Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.597.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
gamer34 kaže...
djigibao kaže...
Osobno ti ne bih mogo preporuciti nista jer ih nisam vidio uzivo niti isprobao.
Sacekaj da vidis ako ce se netko javit, pogledaj neke video recenzije na Youtube, potrazi na netu neke recenzije/iskustva ili uzmi onu koja ti se na oko najvise svidja.
Mislim da su u tom cijenovnom rangu sve tipkovnice slicne sto se tice izrade.

Ma da kuzim te, pogledat cu par videa, al mislim da mi je jos najbolje otic u neki ducan gdje su izlozene tipkovnica pa probat. Ima tko ideju koji ducan ih ima izlozenih, U ZG naravno?

Links, uđeš i pitaš tetku/čiku da ti pokaže gdje su. Ako ih nema, onda ih pitaš dal mogu da pokažu da vidiš kakva je.

14 godina
Dex.pwn kaže...

Links, uđeš i pitaš tetku/čiku da ti pokaže gdje su. Ako ih nema, onda ih pitaš dal mogu da pokažu da vidiš kakva je.

Mislis da bi mi pokazali 4-5 tipkovnica koje me zanimaju? Ja nekak cisto sumnjam. Znam da sam pred koji mjesec bio u nekom ducanu gdje su imali dosta tipkovnica izlozenih, al da me ubijes se nemrem sjetit gdje. 

14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...
Dex.pwn kaže...

Mislis da bi mi pokazali 4-5 tipkovnica koje me zanimaju? Ja nekak cisto sumnjam. Znam da sam pred koji mjesec bio u nekom ducanu gdje su imali dosta tipkovnica izlozenih, al da me ubijes se nemrem sjetit gdje. 

Ne znam, dosta su ljubazni, meni u Vinkovcima već znaju i ime :P

Idi pa pitaj dal imaju i dal možeš, ne vidim zašto ne bi.

17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pošto sam ovo maloprije napisao na engleskom C/P ću ovdje pa ću sutra tokom dana otvoriti baš temu...

Tiče se problematike Cherry MX switcheva koja POGAĐA SVE i o kojoj proizvođači ŠUTE.

CHERRY MX key chattering

It seems I've stumbled upon a well-kept secret when it comes to mechanical keyboards that use Cherry MX switches (Kailh probably too).

They all succumb to an issue - key chattering. Either something (dirt, dust, hair, ash, plastic dust, ...) gets inside the MX switch or it simply comes "of age"

AND the switch starts to register as a double-click (but not each time). Sometimes it takes a year, sometimes less. It's a wide-spread issue.

How did I come to find that? My "g" key started experiencing "gg" sometimes instead of "g". I've noticed it a few days back (that it happens sometimes)

but tonight it became really annoying. So I did some research.

Here are my findings:
- It affects all Cherry MX switch types (but some report MX Brown most frequntly).
- Sometimes cleaning the switch (while pressed) with compressed (canned) air can help (probably removes dust).
- Sometimes a few drops of Isopropyl alcohol (80% or stronger) and pressing the key rapidly makes the problem go away for a few weeks or even months.
- In a few rare cases lubricating the switch helped.
- If it happens on more than 1 key it might be the controler firmware (gone bad) or a driver conflict.

How to identify the issue if you're not certain?
- use a text editor and use the key you suspect
- use a program called Switch Hitter from Elite Keyboards
https://elitekeyboards.com/switchhitter.php

Is there a temporary "solution" to the problem?
- Yes there is. One can use a program called Keyboard Chattering Fix.
About: http://www.ilovefreesoftware.com/21/windows/keyboard-chattering-fix.html
Download link: http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Keyboard-Chattering-Fix.shtml

Is there a permanent solution?
- Yes, but it involves changing the switch for a new one.
But since all MX switches are affected, no-one can guarantee...

#gtribers #cherrymx #mechanical #keyboard Logitech G #cherry #hardware #warning #switch #chattering

Gdje sam objavio prvo: https://www.gamingtribe.com/status/13194140054018/?v=349eca249c7371c2dd2b59c97dce2728

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Trebam preporuku tipkovnice 100-150 kn, HR layout, za pisanje podužih dokumenata (pod podužih dokumenata mislim trojezičnih rječnika).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Do 1000 kuna gaming,smedji ili crveni pozeljni

Hvala

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 12:04 (drakula789).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
drakula789 kaže...

Do 1000 kuna gaming,crni ili crbeni pozwlji.

Hvala

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=QuickFire

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Func+KB-460

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
drakula789 kaže...

Do 1000 kuna gaming,crni ili crbeni pozwlji.

Hvala

Možda ova?

Twitter: @191x7
14 godina

Ok, da je 2016. godina i da još ne postoji poštena wireless gaming tipkovnica...

Imamo bežićno streamanje igara na televizor/drugo računalo pa čak i van kuće, u pokretu (ps3), streamanje igara s udaljenih serverskih farmi, al ćemo se praviti da je input lag na bežićnim tipkovnicama problem? Uz to, imamo i gaming wireless miševe (G602)... /*RANT OFF*/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chronosus kaže...

Ok, da je 2016. godina i da još ne postoji poštena wireless gaming tipkovnica...

Imamo bežićno streamanje igara na televizor/drugo računalo pa čak i van kuće, u pokretu (ps3), streamanje igara s udaljenih serverskih farmi, al ćemo se praviti da je input lag na bežićnim tipkovnicama problem? Uz to, imamo i gaming wireless miševe (G602)... /*RANT OFF*/

Eo par primjera wireless mehaničkih tipkovnica:

XArmor U9W  full size, cherry mx switchevi

Morphling K-87  tenkeyless, cherry mx switchevi

Rapoop KX kalih switchevi

Varmilo VB660M tkl, cherry mx switchevi

evo ovdje ostatak liste.

Nisu bas jeftine, ali niti jedna mehanicka nije bas jeftina.

Ako netko ima jos primjera/linkova/recenzija, stavite slobodno, ja trenutno trazim wireless mehanicku.

13 godina
Raykip kaže...

Trebam preporuku tipkovnice 100-150 kn, HR layout, za pisanje podužih dokumenata (pod podužih dokumenata mislim trojezičnih rječnika).

Tipkao sam na ovoj kod frenda, činila se super za te kune.

Možda je minus nedostatak palmresta, ako ga trebaš, ali to se da riješiti...

genius-kb-g235-usb-crna

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
zzZZzz kaže...
Chronosus kaže...

evo ovdje ostatak liste.

Ako netko ima jos primjera/linkova/recenzija, stavite slobodno, ja trenutno trazim wireless mehanicku.

Prilično loše... Ovaj XArmor jedini na nešto liči ali vidim da ni za njega nisu reviewi preblistavi.

17 godina
Chronosus kaže...
zzZZzz kaže...
Chronosus kaže...

evo ovdje ostatak liste.

Prilično loše... Ovaj XArmor jedini na nešto liči ali vidim da ni za njega nisu reviewi preblistavi.

stvar ukusa, volim čiste tipkovnice bez 3000 beskorisnih tipki + meni su za wireless ove tenkeyless fenomenalne

14 godina
zzZZzz kaže...
Chronosus kaže...
zzZZzz kaže...
Chronosus kaže...

evo ovdje ostatak liste.

stvar ukusa, volim čiste tipkovnice bez 3000 beskorisnih tipki + meni su za wireless ove tenkeyless fenomenalne

Rađe ću ić na K800. Imam žični illuminated keyboard, i stvarno je gušt tipkati na njoj, a ful je tiha.

17 godina

bojim se da su me mehaničke tipkovnice razmazile, sada kada koristim običnu gumenu, imam osjećaj kao da tipkam po pudingu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zzZZzz kaže...

bojim se da su me mehaničke tipkovnice razmazile, sada kada koristim običnu gumenu, imam osjećaj kao da tipkam po pudingu :D

Nisu ni sve membranske rađene jednake. I ja se zgražam kad tipkam po jeftinoj membranskoj a nisam nikad tipkao po mehaničkoj.

17 godina
Chronosus kaže...
zzZZzz kaže...

Nisu ni sve membranske rađene jednake. I ja se zgražam kad tipkam po jeftinoj membranskoj a nisam nikad tipkao po mehaničkoj.

Istina, koristio sam Logitechovu G15 MK1 nekih 6-7 godina, jos uvijek radi bez problema..

15 godina

Pozdrav,

jeli moze preporuka za gaming tipkovnicu, brown switchevi, mehanicka, žična , moze i ne mora imat osvjetljenje.. 

ANTIGHOSTING

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Zikko kaže...

Pozdrav,

jeli moze preporuka za gaming tipkovnicu, brown switchevi, mehanicka, žična , moze i ne mora imat osvjetljenje.. 

ANTIGHOSTING

Hvala

Corsair Strafe

Coolermaster Storm Quickfire

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 12:46 (zzZZzz).
15 godina

Neznan zasto al quickfire mi nekako nije legla :/

Ova druga mi je super, šta mislis/te o http://www.corsair.com/en-us/vengeance-k70-fully-mechanical-gaming-keyboard-cherry-mx-brown ? da li se isplati dat koji dolar vise?

A logitech g910? Ima neke navodno najbrze ikad switcheve.. 

p.s. svida mi se opcija imat drugaciju teksturu na WASD tipkama

p.p.s pošto sam zadnjih 10 godina provea na laptopu.. bili treba paziti na tezinu tipkovnice? (teza, teze se "klize" ) 

p.p.p.s malo sam googla i ljudima se ne svida osjecaj tipkanja kod g910.. nekako mi se k70 cini super izbor..

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:21 (Zikko).

0 0 hvala 0
17 godina
Zikko kaže...

Neznan zasto al quickfire mi nekako nije legla :/

Ova druga mi je super, šta mislis/te o http://www.corsair.com/en-us/vengeance-k70-fully-mechanical-gaming-keyboard-cherry-mx-brown ? da li se isplati dat koji dolar vise?

A logitech g910? Ima neke navodno najbrze ikad switcheve.. 

p.s. svida mi se opcija imat drugaciju teksturu na WASD tipkama

p.p.s pošto sam zadnjih 10 godina provea na laptopu.. bili treba paziti na tezinu tipkovnice? (teza, teze se "klize" ) 

p.p.p.s malo sam googla i ljudima se ne svida osjecaj tipkanja kod g910.. nekako mi se k70 cini super izbor..

Ja imam takvu sa cherry mx red switchevima, definitivno se isplati.

Jednostavno fenomenalna.

edit: dobijes te dodatne crvene keycapse sa teksturom, pa mozes mijenjati između obicnih i tih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 14:00 (zzZZzz).
15 godina

strafe  ili k70(nista rgb) ili strafe rgb

strafe je plastican a k70 alumij

strafe nema media keys

strafe nema za kurac zglobove 

k70 nema usb port (KRIVO, samo RGB verzija nema)

ako se nekim slucajem odlucim na rgb verziju, strafe ima bolje osvjetljenje

cijena: strafe rgb = 170€ ; k70 = 150€;

Edit: Na netu masu ljudi preporucava Ducky Shine tipkovnice.. Mišljenja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 17:23 (Zikko).

0 0 hvala 0
17 godina
Zikko kaže...

strafe nema media keys

cijena: strafe rgb = k70 dok je strafe obicni oko 150kn jeftinij... k70 rgb je preskup i neisplativ

Ne znam zasto, mislio sam da je strafe isto aluminijski.

Definitivno K70 onda, vrhunska kvaliteta izrade i diskretne multimedijske tipke.

13 godina
Zikko kaže...

strafe nema media keys

cijena: strafe rgb = 170€ ; k70 = 150€;

imam strafe RGB 

to sto je plasticna nista ne znaci posto je dosta teska i sigurno nije losa kvaliteta izrade 

strafe dolazi sa arm restom (koji je odlican i kojeg ne skidam) 

strafe RGB bi trebao biti jeftiniji od K70 RGB (i to za 200-300kn) 

ako te ne pali RGB osvjetljenje, uzmi obicnu K70 (crveno osvjetljenje) sto je najjeftiniji odabir

15 godina

Odlucia sam se za k70 "obicnu"..

Odakle da kupim? Na nabavi nema k70 sa brown switchevima..

0 0 hvala 0
17 godina
Zikko kaže...

Kod nas su brown switchevi prilicno rijetki koliko sam vidio.

Potrazi na amazonu, ebayu, ili austrijskim / njemackim web shopovima.
Alternativno, u slučaju da ne nađeš zadovoljavajuću ponudu, razmisli o red switchevima s obzirom da su kod nas nekako najviše zastupljeni.

Možes ih isprobati u trgovinama tipa links ili instar ako ne znas kakvi su.

15 godina
zzZZzz kaže...
Zikko kaže...

Alternativno, u slučaju da ne nađeš zadovoljavajuću ponudu, razmisli o red switchevima s obzirom da su kod nas nekako najviše zastupljeni.

Sta cu sa njemackim layoutom? Kupovat dodatne tipke (šđčćž) i programirat ih nekako ili samo programirat ili odjebat sve? kako to funkcioniše?

Edit: ma uzet cu cherry red.. jednostavnije je :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 11:55 (Zikko).
17 godina
Zikko kaže...
zzZZzz kaže...
Zikko kaže...

Sta cu sa njemackim layoutom? Kupovat dodatne tipke (šđčćž) i programirat ih nekako ili samo programirat ili odjebat sve? kako to funkcioniše?

Edit: ma uzet cu cherry red.. jednostavnije je :)

Imam US layout na svojim tipkovnicama zadnjih 10+ godina, tko još gleda u tipkovnicu dok tipka :D

Imaš na njima šđžćč samo sto nema print "đšžćč" na tipkama, ne mora se ništa programirati.

A meni osobno su cherry red odlični kako za gaming tako i za općenito tipkanje :)

11 godina
neaktivan

Jel tko zna, gdje i kako nabavit Corsair K70 sa brown switchevima? Vidim sa se tu kolega odlucio na crvene jer je "lakse". Jel jedina opcija narucit iz vani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacknwack kaže...

Jel tko zna, gdje i kako nabavit Corsair K70 sa brown switchevima? Vidim sa se tu kolega odlucio na crvene jer je "lakse". Jel jedina opcija narucit iz vani?

Jedina K70 sa brown switchevima koju sam uspio naći je RGB verzija (skuplja) ovdje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice