WD externi hard disk problem

poruka: 14
|
čitano: 4.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav ljudi,

Instaliro sam XP SP2 i sa je problem sto ne prepoznaje externi hard disk preko  USB-a disk je WD 250 GB sta bi moglo da bude, ikav savjet :)

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 17:42 (Remijus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WD externi hard disk problem
ja imam wd 320gb 2.5"..znaci isti tvoj sam veci...koristim vista i win7 nema problema..medutim doso kod frenda koji ima win xp i isto tako ga nece prepoznat..znaci nije do harda...

medutim kad sam tamo pogldo u device manager nije bilo upitinka(ko da nije bio spojen)...
ako netko zna rjesenja bilo bi super, ja nisam previse tarzio posto doma imam sve nove os-ove :D
eXtreme overclocker
16 godina
neaktivan

Možda update drivera USB-a

Imam isti disk kao Benko i na XP-u i Visti i 7-ici radi normalno

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ajd pricekajte malo imam ja jednu konfu na kojoj je xp sp3...pa bum probo
editam post za par min ;)

radi!! s tim da je ovo sp3...mozda sp2 nema drivera za njega??

znam da nije radilo na sp2(kod frenda)....

eXtreme overclocker
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 18:19 (benko).
17 godina
odjavljen

Taj disk mora raditi i na SP2, čak mislim i na SP1, ali obavezno na stražnji port. Na prednjim USB portovima radi probleme.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav,

Samo da kazem da sam problem pokusao rijesiti sa SP3 na Bug-ovom DVD-u i nije uspjelo odnosno nije ga prepoznao. Pa sam se opet zadao da formatiram sa XP-om koji ima SP3 i problem je rijesen uredno ga prepoznaje.

P.S. pokusao sam sa prednjim i zadnjim portom i nije moglo ...

tnx svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako je hard nov onda ga moras formatirat da bi bio prepoznat a to možeš u control panel- administrative tools-computer managment- disc managment. !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

No, ja imam isti takav eksterni disk, i sve fino tera na Windows XP sp3! (čak ga ukljućujem na prednji USB-port)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 0:42 (Stulki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stulki kaže...

No, ja imam isti takav eksterni disk, i sve fino tera na Windows XP sp3! (čak ga ukljućujem na prednji USB-port)

ovo je kljucna rijec...

eXtreme overclocker
12 godina
neaktivan

Imam vanjski hard disc od 150 GB, instalira sam windows ponovno, i svaki put kad ga uljučim piše da ga ga windows ne prepoznaje(unknown device), 

pokušao sam update-ati drive, al ne želi ga update-at jer je več instaliran.

kako riješiti problem? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Stavio sma nanovo win7 i sve radi super ali imam problem sa eksternim HDD-om brzina prijenosa mu je ispod 1mb/s dok prek us-a dobim oko 20-25mb/s!

Kako ovo rijesiti?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: WD externi hard disk problem
Demzi94 kaže...

Pozdrav!

Stavio sma nanovo win7 i sve radi super ali imam problem sa eksternim HDD-om brzina prijenosa mu je ispod 1mb/s dok prek us-a dobim oko 20-25mb/s!

Kako ovo rijesiti?

Svakako ga priključuj na zadnje USB portove na matičnoj ploči, nikako na prednje.

Valentin
14 godina
neaktivan
Re: WD externi hard disk problem
Valentin17 kaže...
Demzi94 kaže...

Pozdrav!

Kako ovo rijesiti?

Svakako ga priključuj na zadnje USB portove na matičnoj ploči, nikako na prednje.

Jesam jer na prvim mi nece ni radit!

Sad sam iskljucio neki backup writer u device men. i sve je dobro krene sa 25-30mb/s i onda padne na 3-4mb/s !!

14 godina

Skini si HD Tune, provjeri disk na bad sectore (ERROR SCAN FULL), pogledaj i HEALTH dio, postaj slike na forum.

Ako ikako možeš, probaj disk na nekom drugom računalu, javi da li se problem ponavlja i tamo.

Valentin

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice