Splitter za kućno kino

poruka: 19
|
čitano: 3.371
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Splitter za kućno kino

Eh ovako imam neko LG kućno kino s snagom od 500w{#}

Spojio sam ga preko jednog kabla tj aux in/out u 3.5mm i tako u PC u zeleni jack.

Zanima me ima li kakav splitter da mi razdijeli taj zvuk na:

3.5mm portove za sub/central , left/right i za side zvučnike?

Tipa

3.5mm in ----- 3x 3.5mm

S im da je ovo 5.1 sustav.

Hvala

P.S. F.S je front speaker, r.s. je rear speaker i c/s je central subwofer

Važno:Strelica za R.S. STOJI U KRIVOM SMJERU!

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 21:54 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Splitter za kućno kino

Pa ima li to tvoje kućno kino 5.1 ulaz? Ili neki digitalni možda? Daj sliku konektora koje ima. Ako ima 5.1 ulaz onda spojiš fino sa 3 kabla iz kompa, jel.

17 godina
odjavljen
Splitter za kućno kino

Neka kućna kina imaju opciju da sama "generiraju" 5.1 zvuk iz stereo zvuka. To se u osnovi svodi na kopiranje bočnih zvučnika na stražnje, mixanje za prednji i filtar koji izdvaja niske frekvencije na sub. Moguće je relativno lako naraviti aktivnu skretnicu/mixer koja će raditi to isto, ali samo ako znaš raditi tiskane pločice i lemiti. Možda i postoji takav uređaj gotov za kupiti, ali nisam siguran.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Neka kućna kina imaju opciju da sama "generiraju" 5.1 zvuk iz stereo zvuka. To se u osnovi svodi na kopiranje bočnih zvučnika na stražnje, mixanje za prednji i filtar koji izdvaja niske frekvencije na sub. Moguće je relativno lako naraviti aktivnu skretnicu/mixer koja će raditi to isto, ali samo ako znaš raditi tiskane pločice i lemiti. Možda i postoji takav uređaj gotov za kupiti, ali nisam siguran.

Nije nužno tako jednostavno. Postoje daleko napredniji algoritmi od pukog kopiranja zvuka. Dolby Pro Logic II je vjerojatno najbolji primjer, čak i za glazbu. Isključivo na DPLII Music modu slušam muziku otkad sam ga prvi put isprobao.

15 godina
neaktivan
Splitter za kućno kino

Neznam u lemljenje zato mi treba već gotov sustav.

Ima aux in/out, za radio,5 zuvcnika i sub(kao clip sustav s dva odjeljka znači:

Crveni i crni kabal samo ih klipaš u rupu za predviđeni zvučnik.)

i da ima neki žuti konektor možda SPDIF.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da nije narancast, a ne zut? Koaksijalni SPDIF obicno ima narancasti RCA utor. Sta pise kod tog konektora? Ako je bas zut, onda bi trebao biti kompozitni video.
15 godina
neaktivan
Splitter za kućno kino

Baš je žuti ček da provjerim točno.

Da  monitor out je.

Ovo je kućno kino kod mene. LINK

Vidim da ima Pro Logic II ali kako ga aktivirat?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 0:06 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vjerojatno preko daljinskog. Mozda neka tipka DSP ili nesto takvo. Probaj naci u uputama ako ne uspijes ovako. Ja nisam vise za kompom nego s moba pisem tako da cu probati potraziti po netu sutra kad cu moci, jel, ako ne nadjes sam do tada.
15 godina
neaktivan
Splitter za kućno kino

Kako mi je mali brat zametnuo daljinski morati ću i ja do jutra čekati.

Problem je što ne vidim sliku jer je povezan samo audio ne video vezom.

Znači direkt sound sa PC-a.

Hvala 

Mislim da sam aktivirao, DLPII svijetli xD

Preko HDAudio Deck Sam aktivirao 5.1 ali kad uprem test samo cujem centralni u ulozi lijevog i desnog u ulozi lijevog :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 0:23 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Nije nužno tako jednostavno. Postoje daleko napredniji algoritmi od pukog kopiranja zvuka. Dolby Pro Logic II je vjerojatno najbolji primjer, čak i za glazbu.

Ma to je muljka. Eventualno kad izvlači peti kanal iz četverokanalne snimke ima neki algoritam, a kad radi iz sterea u 5.1, gdje postoje u startu 2 kanala, radi se osim filtriranja frekvencija za centar i LFE, o različitom delay-u kojeg primjenjuje na kanale (prednje i zadnje), pa ti dobijaš osjećaj prostornosti. Ali to je fake 5.1 i imaš samo subjektivni dojam da je bolji zvuk..

16 godina
neaktivan
bed kaže...
Mirko935 kaže...

Nije nužno tako jednostavno. Postoje daleko napredniji algoritmi od pukog kopiranja zvuka. Dolby Pro Logic II je vjerojatno najbolji primjer, čak i za glazbu.

Ma to je muljka. Eventualno kad izvlači peti kanal iz četverokanalne snimke ima neki algoritam, a kad radi iz sterea u 5.1, gdje postoje u startu 2 kanala, radi se osim filtriranja frekvencija za centar i LFE, o različitom delay-u kojeg primjenjuje na kanale (prednje i zadnje), pa ti dobijaš osjećaj prostornosti. Ali to je fake 5.1 i imaš samo subjektivni dojam da je bolji zvuk..

Nije, radi se o kompliciranijem algoritmu koji analizira fazu zvuka i slicne stvari. Primjerice, imas jeku, koja i je dosla negdje odozada do mikrofona, i DPLII ju zaista smjesti na straznje kanale gdje je i trebala biti. Nema sanse da ti vokal zavrsi negdje iza bezveze, nego je sve vrlo smisleno, realno i prilicno suptilno, nije napadan da vise slusas efekt nego glazbu ili nesto takvo. Procitaj malo o njemu, probaj ga negdje poslusati i shvatit ces da zaista ima smisla za razliku od raznih bezveznih 5.1 upmix DSP-ova. Btw, @pandza: Jesi stavio DPLII Cinema ili DPLII Music? Cinema je namijenjen za materijal kodiran Dolby Pro Logicom dok je Music za obican stereo materijal tako da su vrlo razliciti.
16 godina
Splitter za kućno kino

Audiofili bi rekli: Muzika se sluša isključivo u stereu...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Nakon tone testiranja, sa ovim ili onim, na 7.1 sustavi i na 5.1, čak i 2.1 nije naj ali svakako može proć, stereo je stereo!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina
odjavljen
Ivsa kaže...
BlackMoon kaže...

Nakon tone testiranja, sa ovim ili onim, na 7.1 sustavi i na 5.1, čak i 2.1 nije naj ali svakako može proć, stereo je stereo!?

Zašto upitnik na kraju? Stereo je bolji, ali skuplji od 2.1 jer je 2.1 zapravo krnji stereo (iako ljudi često pomisle da je to nešto bolje jer nije 2 nego 2.1).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Audiofili su u pravilu zatucane budale kojima se ne može objasniti da se u FLAC-u zvuk komprimira bez gubitaka. Uostalom, moglo bi se reći da postoje dvije grupe audiofila. Ovi na koje ti misliš bi bili "religiozni"; a druga su oni objektivni koji vjeruju znanosti, da tako kažem. Ja sam dio one druge grupe, tako da nemam takvih tvrdoglavih stavova :)

Barem pročitajte ukratko o čemu se radi: http://www.axiomaudio.com/dolbyprologicII.html

I malo duži tekst koji se nažalost uglavnom bavi Movie modom DPL-a II: http://www.hometheaterhifi.com/volume_8_1/dolby-prologic2-3-2001.html

Kad uzmeš neki softver koji može analizirati fazu zvuka, primjerice Adobeov Audition, i pratiš analizer vidiš da ga DPL dosta zanimljivo prati u tome kako na koji zvučnik skreće zvuk.

I na ovom sajtu recimo često spominju u recenzijama da puno koriste DPLII Music, a ne bih baš rekao da nisu audiofili, i imaju daleko kvalitetnije tekstove nego 90 % drugih sajtova koji se bave audiom, recenzije su im pune dijagrama za razliku od uobičajenih "recenzija" u kojima nam čovjek priča o magičnosti uređaja kao Steve Jobs o iStvarima: http://www.audioholics.com/

I je li itko od vas imao uopće šansu da čuje kako radi DPLII ili vičete tek toliko da vičete?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 7:57 (Mirko935).
17 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
BlackMoon kaže...

Audiofili su u pravilu zatucane budale kojima se ne može objasniti da se u FLAC-u zvuk komprimira bez gubitaka. Uostalom, moglo bi se reći da postoje dvije grupe audiofila. Ovi na koje ti misliš bi bili "religiozni"; a druga su oni objektivni koji vjeruju znanosti, da tako kažem. Ja sam dio one druge grupe, tako da nemam takvih tvrdoglavih stavova :)

Samo djelomično točno. Ovi drugi bi isto rekli da je stereo bolji od 2.1, 5.1 ili 7.1 sustava, ali je 5.2 ili 7.2 sustav ipak bolji od stereo sustava.

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Mirko935 kaže...
BlackMoon kaže...

Samo djelomično točno. Ovi drugi bi isto rekli da je stereo bolji od 2.1, 5.1 ili 7.1 sustava, ali je 5.2 ili 7.2 sustav ipak bolji od stereo sustava.

Zasto? Hoces reci da ja nisam audiofil zato sto slusam glazbu na 7.1 sustavu? Ionako su zvukovi koje DPLII stavlja na surround zvucnike takvi da i na stereo sustavu zvuce kao da dolaze od negdje sa strane ili iza jer su u razlicitim fazama. Jedino im on pomogne da stvarno odu na straznji zvucnik, a inace bi ti se samo cinilo da dolaze otamo. Realno, skoro ista stvar, samo je DPL precizniji u tom pozicioniranju. A 5.2 ili 7.2...Sustavi sa 2 ili 4 subwoofera se obicno koriste radi pospjesivanja akustike, tj. odziva sustava jer su s njima manje izrazene rupe zbog sobne akustike i slicne stvari, barem sto se HT-a tice. Za muziku je ionako svejedno imas li floorstandere sa dobrim wooferima ili odvojeni woofer, osim ako su prerazliciti pa daju drugaciju boju zvuku. Kvazipuristicko forsanje sterea zato sto "pravi audiofili samo slusaju stereo" je totalna glupost. Bitna je jedino vjerna reprodukcija, da je zvuk sto blizi onome sto bi u stvarnosti, ajmo rec "uzivo" cuo. Hoces li ti to postici sa 2 ili 15 zvucnika je tako svejedno.
16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Nije, radi se o kompliciranijem algoritmu koji analizira fazu zvuka i slicne stvari. Primjerice, imas jeku, koja i je dosla negdje odozada do mikrofona, i DPLII ju zaista smjesti na straznje kanale gdje je i trebala biti. Nema sanse da ti vokal zavrsi negdje iza bezveze, nego je sve vrlo smisleno, realno i prilicno suptilno, nije napadan da vise slusas efekt nego glazbu ili nesto takvo.

Faze zvuka? Mislim da si nešto pobrkao vezano uz enkodiranje dodatnih kanala u stereo. Nema veze, nisi me shvatio. Dobro to zvuči u praksi, nisam rekao da nije tako, ali nije 'pravi' 5.1 i kad npr. imaš metak u filmu za koji imaš točno osjećaj iz kojeg pravca leti i pored kojeh uha ti je prošao, kod umjetno napravljenog 5.1 to nećeš imati. Iz razloga jer ta informacija u 2 kanala naprosto ne postoji, već se programski stvara osjećaj prostornosti. Dobiti ćeš dojam prostornosti, to je istina, međutim to neće biti identično (niti blizu) višekanalne snimke.

16 godina
neaktivan
bed kaže...
Mirko935 kaže...
Nije, radi se o kompliciranijem algoritmu koji analizira fazu zvuka i slicne stvari. Primjerice, imas jeku, koja i je dosla negdje odozada do mikrofona, i DPLII ju zaista smjesti na straznje kanale gdje je i trebala biti. Nema sanse da ti vokal zavrsi negdje iza bezveze, nego je sve vrlo smisleno, realno i prilicno suptilno, nije napadan da vise slusas efekt nego glazbu ili nesto takvo.

Faze zvuka? Mislim da si nešto pobrkao vezano uz enkodiranje dodatnih kanala u stereo. Nema veze, nisi me shvatio. Dobro to zvuči u praksi, nisam rekao da nije tako, ali nije 'pravi' 5.1 i kad npr. imaš metak u filmu za koji imaš točno osjećaj iz kojeg pravca leti i pored kojeh uha ti je prošao, kod umjetno napravljenog 5.1 to nećeš imati. Iz razloga jer ta informacija u 2 kanala naprosto ne postoji, već se programski stvara osjećaj prostornosti. Dobiti ćeš dojam prostornosti, to je istina, međutim to neće biti identično (niti blizu) višekanalne snimke.

Nisam ništa pobrkao. Kako se kod standardnog Dobly Pro Logica izvlači stražnji kanal, slično radi i Pro Logic II. Evo ti dva jednostavna čista sinusna vala iz Auditiona, prvi je sa istim zvukom na oba kanala, a u drugom je pomaknut za 180 stupnjeva, koji se sa DPL-om mapira na stražnje zvučnike, naravno. Možeš vidjeti i Phase Analyzer na lijevoj strani slike. Iako vjerujem da ionako znaš o čemu pričam.

I ja sam bio totalno protiv bilo kakvih 5.1 upmix gluposti dok nisam čuo Pro Logic II, koji ne dodaje osjećaj prostornosti bezveze, nego stvarno zvuči iznenađujuće realno. Recimo, znam naletiti na neke snimke snimane običnim amaterskim kamerama (očito sa stereo mikrofonom) sa youtubea, i kad priča čovjek ispred kamere zvuk normalno dolazi od naprijed, a kad priča čovjek koji snima iza kamere, zvuk dolazi od iza, taman kako su i stajali u stvarnosti. Ne postoji cijela "surround informacija" u stereo snimci, ali jedan dio zasigurno postoji. Preko nekoliko puta sam se iznenadio kad bih to čuo, tako da mogu reći da nije identično višekanalnoj snimci, ali blizu definitivno jest. Već zvučim kao reklama... :/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice