Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 199.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kod nas u ovom selu nemaju ni kanalizaciju svi,a da ne razmišljam kad će doć optika...

Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
Pero Dinamit kaže...

Moraju od nekud krenuti, ne slažeš se? Šta im ovo ne može biti test, pa ako se pokaže uspješnim prošire ostatak usluge na cijeli grad/državu? I da, sigurno su odabrali taj kvart jer tamo imaju najmanje pretplatnika {#}

A oni koji bi plaćali i 1000 krznenih za 100/100, za što bi vam to koristilo? Šta nije dovoljna brzina 25/25 recimo koju nudi metronet, amis i ostali?  I sve to za manje od 1000.

Normalnom korisniku je paket, 10/10 sasvim dosta za bilo kaj pa i komotno Traktor uplodat na internet ak se za to ukaže potreba.{#}Upload je zapravo bitniji za neku komociju itekak, i  da se moš raspojasat recimo u Sloveniji je paket 10/10 na optici 200kn a kaj tu dobimo za taj iznos zna se.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
viper kaže...

evo malo i speedtesta {#} 

Loše... imaš ispod 60% brzine koju plačaš :)

Ne bi ja to trpio! Još kad ti kao bnet uvedu fair usage klauzulu.... {#}

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2011 20:54 (Elles D.).
17 godina
gledam ove slike speedtesta i divim se
Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
protjeran
Mitch kaže...
gledam ove slike speedtesta i divim se

ma ja svršio skoro, hebate pa to nije normalno. {#}

ženu bih mijenjao za tu brzinu. {#}

Du bist eine meine kleine Schweine !
16 godina
neaktivan

Taj speed test rezultat je jako los i meni nebi odgovrao, jer 60Mb upload ti daje nekih 7MB uploada sto je slabo..

Cini se da cu i dalje morat placat najam servera..

A opet za obicne korisnike je i previse, u surfanju i skidanju raznih sadrzaja sve preko 20Mb je previse jer opet si ogranicen brzinom uploada servera ili kolicinom seedera ako se radi o torrentu, trenutno imam 4Mb i cesto ih nemogu iskoristit tako da nevidim kome bi ovo moglo biti namijenjeno.

Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
protjeran

Lol meni ovo na MU i RS i FS prva liga jer imam premium a sa 4m mi k nevrijedi

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Escudo kaže...

Taj speed test rezultat je jako los i meni nebi odgovrao, jer 60Mb upload ti daje nekih 7MB uploada sto je slabo..

Cini se da cu i dalje morat placat najam servera..

A opet za obicne korisnike je i previse, u surfanju i skidanju raznih sadrzaja sve preko 20Mb je previse jer opet si ogranicen brzinom uploada servera ili kolicinom seedera ako se radi o torrentu, trenutno imam 4Mb i cesto ih nemogu iskoristit tako da nevidim kome bi ovo moglo biti namijenjeno.

A šta ti to uplodujes da ti je brzina od 7 MB/s pre slaba ? Kriptirane kodove za termonuklearni napad ?{#}

P.S. Cijena za 100mbit je "malo" veca od onih 159kn..

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
17 godina
Escudo, šta ti imaš dedicated server s uploadom od 60 mbit ?

Takvo nešto ne postoji, dedi serveri obično imaju 10 mbit uploada a ovo je točno 6 puta brže
17 godina
Escudo kaže...

Zašto ih ne možeš iskoristiti? Kod skidanja torrenata sa privatnih trackera velikom većinom (rekao bih uvijek) vuče konstantno preko 450KB/s što je 4Mbita...

I isto me zanima odg na pitanje iznad, za šta ti koristiš web server da ti nije dosta upload od 60Mbita?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Escudo, šta ti imaš dedicated server s uploadom od 60 mbit ?

Takvo nešto ne postoji, dedi serveri obično imaju 10 mbit uploada a ovo je točno 6 puta brže

Ne, obično imaju 100 mbit uploada, a neki naravno skuplji imaju i 1 Gbit.

@Viper, koliko je cijena veća od 159 kn?

http://www.youtube.com/watch?v=N80ec5dyskw
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 12:38 (bruno11).
16 godina
neaktivan

Vidim da mnogi brkaju Mb i MB..

60Mb je NISTA za bilo kakav web server..

A i neki koji pitaju sta je uplodam ocito neznaju ni citat nit sklopit 2+2

I taj flat pri tim brzinama mi je upitan, bas bi volio vidit kako bi reagirali kad prijedes 5 TB prometa.. (TB ne Tb)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Escudo kaže...

I taj flat pri tim brzinama mi je upitan, bas bi volio vidit kako bi reagirali kad prijedes 5 TB prometa.. (TB ne Tb)

Ako ja u godinu dana sa 1,5 mbit uploada mogu natankat 1 tb godišnje na 4 trackera onda bih sa 60 mbit mogao 40 puta više.

Zaboravljate da su ovo kućne brzine a ne serverske, svi koji očekuju brzine iznad 50 mbit se lažno nadaju jer većim brojem korisnika se brzina smanjuje.

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Zaboravljate da su ovo kućne brzine a ne serverske, svi koji očekuju brzine iznad 50 mbit se lažno nadaju jer većim brojem korisnika se brzina smanjuje.

Pa onda nebi nudili 100 Mbps nego manje. Prema tome ih možemo tužiti za lažno reklamiranje.

Bez brige, pripremili su se oni na sve (barem se nadam {#}).

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
16 godina
neaktivan

Isto kao i t-hitler, "Brzina DO 100Mbps"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Escudo kaže...

a i to je puno za našu državu :D

trebali bi promijeniti naslov u Amis 100/100 optika u Travnom

15 godina
neaktivan
Escudo kaže...

U ovoj reklami u prvom postu ne piše DO... Ali vjerojatno piše u ugovoru sitnim slovima u 1237. retku.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
17 godina
neaktivan
U njihovoj 2u1 ponudi kod svakog paketa pise : zajamčena brzina pristupa internetu xx Mb/xx Mb .

100Mbit se placa kao dodatna usluga;znaci odabrani paket 2u1/3u1 + 100Mbit se placa mjesecno. Cijena najskupljeg 3u1 paketa +100mbit ne prelazi 1000 kn.

P.S. Nazalost niti jedan paket nema simetricne brzine osim ovih 100Mbit sto se uzima posebno.
U 2u1 ponudi imate najjaci paket 20/10 Mbit.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
viper kaže...
U njihovoj 2u1 ponudi kod svakog paketa pise : zajamčena brzina pristupa internetu xx Mb/xx Mb .

100Mbit se placa kao dodatna usluga;znaci odabrani paket 2u1/3u1 + 100Mbit se placa mjesecno. Cijena najskupljeg 3u1 paketa +100mbit ne prelazi 1000 kn.

P.S. Nazalost niti jedan paket nema simetricne brzine osim ovih 100Mbit sto se uzima posebno.
U 2u1 ponudi imate najjaci paket 20/10 Mbit.

uopće nema tog paketa već je 20 mbit/768 kbit.

17 godina
neaktivan
Govorim o optici.... Pogledaj koji je naslov teme.
Cijenik je spreman samo stranica jos nije update-ana.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
viper kaže...
Govorim o optici.... Pogledaj koji je naslov teme.
Cijenik je spreman samo stranica jos nije update-ana.

aha, nisam vidio novi cjenik pa zato :D

17 godina
neaktivan
Escudo kaže...

jedino zaboravljas da je ovo ponuda za kućne korisnike a ne za to za kaj ga ti planiraš koristit. kućni korisnik ne radi 5TB i ne treba mu više od 100 mbit u uploadu sve da se na glavu postavi..

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
16 godina

U Bistri postavljaju optiku, koliko treba providerima da ponude tu uslugu (ne zivim tamo, samo pitam)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kakav je to sistem na elektro stupove postavljaju optiku??? po kojem to pravilu mogu?? opet ce tu hakom umijesat prstice...

s druge strane to je jedna od boljih ideja jer kod nas je sve drvene stupove opcina promjenila u betonske i tako bi mogli u jako kratkom roku provuc optiku mmmmm..

jel zna netko malo vise o tome...

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thabigjc kaže...

kakav je to sistem na elektro stupove postavljaju optiku??? po kojem to pravilu mogu?? opet ce tu hakom umijesat prstice...

s druge strane to je jedna od boljih ideja jer kod nas je sve drvene stupove opcina promjenila u betonske i tako bi mogli u jako kratkom roku provuc optiku mmmmm..

jel zna netko malo vise o tome...

Pa zasto nebi mogli postavljat optiku po stupovima,to je sasvim normalno kao i sto postavljaju bakar za telefon. Na optiku ne utjecu vremenske nepogode ...

17 godina
neaktivan

koliko ja znam dugorocna strategija bar u gradu zagrebu je postupno zamijeniti komplentnu nadzemnu infrastrukturu podzemnom, što mi je i logično.. drveni stupovi su manje-više ostavština iz vremena prije ww2.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 14:12 (bubbach).
17 godina
bubbach kaže...

koliko ja znam dugorocna strategija bar u gradu zagrebu je postupno zamijeniti komplentnu nadzemnu infrastrukturu podzemnom, što mi je i logično.. drveni stupovi su manje-više ostavština iz vremena prije ww2.

i opet cemo imat rupe na cesti koje su velke ko 230 šahteva

14 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Zanimljiv članak za pročitati:

http://www.amis.hr/amis_u_medijima/18022010.pdf

Svakom poklopcu lonac!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Pupi kaže...

Zanimljiv članak za pročitati:

http://www.amis.hr/amis_u_medijima/18022010.pdf

Da možda prije nekih godinu dana...  18.2.2010...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 0:37 (viper).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice