Steelseries Ikari i Siberia V2

poruka: 24
|
čitano: 4.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Da li netko ima iskustva sa mišem Steelseries Ikari, vidim da ga ima na Ebayu za 150 kn, mislim da je to definitivno best buy za mene.. I zanima me kakve su slušalice Steelseries Siberia V1 ili V2 i koja im je razlika uopće, pa eto ako netko ima da napiše par iskustava (i može preporuka nekih drugih slušalica u istom cjenovnom rangu) {#}

I da li je velika razlika ako je Ikari optički a ne laserski? 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||||| Internet zarada http://bux.ratovi.net/?r=ficocod5
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 10:46 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Razlika izmedju v1 i v2 siberia je prvenstveno u kvaliteti zvuka ;)

Zatim, postoji siberia v1 headphones , bez mica, i bez dugog kabla tj.  produzetka :) Oko 90 KM nove u BiH.

A postoji i Siberia v1 FULL SIZE sto znaci da sa sluskama u paketu dobijes i mic, produzni kabal sa potenciometrom...Oko 120-130 KM u BiH

Da razjasnimo, mic od siberia se moze posebno kupiti i kosta oko 25-30 km tj.negdje oko 100 kuna(valjda)

V2 - ~150 KM nove

V2 USB- ~ 180 KM nove

Eh, sada malo o v2, v2 imaju bolji zvuk mnogooo bolji zvuk(naravno niti jedan od navedenih headseta nije nista posebno bez dobre zvucne kartice, ili idi na USB alternative, ali bolje je dati za neku postenu zvucnu nego dati 70 KM za virtualni 7.1 {#}, Osim ako neces v2 USB!),zatim drugaciji materijal koristen za ear-cups, imaju ugradjeni mic koji se izvlaci iz lijeve slusalice.....i ako uzmes USB verziju v2 imas "virtualni" 7.1 zvuk :)

Imas i USB souncard made4siberia :D :D On daje virtuelni 7.1 zvuk :) Oko 70 KM u BiH Kosta skoro kao i v1 headphones LOL. Prikljucis ga na USB port na svom racunaru, a 3.5 mm prikopcas na njega i imas virtualni 7.1 mislim da se moze koristiti i sa v1 i sa v2 modelima(osim naravno sa USB verzijom {#} )

Ikari- Ja bi prije isao na MX518, ikari jeste udoban mis, ali steelseries-u kao proizvodjacu sam prestao vjerovati sto se tice miseva..a i siberie v1 su imale problema, kao prekid kontakta u slusalici ili krcanje itd....

Kao v2 nema tih problema {#}

Ne razumijem se bas najbolje u headsete tipa triton, astro, ili neke sluse tipa grado, seinheiser, behringer itd...to neka drugi pisu {#}

PS: nisam navodio cijene u kunama jer je ovo samo radi poredjenja, a lakse mi je u markama {#} 

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

E fala ti k'o bratu na ovom pojasnjenju no nije mi jasno da li i V1 i V2 imaju virtualni 7.1 zvuk bez tih điđa miđa kartica itd. ili samo USB verzija ima 7.1 {#}

Sto se tice misa, Ikari ovdje kosta oko 300 kn a tamo ga mogu uzeti za 150, pa mislim da je to itekako dobra ponuda, a MX518 je tu negdje sa cijenom kao i ovdje..

Sta mislis o MX Revolutionu i Performance MX-u jer su wireless miševi, tj. valjaju li za gaming? 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||||| Internet zarada http://bux.ratovi.net/?r=ficocod5
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Steelseries Ikari i Siberia V2

Nisam koristio(na duzi period) nijedan od ta dva misa tj. probao ih i meni su OK, ali mislim da nije objektivno da ja govorim o Logitech misevima, ja gotivim Logitech pa zato ;)

Mislim, isto kao sto ce ti svaki Apple-ov fanboy reci da je iPhone najbolji mobitel, iako nije :D :)

I ako si citao bug 223. u clanku 33 mita bio je mit o wireless misevima, mislim da su to vrhunsku misevi i ne da ne bi trebalo, nego ne bi smjelo biti problema ! 

Meni licno oblik tih miseva super odgovara...ali zar oni nisu dosta skuplji ? 

A 7.1 VIRTUALNI zvuk ima v2 USB...a moze ga imati i obicni v2, i obicni v1 ako kupis steelseries-ovu zvucnu :) Mada mislim da je to potpuno neisplativo, dati dodatno 70 KM(za poredjenje v1 headphone je 90 KM) da bi imao virtualni 7.1 je suludo ! Ipak, nije isto pravi i virtualni...Mozda da razmislis o Kova Kave 5.1 ? Ona ima pravi tj. ima po 3 zvucnika u svakoj slusalici :) A cijenom je slican v2 ;)

PS: Kupi Ikari ako je tako povoljan, udoban mis(jedan od najudobnijih koji sam probao) i to je to :D

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 15:33 (NexT_T1).
16 godina
neaktivan
NexT_T1 kaže...

Nisam koristio(na duzi period) nijedan od ta dva misa tj. probao ih i meni su OK, ali mislim da nije objektivno da ja govorim o Logitech misevima, ja gotivim Logitech pa zato ;)

Mislim, isto kao sto ce ti svaki Apple-ov fanboy reci da je iPhone najbolji mobitel, iako nije :D :)

I ako si citao bug 223. u clanku 33 mita bio je mit o wireless misevima, mislim da su to vrhunsku misevi i ne da ne bi trebalo, nego ne bi smjelo biti problema ! 

Meni licno oblik tih miseva super odgovara...ali zar oni nisu dosta skuplji ? 

A 7.1 VIRTUALNI zvuk ima v2 USB...a moze ga imati i obicni v2, i obicni v1 ako kupis steelseries-ovu zvucnu :) Mada mislim da je to potpuno neisplativo, dati dodatno 70 KM(za poredjenje v1 headphone je 90 KM) da bi imao virtualni 7.1 je suludo ! Ipak, nije isto pravi i virtualni...Mozda da razmislis o Kova Kave 5.1 ? Ona ima pravi tj. ima po 3 zvucnika u svakoj slusalici :) A cijenom je slican v2 ;)

PS: Kupi Ikari ako je tako povoljan, udoban mis(jedan od najudobnijih koji sam probao) i to je to :D

Koliko vidim Ikari je malo veci od MX518, jesam li u pravu? U vezi Siberie V2 USB mi je preskup (oko 100 $), dok V2 obicni dođe 50 $. A i Kave je oko 100 $ isto..

EDIT: Sto se tice MX miseva na ebayu su oko 60$, samo da me ne sje*be ovaj "mit" o njima... 

I sta mislis je li udobniji Ikari ili jedan od ovih Logija? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 16:10 (Fićo_CoD 5).
14 godina
neaktivan

Cudne su mi te cijene {#} Razlika izmedju v2 USB i v2 obicnih bi trebala biti max.20 $ ! 

Mozda je Ikari udobniji, ali Logitech ima visoku kvalitetu {#} 

To je sve subjektivno, meni je mx revolution mozda udobniji jer volim kada imam veliki palm rest(valjda se tako kaze) ali nekome to smeta....

I obavezno isprobaj mis prije kupnje...

PS: Drug mi ima siberie v2 obicne bez usb'a, bez zvucne i kaze da su full udobne, ne pritiscu puno usi a opet dobro "nalegnu", zbog onoga sto ide preko glave :) i zvuk je dobar...on ih koristi mislim oko pola godine ;)

PS#2: Sacekaj dok ti jos neko "pametniji" odgovori na temu... {#}

16 godina
neaktivan

Eh hvala, znam moram isprobati mis prije kupnje, a ne kao prije godinu dana kada sam na slijepo uzimao Microsoft Sidewinder X5 pa se fino zaje*o zbog oblika {#}

jos jedno pitanjce, sta mislis jel bolji MX Revolution ili Performance MX? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

A sta mislis o Cyborg R.A.T. 5/7/9 misevima, da li su kvalitetni te udobni za igranje? 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||||| Internet zarada 0.02 $ per click ▲▲▲ http://bux.ratovi.net/?r=ficocod5 ▲▲▲
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
NexT_T1 kaže...

V1 ima krcanja, surround nije nista posebno.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
14 godina
neaktivan

U pravu si, naveo sam razliku u kvaliteti zvuka kao jednu od razlika izmedju v1 i v2 :)

16 godina
protjeran
NexT_T1 kaže...

U pravu si, naveo sam razliku u kvaliteti zvuka kao jednu od razlika izmedju v1 i v2 :)

A mozda je to zato sto ja imam puni 5.1 surround u kuci, pa sam od slusalica ocekivao isto...

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
14 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

A sta mislis o Cyborg R.A.T. 5/7/9 misevima, da li su kvalitetni te udobni za igranje? 

Svidja mi se sto su prilagodljivi i taj njihov transformers look :)
Nazalost nisam koristio ni jedan RAT model, tako da ti ne mogu reci iz vlastitog iskustva...ali oni koji ih imaju kazu da su dobri {#}

Mentalist kaže...
NexT_T1 kaže...

A mozda je to zato sto ja imam puni 5.1 surround u kuci, pa sam od slusalica ocekivao isto...

Blago tebi ;) 

15 godina
neaktivan

pozdrav, ima li ko za prodati siberia v2? ako ima pm me mail 7yoe77@gmail.com ili xf joza7

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imam Ikari Optical već dvije godine i toliko sam zadovoljan da ni ne razmišljam o kupnji drugog miša. Probao sam koristiti i susjedov MX 518 da vidim zašto ga toliko hvale, ali nije bio ni približno tako dobar kao moj dobri stari Ikari Optical. MX Revolution sam koristio prije kupnje Ikarija u kompletu s MX 5500 tipkovnicom, ali prodao sam ga jer mi nakon Ikarija više ni jedan miš ne valja zbog specifične Ikarijske ergonomije koja je neusporedivo najbolja i izaziva ovisnost. Najudobniji miš ikad!
Beauty doesn't have a weight restriction.
14 godina
protjeran

Ako igras FPS igre , preporucujem ti Ikari Optical.

Jer ces ga najvjerojatnije koristit na platnenoj podlozi (Laser se na platnenoj  prlja nenormalno)

Uz to kad igras sa optikom imas puno bolji osjecaj da mis koristis,dok sa laserom tog osjecaja skoro da i nema.

Korisitim licno,steelseries Siberia V2 White za igranje CS 1.6 i odlicne su.Al nista pretjeranom.Fino urađeni basovi za muziku sto mi se svidja,al kad pogledamo sta pruzaju za cjenu koju nude malo su skupe.

Udobne su strasno.

Bolje ti je ganjaj: Sennheiser,Grado,Plantronics il AKG.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
BR1cK kaže...

Jer ces ga najvjerojatnije koristit na platnenoj podlozi (Laser se na platnenoj  prlja nenormalno)

Uz to kad igras sa optikom imas puno bolji osjecaj da mis koristis,dok sa laserom tog osjecaja skoro da i nema.

Korisitim licno,steelseries Siberia V2 White za igranje CS 1.6 i odlicne su.Al nista pretjeranom.Fino urađeni basovi za muziku sto mi se svidja,al kad pogledamo sta pruzaju za cjenu koju nude malo su skupe.

Udobne su strasno.

I mislio sam Ikari nabavit za 150 kn novi, cujem da je udoban jako a to mi treba nakon Microsoft Sidewinder-a X5.. 

Znaci Siberie su udobne? BTW jel imas kakvu preporuku Sennheiserica i ostalih do nekih 500-600 kn. 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||| Primitivac sam jer ne prihvacam pedere :-(
14 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...
BR1cK kaže...

Udobne su strasno.

I mislio sam Ikari nabavit za 150 kn novi, cujem da je udoban jako a to mi treba nakon Microsoft Sidewinder-a X5.. 

Znaci Siberie su udobne? BTW jel imas kakvu preporuku Sennheiserica i ostalih do nekih 500-600 kn. 

Od Sennheisera:

http://protis.hr/products/details/slusalice-sennheiser-hd-438/32943

Ikari je super mis.Robusan,udoban,precizan.

Pored Ikari-a; Logitech G400 na kojeg bi ja licno prije iso.

16 godina
neaktivan

Al' ja bi headset {#}

btw već sam se odlučio za Ikarija jer ga mogu nabavit za 200 kn tako da javim dojmove kad mi stigne! {#}

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li može prijedlog neke podloge, da je malo veća, koristio bih ju uz miš Steelseries Ikari? 

EDIT: I da li je velika razlika između Ikari Optical i Ikari Laser? 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 15:36 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čuo sam da su se ljudi žalili na laserski, a na optički uglavnom nisu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Da li može prijedlog neke podloge, da je malo veća, koristio bih ju uz miš Steelseries Ikari? 

EDIT: I da li je velika razlika između Ikari Optical i Ikari Laser? 

Uzmi opticki i ustedi novac :)

A podlogu ti preporucujem neku iz QcK serije(steelseries) jer su dosta dobre i kvalitetne :)

A i ima ih raznih debljina(od 2mm do 6mm) i velicina tako da mozes pronaci onu koja ti odgovara...mis ce ici na njoj bez puno trenja, podloge iz QcK serije su speed tj. glatke :)

Vecini odgovara QcK standard, nije uopce skupa a dovoljne je velicine, ako zelis vecu podlogu uzmi QcK+ ali je ona prevelika(bar meni, nebi mi mogla ni stati na sto).

Takodje, tu je i razer goliathus(u control i speed izvedbi, te 3 razlicite velicine) te roccat taito(imao sam je jedno vrijeme, predobra podloga), ali mislim da ce za Ikari-a biti najbolja neka steelseries podloga.

16 godina
neaktivan
Interesantan je ovaj Ikari. Poznavajuci sebe nikada ne bi rekao da cu se zaustaviti na jednom misu 2 duge godine, ali tako mi je ergonomski dobro sjeo da bi najvise volio da postoji mogucnost da se u njegovu ljusturu (kada to postane potrebno) ugradi novi i napredniji hardver. Also, taj mis ne pase svima jer je u odnosu na Logitech miseve, na koje smo se skoro svi navikli, relativno nizak i sirok, ali zato ruka na njega sjeda kao sto sjedne nekom na facu kada mu opalis samar. Samo ju spustis na mis i to je to. Nema prilagodbe. Ili sjedne presavrseno ili ti jednostavno ne odgovara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Man kaže...
Interesantan je ovaj Ikari. Poznavajuci sebe nikada ne bi rekao da cu se zaustaviti na jednom misu 2 duge godine, ali tako mi je ergonomski dobro sjeo da bi najvise volio da postoji mogucnost da se u njegovu ljusturu (kada to postane potrebno) ugradi novi i napredniji hardver. Also, taj mis ne pase svima jer je u odnosu na Logitech miseve, na koje smo se skoro svi navikli, relativno nizak i sirok, ali zato ruka na njega sjeda kao sto sjedne nekom na facu kada mu opalis samar. Samo ju spustis na mis i to je to. Nema prilagodbe. Ili sjedne presavrseno ili ti jednostavno ne odgovara.

Apsolutno se slazem s tobom, nije kao recimo mx518 da odgovara skoro svakome :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice