Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.339
|
čitano: 1.378.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Iskon "iskustvo"!

Prebacili me danas na dslam na kojem je vdsl :). Pukla veza, i vidim da su nešto drugačiji podaci u routeru, ali ostao mi je down att 10, a up mi je sad 10 umjesto 8. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 14:36 (ojpi).
12 godina
domac5 kaže...
ojpi kaže...

Ti se možda seliš s nekog drugog providera? Ja pričam o roku za promjenu sa iskon adsl-a na iskon vdsl.

da s optime selim

Javit ce ti telefonski dan i termin prelaska, a ruter ce poslati overseasom 1-2tj prije.

12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Prešao sam i ja početkom ovoga mjeseca na Iskon NET 50 (VDSL), ali mi je na svakom speedtestu bilo lockano na 20 MBit/s iako je potpisana UO za 50 Mbit/s što im stoji kao dostupno u bazi. Danas mi je došao HT-ov tehničar kojem su proslijedili moju žalbu na što je on rekao da bi volio vidjeti osobu koja mi je potvrdila da je moguće 50 Mbit/s. Malo žalosno, no ajde. Promjena parice jer rezultirala samo još lošijom vezom (10 Mbit/s) i sada čekam novosti. Ima li netko slična iskustva?

0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

A neznam i meni isto prodaju maglu.

Prvo kada sam naručio 20/5 potezalo je 20/3.5 mbps.

Došao je tehničar, resetirao router i  rekao "šta će ti više od ovoga, nemoš više od ovoga dobit", zatim  mi je dao da potpišem papir da je kvar "uklonjen". 

Status linije odma kada sam dobio VDSL

Par dana kasnije opet sam prijavio kvar  i došao je drugi tehničar, izmjerio je točnu udaljenost i rekao je da je nategnuo liniju koliko je mogao (veći upload nije mogao zbog udaljenosti).

Nakon njega upload je skočio na 5.5 mbps i od tada je bilo sve super, koliko sam platio toliko sam i dobio.

Status linije nakon dolaska drugog tehničara

E onda odjednom doleti novi firmware, nemogu vidjeti propusnost linije a lako primijetim da upload grčevito dolazi opet do 3.6-4 mbps i kada streamam sa 3500 kbps bitrate počne mi sve laggati jer nema lufta za upload kao što je prije bilo kada sam imam okruglih 5mbps nakon tehničara.

Mislim da su me prebacili na lošiju paricu ili je nešto do njih, jer se line attenuation povećao sa 16.5 na 16.7 i SNR margine su se smanjile.

Ovo je trenutni ulov statistike, attainable eate za upload skače svakodnevno od 3.8 do 4.3 mbps (pratim kada bude najveći, tada restartam router da mi ostane pod Line rate taj veći upload)

Zadnji status linije

Razumijem da se radi o cca 1-1.5 mbps nedostatka, ali meni je svaki kb bitan jer gotovo svakodnevno uploudam ili streamam (u zadnje vrijeme slabije jer nemam više dovoljan upload), netko će pomisliti "s čim nas on to zayebava" ali eto meni je bitno. Ako je prije moglo biti punih 5 mbps, zašto odjednom više nemože ?

Služba se samo izvlači na daju više od 50% obečanog.

Moram provjeriti kod nekog od susjeda iz zgrade kakav je attenuation na t-comu, mislim da bi mi ponudili više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 15:58 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kign kaže...

Do sada imao iskon trio no danas odlucio poslati zahtjev za iskon duo 30/5(ako budem mogao 50/10 uzet cu to,al sumnjam da ce ici).

Troduplo veca brzina od sadasnje,a placati cu jeftinije,ako bude sve sljakalo meni super.  TV ionako ne gledam,a danas je sve moguce prek neta pogledat. 

Nego koliko ste dugo cekali da vam dode vdsl modem???

Cisto da javim da mi je utorak ukljucen vdsl. Dobio sam ruter u petak(3.04)no posto me taman zahvatio vikend i Uskrs morao sam cekati do utorka(7.4) prebacivanje.

Znaci zahtjev poslan 19.03,a prebacen 7.4.2015. 

Brzina ide full 30/5 tako da sam ja naveliko zadovoljan :)

12 godina
Iskon "iskustvo"!

meni je danas stigao modem i vec mi je spojen jer sam jucer imao problema sa TV-om pa je tehnicar danas to sredjivao, na kraju nije bio problem kod nas ni u paricama nego su nes u ZG napravili nisam bio doma, a starci "znaju" objasniti...rekli su da ce mi 15-og biti prikljucen vdsl..dobio sam zyxel crni bez antene. valjda je taj dobar

cromaki- tako sam ja imao nes slicno sa brzinom, promjenio paket na 10 i bio je 10 + upaljen tv odjednom je brzina pala na 7 a nije se dizala na 10 kad bi ugasio tv, a prije je islo na 13 kad ga ugasim..sad kad je sve promjenjeno i resetirano ponovo imam 10 sa upaljenim tv-om jos moram samo istestirati sa ugasenim.

nova ocitanja...da li je max 20 sto kazu ili moze vise po ovom?

http://prntscr.com/6rmi0l

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 17:32 (dennocro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

@cromaki odgovor je da stanje nije uvijek isto, pogotovo popodne. Nije ti se mijenjala parica.

I meni je takva situacija, centrala Kozala i max mi je 26/2.6mbps, udaljenost 1200m.

Na 1200m inače se dobije 30/6mbps bez problema ali ja imam podzemno oštećenje kabela na 120m koji HT ne misli sanirati.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
protjeran
ojpi kaže...

Prebacili me danas na dslam na kojem je vdsl :). Pukla veza, i vidim da su nešto drugačiji podaci u routeru, ali ostao mi je down att 10, a up mi je sad 10 umjesto 8. :)

Ne seri nego nazovi SZK i rijesit ce ti problem.

Ne radim u Iskonu nego mi je pun klinac ljudi koji ne znaju kako komunicirati s usluzbnom sluzbom Iskona.

Zaista nakon mojih iskustava mislim da ima retardiranih ljudi koji uopce ne shvacaju u cemu je problem. Eto, dajte mi karon, no, morao sam to reci.

I sam sam se namucio s Iskonovom web sluzbom, no, morate biti pametni i znati sto trazite, inace tko vas jebe....

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 0:11 (Strahoslav Trta).
15 godina
neaktivan

Kakav problem bi mi trebali riješiti? Ja nemam nikakav problem.

12 godina
Iskon "iskustvo"!

stigao vdsl danas prikljucen, sa download zadovoljan upload bi mogao biti malo veci a mozda i moze moram vidit sa tehnicarima

http://www.speedtest.net/my-result/4279786449

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 18:29 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

pozdrav,

već 8 godina na iskonu, prošao sve brzine od 3,

zadnja 3 mjeseca uzeo najveći dostupan paket na 30,

uglavnom max mi je 26/2.6mbps,ping 7/8,

dobio novi modem  zyxel,

bilo nekih problema oko brzine, i zamrzavanja prijemnika za tv (dobili novi),

kad je tv prijenik uključen brzi 23/2.6mbpsn ,

brzina ponekad zna past na 10/2.6mbps, i to tako traje tri dana

onda ja to prijavim, oni to riješe i ponovno na 26/2.6mbps, i to tako bar tri puta do sada,

e sad me muči pravilno spajanje od telefonske utičnice do modema utor za dsl,

neko ko ima iskustva u tome, jer žena sa iskona me upozorila na to ( i da nabavim novi kabal  rj45, široki utor),

uglavnom kad sam dobio novi modem  zyxel, stari sam samo iskopčao

i sve pospajao na novi,

al novi modem ima utor za dsl široki (8 pinova) dok je stari modem imao 4 pina standarni telefonski priključak

uglavno ja sam stavio ovaj manji priključak u široki dsl priključak novog modema,

i sve radi kako je gore napisano,

moj slučaj priključka, iz vanjskog ormarića mi ide veliki kabal u kuću (sobu), ima cijeli snop žica oko 12 komada,

od toga dvije žice idu u spojnicu po meni najobičniji telefonski priključak, od spojnice sam spojio 10 metara telefoskog kabla

sa običnim 4 pinskim priključkom u modem , koji sad ima 8 pinski ulaz, široki priključak

šta bi ja dobio sa tim kablom rj45, i kako bi to opće spojio kad su mi ulazne samo dvije žice

dal kupovat neke spojnice sa 4 pina na 8, dal ima kabal 4 pina na 8,

dobio sam novim modemom i dsl kabal - sivi koji služi za to spajanje al on je sa obje strane široki priključak - 8 pinski

di bi to priključio 

0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...

@cromaki odgovor je da stanje nije uvijek isto, pogotovo popodne. Nije ti se mijenjala parica.

I meni je takva situacija, centrala Kozala i max mi je 26/2.6mbps, udaljenost 1200m.

Na 1200m inače se dobije 30/6mbps bez problema ali ja imam podzemno oštećenje kabela na 120m koji HT ne misli sanirati.

Ova tvrdnja je proizasla iz objave vlade 조선민주주의인민공화국 tj. njenog presjednika vlade Choe Yong-rima ?

1200m je oko 3 937 feet pa sad gdje se vidi tih 6Mbps ??

4,5Mbps jedva, ako..., teoretski a tehnicki mozda u laboratorijskim uvjetima.

16 godina
odjavljen
spaljeni kaže...
Ova tvrdnja je proizasla iz objave vlade 조선민주주의인민공화국 tj. njenog presjednika vlade Choe Yong-rima ?

1200m je oko 3 937 feet pa sad gdje se vidi tih 6Mbps ??

4,5Mbps jedva, ako..., teoretski a tehnicki mozda u laboratorijskim uvjetima.

LOL...

Na 1200m sa dobrom paricom ćeš povući 30/5 bez ijednog problema. Frend na 900 ima 20 u downu (stabilnih - i uzeo je takav paket) a linija mu pokazuje attainable 50mbit (mjereno acternom i Friztem 7360).

4mbit na 1200, lol. I kako bi objasnio 15mbit na 1800 (jedan korisnik kod kojeg sam bio - kolokacija Sušak a on na kraju Trsata)????

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Frend na 900 ima 20 u downu (stabilnih - i uzeo je takav paket) a linija mu pokazuje attainable 50mbit (mjereno acternom i Friztem 7360).

4mbit na 1200, lol. I kako bi objasnio 15mbit na 1800 (jedan korisnik kod kojeg sam bio - kolokacija Sušak a on na kraju Trsata)????

Manjak inteligencije ili citanja sa razumjevanjem ?

Gdje sam ja spomenio download brzinu ? Malo educiranja prije naklapanja moj frend od frenda itd... nebi skodilo.

Na 1200m upload od 6Mbita je teoretski nemoguc a zasto je to tako imas google.

16 godina
odjavljen

Nije naklapanje, radio sam kao TK tehničar i za takve stvari mi ne treba google.

Danas idem neki VDSL dovest u red, na 800-900m od kolokacije. Budem ti poslikao parametre. Mora imati barem 50/15.

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Mora imati barem 50/15.

Na 900m ces ti korisniku stavit 15Mbita upload ?

To neki novi paket od Iskona ? Strasno... Dobro jesi ti svjestan sta pises i da VDSL2 ni u laboratorijskim uvjetima nemoze ici u uploadu tom brzinom na toj udaljenosti ?

Neka nova tehnologija ? Na koliko parica ga mislis spojiti ? 6-8 ?

Jel ti kao "tehnicaru" poznato sta je Vektoriranje a sta je uparivanje parica ?

Nemogu vjerovat kakve tvrdnje citam.... koje bajke i pretjerivanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 10:49 (spaljeni).
16 godina
odjavljen

Neću mijenjati paket, govorim o attainable brzinama...

Al dobro, ti valjda znaš bolje

[edit] - sjetio se još jednog usera. 2200, ostvareno 10/3 na VDSLu. Nemoguće?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 10:58 (Sum_of_all_fears).
13 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Neću mijenjati paket, govorim o attainable brzinama...

Al dobro, ti valjda znaš bolje

[edit] - sjetio se još jednog usera. 2200, ostvareno 10/3 na VDSLu. Nemoguće?

ajde ti objasni tom momku kako sam ja udaljen 3200 m od "centrale" a torrent mi skida 24... a upload mi je 5,7 ?!

dakle, zakupio sam brzinu 20/5

treca stranica prije. dao sam obrazlozenje kako je to moguce s linka nekih majstora koji se kontaju u to.

moram priznati da se bas ne kuzim u taj dio posla, no nije me sramota pitati i saslusati ljude koji su; ili radili u tim sredstvima komunikacije ili su skolovaniji od mene za te pi..darije.

zasto ljudi pametuju ako nisu ni na 10% znanja koji im pojedine osobe objasne.

ili su retardirani ( ima svega na forumu) ili su bezobrazni.

filozofija kaze da se na Forumu ne postuje argument autoriteta ?????????????????????

pa ciji ces onda argument priznati, jebem mu patka..

@Sum_of_all_fears je lijepo i jednostavno objasnio a sad tko je glup njemu moze napisati jos deset puta istu stvar na par nacina i takovi likovi to nece nikad "htjeti" shvatiti jer im je ego kao Jumbo Jet....beeeeeee

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 12:27 (Strahoslav Trta).
17 godina
Strahoslav Trta kaže...
ajde ti objasni tom momku kako sam ja udaljen 3200 m od "centrale" a torrent mi skida 24... a upload mi je 5,7 ?!

dakle, zakupio sam brzinu 20/5

Jel smijem ovu izjavu prenjet dalje na jos koji forum ? Cisto da se malo sprdamo

Dobro zar vam nije neugodno makar malo jer ovakve price i tvrdnje debelo izlaze iz domene lovackih prica a kamoli da bi vam netko sa imalo mozga povjerovao ?

Ti na 3200m imas 20/5 sa VDSL2 tamo gdje ni "obican" ADSL2+ nemoze postic vecu brzinu od ~7Mbps u downloadu ?

I kako sad ista argumentirano raspravljat sa vama, kao da pricam sa djecom... ma ne.., i djetetu se da objasnit...  jednostavno ne vrijedi ista vise reci.

10 godina
neaktivan
spaljeni kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Frend na 900 ima 20 u downu (stabilnih - i uzeo je takav paket) a linija mu pokazuje attainable 50mbit (mjereno acternom i Friztem 7360).

Manjak inteligencije ili citanja sa razumjevanjem ?

Gdje sam ja spomenio download brzinu ? Malo educiranja prije naklapanja moj frend od frenda itd... nebi skodilo.

Na 1200m upload od 6Mbita je teoretski nemoguc a zasto je to tako imas google.

Na 1200m prosječna max brzina je oko 9 Mbita.

10 godina
neaktivan
spaljeni kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Mora imati barem 50/15.

To neki novi paket od Iskona ? Strasno... Dobro jesi ti svjestan sta pises i da VDSL2 ni u laboratorijskim uvjetima nemoze ici u uploadu tom brzinom na toj udaljenosti ?

Na 900 metara bi prosječna max upload brzina bila oko 13. Na boljim paricama se može dobiti 15 bez problema.

15 godina
spaljeni kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Mora imati barem 50/15.

Opet ti, linija-koja-putuje. Na dobroj parici na 900m bez problema ide preko 10M maksimalac u uploadu.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
13 godina
protjeran
spaljeni kaže...
Jel smijem ovu izjavu prenjet dalje na jos koji forum ? Cisto da se malo sprdamo

Dobro zar vam nije neugodno makar malo jer ovakve price i tvrdnje debelo izlaze iz domene lovackih prica a kamoli da bi vam netko sa imalo mozga povjerovao ?

Ti na 3200m imas 20/5 sa VDSL2 tamo gdje ni "obican" ADSL2+ nemoze postic vecu brzinu od ~7Mbps u downloadu ?

I kako sad ista argumentirano raspravljat sa vama, kao da pricam sa djecom... ma ne.., i djetetu se da objasnit...  jednostavno ne vrijedi ista vise reci.

Znas i sam da ne postoji VDSL nego VDSL2 i to je standard tih vrsta komunikacija.

znao sam i ja ispasti glup u razgovorima, nego, uvijek sam poslije provjerio; ako je covjek u pravu, ako zna, svaka mu cast.

Nisam blesav, znam ljude koji su s ADSL-om udaljeni 500 m od centrale pa ne mogu dobiti osnovnu, placenu brzinu...

Eto, moj lumene, poslat cu ti na pm ako zelis moju adresu a ti provjeri koliko je iskonova centrala udaljena od mene. ??!!

Shvati, da se kod mojih (nasih) kuca ugurao BNet s optikom i braco 99% ljudi uje preslo hna taj BNet i ne moras mi vjerovati; likovi su bacili kablove na naselje Ivana Cesmickog (bivši Djuro Salaj) i ljudi se svi prikopcali na BNetovu infrakstruturu.

Zamisli ti njih ? I ja bih se tamo pristekao, nego su došli "kucu prije mene" (njima je bilo bitno da rijese te stanove) "to je cista lova, nego se jebavati s kopanjem pored moje kuće.

E da ne mislis da sam sonjo, dobro sam ih izvrijedjao, a pošto sam velik i jak ni jedan od njih cetvorice se nije usudio pisnut      

A ja, dobar  ko kruv boziji, ne bih nikoga udario,;;;;; što da ti kažem

17 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam neki dojam da sam negdje pročitao da će do kraja ožujka cijela narančasta zona biti pokrivena VDSL-om. S obzirom da tome nije tako, jesam li krivo pročitao ili netko zna svježiju informaciju?

Također me zanima i kad će se narančasta zona širiti te kad će VDSL biti dostupan u nekom paketu s CARNetom (dakako, s većom brzinom)? U VIPnetu se za CARNet normalno dobije LTE pa bi bilo logično da je tako i ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

A kad ste već zapeli oko "laboratorijskih uvjeta", evo vam screenshot parice na terenu:

Parica na terenu Parica na terenu

Niti jednog jedinog ESS-a u zadnjih mjesec dana.

@spaljeni, ali i ostali, pogodite duljinu parice.

Update: 1600m.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 8:37 (blagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

900m bakra?

16 godina
odjavljen
blagus kaže...

A kad ste već zapeli oko "laboratorijskih uvjeta", evo vam screenshot parice na terenu:

Niti jednog jedinog ESS-a u zadnjih mjesec dana.

@spaljeni, ali i ostali, pogodite duljinu parice.

Profil?

Ovako odokativno, 900-1100m max.

13 godina
neaktivan
Sve centrale od iskona, HT-a i ostale ekipe nemogu bit nadogradebmne na VDSL2 Jos neko vrijeme her je problem jednostavan.
Jednosno huawei kasni s isporukom DSLAM kartica. Prema najavi trebale vi od 27.4. bit u hr pa bi se od tad pa na dalje pocelo montirat u centrale.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Sve centrale od iskona, HT-a i ostale ekipe nemogu bit nadogradebmne na VDSL2 Jos neko vrijeme her je problem jednostavan.
Jednosno huawei kasni s isporukom DSLAM kartica. Prema najavi trebale vi od 27.4. bit u hr pa bi se od tad pa na dalje pocelo montirat u centrale.

bas mi javili iz iskona da ce me 27.4 iskopcat iz optime i mogu tad prikljucit iskonovu opremu 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
15 godina
zstef kaže...

900m bakra?

Sum_of_all_fears kaže...

Profil?

Ovako odokativno, 900-1100m max.

1600m. Osim standardno vidljivih prespoja utičnica/dolaz u lokalnoj, ostatak na TDR-u je ravna crta.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice