Zvučna kartica.....Da ili Ne?

poruka: 11
|
čitano: 4.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobar dan svima.

Imam Genius 5050 v2 5.1 sistem.

Zanima me dali bi dobio jos na kvaliteti da uzmem neku zvučnu karticu?

I bez nje također šljaka sve bezprijekorno al et da pitam za svaki slučaj.

Pozdrav svima

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Po meni da ! Ja sam se preporodio kad sam presao sa integrirane zvucne na CL Sound Blaster Extreme Gamer s Logitechom G51 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Zvučna kartica.....Da ili Ne?
RocknRoller kaže...

Dobar dan svima.

Pozdrav svima

Hvala

Tebi ista preporuka isprobaj SRS Audio Essentials, pa vidi onda kakav če biti zvuk no odma ti mogu reč primjetit češ znatno poboljšanje to sigurno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/zvucne-kartice-generalni-topic/59724.aspx?page=14&jumpto=2836073&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan

Odlično. 

Koliko para da izdvojim minimalno za karticu?

200,300kn dost?

Thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Asus Xonar DG ce ti biti odlican !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Oprostite što se nadovezujem na temu,ali ne bih htio otvarati novu.

Dakle,imam integriranu zvučnu karticu  VIA VT1708S i slušalice Sennheiser hd 212 pro.

Zanima me  bi li dobio još na kvaliteti da uzmem neku zvučnu karticu?

I bez nje također radi sve  dobro, ali eto da pitam za svaki slučaj.

Koju mi preporučate za te slušalice?

Hvala unaprijed !

J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Joca Amsterdam kaže...

Dakle,imam integriranu zvučnu karticu  VIA VT1708S i slušalice Sennheiser hd 212 pro.

Hvala unaprijed !

da, xonar dg je također preporuka

17 godina
neaktivan
Joca Amsterdam kaže...

Hvala unaprijed !

Neces dobiti nista. To je cisto bacanje novaca

Druga prica su namjenska pojacala za slusalice.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
neaktivan
RocknRoller kaže...

Dobar dan svima.

Pozdrav svima

Hvala

Integrirana zvucna ti je nenad*bivo dobra. Zasto kartica? Ulozi u nesto drugo

Na primjer kupi su dobre sluske....

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
neaktivan

Ne bi se baš složio Lazare, pogotovo za konkretan slučaj analognog spajanja. Eh, da - i VT1708S je prosjek VIA integriranih zvučnih, ja na ploči imam VT1828S sa 110dB SNR-om i nekoliko DAC/ADC konvertera, to je bliže - odličnom (za okvire integriranih), ali opet - ne bi uspoređivao sa zasebnim zvučnim karticama, pogotovo ne Xonarima i jačim X-Fi modelima.

Da spaja SPDIF-om, pa još nekako, ako će mu integrirana služiti samo da pošalje signal na vanjsku obradu pa ajde de ( ili nekakav bit-perfect mod) , ali ovako, za analogiju, razina šuma im je još uvijek prilična, SNR je mjerenjima puno bliže 90-95dB nego 100+ kao što reklamiraju, općenito je zvuk mnogo zamuljaniji, a u igrama (provjereno), kao i filmovima - poneki zvukovi čak i nedostaju (?!). Nisam vjerovao ni sam ali eto, iz prve ruke testirano, pojedini pozadinski zvukovi, dijalozi u igrama koji nisu u prvom planu i slično, su jednostavno - pretihi na integriranoj.

A najiritantnije od svega, vezano uz SNR, zasebna zvučna na 30% ima glasnoću (uz neusporedivu čistoću i detaljnost) za što integriranoj treba 50+ %. Isto provjereno na Realtek ALC883, 888, 889 te VIA 1708 i 1828S codecsima. Tiše su od zasebnih zvučnih kartica na jednakim glasnoćama.

Ne znam o kakvom bacanju love se može govoriti kad za 250kn na njuškalu-oglasniku možeš uzeti M-Audio Revolution 7.1, koja je već po komponentama i mogućnostima poluozbiljna kartica, može se uzeti kakav entry-level Xonar, DG, DS već ima zamjenjivi OPAMP, i šire mogućnosti u smislu podrške za Dolby tehnologije, 192/24 reprodukciju, viši SNR, kvalitetniji DAC/ADC, kondenzatore itd.

Da je zvučna od 1 000kn, pa ajde, nećeš na zvučnike od 500 staviti, ali zvučna od 150-250kn, to nije ni 30e poštenih, to mi je nekako neozbiljno nazivati bačenim novcem, pogotovo ako ga ima viška i izdvojio ga je već.

EDIT : Integrirane zvučne + slušalice vs. Xonar DG + slušalice ? Sretno u usporedbi, nebo i zemlja.

...the audio quality of the DG was good enough to ensure that our headphones and speakers made the audio far more enjoyable than it was with on-board audio.

Naravno, najbolje bi bilo neko vrijeme svakom korisniku isprobati kako onboard - na koju je navikao, tako i novu koju planira kupiti. Vrlo vjerojatno će Xonar ili bilo koju drugu kvalitetniju zasebnu zvučnu doživljavati samo kao - glasniju. Ne nužno i muzikalniju, detaljnijeg zvuka, i slično.

Tako da je sve ipak na kraju na korisniku, da posluša obje i odluči što mu odgovara. Mnogim korisnicima koji su navikli na onboard je taj zvuk - upravo dovoljan, čak i famozan, u pretjerivanjima, i ne čuju nikakvu razliku između Xonara od 200$ i VIA HD zvučne sa par softverskih modova.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 8:34 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
pa na tom sustavu kaj imas sve ce ti zvucati glasnije, i nekako ce sve lakse disati,a i moci ces glasnije slusati bez distorzije!!mogu reci iz iskustva! a razlika s sugave integrirane zvucne naspram stare live 5.1 koju trenutno koristim je ogromna u kvaliteti, govorim o ocitoj razlici na mom hi-fi sustavu od 15.000kn ,tak da ti preporucam bilo koju pci karticu za barem 200kn!! isplati se:-)bar za usi...lP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice