Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.566.963
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Recite što bi ste sve željeli vidjet u reviewu Prestigio PMSG1y miša.

Ja sam ovako zamislio ali mi je mozak blokan, pa da nešto ne izostavim.

• Uvod
  • Najvažnije značajke(Features)
  • Specifikacije(sve specifikacije vezane za miš)
  • Pakiranje
  • Izgled
  • Ergonomija
  • Tipke(broj, mogućnost programiranja, potreban otpor...)
  • Senzor(malfunkcija, perfect control, paint test)
  • Kustomizacija(težina, mjenjanje bočne strane)
  • Ponašanje u igrama(isključivo CS 1.6 jer drugo nemam na laptopu)
  • Software(par slika prikaza programa, glavne mogućnosti)
  • PROs CONs(plusevi i minusevi)
  • Zaključak(općeniti objektivni dojam)

Dajte još ideja ako sam nešto izostavio ili bi ste još nešto željeli saznat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 20:47 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Vapor kaže...

Ja sam ovako zamislio ali mi je mozak blokan, pa da nešto ne izostavim.

• Specifikacije
  • Pakiranje
  • Izgled
  • Ergonomija
  • Tipke
  • Senzor
  • Kustomizacija
  • Ponašanje u igrama
  • Software
  • PROs CONs
  • Zaključak

Dajte još ideja ako sam nešto izostavio ili bi ste još nešto željeli saznat.

Jedva čekam! :)

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
17 godina
Vapor kaže...

Paint test na više različitih podloga, test brzine praćenja, CM Storm Mouse test (http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2951) ...

Valjalo bi i detaljan opis ležanja u ruci (dakle držanje isprobano s svakim načinom držanja miša) te ergonomije nakon 3-4 sata bezprekidne uporabe.

*_* Što da ovdje napišem? *_*
15 godina
Podlogu imam samo jednu tako da cu stavit samo jednu sliku, s obzirom da ovaj senzor ima malfunkciju na 6m/s to sam samo mislio navest jer je nemoguće testirat. Ergonomija nakon 3 sata će bit, i načini držanja također(to je sve pod grupom ''ergonomija'')
17 godina

To što piše 6 m/s ne znači da je tako, ko da im je teško napisati. Susreo sam se već s takvim suludim nabacivanjem brojeva.

Recimo ono 6 m/s ako miša vučeš u istom pravcu stalno, a ako radiš kružne pokrete padne na bubam 1 m/s...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Ok, napravit cu u paintu pa ćemo vidit.
15 godina

Objektivni dio reviewa počinjem pisat veceras, nakon dužeg druženja pišem kompletni. Ugl subota do 10h ujutro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sam za sebe kazes da si objektivan. Ajd da pogodim. Mis ce ispasti fenomenalan. A sa cim ces ga uporediti?
:)
15 godina

To se i ja mislim, nisam se imao priliku druzit vise od 2 sata s mx518, DA, Naga i tako da i nemam neku usporedbu. Napisat cu review pa kako bude.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 21:39 (Vapor).
17 godina
Vapor kaže...

To se i ja mislim, nisam se imao priliku druzit vise od 2 sata s mx518, DA, Naga i tako da i nemam neku usporedbu. Napisat cu review pa kako bude.

Moj prijedlog - napiši review. Nakon toga od nekog prijatelja/rođaka posudi nekog glodavca te klase na barem nekoliko sati (ili dan) pa onda fino nakon reviewa odradi usporedbu. To se tako radi. Vidiš recimo primjer tip videorecenzira HD 6790 i onda nakon toga izda video u kojem poredi tu 6970 s GF 550Ti. Na obje bude objektivan i na kraju to ispadne fino kao da nije hvalio HD 6790...

15 godina

Imam jedan problem, naime dosad sam igrao bez akceleracije(s noforce komandama u launch optionsu na Steamu). očekivao sam da ovaj miš ima mogućnost uključivanja i isključivanja, ali ne. I sad neznam što bih s njim jer nemogu igrat s akceleracijom. Znam da ovaj senzor ima akceleraciju od 5% kad se izgasi, ali meni radi na 40cm podloge 360°, a kad brže 720°.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 10:33 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vapor kaže...

Imam jedan problem, naime dosad sam igrao bez akceleracije(s noforce komandama u launch optionsu na Steamu). očekivao sam da ovaj miš ima mogućnost uključivanja i isključivanja, ali ne. I sad neznam što bih s njim jer nemogu igrat s akceleracijom. Znam da ovaj senzor ima akceleraciju od 5% kad se izgasi, ali meni radi na 40cm podloge 360°, a kad brže 720°.

Jesi sigurno isključio onaj "Enhance cursor precison" u Windowsima? Jesi stavio klizač na sredinu? Dodao/modificirao registry kako bi u potpunosti isključio akceleraciju koju dodaju sami Windowsi? Nije dovoljno isključiti u samoj igri akceleraciju. Koristiš XP ili 7? Je li ti isto u svim igrama? Mislim, ja imam virtualno isti miš i uopće nemam akceleracije, barem ne primjetno. No ja igram s puno dpi; 5000 koliko može moj miš....

15 godina

Isključeno sve, kursor na 6/11, enhchance isključen, CPL mouse fix ubačen. Ali opet ništa jer on u sebi ima uključeno 30G akceleracije. Da li tebi Kudos nudi gašenje akceleracije unutar softvera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Problem fixed. Svaki put kad bi isključio enchance samo bi se upalio. Restartao laptop i sad radi.

EDIT: Nemoš virovat koliko ta akceleracija smeta. Dok sam igrao s njom nijedan Headshot nisam mogao opalit, cim je isključena 5,6 u nizu ih pada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 10:59 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vapor kaže...

Isključeno sve, kursor na 6/11, enhchance isključen, CPL mouse fix ubačen. Ali opet ništa jer on u sebi ima uključeno 30G akceleracije. Da li tebi Kudos nudi gašenje akceleracije unutar softvera?

Ne, ne nudi mi. Ali kao što sam i naveo, nemam osjetne akceleracije. (Koliko sam skužio Software nam jednako izgleda). Probaj s različitim DPI postavkama i bez podloge.

A to što spominješ 30g to ti ne znači da mu je akceleracija od 300 m/s^2 akceleracija kojom će on ubrzavati kursor vezano uz pomak nego akceleracija do koje ti on može pratiti tojest koliko ti rukom možeš akcelerirati miša fizički a da on to prati. Akceleracija i brzina praćenja se navode zbog toga što čovjek ne pokreće miša uvijek jednakom fiksnom brzinom već mu akceleracija i brzina kretanja variraju. Zamisli da imaš miša čiji je tracking speed 300 Km/s a akceleracija 0.5g -> taj bi ti dobro pratio brzinu kojom se autoobil kreće na pisti za testiranje (da ideš recimo 220 Km/s), ali dok akceleriraš ili usporavaš ne bi pratio nikako...

Edit:

Svjestan sam koliko akceleracija smeta. Preporodio sam se otkako sam saznao da je bolje bez toga...

Zamisli, prije sam uvijek u igrama dizao sensitivity na max kao i u windowsma te koristio one "smooth mouse", "Enhance precision",...

Sve dok se nisam informirao na pravim lokacijama (ima već par godina)...

Edit2:

Vidiš da nije kriv miš!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 11:07 (191x7).
15 godina

Ma je već poludio, sve probao a neće i neće. Očajnički već počeo govorit ma prodat ću ga itd.. Nije prvi put da mi ne prihvaća neško nakon applya.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Textualni dio recenzije nakon 2.5h pisanja gotov. Ujutro cu poslikat sve, provjeri gramatičke greške te eventualno nadodat neke stvari koje sam zaboravio, jer lako je zaboravit nešto od tolikih pojmova. Gledam malo statistiku u wordu 1300 riječi, 4 stranice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 0:13 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vapor kaže...

Textualni dio recenzije nakon 2.5h pisanja gotov. Ujutro cu poslikat sve, provjeri gramatičke greške te eventualno nadodat neke stvari koje sam zaboravio, jer lako je zaboravit nešto od tolikih pojmova. Gledam malo statistiku u wordu 1300 riječi, 4 stranice.

Looking forward to reading it. ^^

15 godina
neaktivan
I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 22:35 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Evo kada ste vec napomenuli moj review o R.A.T-u, dali ima jos sto sto bi zeljeli vidjeti u njemu? Neki testovi i slicno. Voljan sam uraditi bilo sto.

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gman kaže...

Evo kada ste vec napomenuli moj review o R.A.T-u, dali ima jos sto sto bi zeljeli vidjeti u njemu? Neki testovi i slicno. Voljan sam uraditi bilo sto.

Može CM Storm Mouse test tojest test u tom programu (može ga se skinuti na support stranici za CM Storm Sentinel Miš npr)?

16 godina
neaktivan

Nema problema, cim uhvatim vremena odraditi cu test.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jel bi kog zanimao review Logitech-a G700, koristim oko 2 mjeseca, prije tog sam imao, Deathadder-a i Copperhead-a, pa mislim da ipak imam nekog iskustva za usporedbu?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mene prvog. {#} Reviewi takvih boljih miseva se uvjek dobrodosli, a i mene zanima kakav je mis, posto si ga mislim uzeti za laptopa.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Review je gotov. click

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
Gman kaže...

Mene prvog. {#} Reviewi takvih boljih miseva se uvjek dobrodosli, a i mene zanima kakav je mis, posto si ga mislim uzeti za laptopa.

Ok, stavit ću poll, pa vidit kakav je feedback, ako bude dosta ljudi, onda napravim pravi review, već večeras mogu napravit običan review, al ne želim, rađe bih da napravim to kak treba pa makar trebalo i par dana!?

16 DA - review Logitech-a G700
Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
neaktivan

sto mislite o razer deathadder

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo dečki, ja sam se odlučio da napišem review Logitech-a G700, možda ne bude sve danas, jer sam odlučio napisat opširan review, pa eto, kog zanima, neka se strpi!?

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel zna netko gdje ima za kupiti  Ozone Smog, to je isto Prestigio PMSG1, ali cijeli crni sa crvenim tipkama meni izgleda super ali ga ne mogu nigdje naci. Pa cak ni na nabava ni na ebay...   Please help.   ili bi barem ako mozete naci Prestigio PMSG1 ali cijeli crni bez carbon-a.     TNX

Ozone smog Ozone smog
Ozone smog Ozone smog
Ozone smog Ozone smog
Ozone smog Ozone smog
Ozone smog Ozone smog
Ozone smog Ozone smog
DaRC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DaRC_99 kaže...

Jel zna netko gdje ima za kupiti  Ozone Smog, to je isto Prestigio PMSG1, ali cijeli crni sa crvenim tipkama meni izgleda super ali ga ne mogu nigdje naci. Pa cak ni na nabava ni na ebay...   Please help.   ili bi barem ako mozete naci Prestigio PMSG1 ali cijeli crni bez carbon-a.     TNX

Ozone Smog mislim da je samo za američko tržište i to nisam siguran da se uopće više i proizvodi/prodaje.

U Linksu možeš pronaći PMSG1 sivi ili crni, iako piše da je sivi uopće ne izgleda tako.

PMSG1 carbon sivi PMSG1 carbon sivi

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 13:42 (191x7).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice