Dakle, već duže vrijeme imam Sharkoonov Fireglider miš, i iznimno sam zadovoljan jer sam za njega dao 'samo' 200kn, a vrijedi i više. I nikad problema s njim, do nedavno, tj. tek sam taj problem nedavno počeo više uočavati. O čemu se radi...Problem se pojavljuje kod skrolanja. Očituje se u tome što se poprilično neprecizno to skrolanje odvija, tj. kad skrolam premda dolje ili gore, stranica treperi, vraća se gore, pa malo dolje, pa za sekundu stane u sredini, pa opet dolje...Tj. iznimno nefluidno. Na kraju dođem do kraja teksta, stranice i sl. ali me takvo skrolanje umara i neprecizno je. Provjerio sam postavke miša u c. panelu, tamo nema ništa posebno, onda sam namještavao dpi na mišu, pa gledao da li je možda kotačić prljav...Zna li tko u čemu je problem? Je li stvar hardverske ili softverske prirode? Napominjem da je takvo skrolanje prisutno na svim internet stranicama, word dokumentima...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa je li moguće da tema ima 110 čitanja, i nitko ne zna ništa? Niti okvirno?
Hm..nitko ne zna ništa kako god, osim problema skrolanja na internet stranicama (npr. na početnoj stranici Linksa trebalo mi je oko 40 uzastopnih skrola i minutu da dođem do dna stranice
), probao sam skrolati i u igrama (npr. sims 3). Problem je i tu. Negdje sam čitao da su možda grafički driveri problem, pa sam deinstalirao, probao bez njih, opet isto. Sutra ću probati priključiti drugi miš, pa ćemo vidjeti. Ali kako stvari stoje, izgleda da ću morati kupiti novu 'životinjicu', pa što mislite o ovoj
Gle,vidim da i ti imas Asrokicu!
Meni je nedavno scroll iz cista mira prestao raditi,i to na dva misa sa kablom,dok na bluetooth misu radi!
Isto sam ovdje postavio pitanje,no bez puno pomoci!
Na kraju sam sam rijesio problem,scanom sam nasao 5 viruscica koji su mi rjesili drugi problem,ali nisam pokusavao ustekati miseve sa kablom,radio sam svo vrijeme na Bluetoth misu!
No imao sam problem i sa nekim coreprocessorom(driverom),koji sam rijesio brisanjem svih drivera i instalacijom novih!
Jucer sam istanovio da scroll na kablovskim misevima rade!
Dali je problem bio u virusima ili driverima,ne znam,ali meni je pomoglo!
Onaj program za greške i viruse nije našao ništa što bi moglo predstavljati problem. Onda sam instalirao Driver Sweeper, i tamo pod analyse and clean stoji međuostalim 'Microsoft-mouse'. Kad stisnem analyse, stoji i ne mrda..
Kod mene se takvo nešto manifestira na starom hama mišu (dakle kinezu) koji je svoje dao.
Odnosno ovdje je slučaj hardverske prirode.
Baš ti ne pomažem, ali eto..., moje iskustvo.
pa gledao da li je možda kotačić prljav...
A kako si to gledao, izvana?
Ili si otvorio miša i očistio optički enkoder na osovini kotačića?
Dakle, misliš da je životinjica odslužila svoje? Ne znam na koju foru pošto je to dosta hvaljen miš, dosta ga ljudi ima i zadovoljni su. Nije valjda da imam taj peh...
pa gledao da li je možda kotačić prljav...
A kako si to gledao, izvana?
Ili si otvorio miša i očistio optički enkoder na osovini kotačića?
Izvana ofkors..Unutra nisam niti mogao ući pošto nisam našao način da ga otvorim..Ne vidim nikakv šaraf, polugicu..ništa..
ofkors
Šarafi su vjerojatno ispod mišjih stopala - onog po čemu miš klizi.
Problem može biti i u proklizavanju gume kotača po osovini.
Ako proklizava trebaš ju skinuti sa osovine i oprati, i osovinu isto.
Pokušati ću to s nožicama, premda koliko vidim za sada, noktima ih ne mogu odvojiti. Tako da ću morati malo jaču mehanizaciju upotrijebiti Kako god, trenutačno uploadam video na jubitubi pa ako nekome nije jasno kako problem izgleda, moći će vidjeti.
evo gdje stoje serafi,
ovaj puni krug neznam jel tu sefar al moze bit
Tu su..sada sam vidio. Ništa onda, idem ga otvoriti.
Probaj sa drugim mišem!
Ako sa drugim ne bude problema, garancija!
E, a što se tiče ovoga neposlušnog glodavca, da li je sve drugo u redu sa njime?
Pokušao sam ga otvoriti, ali vraga..Vidice su neke čudne nestadardne veličine pa nisam uspio niti s jednim odvijačem. Nekako mi je došlo da ga okinem u zid...
EDIT: godo, sve ostalo je ok, tj. kako je bilo u samom početku.
Evo, isprobao sam i s drugim mišem, i sve radi kako treba. Skrolanje je ok. Dakle, otišao je glodavac na vječna lovišta. Danas ću kupiti drugi, i to u Linksu. Što mislite o ovome? Premda, postoji i model PMSG2, koji je desetak kuna skuplji, ali ja ne vidim razliku osim manjeg dpi-a...
Što se FireGliderovog problema tiče, probaj staviti drivere od A4Tech X7 (www.x7.cn).
Događa li se isti problem i kad miša uštekaš u drugi USB? A kad miša probaš na nekom drugom računalu?
Radi li srednja tipka (scroll) kada ga klikaš? Kako se ponaša kad ga scrollaš pritisnutog?
Što se Prestigio PMSG1 tiče, miš je navodno izvrstan.
Ima ovdje recenzija kolege Vapora koji je nedavno nabavio i recenzirao tog miša.
Također, taj miš poznat je i kao Ozone Smog, pa ako tražiš recenzije slično - pogledaj i one Ozone Smoga.
Ma, kupujem PMSG1! (ime pomalo blesavo, ali što se može )
Ma, kupujem PMSG1! (ime pomalo blesavo, ali što se može )
Predlažem PMSG1g (grey odnosno sivi -> u biti je crno i karbon) jer je večini najljepši.
Ne znam zašto je PMSG1r (red odnosno crveni) skuplji.
PMSG1y (yellow odnosno žuti) se izgleda najviše prodaje.
Sve je to isto, razlika samo u boji.
No mene nekako najviše zanima što ti izaziva problem s scrollanjem. Prema videu izgleda kao da ima nekakvu prepreku unutra, recimo namotanu dlaku...
Evo, kupio sam novog miša Prestigio PMSG1...I što reći? Naprosto sam oduševljen! Nisam znao da računalna periferija može tako prokleto dobro izgledati
Toliko je efektan da bih ga rađe držao kao ukras na polici nego ga svakodnevno koristio
iako je tema prastara "drago mi je" da netko ima isti problem kao i ja, jer me ista stvar već dulje vrijeme frustrira a ne želim se odvojiti od miša koji mi po svemu drugom savršeno odgovara.
tvoj problem, a i moj je uzrokovan mehaničkim a ne optičkim enkoderom u mišu.
možeš mu produljiti vijek trajanja tako da miša otvoriš, rastaviš enkoder i očistiš kontakte, te ih savineš lagano prema kontaktnoj ploči tako da imaju jači kontakt s njom.
to ti traje neko vrijeme i onda se opet zaprlja, oslabi kontakt i opet počne skrolati bez veze. dakle problem je čisto mehaničke prirode i iako su ti enkoderi jeftini (gledano na stranicama proizvođača) ja ih ne mogu nigdje kod nas pronaći, a ni naručiti izvana.
na ebayju ih nema, tj ima jedna vrsta koja mi ne odgovara, a pravo rješenje problema bi bilo tri kontakta enkodera u mišu odlemiti i tri kontakta novog enkodera zalemiti, čas posla.
ustvari pravo bi rješenje bilo da konstruktori koriste optički enkoder koji se ne može izlizati i 'pošandrcati'.
evo ako je itko u međuvremenu pametniji nego prije 2 godine, molim da mi pomogne gdje pronaći ovaj enkoder koji mi treba za miša: