Pozdrav, imam pitanje: imam router koji odašilje wi-fi signal doma u jednoj prostoriji, a stolno računalo u drugoj prostoriji. Udaljenost među njima, zračnom linijom, je cca 20m. Htio bih ostvariti prilično stabilan i brz signal, adekvatan za gledanje 720p videa na youtube-u, multiplayer igranje i sl. na računalu wi-fi konekcijom. Nije mi problem, u trećoj prostoriji koja je između prve dvije, postaviti nekakav pojačivač signala (s tim da on NE MOŽE biti spojen na računalo, već samo u struju). Molim savjet kako ovo najbolje izvesti, i, također, molim preporučite koje proizvode biste preporučili za rješenje koje navodite. Puno hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
apple airport extreme, moja preporuka ako je samo za wi-fi, malo je skup ali dere
Ako imaš para kupi si dva strujna LAN adaptera, daju ti 200 Mbs bandwith, dakle brže od bilo koje trenutne WLAN tehnologije.
Nešto ovakvo
http://www.bug.hr/molex/aztech-hl-105e-homeplug-ethernet-adaptor/76942.aspx
Samo ovo je dosta staro, bio je nedavno na testu u bugu neki novi.
Appleov uređaj bi bio router ili? Moja greška, trebao sam spomenuti cijenu, možete navesti do jedno 500kn ako smatrate da je potrebno, ali radije do 300kn.
Ovi LAN adapteri, njih se utakne u struju, i prikopča na dva kompjutora (jedan na koji je spojen router, drugi udaljeni), i onda se uspostavi mreža? Kako se određuje koji kompjutor dobija koliku propusnost ako rade istovremeno, a, da napomenem, meni je veza najjeftiniji T-Comov flat rate, mogu ostvariti možda 500kbs downloada na torrentu maksimalno.