Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 200.000
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
Marko :D kaže...

Amisova optika ide u Poljanice :)

Ne samo u Poljanice, dio na kojima su kuće je Dubec i u njemu planiraju završit radove do sredine 2015. godine.

15 godina
neaktivan

To nisam znao. Ovo za Poljanice sam pronašao na HAKOM-ovim stranicama.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja isto, sasvim slučajno našao i razveselio se{#} 

Pogledao kartu i reko to nisu sve Poljanice nego Poljanice i Dubec. Poslao mail Amisu i potvrdili su da će i Dubec dobit optiku samo će malo duže trajat radovi. Nek se samo radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa ja plačem dubec dobiva optiku a ja u trnovčici (iznad poljanica Ovaj bjeli dio slike{#}) nista jer valjda smo jedini u dubravi kojima je telefon proveden kroz tavan a ne preko bandera. A vec 7 godina se natezem sa HT da dobim adsl ali zbog PCM nist od tog.Znaci ostajemo na mobilnom netu.{#}

Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
15 godina
neaktivan

Ah, što ćeš. Valjda će i do tebe jednom.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zagi55 kaže...

Pa ja plačem dubec dobiva optiku a ja u trnovčici (iznad poljanica Ovaj bjeli dio slike{#}) nista jer valjda smo jedini u dubravi kojima je telefon proveden kroz tavan a ne preko bandera. A vec 7 godina se natezem sa HT da dobim adsl ali zbog PCM nist od tog.Znaci ostajemo na mobilnom netu.{#}

pcm bi ti se morao maknuti jer to se nesmije imati, uputis ht-u prigovor gdje zahtjevas da te prebace na standardnu tehnologiju, ako vec nisi naravno

15 godina
dedaa kaže...
zagi55 kaže...

U pravilu svake 2 godine godine posaljemo prigovor za uklanjanje pcm i svake godine ih pitamo do kud su dosli sa obradom naseg prigovora.I jos se nisu maknuli s mrtve tocke a uredno kazu svake godine da nemaju u evidenciji da smo  podnjeli zahtjev za uklanje pcm. I tako u krug. Mislim sva sreca pa nude mobilni net sa brzinom od 1mbps do 5 mbps ovi koliko je ljudi povezano na mobilnu stanicu i kakvo je vrijeme te limit skidanja do 30 GB. Jer mislim da bi odavno dobar dio trnovcice ostao bez telefonskih zica. Poslao sam jucer amisu upit da li im je u planu za cca 2-3 godina prosirenje optike do mene. Pa da vidim za koliko cu morat jos produziti ugovor kod tcom-a. Jer izgleda kako je krenulo da ce tcom ponuditi flat na moblinom internetu nego cu ja imati pristojnu brzinu putem bakra ili optike.Npr sad nude 4G za 150 kn i limit od 25 GB na pretplatu od 12 mjeseci. Jedini je problem u toj cjeloj prici kaj moras da kad skidas nekaj velikog da aktiviras opciju dan interneta za 10 kn i onda skidas po full brzini do 20 GB.Jer u protivnom ostatak mjeseca surfas na brzini od 64 Kbps

Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 13:38 (zagi55).
15 godina
neaktivan

Mnogo ih se zna zbuniti kada rade provjeru dostupnosti Amisa na svom području pa na kraju ispada da ne mogu dobiti traženu uslugu. Evo kako prepoznati koje su vam usluge dostupne.

Optika je dostupna u slijedećim kvartovima:

1. Travno
2. Utrine
3. Središće
4. Siget
5. Sopot
6. Trnsko
7. Savski gaj (?)
8. Vrbani
9. Poljanice (Uskoro!)
10. Zapruđe
11. Dubec (Uskoro!)

Dostupne su usluge preko optičke infrastrukture Dostupne su usluge preko optičke infrastrukture
Dostupne su usluge preko bakrene parice Dostupne su usluge preko bakrene parice
Dostupni su samo bitstream paketi preko HT infrastrukture Dostupni su samo bitstream paketi preko HT infrastrukture
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 15:14 (Marko :D).

1 0 hvala 0
11 godina

Imao sam amis optiku i onda sam se morao odseliti {#} Sad na t-shrotu na bakru.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da su danas imali neke probleme na optičkoj mreži. Oko 12h mi se smrzao modem i onda se svako malo gasio i palio internet. Valjda je bila neka navala na internet jer su problemi riješeni u roku od par minuta. :)

Evo speedtesta kojeg je trebalo 10 minuta da napravi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
janiq kaže...

Da, na ta dva gore sam mislio jer pretpostavljam da su oni u njihovoj ponudi.

Prvenstveno bridge mode a onda promjena DNS servera. Jer ako oba nemaju namjestanje DNSa onda mi ne gine dodatni router.

Sto sada ako promjene paket na bolje? A meni jos nisu ni uveli uslugu... hocemo li mi imati taj novi "poboljsani" paket?

Ne.

Dobit ces ono sto ti stoji u ugovoru koji si potpisao.

Amis te nemože svojevoljno prebacit na nesto drugo jer su paketi drugaciji .

Dalje, da bi mogao koristiti nove pakete trebas opet potpisat novi ugovor koji ukljucuje nove pakete.{#}

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 21:38 (viper).
15 godina
neaktivan

I ja sam se ponadao novim paketima ali budući da sam ugovor produžio u 12 mj. prošle godine, ništa od toga.

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da bi mogli kada bi nazivi paketa bili isti a ne novi paketi. Pa svima samo dignu brzinu. U ugovoru ne pise brzina nego samo naziv paketa. No vjerojatno ce smisliti nove pakete bas iz tog razloga.

Ugovor je jos uvijek kod mene i njima je poslana samo slika mailom da pozure sa instalacijom. Teoretski ga mogu ponistiti a i otkazati unutar 30 dana probnog roka koji pise u samom ugovoru. No vjerojatno to necu uciniti jer sam se prijavio za optiku jos prije godinu dana i dobivam popust svih 24mjeseca pa nebih htio da si ti pokvarim...

[M|C] pleXx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Novi cijenici optike i DSL-a su objavljeni .

100/100Mbit/s - 12mjeseci + jos nekakve tablete dijele.

http://www.amis.hr/jesen2014ftth/

http://www.amis.hr/jesen2014/

OPTIKA-FTTH OPTIKA-FTTH

DSL DSL
Povećanje brzine na 100/100 Mbps (za amis1-ftth, amis 2u1-ftth i amis 3u1-ftth korisnike) 50,00 kn (40,00 kn)

Povećanje brzine do 20 Mbps/768 Mbps( za amis1, amis 2u1 i amis 3u1 korisnike) 20,00 kn (16,00 kn)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 18:12 (viper).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pa nije loše. 100/100 za 50kn, a u HT-u 100/20 za 10 kn.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima kakav limit skidanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
peroko kaže...

Nema. Amis nema fair use politiku.

15 godina
neaktivan
peroko kaže...

Nema. Amis nema fair use politiku.

To je to, dostupna mi optika, jupi jupi jajeeee{#}

15 godina
neaktivan

Super onda! Uzimaš li je?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Super onda! Uzimaš li je?

Još pitaš?

15 godina
neaktivan

Nikad se ne zna. :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A čuj ove godine su provodili infrastrukturu kroz zgradu. A moji doma tvrdoglavi ko magarci. Ali eto privolio sam ih konačno {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja sam se ponadao novim paketima ali budući da sam ugovor produžio u 12 mj. prošle godine, ništa od toga.

Bez brige.. Sutra stize nesto i za stare korisnike {#}

edit:

Svim postojećim FTTH korisnicima će se bez naknade povećati brzina na 100/100 Mbit/s u trajanju od 12 mjeseci.

Povećanje brzine će biti napravljeno tijekom sutrašnjeg dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 14:37 (viper).
16 godina

A el ima kakvih naznaka sirenja amis optike u novom zagrebu?

Konkretno oko arena centra :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smajlee kaže...

A el ima kakvih naznaka sirenja amis optike u novom zagrebu?

Konkretno oko arena centra :)

Za sada ništa. Trenutno su napravljeni planovi za postavljanje optike na Poljanice i Dubec.

15 godina

Pošto je meni uvedeno tek prije par dana mogao sam uzeti novi ugovor po ovoj novoj akciji pa me ispadne još jeftinije nego dosada :D

Bilo mi je 20/10 + tv 216kn mjesečno kroz 24mj sada je 100/100 + tv 175kn kroz 24mjeseca kada se podijeli :D (past ce na 50 ali whatever)

Bit će navala, samo da ne zaguše infrastrukturu :)

Živio Amis.

[M|C] pleXx
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
janiq kaže...

Pošto je meni uvedeno tek prije par dana mogao sam uzeti novi ugovor po ovoj novoj akciji pa me ispadne još jeftinije nego dosada :D

Bilo mi je 20/10 + tv 216kn mjesečno kroz 24mj sada je 100/100 + tv 175kn kroz 24mjeseca kada se podijeli :D (past ce na 50 ali whatever)

Živio Amis.

Ma neće. Prošle godine za Božićne i novogodišnje blagdane pustili su 100/100 svima na optici bez naknada i nije bilo nikakvih problema. Što je najbolje, internet je skroz flat jer oni nemaju fair use politiku.

15 godina
viper kaže...

Bez brige.. Sutra stize nesto i za stare korisnike {#}

Podigli su vec oko 23:30 na 100/100 :D

[M|C] pleXx
16 godina
neaktivan
janiq kaže...

Živio Amis.

Ak ti je uvedeno prije par dana mozes uzet novi paket jer imas 30 dana probu, samo ti posalju nove zahtjeve

15 godina

Pa napisao sam da mogu i vec sam to i napravio. Potpisao novi zahtjev te predao.

[M|C] pleXx
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 1:13 (janiq).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice