Savjetnik za odabir periferije

poruka: 4
|
čitano: 2.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo odlučio sam napraviti temu u kojoj ću pomoci pri kupnji periferije i pojasniti neke stvari.Tu će se nalaziti tipkovnice,miševi,podloge za miševe,slušalice(headsetovi),zvučnici,web kamere i gamepadi.

Svi linkovi za proizvode se nalaze ispod kategorije u kojoj se govori o njima.

TIPKOVNICE

• Ako na računalu radite obične stvari kao pregledavanje svega i svacega na netu,e-mail,chatanje...tada vam treba samo neka obična jeftina tipkovnica(GENIUS KB-220e,GENIUS SlimStar 110).Zapravo imate jako velik izbor tako da je na vama koju cete izabrati.

•  A sad gameri.Za gamere je jako važna tipkovnica.Kod odabira gamerske tipkovnice uglavnom se radi o tome kakve tipke imaju,dodatne tipke,dizajn,kvaliteta izrade....U ovoj kategoriji glavni je Logitech iako ima i drugih proizvođača koji imaju kvalitetne gamerske tipkovnice.Vodeće kvalitetne gamerske tipkovnice su Logitech G11,G15,zapravo sve tipkovnice iz serije G,Razerove Lycosa i ProType a od ne baš poznatih tu je Saitek Cyborg koji privlači svojim dizajnom....

GENIUS KB-220GENIUS SlimStar 110, Logitech G11, Logitech G15, Razer Lycosa, Razer ProTypeSaitek Cyborg.

MIŠEVI

• Isto kao i za tipkovnice,ako računalo koristite samo za osnovne stvari onda vam treba neki jeftini miš(ovdje mi se posebno sviđa Canyon CN-MSL5A zato što ima 7 tipki pa olakšava rad na računalu)

• Gameri.Ovdje imate jako širok izbor miševa,ono što se gleda je kvaliteta izrade,DPI,broj tipki,dizajn.Vodeći su Razer(DeathAdder,Diamondback 3G,ustvari jako velik izbor kvalitetnih Razer miševa)Logitech(G500,G9,MX518,takoder jako velik izbor kvalitetnih miševa) a tu je i Roccat koji je oduševio sa svojim mišem Roccat Kone-om

Canyon CN-MSL5A, Razer DeathAdder, Diamondback 3G, Logitech G500, Logitech G9, Logitech MX518, Roccat Kone

PODLOGE ZA MIŠEVE

• Ako vam podloga i nije bas previše važna,uzmite Sharkoon 5in1 Xurface(dobijete 5 podloga za male novce).Gameri vec znaju koju ću podlogu stavit,Razer Goliathus,ima 2 izdanja,Speed i Control...Svakako preporučujem tu podlogu zato što je daleko najkvalitetnija,nećete požaliti.

Sharkoon 5in1 Xurface, Razer Goliathus Speed , Razer Goliathus Control

SLUŠALICE(HEADSETOVI)

• Ovdje su najkvalitetnije Sennheiser HD-serija,imate odličnih slušalica i headsetova u HD seriji:HD 418,HD 515, a jedino što ih izbacuje iz gaming serije je to što nemaju mikrofon,ali tu u obzir dolaze Creative Labs Fatal1ty Gaming koje su jako kvalitetne slušalice za malu svotu.

Sennheiser HD418, Sennheiser HD515Creative Labs Fatal1ty Gaming

ZVUČNICI

• Ako vam netrebaju neki jako dobri zvučnici, Logitech 2.0 S-120 zvučnici su za vas.Ako vas zanima 2.1 serija tu su Logitech X-210,Genius SW Flat 2.1 800.A sad 5.1 serija,ona vam služi uglavnom za tulume,zato jer mogu proizvesti vrlo glasan zvuk.Tu su Genius HF5.1 4000 i Logitech X-540 koji su jako kvalitetni.

Logitech 2.0 S-120, Logitech X-210 , Logitech X-540Genius SW Flat 2.1 800Genius HF5.1 4000

WEB KAMERE

• U web kamerama je najkvalitetniji Logitech koji ima jako široku ponudu web kamera.Neke od njih su Logitech C-120,C300,QuickCam 3000.Jako su kvalitetne sve iz C serije.Imaju jako dobru rezoluciju i kvalitetu slike.

Logitech C-120, Logitech C300, Logitech QuickCam 3000  

GAMEPADOVI

• U gamepadovima je takoder Logitech vodeći za svojom širokom ponudom.Neki od njih su Dual Action (Wingman) i Rumblepad 2 koji je malćice skuplji ali zato je i kvalitetniji.

Logitech Dual Action (Wingman), Logitech Rumblepad 2

Nadam se da sam vam pomogao u izboru periferije.Oprostite ako negdje ima gramatičkih pogrešaka.Ako koji link nevalja javite mi Privatnom porukom.

I don't ask why people lie, I just assume they all do.

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Siberia v2 na mjesto slusalica.

Steelseries QcK su po meni zasluzile da budu u podlogama.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi ovu tipkovnicu umjesto jedne od onih dvije Geniusevih

Genius Slimstar 335

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Logitech c 120 web camera po meni nije nikako za preporučiti, cijena joj je super samo što nema integrirani mikrofon, naručio prije par dana iz Protisa i došla mi danas i nema na njoj mikrofona makar na njihovim stranicama piše da ima, da napomenem da ne živim u zg i da me poštarina došla 50 kn, a u slučaju da ih vratim da mi zamjene poštarina bi me došla 100 kuna, 50 tamo i 50 natrag, a u njihovom dućanu je 100 kuna i nešto sitno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice