Dinamička IP adresa

poruka: 8
|
čitano: 14.136
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dinamička IP adresa

Trenutno imam t-comov adsl i statički IP adresu. Do prije par miseci san ima siemensov ruter (se555) i imao san dinamičku IP adresu, no onda san imao nekoliko problema sa mrežom i nakon sto san nazva sluzbu za korisnike, sljedeci njihove upute postavljena mi je statička IP adresa. Trenutno imam zyxel (t-com) i staticku IP adresu, a i sami znate kolika je to muka pri skidanju sa rapida...

Kako ponovno vratiti dinamički IP? Na koji način triban postaviti ruter?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dinamička IP adresa

Poslao sam ti jednu sliku koja bi ti trebala objasniti neke stvari.

1. Veza izmedu tebe do tvog rutera je LAN veza.

2. Veza izmedu rutera do tvog service providera (i naravno interneta) je WAN veza.

Tebi je sada namjestena staticka IP adresa za LAN vezu iz meni nepoznatih razloga. Inace dinamicki IP u LANu jest

kad ustekas kompjuter u ruter, kompjuter zatrazi IP adresu od rutera i ruter mu je dodijeli prema nekim pravilima.

Kako si rekao, imao si nekih problema sa mrezom, pa ti je sluzba za korisnike sredila staticku adresu.

WAN veza ti je i dalje dinamicka. Svaki put kad upalis ruter, ruter sa tobom uspostavi LAN vezu koja sad ima staticki

IP, a prema internetu uspostavi WAN vezu koja je dinamicka (svaki put kad se spojis imas drugaciji IP)

Kad surfas internetom, ti preko LAN veze zahtijevas neki sadrzaj sa interneta od svog rutera. Ruter, da bi ti dohvatio

sadrzaj, koristi svoju WAN vezu da dohvati taj sadrzaj i vraca ga tebi preko tvoje LAN veze.

Znaci, kad se spojis na rapid, rapid vidi ruterovu dinamicku WAN adresu. Kada skines file sa rapida, EDIT:restartiraj resetiraj

svoj ruter i trebao bi dobiti novu WAN adresu...

LAN WAN LAN WAN
Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 0:11 (zmikic).
17 godina
Dinamička IP adresa

ne moras resetirati ruter,samo se diskonektiras i ponovo konektiras

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je stavljeno automatsko povezivanje i, iskreno, neznan di da se diskonektan. Oden na repair network ali ostane isti IP. A i probava san resetirati ruter (na onu nalu tipu iza) ali svejedno ostane isti IP. Bar ga tako rapid i jos neki forumi očitavaju. U čemu je problem i što da napravim? Jer koliko god mi ponekad i triba staticki IP (za port forwarding i cs), sada mi za rapid triba dinamički jer znate i sami da ianče nema smisla...

Inače kad vec postavljan pitanja, da postavim jos jedno. Kada skidam sa rapida vrlo cesto mi se pojave vrenenska razdoblja kada mi opce ne zeli skidati. Primjer nakon sto download počme i skida 10 sekundi (ostane 30 s do kraja) odjednom se pauzira i po nekoliko mi se sekundi zamrzne pokazatelj skidanja u firefoxu a za to vrime uopce ne skida. Kao da mi neko puzira download... Kako to?

17 godina
neaktivan
Dinamička IP adresa

Statička IP adresa se inače masno plaća, pa ako si je od njih uspio dobiti bez dodatnog plaćanja, svaka čast.

Ako je uistinu imaš, onda mislim da to trebaš riješiti s T-comom.

A što se tiče Rapidsharea, to pauziranje ti radi sam Rapidshare, pošto nemaš premium account. Free korisnicima na taj način ograničavaju download kad imaju gužvu na serverima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2009 23:30 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
Al.Capone.zd kaže...

Meni je stavljeno automatsko povezivanje i, iskreno, neznan di da se diskonektan. Oden na repair network ali ostane isti IP. A i probava san resetirati ruter (na onu nalu tipu iza) ali svejedno ostane isti IP. Bar ga tako rapid i jos neki forumi očitavaju. U čemu je problem i što da napravim? Jer koliko god mi ponekad i triba staticki IP (za port forwarding i cs), sada mi za rapid triba dinamički jer znate i sami da ianče nema smisla...

Osobno ne preporučam resetiranje routera jer dobar dio njih se resetira na tvorničke a ne na postavke tvoga ispa (znači pobrka mu se VPI i VCI) i onda nanovo moraš podešavat router da bi mogao na net.

S obzriom da si stalno spojen znači da si u routing modeu. Da bi promjenio ip adresu u routingu moraš ugasiti i ponovno upaliti router nakon par sekundi da se on nanovo synca sa centralom i onda dobiješ novu ip adresu. gašenje - paljenje routera nije reset (kao što neki misle), pa bi ja to prije nazvao restartom routera. Repair networka rješava ip poteškoće na tvome LAN-u a ne na WAN-u pa to nema veze s tvojom dinamičkom ip adresom pa ti to neće puno pomoći.

Po meni najbolje bi ti bilo da prebaciš router iz routing modea u bridge mode i da si kreiraš ikonicu za spajanje unutar samih windowsa. Što s time dobivaš?

Dobiješ to da se možeš ručno diskonektirati i reconectirati i na taj način brže promjeniti ip adresu nego što bi mogao sa gasi - pali router ili ulazi u njegove postavke i lupaj po disconnect dugmetu, a i na taj način sam port forward određuje tvoj firewall (ako nemaš neki poseban instaliran, onda onaj windowsov) te u control panel - windows firewall možeš staviti exceptionse na programe koji ti trebaju (torrent, cs) te dodati portove koje si prije imao podešene na routeru.
"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
16 godina
neaktivan
Dinamička IP adresa

Puno fala, cini mi se da san skuzio. Znaci najlakse je prebaciti ruter iz routing u bridge mode?!

Posto san otvorio temu, postaviti cu jos jedno pitanje na koje nemogu dobiti odgovor. Vec sest miseci iman problema sa vezom za internet. U prosjeku svakih 10 dana mi veza pukne, i nemogu se spoojiti na internet. Na ruteru (zyxel) mi tada ne svitli ona lampica "internet". Ponekad problem bude u racunalu te modam pisati novu IP adresu lana (koliko san skuzija internal IP), a cesto moram i ispocetka sve upisivati u samom ruteru. Nekoliko san ga puta mora resetirati (ono iglom u onu malu rupicu), a t-com san sva priko 30 puta. Nekad me muljaju, ali uvik pomognu... Prijave kvar, rijese ga ja kazen da san zadovoljan ka sta i budem kad mi se risi kvar, ali onda opet nakon 10 dana se ponovi isto. A to mi stvara puno problema jer mi net triba za posa!

Znate li u cemu bi moga biti problem? Oni iz t-coma su me na pocetku muljali da je to radi torrent programa, pa da je radi firewalla, pa radi anti-virusnog... Ali problemi se pojavljuju i kada su anti-virusni i firewall iskljuceni. Sada mi kazu da je problem u mome kompu kojeg nisan dira, a nevirujen da se sam od sebe more poremetiti. Iman dva virusa (tj. trojana ili tako nesto) koji su tu od pamtivjeka (puno prije pocetka problema) i nevirujen da stvaraju problem.

A i brzina veze mi je dramaticno opala, negdi za 60%. Kad njih pitam uvik se izvlace da nije do njih i nekim mi politickim odgovorima pokusavaju odagnati paznju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dinamička IP adresa

Ja sam do pred tjedan dana imao zyxel i veza mi se svako malo prekidala. No što je najgore nisam mogao ući u router sa upisom 192...adrese u browseru.isključio sam i firewall i provjerio par puta komp sa antivirus programom i sve čisto. A to se desilo par dana nakon što sam naručio max-tv koji također nije radio kad je došao.I zvao ja centralu i to smo pingali i tako dalje i rekao čovjek da će mi dat novi thomson router i došao je jedan dan poslije čika sa routerom i sve za 5.A zašto je zyxel podivljao, to ne znam jer nisam mogao do njega.

A ča da ti rečen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice