Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.380.109
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Iskon "iskustvo"!

najbolje ti nazvat iskon informacije pa pitati ili preko facea im uputiti upit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
Zoomcro kaže...

Danas dosli iskon tehnicari  izmjerili liniju i rekli da sam 1450m od centrale..

i da je to to od linije max .

sta da radim help..

22d 1.2up

btw paket je 30/5

Iz ovih vrijednosti na tvom ss-u ti si udaljen 1100-1200m maximalno jer nema sanse da si dalje sa takvim ocitanjima linije. Profil ti je lose podesen, margine nepotrebno povisene.

Zovi Iskon i trazi da izadje tehnicar t-coma tj. da se prijavi kvar linije. Iskon tehnicari mjere sa svojom aparaturom dok je aktivan VDSL2 profil tj. nemaju

pristup u centralu da iskljuce VDSL2 i onda mjere liniju.,  nego mjere na VDSL2 sinhronizaciji i to nije pravo mjerenje, niti ispravno. Na mojoj liniji su "vidjeli"

neke fantomske greske pa kad je dosao tehnicar t-coma i iskljucio u centrali VDSL2 i prebacio liniju u ADSL2+ i mjerio kvalitet i opcenito mi pregledavao liniju,

ustanovio je da ovi iz Iskona pricaju gluposti. Linija mi nema greke nikakve sto se tice losih spojeva do centrale, tocno covjek moze gledat na instrumentu

svaki spoj do centrale. Ima linija na instrumentu koja "putuje" i ako spoj nije dobar na liniji se pojavi izbocina/piramida, neki otpori su mu bili sumljivi i prebacio

me na drugu paricu koja je doduse jednako bila dugacka kao i ova prva jer kracih do mene nema ali i ta nova parica je imala uredne spojeve + sto su ti otpori bili

tocni po nekim njegovim specifikacijama.

Objasnio mi je da uredjaj mjeri ovako: 1200m do 1290m = 1200m., 1200m do 1250m = 1200m., 1290m do 1390m = 1300m.., dakle uredjaj mjeri unutar 100m i takvu toleranciju ima.

Na regleti mi je 1200m mjerenje pa poslje 16m utp kabla na routeru uredjaj baca 1300m.

Onda krece prica sa Iskonom, nakon njihovih seruckanja da bolje nemoze ( takodjer mi je upload bio kao tvoj sa 24Mbita download ) i da je to max za liniju ja svako malo gnjavim i trazim

da me se spoji sa tehnickom podrskom ali ne ono prijavljivanje kvara nego bas trazim da me nazove osoba zaduzena za prilagodjavanje profila userima, znaci doslovce one osobe zaduzene

i koje mogu prilagodjavati liniju a ne neki studenti da se chataju samnom. Ujutro  vidim kakti novi fw na routeru te me kasnije zove njihov tehnicar iz tehnicke podrske da provjeri i kaze kako je maximalno prilagodio liniju. Pogledam

parametre u routeru i upload je preko 2Mbps, znaci duplo od onoga pocetnoga a i download je skocio 2Mbps.

Znaci moze se ali treba im dusu vadit dosadivanjem... nadalje, margine se krecu 6-7,6 dB i apsolutno je sve stabilno, prije su bile 8-9,9 dB.

15 godina
spaljeni kaže...

Zovi Iskon i trazi da izadje tehnicar t-coma tj. da se prijavi kvar linije. Iskon tehnicari mjere sa svojom aparaturom dok je aktivan VDSL2 profil tj. nemaju

pristup u centralu da iskljuce VDSL2 i onda mjere liniju.,  nego mjere na VDSL2 sinhronizaciji i to nije pravo mjerenje, niti ispravno. Na mojoj liniji su "vidjeli"

neke fantomske greske pa kad je dosao tehnicar t-coma i iskljucio u centrali VDSL2 i prebacio liniju u ADSL2+ i mjerio kvalitet i opcenito mi pregledavao liniju,

ustanovio je da ovi iz Iskona pricaju gluposti. Linija mi nema greke nikakve sto se tice losih spojeva do centrale, tocno covjek moze gledat na instrumentu

svaki spoj do centrale. Ima linija na instrumentu koja "putuje" i ako spoj nije dobar na liniji se pojavi izbocina/piramida, neki otpori su mu bili sumljivi i prebacio

me na drugu paricu koja je doduse jednako bila dugacka kao i ova prva jer kracih do mene nema ali i ta nova parica je imala uredne spojeve + sto su ti otpori bili

tocni po nekim njegovim specifikacijama.

Nemoj vjerovati glupostima, kako T-Com tehničar ima pristup Iskonovoj centrali da prebaci na ADSL modulaciju?!

Stvar je u tome da "T-Com" tehničar (koji je vanjski partner) koristi u 90% slučajeva ADSL akternu bez TDR-a, i logično je da onda ne vidi te tvoje "fantomske" greške koje netko ozbiljniji sa TDR-om može vidjeti u 10-ak metara preciznosti. A za TDR mjerenje uopće nije bitno je li stavljen ADSL, VDSL ili je port isključen.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
17 godina

Točno. Iskonov tehničar puno bolje očita i gdje je greška odnosno oštećenje podzemnog kabela.

Kooperantu koji dođe je samo cilj zatvoriti nalog, eventualno promijeniti paricu i to je to.

A izvor problema ostane nepromijenjen.

Ja sam na 1200m i max mi je 26/2.8mbps a frendu iz drugog grada, na 1300m je max 32/6mbps.

Kod mene postoji oštećenje kabela na 100m, prijavljeno T-comu no njihoov kooperant nije ni došao provjeriti paricu, a kamoli otkloniti problem ispod šahta na cesti.

Atenuacija mi je prije 5g bila 17db a sada 21db na adsl-u.

Btw ima tko od vas sličnu stvar? Od petka svako popodne- mi max DL s 27mbps padne na 23mbps.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina
blagus kaže...
Nemoj vjerovati glupostima, kako T-Com tehničar ima pristup Iskonovoj centrali da prebaci na ADSL modulaciju?!

Nemoj napamet predpostavljati nesto i pricati... u mom mjestu je jedna i jedina centrala iskljucivo od t-coma a Iskon ima unutra samo dslam-ove kao i Optima dok recimo H1 nema ni to, iskljucivo idu preko t-com infrastrukture.

Nemoze Iskon tehnicar ama bas ni prdnut bez t-com tehnicara ako treba bilo sta u centrali promjenit.  Znaci doslovce je Iskonov tehnicar zvao od mene bazu i trazio da izadje t-com tehnicar na teren tj. do centrale i da se pregleda linija.

17 godina

Iskonov tehničar je došao do tebe, spojio svoj uređaj za mjerenje. Iskonovi tehničari su inače dobro opremljeni i puno stručniji od potplaćenih kooperanata t-coma.

Ako si ga malo gledao na ekranu bi se vidjela jedna nepravilnost i tu se nalazi oštećenje kabela.

Infrastruktura i podzemni kabeli su u nadležnosti Hrvatskog telekoma, Iskonov tehničar je prijavio kvar T-Comu.

T-Comov koopeant dolazi do tebe, nema uređaj za mjerenje gdje se nalazi oštećenje kabela na svojoj acterni (ako ju je i imao) već samo promatra koja parica ima najmanju parametre/atenuaciju. Spaja te na tu.

Da se išlo u ozbiljno rješavanje problema, trebalo se još nekoliko puta prijaviti kvar i na teren bi trebao izaći kooperant druge razine koji popravlja podzemne kabele.

Nadalje, centrala je u nadležnosti HT-a ali i Iskonovi tehničari imaju pristup MDF-u, kao i upravljanje DSLAM-om.

Kada ti se mijenja profil, to može učiniti i onaj iz tehničke podrške preko telefona, samo ti se pusti adsl profil.

A uostalom i sam se možeš sinkronizirati na adsl profil da vidiš kakvi su ti parametri ako isključiš 8b modulaciju.

http://i.imgur.com/1ePx47u.png

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 10:54 (Ag008).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Pitanje za one koji su u zadnjih nekoliko tjedana ili mjeseci prešli s Iskonovog ADSL-a na VDSL.

Koliko je vremena prošlo od podnošenja zahtjeva da prebacivanja:

0 Manje od tjedan dana
1 Manje od 2 tjedna
0 Oko 2 tjedna
1 Manje od 3 tjedna
6 Oko 3 tjedna
2 Više od 3 tjedna
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...

T-Comov koopeant dolazi do tebe, nema uređaj za mjerenje gdje se nalazi oštećenje kabela na svojoj acterni (ako ju je i imao) već samo promatra koja parica ima najmanju parametre/atenuaciju. Spaja te na tu.

Da se išlo u ozbiljno rješavanje problema, trebalo se još nekoliko puta prijaviti kvar i na teren bi trebao izaći kooperant druge razine koji popravlja podzemne kabele.

Ok, ti si pametniji od mene i bolje znas od mene koji sam gledao u taj uredjaj za mjerenje gdje je t-com tehnicar trazio dali je negdje linija u prekidu i tako smo obojca gledali u uredjaj kojeg t-com tehnicar nema i evo dosli do zakljucka da ti ipak sve to bolje znas od obojce.

Jos mi nije jasno jedino kako je lik maznio uredjaj, karticu t-coma na radnom odijelu a bogme i auto je imao t-com oznake no nisam ga pitao gdje ga je maznio. Takodjer i ono pregledavanje linije i spojeva na tom istom instrumetu gdje ide u grafu linija i pokazuje izbocinu ako je neki spoj los, je stvar da smo obojca pusili travu na tavanu pa nam se sve to pricinjavalo.

No ok.. ti si vjerojatno "na razini vislje" od nas obojce.

12 godina
Iskon "iskustvo"!

moja ocitanja trenutno

http://prntscr.com/6q7hdv

a ovo je bilo 22.2 ocito su greske neke u ocitanju.

http://prntscr.com/68hk7j

1.4 sam dobio poruku za super 20/5 pa sad cekam da mi stigne modem, nadam se da ce stici brze nego sto ste u anketi odgovorili...ja sam na granici za 20 barem je tako rekla agentica, i to me cak preko reda ubacila i dala zahtijev za prebacivanje kao zurno..sad cemo viditi koliko je to zurno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 12:07 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
spaljeni kaže...
blagus kaže...

Nemoj napamet predpostavljati nesto i pricati... u mom mjestu je jedna i jedina centrala iskljucivo od t-coma a Iskon ima unutra samo dslam-ove kao i Optima dok recimo H1 nema ni to, iskljucivo idu preko t-com infrastrukture.

Nemoze Iskon tehnicar ama bas ni prdnut bez t-com tehnicara ako treba bilo sta u centrali promjenit.  Znaci doslovce je Iskonov tehnicar zvao od mene bazu i trazio da izadje t-com tehnicar na teren tj. do centrale i da se pregleda linija.

================

Ok, ti si pametniji od mene i bolje znas od mene koji sam gledao u taj uredjaj za mjerenje gdje je t-com tehnicar trazio dali je negdje linija u prekidu i tako smo obojca gledali u uredjaj kojeg t-com tehnicar nema i evo dosli do zakljucka da ti ipak sve to bolje znas od obojce.

Pa "samo" DSLAM-ovi i jesu Iskonova centrala i tako stvari funkcioniraju u cijeloj Hrvatskoj. Svi ISP-evi spajaju svoje DSLAM-ove na T-Com paricu, tako da ne kužim što sam ja krivo rekao i što pričam "na pamet".

To što je zvao da izađe T-Com je upravo dokaz da je problem u parici koja je u vlasništvu T-Coma.

Bez brige, i ja sam se nagledao "tih uređaja" i znam kako radi HT, a kako ostali. Ako ti je Iskonov tehničar na TDR-u vidio gušenje, a T-Comovac pokazao ravnu crtu, to samo znači da T-Comov TDR ne valja, ili da čovjek ne radi svoj posao.

Jedini koji priča "na pamet" si ti koji slijepo vjeruješ nekom random T-Com partneru, koji je samo došao pobrati 200 kuna za intervenciju, da VDSL modulacija smeta TDR mjerenju, a u isto vrijeme TDR nazivaš "uređajem sa linijom koja putuje" i pričaš da T-Com mora micati VDSL modulaciju na Iskonovom DSLAM-u, a otpore među granama nazivaš "tim nekim otporima koji su unutar nekakvih specifikacija".

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 16:27 (blagus).
14 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

Poštovani, 

trebao bih preći na Iskon sa Hrvatskog Telekoma na brzinu 50/10 te trio paket. Razgovarao sam sa tehničkom podrškom na chatu od Iskona gdje mi je rekao da bi za 50/10 trebao biti udaljen od centrale ispod 1 km, a za 20/5 bi morao biti unutar 1.5 km.. Kada sam nazvao 0800 1000 mi je cura rekla da sam 1.5 km udaljen ali da nema veze jer da mi je ponuđeno 50/10 a da to ne bi bilo moguće da ne mogu dobiti tu brzinu.. Vjerojatno neću moći dobiti punih 50 Mbps downloada ali opet ne bi volio dobiti minimalnih 35 Mbps.. Dali mi se uopće isplati pokušati prijeći s obzirom na sve navedeno?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 17:10 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
12 godina
Iskon "iskustvo"!

to ti moras vidit sam sa sobom dal ti se isplati..ako su manji racuni i sve i dali imas trio jer na iskonu nema nekih kanala ko na max tvu itd... ja sam najvise na iskon presao radi manje cijene i nisam se razocarao vec 5 god kod njih i evo sad cekam 20/5 hm i ja sam nekih 1.5km od centrale pa mi kazu da mogu jedva 20 a tebi nude 50, bas me zanima kad mi sve stigne dali cu mozda moci jos povecati paket jer ocitanja na modemu su katastrofa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lovacmaki kaže...

Poštovani, 

trebao bih preći na Iskon sa Hrvatskog Telekoma na brzinu 50/10 te trio paket. Razgovarao sam sa tehničkom podrškom na chatu od Iskona gdje mi je rekao da bi za 50/10 trebao biti udaljen od centrale ispod 1 km, a za 20/5 bi morao biti unutar 1.5 km.. Kada sam nazvao 0800 1000 mi je cura rekla da sam 1.5 km udaljen ali da nema veze jer da mi je ponuđeno 50/10 a da to ne bi bilo moguće da ne mogu dobiti tu brzinu.. Vjerojatno neću moći dobiti punih 50 Mbps downloada ali opet ne bi volio dobiti minimalnih 35 Mbps.. Dali mi se uopće isplati pokušati prijeći s obzirom na sve navedeno?

Ako znaš kako, uđi u postavke routera pa napravi screenshot stranice gdje piše attenuation, SNR margine.. i slično.

Bar da dobijemo bližu predodžbu...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
Iskon "iskustvo"!

neznam dal je samo meni ili ne, ali danas mi jedno 5-6x puko net, mozda ima kakve veze s time sta sam stavio skidati GTA V (36GB)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RuskeGTT kaže...

neznam dal je samo meni ili ne, ali danas mi jedno 5-6x puko net, mozda ima kakve veze s time sta sam stavio skidati GTA V (36GB)

Kupljen, ili torrent?

17 godina
lovacmaki kaže...

Kada sam nazvao 0800 1000 mi je cura rekla da sam 1.5 km udaljen ali da nema veze jer da mi je ponuđeno 50/10 a da to ne bi bilo moguće da ne mogu dobiti tu brzinu.. Vjerojatno neću moći dobiti punih 50 Mbps downloada ali opet ne bi volio dobiti minimalnih 35 Mbps.. Dali mi se uopće isplati pokušati prijeći s obzirom na sve navedeno?

Za 1,5km tj oko 1500m je tehnicki moguce oko 20-23 Mbps, dakle vise od toga nema teorije dok ne unaprijede Vektorizaciju ili nekim cudom krene uparivanje linija.

Sto se tice uploada na 1500m nece biti veci od 2 mbps no i to je ako....

Za 50 Mbps je granica negdje oko 700m

Za 30 Mbps je granica negdje oko 1000m

Za 25 Mbps je granica negdje oko 1200m

To su matematicki uvjeti sa mogucim odstupanjima 2 - 3 Mbps ili 100-200m.

Ne nasjedajte na price studenata iz prodaje nego si racunajte brzinu iskljucivo naspram udaljenosti od centrale. Udaljenost zicom, linijom sto bi znacilo ne pjeske, cestom, poljskim putem ili zrakom do centrale.

dennocro kaže...

to ti moras vidit sam sa sobom dal ti se isplati..ako su manji racuni i sve i dali imas trio jer na iskonu nema nekih kanala ko na max tvu itd... ja sam najvise na iskon presao radi manje cijene i nisam se razocarao vec 5 god kod njih i evo sad cekam 20/5 hm i ja sam nekih 1.5km od centrale pa mi kazu da mogu jedva 20 a tebi nude 50, bas me zanima kad mi sve stigne dali cu mozda moci jos povecati paket jer ocitanja na modemu su katastrofa.

15 godina
lovacmaki kaže...

Poštovani, 

cura sere pusti ju...na toj udaljenosti mozes dobit 20 ako i tolko s tim da neces imat upload punih 5 mbit

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
15 godina
CyberDemonVZ kaže...
RuskeGTT kaže...

Kupljen, ili torrent?

za sad samo torrent, da vidim dal ce moj X3 podnijeti to, ako ne moram kupiti jaci proc...

al nije bila to tema mojeg pitanja

14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
lovacmaki kaže...

Poštovani, 

Ako znaš kako, uđi u postavke routera pa napravi screenshot stranice gdje piše attenuation, SNR margine.. i slično.

Bar da dobijemo bližu predodžbu...

Ovo je najsličnije što sam uspio naći od onoga što si napisao..

Podaci sa routera Podaci sa routera
15 godina
neaktivan

Dobro ti je rekla da si oko 1500m, moći ćeš imati oko 20 mbita, možda malo preko, ali upload vjerojatno neće biti 5.

14 godina
protjeran
ojpi kaže...

Dobro ti je rekla da si oko 1500m, moći ćeš imati oko 20 mbita, možda malo preko, ali upload vjerojatno neće biti 5.

Onda mi nije dobro rekla, jer je na 0800 1000 rekla da to nema veze, čim mi se nudi toliko (50/10) da onda toliko mogu i imati.. Na chatu tehničke podrške mi je čovjek rekao da ću moći imati oko 20..

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 0:33 (lovacmaki).
15 godina
neaktivan

Aha, malo samo krivo razumio, uglavnom, ovaj na chatu ti je definitivno dobro rekao. :)

12 godina
Iskon "iskustvo"!

kod mene u puli susjedna zgrada moze 50/10 a ja ne...ko zna kako kablovi idu do mene preko kojih puteva 

http://prntscr.com/6qi0al

sad kad provjerim za svoj br sta nude pise Želite li da vas kontaktiramo kad će biti moguće izvršiti provjeru dostupnosti ostavite nam podatke i javit ćemo vam se uskoro.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 0:41 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ojpi kaže...

Aha, malo samo krivo razumio, uglavnom, ovaj na chatu ti je definitivno dobro rekao. :)

Pa to se i mislim, e sad, ako mogu imati makar 35 Mbps koliki je minimum za paket 50/10 bi išao, ali sve mi se čini da to nije moguće samim time da mi se ne isplati pokretati sve to.. Radije ću ostati na Hrvatskom Telekomu dok mi u budućnosti i oni ne budu mogli ponuditi veće brzine.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 0:43 (lovacmaki).
15 godina
Iskon "iskustvo"!

iskusnjare, sutra mi ''tehnicar'' (nadam se da ovaj put ovi navodnici nece trebati biti ovdje) dolazi ''srediti'' vezu, imamo 22/1.5 od 30/5...na sto da mu skrenem paznju i sto da dodatno provjeri, ako se pokusa izvuci da je ovo max veze (sto svakako ne kazem da nije), obzirom na ove ADSL parametre (sto takoder znam da nije vjerodostojno 100%, ali cisto okvirno). hvala

znam da smo zaspamali ovdje i previse, ali posto su tehnicari bili kakvi takvi i tesko ih je dobit, zelio bi da sutra provjeri sve moguce i da ih vise nikad ne moram zvat, a da opet budem siguran da su odradili sve sto su mogli

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 0:44 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tu bi trebalo krenit redom sve spojeve ponovo napeavit, do god postoji neki, ako ima onog flah kabela ( plosnati telefonski) vise od 2-3 m zamijenit utp-om. I ako je potrebno promijenit zracni i podzemni par za kraj ako ne pomogne ovo sve.
Iako kabele po stanu, kuci, zgradi mjenjas sam na to tehnicar nemoze utjecat nit smije.
Tehnicar ce samo rec to nevalja.
I trebalo bi napravit test parice da se vide otpori između A i B grane, kapacitet, istosmjer i izmjenicni napon, te izolacija o a i b grane prema zemlji.
Ako su otpori preko 10 M ohma sve ok.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan

@dennoncro, to piše jer si već podnio zahtjev za uključenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 8:12 (ojpi).
13 godina
RuskeGTT kaže...
CyberDemonVZ kaže...
RuskeGTT kaže...

Kupljen, ili torrent?

za sad samo torrent, da vidim dal ce moj X3 podnijeti to, ako ne moram kupiti jaci proc...

al nije bila to tema mojeg pitanja

Onaj router s rupicama je sranje i rusi se kod velikih uploada.

Kupi original, onda ces trebati samo downloadati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 8:50 (CyberDemonVZ).
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ak mislis na onaj zte shit koji salju za adsl, puca veza kod uploada jer pazi sad - moze se potrositi upload i od telefona (LOL) - rijeci nekog od iskonovca. Kao paket je recimo 10/0.5 al od tih 512kbit uploada ustvari ima ukupno 600kbit jer je i telefon tu a ekipa tvrdi da se moze i telefonu ukrast promet i onda počne pucati keepalive ili kaj vec ruter salje i odluči prekinuti konekciju, resetirati se. Znam da se neki valjate po podu čitajući ovo, ali eto. Ja ih nažico da stave ruter u bridge, iza tog zte smeća stavio mikrotik (nevažno, bilo koji pametni ruter će poslužiti) i radi ko mila majka uz upload limitiran na 425kbit kolko se sjećam. Kad bi se u zte-u mogel ograniciti upload radilo bi stabilno samo s njim.

13 godina
srcipesak kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Ak mislis na onaj zte shit koji salju za adsl, puca veza kod uploada jer pazi sad - moze se potrositi upload i od telefona (LOL) - rijeci nekog od iskonovca. Kao paket je recimo 10/0.5 al od tih 512kbit uploada ustvari ima ukupno 600kbit jer je i telefon tu a ekipa tvrdi da se moze i telefonu ukrast promet i onda počne pucati keepalive ili kaj vec ruter salje i odluči prekinuti konekciju, resetirati se. Znam da se neki valjate po podu čitajući ovo, ali eto. Ja ih nažico da stave ruter u bridge, iza tog zte smeća stavio mikrotik (nevažno, bilo koji pametni ruter će poslužiti) i radi ko mila majka uz upload limitiran na 425kbit kolko se sjećam. Kad bi se u zte-u mogel ograniciti upload radilo bi stabilno samo s njim.

Aaa, ja sam bio uvjeren da kad stavim njega u bridge i poslije njega kvalitetni router (ili mikrotik) da neće veza pucati :(

A dobro, nema veze, uskoro mi stiže VDSL router, koliko vidim s njim nema tih problema.

P.S. mislim da je ovaj router s rupicama Zyxel, al ne pamtim baš pa neznam model.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice