Z623 ili Genius 5.1 6000

poruka: 14
|
čitano: 4.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Z623 ili Genius 5.1 6000

Pozdrav, trebam pomoć, za 1-2 tjedna uzimam zvučnike i biram između ovih. Z623 je 2.1, a Genius je 5.1. Imam dosta mjesta za 5.1. I zanima me kolika je razlika u jačini bassa, Z623 ima 30W više, ali manju membranu za 1inch.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Z623 ili Genius 5.1 6000

Ja bi za slušanje glazbe odnosno pitanje bass-a uzeo ipak 2.1 i Z623, dok bi za igre i filmove preferirao dobro raspoređeni 5.1. U startu općenito imaju nešto drugačiji zvuk, odnosno  boju i toplinu, zbog materijala izrade, tako da bi rekao - ako ti je do jačine bass-a, uzmi Z623, a tražiš li nešto topliji zvuk, da nije toliko boomy, recimo to tako, onda HF6000 Genius.

Logitechovi subwooferi su, barem u mom slučaju nakon 10-tak 2.1 modela, prepoznati kao prilično boomy, ne onako toplog i rekao bi čak, širokog spektra kao Geniusovi.

Ali za glazbu i silovanje susjeda, definitivno Z623. Još ako imaš išta bolju zvučnu od onboarda, pošto spajaš analogno, to je prva liga. Čak i na 10g. starim Audigy-ima (punokrvnim, ne SE). Z623 sam slušao uparene sa Audigy-em 2, 2 ZS, svojom X-Fi, te na M-Audio Revolutionu 5.1.

Isplati se za njih uzeti zasebnu zvučnu od bar 150kn, nije to neki novac.

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/zvucna-kartica-asus-xonar-dg-pci-5.1-oglas-4772012

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-audigy-4-oglas-4755465

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 12:22 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Z623 ili Genius 5.1 6000
thedream kaže...

Ja bi za slušanje glazbe odnosno pitanje bass-a uzeo ipak 2.1 i Z623, dok bi za igre i filmove preferirao dobro raspoređeni 5.1. U startu općenito imaju nešto drugačiji zvuk, odnosno  boju i toplinu, zbog materijala izrade, tako da bi rekao - ako ti je do jačine bass-a, uzmi Z623, a tražiš li nešto topliji zvuk, da nije toliko boomy, recimo to tako, onda HF6000 Genius.

Logitechovi subwooferi su, barem u mom slučaju nakon 10-tak 2.1 modela, prepoznati kao prilično boomy, ne onako toplog i rekao bi čak, širokog spektra kao Geniusovi.

Ali za glazbu i silovanje susjeda, definitivno Z623. Još ako imaš išta bolju zvučnu od onboarda, pošto spajaš analogno, to je prva liga. Čak i na 10g. starim Audigy-ima (punokrvnim, ne SE). Z623 sam slušao uparene sa Audigy-em 2, 2 ZS, svojom X-Fi, te na M-Audio Revolutionu 5.1.

Isplati se za njih uzeti zasebnu zvučnu od bar 150kn, nije to neki novac.

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/zvucna-kartica-asus-xonar-dg-pci-5.1-oglas-4772012

http://www.njuskalo.hr/zvucne-kartice/creative-sound-blaster-audigy-4-oglas-4755465

Jel mi možeš reći kakvi su u filmovima? Neki govore da se teško čuje govor, to jest da treba jako pojačat zvučnike da se čuje kako razgovaraju. 

15 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Jel mi možeš reći kakvi su u filmovima? Neki govore da se teško čuje govor, to jest da treba jako pojačat zvučnike da se čuje kako razgovaraju. 

Na Z623 to nisam primjetio, jer mi je sve bilo podešeno kako u panelu od zvučne, tako i u codecu kao 2.0 Stereo odnosno 2.1. Govor je bilo vrlo jasan, moguće eventualno kod 5.1 modela, ovisno opet kakvu zvučnu karticu koristiš, da Speaker Fill opcija ne radi svoj posao kako spada.

Meni se općenito na integriranoj zvučnoj to znalo događati, kako u igrama tako i u filmovima, da neke zvukove jednostavno proguta, što mi je neoprostivo bilo za zvučnu (tada) 2010,2011. godine. I povratno sam opet kupio zasebnu zvučnu tada, ne bi natrag na onboard.

Vjerujem da tome doprinosi kako kvaliteta ugrađenih komponenata, tako i veći SNR na stranu kvalitetnijih zvučnih, odnosno da ćeš manje morati pojačavati komponente za traženje optimalne glasnoće. Naravno, time i manje silovati pojačalo u recimo Subwooferu.

Sve ovisi o zvučnoj kartici i podešenjima u playeru odnosno codecu, po meni su tu zvučnici prilično sporedna stvar. Ja sam od 5.1 modela imao X530, X540, Creative 5300, zatim Z506, Geniuse 4000 kratko itd. Nisam primjetio da se govor utišava na zasebnim zvučnim karticama koliko na integriranim, pogotovo starijim i slabijim Realtekovima.

15 godina
neaktivan
Z623 ili Genius 5.1 6000

Onda ću ipak uzeti Z623, jeftiniji su skoro 30€ od Geniusovih(uzimam u Sloveniji), za tu razliku još uzmem zvučnu i to je to. Hvala na pomoći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zutica98 kaže...

uzmi veliki cekic i polupaj sav komp jer je kanta

wut?

I am Sinistar. I hunger!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Z623 ili Genius 5.1 6000

Svašta su drobili o njima i pozitivno i negativno, al mislim da je ovaj rivju bar donekle relevantan u svojim ocjenama. Kratak je ali i jasan. Sa zvučnom koja će ti dozvoljavati fino ugađanje razine Bass-a, mislim da ćeš bar donekle i riješiti problem prejakog sub-a, odnosno nadglašavanja satelita, pri glasnijem slušanju. Da se to stvarno fino ugoditi uz pravu zvučnu.

Sve ovisi o tebi, oba seta su solidna, pogledaj još malo pa odvagni, ja bi recimo zbog vlastitog preferiranja išao na jači 2.1, i kvalitetnije elektronike također Logitech. Genius 6 000 zbog materijala izrade, toplijeg zvuka i jednostavno - 5.1 efekata, što je prilično zabavna stvar ako su fino raspoređeni, kako u filmovima, tako i u igrama.

Meni to sad baš nedostaje u Crysisu 2, počeo sam ga igrati, nije mi to to nekako na 2.1, čak i uz EAX i ok zvučnu za igre. 5.1 je 5.1, pa vidi.

Z623 i kakva pristojnija zvučna od integrirane, ili 6000, pa na integriranu.

Za mišljenje o 6000, možeš si prevesti ovaj rivju sa češkog na google translatoru. Bar malo da pomogne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 12:53 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Z623 ili Genius 5.1 6000

Ma za 115€ je super. Samo mi je žao što se više nemože nabavit novih Z-2300.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Ma za 115€ je super. Samo mi je žao što se više nemože nabavit novih Z-2300.

Imao sam i njih pa sam prodao Batisti. Ne znam, ok su, ali ne bi skužio razliku da ti netko pušta muziku sa istog izvora tj. iste zvučne, pa malo s jednih, malo s drugih zvučnika. Nisu po meni onako, slušljivo gori, recimo to tako. Da je nešto drastično u igri. Bar meni nije bilo, u svoje ime govorim, 3g. sam imao Z-2300.

15 godina
neaktivan
Z623 ili Genius 5.1 6000
Razlika između Z 2300 i Z 623 je u subwooferu. Potonji ima malo tuplji bas , vjerojatno zato što je membrana manja za inč i jer je drvo tanje. Nedostatak kontrolera je isto minus , ipak zgodna stvarčica , a i vidi se da se na Z 623 debelo štedjelo.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
15 godina

Itekako , odlicni zvucnici ! Samo pazi da nije muljaža kakva !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Itekako , odlicni zvucnici ! Samo pazi da nije muljaža kakva !

Ma otiči ću sve testirati.

15 godina
Z623 ili Genius 5.1 6000

Da, tak je najbolje ! Inace je ovo super jeftino !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice