Slušalice - LineIn? Headphone?

poruka: 7
|
čitano: 1.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako... ispred na racunalu imam 2 utora .. jedan za mikrofon jedan za headphone (slusalice) ... kad ustekam mikrofon u microphone onda mi izbaci realtek ono da je microphone ustekan .. kad ustekam slusalice u headphone utor .. realtek mi izbaci da su slusalice ukopcane .. ali sad sam se odlucio to staviti iza ...ali iza imam Microphone, LineIn, LineOut ... mikrofon ukopcam u prvu ... i slusalice u LineIn ... zvuk mi je nekako tisi nego kad su bile ukopcane naprijed ... pa moram pojacati u realteku ... jel uredu da sluske budu ukopcane u tom LineIn ?

My software doesn't have bugs, it only develops random features

0 0 hvala 0
17 godina

Ako se ne varam, imas u realtekovim driverima da namjestis u kojem je ustekan koji. Pretpostavljam da imas nesto slicno kao na slici dolje. Dvoklikni na onaj u kojem su slusalice ukljucene. Na drugoj slici je crni i izbacit ce ti onda onaj prozor i mozes oznacit na sta hoces u ovom slucaju na headphone. Crvenim je oznaceno ako hoces da ti izbaci taj prozor svaki put kad nesto ukljucis u neki konektor.

Nadam se da sam pomogao.

Zvuk bi trebao biti isti kao i kada su ukljucene ispred (bar koliko ja znam) i ne bi trebalo smetat sto su ukljucene iza.

Edit: evo slike

Pozdrav!

Realtek Realtek
Realtek2 Realtek2
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 19:29 (ShadoW).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Slušalice - LineIn? Headphone?

Zar ti nije malo nelogicno da ti slusaleci budu u line IN? Slusalice idu u headphone konektor ili u lineout.

15 godina
neaktivan

pa jel tebi nije logicno da kad stavim u lineout nista ne cujem .. a kad stavim u linein cujem zvuk ...

lol ?

0 0 hvala 0
17 godina

Jel sad radi normalno?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da ne radi .. ne bih ti dao hvala XP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slušalice - LineIn? Headphone?

Ma ok. Vjerovatno je remapirano pa ti to vise nije line in. Bitno je da radi ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice