2 Računala na jednu net konekciju

poruka: 10
|
čitano: 4.197
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

evo ovako, zelim spojiti  laptop da mi moze ici na internet priko routera. na routeru mi je vec konekcija od kompa a zelim da se priko njega spajam i sa laptopom bezicno... tj dvije konekcije na jedan router. Kako cu to napravit?

ostvarena je veza laptopa i routera samo jos trebam namistiti mrezu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sheranje
autorov komentar

evo jos jedan mali problemcic dok sam jos tu...

racunalo mi vidi sherane filove na laptopu al laptop ne vidi sherane filove na kompu...koji mi detalj fali?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2 Računala na jednu net konekciju
NIje ni bitna mreža ukoliko ti je router namješten u routing način rada a ne u bridge.

Dakle prvo i osnovno, dali ti je modem spojen na internet 0-24 ili se ti spajaš svaki puta kada želiš surfati?

Dalje, koji router imaš čisto da ti ljudi znaju objasnit kako sve složiti ako bude trebalo.
Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

spojen je 24-7

Thomson SpeedTouch 780WL(i)

16 godina
neaktivan
Abomb kaže...

evo ovako, zelim spojiti  laptop da mi moze ici na internet priko routera. na routeru mi je vec konekcija od kompa a zelim da se priko njega spajam i sa laptopom bezicno... tj dvije konekcije na jedan router. Kako cu to napravit?

ostvarena je veza laptopa i routera samo jos trebam namistiti mrezu. 

Konekcija je jedna, ako misliš na wan i spoj s isp providerom.
A na tu konekciju možeš spojiti x računala.
Kako si ostvario vezu između laptopa i routera, a samo još trebaš mrežu namjestiti??
Pojasni malo...
16 godina
neaktivan
autorov komentar

imam normalnu konekciju na internet sa kompjutera priko normalno routera.... e sad ocu da mogu ic na internet pomocu kompa i laptopa u isto vrime... kuzis!!! a sta se tice veze sa laptopom i routerom pod tim mislim da jedan drugoga prepoznaju i da se vide bezicno...

17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

spojen je 24-7

Thomson SpeedTouch 780WL(i)

U tom slučaju, čim si spojio laptop sa routerom uspješno možeš na internet.

Daj malo pojasni bolje u čemu je problem?

A što se pak mreže tiče. Jesu li ti oba računala u istoj radnoj grupi?
Jesi li na oba računala omogučio file sharing?
Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!
16 godina
neaktivan
Abomb kaže...

imam normalnu konekciju na internet sa kompjutera priko normalno routera.... e sad ocu da mogu ic na internet pomocu kompa i laptopa u isto vrime... kuzis!!! a sta se tice veze sa laptopom i routerom pod tim mislim da jedan drugoga prepoznaju i da se vide bezicno...

Ma shvatio ja tebe odmah, ali je stvar u tome da ako si ih umrežio trebo bi moći i na net, pa sam te zapravo pitao kako si to umrežio?
Pročitaj šta kaže Danny_HR , ima još stvari da ne nabrajam.
17 godina
Abomb kaže...

mozda ti laptop ima fixnu IP adresu i nema podesen gateway i DNS..
16 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

zamisli sheme...spaja sam se na internet pomocu internet explorera i nije tija... instalira firefox i oce...ide bez greske...sad vi recite da to nije ludo... zasto nije tija ic pomocu IE-a ic nemam pojma al pomocu firefoxa ide glatko sve... do softwera je ipak...hvala ljudi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice