcipesak).
15 godina
Iskon "iskustvo"!

23.3 naruceno, 4.4 odobren ugovor a danas mi stigla oprema, a 27.4 tek ukljucenje usluge, da se bar moze nekak ubrzat jebemu al ajde ceko sam od 12. mjeseca da uvedu narancastu zonu, izdrzat cu jos ta 2 tjedna

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Eto proradio vdsl, ali bijeda ne na treću nego četvrtu :)

Mislim da sam rekorder po najnižoj brzini uploada barem sa zadnjih par stranica. Paket bi trebao biti 30/5.

Zvao i poslat ce tehničara da provjeri kvalitetu parice bla bla. Kaj je smješno direkt iz kutije dok sam upalio je čak upload bio do 2.5mbit povuko ali nakon X reboota i prelaska na bridge mod ostao na 1mbit lol.

speedtest speedtest
vdsl info vdsl info
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 17:43 (srcipesak).
15 godina
neaktivan

I meni proradio danas, ne mogu se požaliti. 

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Blago tebi, čini mi se da si malo dalje od centrale nego ja al imaš kud i kamo bolju paricu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav,

dobio sam SMS od Iskona da su prihvatili moj zahtjev za uslugom 50/10. Znači li to da po njima ispunjavam tehničke mogućnosti tog paketa ili to tek slijedi?

0 0 hvala 0
12 godina
lovacmaki kaže...

Pozdrav,

dobio sam SMS od Iskona da su prihvatili moj zahtjev za uslugom 50/10. Znači li to da po njima ispunjavam tehničke mogućnosti tog paketa ili to tek slijedi?

To tek slijedi dok uštekaš vdsl ruter pa se šokiraš i počneš zvati SZK i ekipu ako ćeš imat neku nebuloznu brzinu zbog eventualno loše parice :)

Ispunjavas samo dostupnost vdsl usluge hehe.

PS: Zasto neki imaju U0/U1 i D1/D2 vrijednosti a ja recimo samo U0 i D1 u statusu? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 8:49 (srcipesak).
15 godina
neaktivan

Zato jer si daleko od centrale/loša parica, pa ne prolazi drugi band na višoj frekvenciji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 8:56 (ojpi).
12 godina
ojpi kaže...

Zato jer si daleko od centrale/loša parica, pa ne prolazi drugi band na višoj frekvenciji.

Oko 1100m ak se ne varam, tehnicari ce izmjeriti.

Vele da bude mozda daljina problem i da tu nema rješenja 

Sutra ili preksutra ce doci.

BTW nocas bio upgrade rutera koji mi zbrikal registraciju telefona... rijesili resetiranjem rutera na factory defaults :)

Uglavnom, sad je verzija: Firmware Version:  V1.00(AAUN.1)b2_20150324

15 godina
neaktivan

Nije mi baš jasno zašto mi se upload najednom toliko smanjio. Primjetio sam da se drugima isto to dešavalo. S tim je očito povezan transmit power, čim se povećao sa -3.4 na 1.2, margina je pala, a s njom i upload. Zna li netko zašto dolazi do toga?

jučer jučer
danas danas
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Slična stvar je i kod mene, i sad kad ih zovem samo kađu da mi isporučuju više od 50% ugovorenog...

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice