Tražim slušalice (NE HEADSET!) do 500kn namijenjene slušanju glazbe (u visokoj kvalteti) i povremenom gledanju filmova. Slušam pretežito elektroničku glazbu i volim malo izraženiji bass. Slušalice bi trebale biti neke provjerene i kvalitetne marke (Sennheiser, Grado, AKG, Pioneer...). Slušalice moraju biti dobavljive u Zagrebu. Mogao bih se protegnuti i koju stoticu više ako se stvarno isplati. Nemam nekog limita, ali nemam niti namjeru dati neku basnoslovnu svotu za slušalice kada nemam niti kvalitetnu zvučnu karticu, a niti istančan sluh s kojim bih osjetio razliku. Dakle, slušalice skuplje od 500kn mi preporučite isključivo ako je odnos uloženo/dobiveno prema vašem mišljenju višestruko bolji od nekog jeftinijeg izbora te ako im integrirana zvučna kartica neće biti usko grlo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
BUMP
BUMP
Dajte ljudi, zar nitko nema nikakvu pametnu preporuku? Toliko je glupih i bespotrebnih tema na forumu gdje se svi raspišu, a kada treba nitko ne pomaže.
Imam neke AKG za oko 400 kn, i nisam skroz zadovoljan... odlične su za slušati mp3-ce preko mobitela i slično, ali za nešto ozbiljnije, mislim da sam trebao uzeti bar prvi jači model. Da sad opet kupujem, ciljao bih na nešto 700-1000 kn, ali ove će morati poslužiti do daljnjega... Uglavnom, moj subjektivni dojam je da se u ovoj nekakvoj srednjoj kategoriji isplati dati par sto kuna više...
Creative aurvana live - to su u stvari rebrandirane denonove sluške i jednostavno su odlične i nisu toliko izbirljive u pogledu izvora zvuka kao većina drugih u rangu 500+ krznenih. Osobno imam sennheiser hd515 koje su skuplje i treba im kvalitetnija zvučna ili pojačalo da bi se ''čule'' kako treba, zato ujedno mislim da bi ti ove odgovarale.
Edit: da ne misliš da su ove creative nekakav kompromis, pogledaj neke reviewe po netu (head-fi recimo)
Ako ti nije problem ispljuniti dodatnih 100 kn, onda su Grado SR 60i najbolje sto mozes kupiti/dobiti za te pare.
A i SENNHEISER HD-448 se namecu kao dobar izbor pogotovo ako zelis zatvorene slusalice.
Ili malo pročačkaj po Headroom-u, mozda nadjes nesto sto ce ti vise odgovarati.
Hvala na preporukama, za sada mi se najviše sviđaju Grado SR 60i i Creative Aurvana Live.
Razmišljao sam i o Sennheiser HD428 (oko 500kn, a na reviewima su uglavnom pozitivno ocijenjene).
Između ovih slušalica, koje biste vi izabrali?
| 7 | Grado SR 60i |
|---|---|
| 1 | Creative Aurvana Live |
| 0 | PANASONIC RP-HTF890E-S |
| 3 | Sennheiser HD428 |
Ako sam shvatio, čovjek ima integriranu zvučnu - to je vrlo bitna informacija. Grado sr60i su odlične slušalice, no prvenstveno za rock i srodnu glazbu te znaju biti ''zamorne'' (što zbog udobnosti, što zbog zvuka), također trebaju kvalitetniji izvor (zvučna/pojačalo).
Edit: evo da pojasnim svoj izbor, možda ti olakšam - aurvana live ne traže dodatne komponente kako bi zvučale odlično te im odlično ''leži'' elektronika i srodni žanrovi. U svakom slučaju bi trebao (ako je moguće) poslušati par slušalica u trgovini, to je više-manje zlatno pravilo, svačije uho je drugačije 
Tražim slušalice (NE HEADSET!) do 500kn namijenjene slušanju glazbe (u visokoj kvalteti) i povremenom gledanju filmova. Slušam pretežito elektroničku glazbu i volim malo izraženiji bass. Slušalice bi trebale biti neke provjerene i kvalitetne marke (Sennheiser, Grado, AKG, Pioneer...). Slušalice moraju biti dobavljive u Zagrebu. Mogao bih se protegnuti i koju stoticu više ako se stvarno isplati. Nemam nekog limita, ali nemam niti namjeru dati neku basnoslovnu svotu za slušalice kada nemam niti kvalitetnu zvučnu karticu, a niti istančan sluh s kojim bih osjetio razliku. Dakle, slušalice skuplje od 500kn mi preporučite isključivo ako je odnos uloženo/dobiveno prema vašem mišljenju višestruko bolji od nekog jeftinijeg izbora te ako im integrirana zvučna kartica neće biti usko grlo.
E da, ovo boldano ne ide zajedno. Ako miskis slusat glazbu u visokoj kvaliteti (vjerojatno mislis na lossless formate) onda svakako gledaj ubost bolju zvucnu karticu, minimalno u rangu Xonara DG koji btw ima i headphone amp.
Mislim da ću se malo protegnuti i uzeti XONAR DG zvučnu i Grado SR60i, prema svemu ovdje rečenom, ovo mi se čini kao odlična kombinacija. Hvala svima koji su sudjelovali u temi, ako imate nekih drugih preporuka, pucajte (još nije kasno).
odlične slušalice i odlična zvučna - ali sluške obavezno poslušaj u dućanu, ima ljudi kojima jednostavno ne paše ''grado zvuk''..sretno s kupovinom 
Mislim da ću se malo protegnuti i uzeti XONAR DG zvučnu i Grado SR60i, prema svemu ovdje rečenom, ovo mi se čini kao odlična kombinacija. Hvala svima koji su sudjelovali u temi, ako imate nekih drugih preporuka, pucajte (još nije kasno).
imaš i ovu zvučnu, ja sa HD 201 i tom zvučnom sam pre-pre zadovoljan.
Pogledaj malo na eBay-u. Ja sam uspio upecati nove, neotvorene u kutiji Philips The Stretch za nekih 60 USD, a recimo na amazon.co.uk koštaju oko 100 funti. Nije prevrhunski zvuk ali sam ih dosta povoljno nabavio i bome su jako izdržljive (ako ti to igra ulogu, makar su ove skuplje manje više sve izdržljive)
Slažem se da zvučna igra veliku ulogu. Jedno duže vrijeme sam koristio Sennheiser HD202 na integriranoj "HD zvučnoj". Kada sam prešao na Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Gamer, osjetio sam ZNATNO poboljšanje. Glasnoća se skoro udvostručila i zvuč je puno čišći.