Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.398.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
BlueMax kaže...

Sta je taman zvuk?

Nedostatak srednjih i visokih? Pa opisao sam ga.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
BlueMax kaže...

Sta je taman zvuk?

Pitam te jer si jednom u raspravi (usviravanje slusalica) zastupao teoriju po kojoj su audiofilski opisi zvuka smijesni vec sve treba izrazavati u brojevima jer je zvuk mjerljiv u svakom svom aspektu.

12 godina
BlueMax kaže...
Father_Dougal kaže...
BlueMax kaže...

Sta je taman zvuk?

Pitam te jer si jednom u raspravi (usviravanje slusalica) zastupao teoriju po kojoj su audiofilski opisi zvuka smijesni vec sve treba izrazavati u brojevima jer je zvuk mjerljiv u svakom svom aspektu.

Pa neće valjda osobi koja jedva išta zna o sluškama(moja pretpostavka) i pita za savjet pričat u brojevima valjda?{#}

a sad ak je to interno podbadanje you may continue....

uBlowMeBro?
17 godina
BlueMax kaže...

Obzirom da ne razgovaram sa ljudima upućenima u problematiku, pokušavam opise održati razumljivim i čitljivim.
A napisao sam i jedno i drugo - dakle, koji je nedostatak u pitanju, i kako se takav nedostatak manifestira/zove. Mjerenja nisam radio, no ima ih dovoljno po netu da se vidi o čemu se točno radi, ne moram baš svih bebinati, zar ne?

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Sta je taman zvuk?

http://www.head-fi.org/a/describing-sound-a-glossary

The only thing I put before me is do re.
17 godina
VirtUoso kaže...

Neloš popis, da. Čak ima i podosta dobra objašnjenja o kakvom se frekventnom odzivu radi.
Mada, jedan dio toga nema veze sa slušalicama (wet, dry) nego sa masteringom. 

14 godina
neaktivan

Kakve slušalice bi trebao gledati ako želim doma raditi muziku, u zadnje vrijeme dosta radim/ućim u FL studiu. Trebaju mi neke dobre slušalice jer mislim da mi ove sadašnje slušalice ne pomažu baš dobsta, mislim da im je pre mal raspon frekvencije, jer neke tonove mi uopće ne razlikuju.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
14 godina
neaktivan
77ari kaže...

Kakve slušalice bi trebao gledati ako želim doma raditi muziku, u zadnje vrijeme dosta radim/ućim u FL studiu. Trebaju mi neke dobre slušalice jer mislim da mi ove sadašnje slušalice ne pomažu baš dobsta, mislim da im je pre mal raspon frekvencije, jer neke tonove mi uopće ne razlikuju.

Koliko love?

17 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Phillipsove in ear u nižem segmentu, do 200 kn? Jesu dobra kupovina?

Npr ovakve http://www.usa.philips.com/c/Headphones/black-she7005a_28/prd/en/

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
77ari kaže...

Koliko love?

500kn.

https://www.facebook.com/pages/Nemoj-dopustiti-da-ti-sru%C5%A1e-snove-jer-ti-nitko-nije-pomogao-da-ih-sagradi%C5%A1/161955973912145
15 godina
neaktivan
77ari kaže...
BlueMax kaže...
77ari kaže...

Koliko love?

500kn.

Prije par stranica rečeno, Creative aurvana

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
77ari kaže...

Probaj prvo ove, upola su jeftinije od tvog budžeta: Superlux HD 668B.

Inače, čujem da su Audio Technica ATH-M20 dobre za početnike - no i skuplje su.
no to su entry level monitorske slušalice, ne očekuj čuda - budžet za monitorske slušalice se penje iznad soma kuna. 

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
77ari kaže...

no to su entry level monitorske slušalice, ne očekuj čuda - budžet za monitorske slušalice se penje iznad soma kuna. 

Koje slušalice bi izabrali? Audio technica ath-m20 je unutar buđeta još 60kn manje. Vjerujem da bi s tim slušalicama imao barem duplo bolji zvuk nego sa Gamecom 380 koje sada imam. Ne znam dali da razmišljam o Superlux HD 668B vidim da su u istom cjenovnom rangu kao moje sadašnje slušalice pa ne vjerujem da je razlika baš vidljiva.

12 godina
77ari kaže...
Father_Dougal kaže...
77ari kaže...

Koje slušalice bi izabrali? Audio technica ath-m20 je unutar buđeta još 60kn manje. Vjerujem da bi s tim slušalicama imao barem duplo bolji zvuk nego sa Gamecom 380 koje sada imam. Ne znam dali da razmišljam o Superlux HD 668B vidim da su u istom cjenovnom rangu kao moje sadašnje slušalice pa ne vjerujem da je razlika baš vidljiva.

Vjeruj kolegi F_D. i meni preporučio superlux, iznenadiš se.

Stvarno su dobre za te novce, a ak ti se ne pokažu kao "napredak" lako ih prodaš za iste novce s garancijom i svime...

uBlowMeBro?
14 godina
odjavljen

Bilo koje da uzmeš iz Audio Proa, siguran si da će biti dobre.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ali opet mi ove druge izgledaju bolje vjerujatno zbog cijene razlika je 180kn.

14 godina
neaktivan

Zanima me ima li nekih boljih slusalica nego Applove Earpodsice, ima ih frend i bas i zvuk je mrak. Pa sad ak vec tolku lovu dajem jel ima neko prijedlog gdje za istu lovu mogu dobit bolji i jači zvuk(tipa neke od AKG ili  tak nes). P.S. slušam onako house i electro pa mi je bitan bas i jačina zvuka, sa cijenom bih išao do 250 kuna...

http://www.istyle.eu/hr/ipod-dodaci-334/slusalice/apple-earpods-with-remote-and-mic.html

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am!

0 0 hvala 0
17 godina
Cirko33 kaže...

Zanima me ima li nekih boljih slusalica nego Applove Earpodsice, ima ih frend i bas i zvuk je mrak. Pa sad ak vec tolku lovu dajem jel ima neko prijedlog gdje za istu lovu mogu dobit bolji i jači zvuk(tipa neke od AKG ili  tak nes). P.S. slušam onako house i electro pa mi je bitan bas i jačina zvuka, sa cijenom bih išao do 250 kuna...

http://www.istyle.eu/hr/ipod-dodaci-334/slusalice/apple-earpods-with-remote-and-mic.html

Pa i nisu tako skupe - ulaze ti u budžet, ako veliš da ti je zvuk dobar, mislim da nemaš što fantazirati, nego ih kupi - kod slušalica nije bitan brand nego da ti zvuk odgovara.
I nije to "tolika" lova, to je taman za entry level slušalice. 

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Cirko33 kaže...

Pa i nisu tako skupe - ulaze ti u budžet, ako veliš da ti je zvuk dobar, mislim da nemaš što fantazirati, nego ih kupi - kod slušalica nije bitan brand nego da ti zvuk odgovara.
I nije to "tolika" lova, to je taman za entry level slušalice. 

Hvala, ali ako netko moze preporucit neke slusalice sa jakim basom i dosta velikom glasnocom, jer mi erapodsice nisu toliko glasne. Ako su slusalice mrak potegnu bih i do vece cijene :)

Tipa jesu mi bolje ove http://www.ronis.hr/akg/639/slusalice-akg-k-321-/k321/ ili ove http://www.ronis.hr/akg/639/slusalice-akg-k-318/K318/ od earpodsica? 

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 14:50 (Cirko33).
16 godina
nadimakmarcus kaže...
Bok ljudi, molim vas za pomoć.

Kupio sam mp3 player Philips SA3MXX02K/O2 OD 2GB pošto čita FLAC datoteke i sada bi kupio neke bolje slušalice, konkretnije Sennheiser PX 100 II, pa me zanima ima li smisla kupovati skupe slušalice za taj mp3 i vrijede li tih para? I još nešto, ne mogu nigdje na netu i u uputstvima pronaći koju impednaciju ima mp3, ali mislim da ima 16 ohma, a slušalice 32 ohma, pa ima li to kakve veze? Hvala

Osjeti li se razlike između FLACova i MP3a na to mp3u?

vauvauvau jipi ju jipi je
16 godina

Bemti, desna dlušalica na Sennheiseru MX460 mi je počela krčiti.

Je li razog toga starost slušalica ili nešto drugo?

vauvauvau jipi ju jipi je
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

tražim sluške za glazbu, filmove, youtube i sl. do 100-150kn max. hvala..

(u pitanju su sluške sa spajanje na laptop tj. integrušu)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 14:55 (fluj).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

što sa "Logitech H130" ikakva sugestija prema njima, sviđa mi se oblik i dizajn i čisto sumljam da može bit nekvalitetno ak je od Logitecha?

0 0 hvala 0
17 godina

Može, itekako može, imao sam "starijeg brata" tih slušalica g330 i poprilicno su loše, a za 100 kn koliko kostaju te h130 nemozes ni ocekivati nesto dobar zvuk

17 godina
fluj kaže...

tražim sluške za glazbu, filmove, youtube i sl. do 100-150kn max. hvala..

(u pitanju su sluške sa spajanje na laptop tj. integrušu)..

http://www.njuskalo.hr/slusalice/philips-shp6000-10-oglas-8165525

Preporučam, moj je oglas :)

13 godina
neaktivan

Poštovanje svima.

Evo jedno pitanje. Uskoro planiram kupiti slušalice za slušanje i produkciju glazbe na PC-u.

Molim znalce da daju mišljenje o ovim slušalicama. Unutar buđeta su pa su meni prikladne, a ako znate za neke bolje do 100 eur. prihvaćam savjete.

Hvala.

http://www.audiopro.hr/proizvod/stanton-dj-pro-3000?idPrim=11&idSec=56&idTer=0&idPro=4904

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 15:39 (roary).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preporucam ti da za izbor profesionalne opreme konzultiras specijalizirane forume.

Na bug.hr preporuke se najcesce daju po principu "svaki cigo svoga konja hvali".

Uglavnom, malo sam gledao ozbiljne reviewe ovih slusalica i nisu bas nesto.

Mozda da razmislis o Superlux / Samson / Presonus klonovima AKG-a, koji kostaju upola manje a svi ih hvale?

3 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
roary kaže...

Poštovanje svima.

Evo jedno pitanje. Uskoro planiram kupiti slušalice za slušanje i produkciju glazbe na PC-u.

Molim znalce da daju mišljenje o ovim slušalicama. Unutar buđeta su pa su meni prikladne, a ako znate za neke bolje do 100 eur. prihvaćam savjete.

Hvala.

http://www.audiopro.hr/proizvod/stanton-dj-pro-3000?idPrim=11&idSec=56&idTer=0&idPro=4904

Sennheiser i AKG su ti u tom cjenovom rangu najkvalitetnije za studio.

17 godina

Ako nekome treba, bolje slišalice do 200 kuna će teško naći - zvuk im je dobar. Nije moj oglas, da ne bi bilo... :) ali imam takve, i mogu ih preporučiti.
http://www.njuskalo.hr/slusalice/philips-slusalice-oglas-8296092

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Treba mi pomoc oko izbora in-ear slusalica do 200-250kn.
Malo sam kopao po internetu i kazu ljudi do 200kn uzeti ove:
Sennheiser

Ali frend mi ima one sta se dobiju sa iPhoneom, one Apple Earpods a te kostaju 250kn pa koje uzeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice