Snimanje zvuka na PC

poruka: 3
|
čitano: 4.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Snimanje zvuka na PC

Kupio sam jedan običan mono mikrofon za karaoke.

Ima 6,3 mm konektor. Vidio sam da ima za kupiti adapter za ga priključiti na 3,5 mm utor na integriranoj zvučnoj kartici na PC-u.

Mislim snimati vanjske zvukove (pretežito pjevanje), pa bi imao 2 pitanja:

1. Nakon što kupim adapter i spoji mikrofon ga na PC, kakvu ću kvalitetu zvuka dobiti i kakvu jačinu zvuka? Naime sjećam se davno da sam imao jedan takav mikrofon za karaoke, ali da sam bio dobio jako tihi zvuk - bio mi je puno bolji zvuk pjevanja na običnom jeftinom PC mikrofonu i

2. Da li bi sa kupnjom posebne zvučne kartice postigao bolju kvalitetu, sa istim mikrofonom za karaoke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Snimanje zvuka na PC

ja ti baš nebi znao previše.. al kolko sam upoznat na tim običnim kompjuterskim mikrofonima je slaba kvaliteta, ma da vjerojatno su več sada malo bolji.  Mislim da je puno bolja solucija ta s pravim mikrofonom pa adapterom. 

ja sam imao prilike snimati samo preko miksete pa adaptera na 3,5mm pa u komp i tako.. naravno zvuk se jako lijepo čuo, pošto je to bilo preko miksete i tamo ima pojačanja.  tako da neznam previše, prepuštam odgovore onima koji se više razumiju u to

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Snimanje zvuka na PC

Hvala na savjetu :)

Kao što si napisao, kompjuterski mkrofoni nisu kvalitetni za snimanje pjesama (ni slučajno studijskih ;)

Ovaj dinamički mikrofon koji sam kupio isto nije neke kvalitete, a i inače bilo koji drugi mikrofon, kako sam razumio (osim PC-mikrofona koji je prilagođen ulazu u PC) nema dovoljno snage za dati na zvučnu karticu od PC-a.

Koliko sam uspio skužiti, a tako i planiram nabaviti periferiju:

1. Za kvalitetno snimanje pjesama u planu mi je kupnja "mini studija" odnosno kompleta: miksete (sadrži u sebi pojačalo za pojačat zvuk iz mikrofona), kvaliteni mikrofon i kvalitetne slušalice. 

Mikrofon i slušalice bi uključio na miksetu, a stereo izlaz iz miksete u PC na zvučnu karticu.

2. Probat ću sa snimanjem takvog izlaza iz miksete na integriranu zvučnu karticu. Inače, integrirana zvučna kartica može primiti elektromagnetne smetnje od ostalog dijela matične ploče i može tada doći do šuma u snimku.

Ako mi se bude čuo šum na snimku zvuka, probat ću onda kupiti posebnu zvučnu karticu, koja je bolja, jer je nešto udaljena od matične ploče, tako da se elektromagnetske smetnje sa vodiča i elemenata u matičnoj ploči ne prenose toliko na posebnu zvučnu karticu i tako utječu na šum na snimku. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice