Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 12.308
|
čitano: 3.738.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
8 godina
Re: Vaš audio kutak

Daj baci koju sliku :-)

i zanima me kakav je taj luxmanov dac,

što se tiče cd transporta, ako hoćeš da izlgeda lijepo onda - 

LEAK CDT – idealan par za Stereo 130 | Audio Cinema Art (audiocinema-art.hr)

imaš ovako neš na njuškalu ako hoćeš da je stariji - Mimetism 27.2 high end CD player (njuskalo.hr)

alternativa je neki blu-ray player

11 godina
Filox kaže...

Sretan Uskrs svima. Nadam se da ste svi dobro i da ste se naslušali dobrih snimki.

Nakon dugo vremena evo me kratko nazad, pa da podijelim detalje koje sam napravio u sustavu. 

Od opreme su:

- pojačalo snage Hitachi 8500Mk2, 1984. godina, 100W po kanalu, dual mono, AB klasa, još originalan, ne refreshan.

- pretpojačalo Onkyo P-303, kompletno refreshano s dodanom Furutech utičnicom.

- nedavno sam kupio još jedno pretpojačalo, Sony TA-E86, refreshano s original Sony djelovima, tvorničko stanje.

- gramofon Acustic Research EB101 s Nagaoka MP110 zvučnicom

- DAC/preamp Luxman DA-200

- zvučnici Sonus Faber Concerto

- interkonekti Diamond5 i Viablue Silver Quatro

- strujni kabeli, jedan DIY sa djelovima iz Jugoslavije (keramicki utikač), Esprit neki entry level za PC i Nordost Vishnu, kojeg sam nabavia za "samo" 150 eura.

- zvučnički kabel je Kimber8 ja mislim, sa Audioquest konektorima, njega još trebam promijenit.

- PC spojen optikom (Tidal i FLAC datoteke)

- strujni condicio/filter/cleaner STRAAD 2.5 (DIY)

Jel itko još ima PC spojen s audiofilskim kabelom?   

E sad, planiram bolje zvučnike kupit i mislim se nešto kao Opra Seconde ili Goldenear Triton, možda 3 ili 5... Ako budu neke velike Opere, onda još jedno ovakvo pojačalo, pa ih gonit u Bridge modu ko monoblokove, onda je 150W snage i dosta bolji zvuk.

Danas sam primjetio da niti jednu komponentu, niti išta unutar komponenti, nemam a da nije Made in Japan. Sve refreshano je s japanskim Nichiconima i original Sony djelovima. Kabeli su Italija, Njemačka i USA, ne znam jedino za Kimber, al on je od prije 20 godina. Osim zvučnika, a oni su Italija. Ništa kinesko, osim ako Sonus Faber nema nešto kineskih djelova u skretnici. A shit, i gramofon je Engleski, al zvučnica je Japanska.     

Prijedlozi za zvučnike dobrodošli, ali ako nisu Goldenear, nemojte da su Made in China. Polovno, nemam ja love za nove u dućanu.  

I koji CD player bi mi preporučili, koristi ću ga samo ko transport, pa mora imat koaksijalni izlaz, a bitno mi je da izgleda vrhunski, drvene stranice nisu loše, srebrena boja poželjna. Mora se uklopit vizualno, a većinu zvuka će ionako davat Luxman, pa ne mora bit neki skupi svemirski brod. Preferiram vintage Japan, ali nisam siguran koliko je pametno stari laser kupovat, a često takvi nemaju digitalni izlaz.  Isto mislim na polovne CD playere, nema mi smisla kupovat novo, osim ako je baš povoljan i izgleda ludilo. 

P.S.

Nedavno sam naletio na jako zanimljiv video, o Galion Navy pretpojačalu, pa koga zanima, evo.

Zapanjuje me intelektualna razigranost audiofila do te mjere da više ne znam tko se zajebava a tko je ozbiljan. 

7 godina
nhooydz kaže...
Filox kaže...

Sretan Uskrs svima. Nadam se da ste svi dobro i da ste se naslušali dobrih snimki.

Nakon dugo vremena evo me kratko nazad, pa da podijelim detalje koje sam napravio u sustavu. 

Od opreme su:

- pojačalo snage Hitachi 8500Mk2, 1984. godina, 100W po kanalu, dual mono, AB klasa, još originalan, ne refreshan.

- pretpojačalo Onkyo P-303, kompletno refreshano s dodanom Furutech utičnicom.

- nedavno sam kupio još jedno pretpojačalo, Sony TA-E86, refreshano s original Sony djelovima, tvorničko stanje.

- gramofon Acustic Research EB101 s Nagaoka MP110 zvučnicom

- DAC/preamp Luxman DA-200

- zvučnici Sonus Faber Concerto

- interkonekti Diamond5 i Viablue Silver Quatro

- strujni kabeli, jedan DIY sa djelovima iz Jugoslavije (keramicki utikač), Esprit neki entry level za PC i Nordost Vishnu, kojeg sam nabavia za "samo" 150 eura.

- zvučnički kabel je Kimber8 ja mislim, sa Audioquest konektorima, njega još trebam promijenit.

- PC spojen optikom (Tidal i FLAC datoteke)

- strujni condicio/filter/cleaner STRAAD 2.5 (DIY)

E sad, planiram bolje zvučnike kupit i mislim se nešto kao Opra Seconde ili Goldenear Triton, možda 3 ili 5... Ako budu neke velike Opere, onda još jedno ovakvo pojačalo, pa ih gonit u Bridge modu ko monoblokove, onda je 150W snage i dosta bolji zvuk.

Danas sam primjetio da niti jednu komponentu, niti išta unutar komponenti, nemam a da nije Made in Japan. Sve refreshano je s japanskim Nichiconima i original Sony djelovima. Kabeli su Italija, Njemačka i USA, ne znam jedino za Kimber, al on je od prije 20 godina. Osim zvučnika, a oni su Italija. Ništa kinesko, osim ako Sonus Faber nema nešto kineskih djelova u skretnici. A shit, i gramofon je Engleski, al zvučnica je Japanska.     

Prijedlozi za zvučnike dobrodošli, ali ako nisu Goldenear, nemojte da su Made in China. Polovno, nemam ja love za nove u dućanu.  

I koji CD player bi mi preporučili, koristi ću ga samo ko transport, pa mora imat koaksijalni izlaz, a bitno mi je da izgleda vrhunski, drvene stranice nisu loše, srebrena boja poželjna. Mora se uklopit vizualno, a većinu zvuka će ionako davat Luxman, pa ne mora bit neki skupi svemirski brod. Preferiram vintage Japan, ali nisam siguran koliko je pametno stari laser kupovat, a često takvi nemaju digitalni izlaz.  Isto mislim na polovne CD playere, nema mi smisla kupovat novo, osim ako je baš povoljan i izgleda ludilo. 

P.S.

Nedavno sam naletio na jako zanimljiv video, o Galion Navy pretpojačalu, pa koga zanima, evo.

Zapanjuje me intelektualna razigranost audiofila do te mjere da više ne znam tko se zajebava a tko je ozbiljan. 

Uopće ne razumin šta je problem? Pa pogledaj koje uređaje imam, nema niti jedan kineski komad u njima. Ne volim ništa šta se radi u kini i izbjegavam to koliko mogu, ako te zanima zašto, imaš sate i sate dokumentaraca za učit o Kini kao državi. Volim Japansku kvalitetu i način izrade. Ako mogu birat, biram japansko, bez kineskih komponenti ili slaganja u kini. Stvarno ne razumin zašto te to čudi? Kineski moto: Ako možeš zajebat, zajebi. E pa mene neće.   

Ako ću bit iskren, volio bi ja kupit Galion Navy i Goldenear, neka su proizvedeni u Kini, znam ja da se tamo rade super stvari. Ali vrijeme tek treba pokazat može li išta od toga radit 40+ godina bez refresha, a svaki japanski uređaj koji sam vidio do sada to može bez problema. Ja kupujem komponente za do kraja života, ne prodajem ih i ne mijenjam. Nisam ja standardni audiofil, malo drugačiju filozofiju imam.

Ako hoćeš odličan primjer zašto ne proizvodnju u Kini, samo pogledaj Sonus Faber zvučnike, kakve su legende bili dok su se proizvodili u Italiji i kolika je kvaliteta sad od kad su u Kini. Ne pada mi napamet kupovat nove Američko/Kineske Sonuse i bacat pare na to, pogotovo kad postoje Opere koje su Made in Italy. Od kvalitete izrade, preko kvalitete materijala, do samog dizajna, nemjerljivi su stari i novi Sonusi. 

Nekome je samo zvuk jedina bitna stavka, meni je sve bitno, način izrade, materijali, komponente i dizajn, nije zvuk jedino šta želim u kući.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:08 (Filox).
7 godina

Leak zanimljivo izgleda, originalno. Ovaj drugi je kocka, nisam oduševljen. Slike mogu poslat, ali još nemam pravu policu, pa sve skupa ne izgleda reprezenativno.

Cilj mi je uklonit sve iz ovog dijela kuće i montirat jednu veliku Rondo policu, na koju idu sve komponente, al kako je Rondo oko 2000Eura, onda još čekam, jer prvo mora oltimer Nissan Patrol (1982. godina, made in Japan, redni 6 cilindara, benzinac s karburatorom) doć sa restauracije, to je bitnije.

Na jednoj slici je stara Salora 6000 A, Finski proizvod iz sedamdesetih. Još radi uredno, ali nema baš neki zvuk, više je za tulume. I to ću refreshat i ostavit za uspomenu jednog dana. Imam i original njene zvučnike, rade odlično, trosistemci, zatvorene kutije.

Slike nisu najbolje kvalitete, ali mobitel mi je prastar, šta ću vam ja.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:03 (Filox).
7 godina
GrimReaperKC kaže...
Filox kaže...

Ja 

Chord Optichord optički 

jako zanimljive stvari, hvala što si podijelio s nama 

Mislio sam na audiofilski STRUJNI kabel.   

Live long and prosper.
7 godina

Šta se tiće Luxmana, iskreno ne znam kako da ti ga opišem, kad ga nemam s čim usporedit, ja nemam običaj kupovat i isprobavat stvari, pa sam prije Luxmana imao samo Creative Labs USB zvucnu karticu, a jednom prilikom sam isprobao bratov Burson DAC. Kad mi je došlo vrijeme za DAC, skupio sam hrabrost i bacio se u ozbiljne vode, naša ovog Luxmana povoljno (9000 kuna s kabelom Diamond 5, Luxman je bio 3 godine star, original cijena 17.000 kuna, a kabel je bio originalno 4000 kuna, tako da je bilo iznimno povoljno) i bez puno se mislit sam ga kupio. Zvuk je čist, jasan, precizan i ono meni bitno, neutralan, klasično japanski. Kvaliteta izrade je Luxman, tu se nema šta pričat. Sve komponente bi jednako opisao, neutralne s puno dinamike, detalja i lagano za slušat, dobra kontrola basa, super srednjetonsko područje, zahvaljujući Sonusima.

Ja zadovoljan, meni dosta. Skoro. Još samo malo zvučnike unaprijedit. I samo još jedan kabel. I samo još polica. Možda neki tretman prostora. I bolja zvučnica.   

Live long and prosper.
12 godina

,,,, gdje samo nađe kune  a "audiofilski mrežni kablovi" = teška glupost namjenjena za naivce.

7 godina

Kad sam kupovao bile su kune, a iako baš ne vjerujem u strujne kabele, dva sam dobio besplatno, jednog za četvrtinu cijene, pa zašto ne sve stavit, kad je povoljno? Nisam sigurno kupovao strujni kabel od 150 Eura za PC.    

Live long and prosper.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice