Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.597.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
SBV3X kaže...

Molio bi svakog ko je imao bilo kakvih kvarova sa bilo kojom tipkovnicom, ali da je moguce odnijeti na garanciju i dobtiti novu, da mi kaze sta mu se pokvarilo. Imam jednu ponudu za tipkovnicu koja je pokvarena, ali pod garancijom pa da znam jel se isplati kupovat 

Jako zavisi di je ta garancija ostvariva, tj. u kojem servisu kojeg ducana.

11 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Trebam mehaničku tipkovnicu. Želim da bude najobičnija moguća. Dakle bez ikakvih nepotrebnih dodataka ili nekih tipki koje veličinom odudaraju od uobičajenih. Bilo bi super da ima pozadinsko osvjetljenje i da nije preglasna. Treba mi numerički dio. 

0 0 hvala 0
17 godina
decartes kaže...

Trebam mehaničku tipkovnicu. Želim da bude najobičnija moguća. Dakle bez ikakvih nepotrebnih dodataka ili nekih tipki koje veličinom odudaraju od uobičajenih. Bilo bi super da ima pozadinsko osvjetljenje i da nije preglasna. Treba mi numerički dio. 

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201089

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201068

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201080

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201093

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201094

Hm, do koliko novca?

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan

do 100e

Od svih navedenih jedino zadnja zadovoljava uvjete. Nema jedino pozadinsko i neke opcije idu samo preko ps2, a ja koristim samo usb. 

0 0 hvala 0
17 godina

imam razer lycosu skorom 4 godine vec i zelim je promjenit za logitech 710+ pa me zanima kolki cu biti performance boost nasparam lycose ako je kupim ? {#}

te jeli je puno glasnija od iste...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 0:04 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, tražim dobru mehaničku tipkovnicu. Ne trebaju nikakvi fensi dodaci jer ću ju koristiti samo za pisanje/programiranje, layout hrv ili eng. nije bitno toliko. Do 700-800kn. Hvala. :)

Važno je da bude samo ugodna za pisanje i volim clicky sound, ali nije presudno.

web developer
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 16:09 (Wedran Dev).

1 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

imam razer lycosu skorom 4 godine vec i zelim je promjenit za logitech 710+ pa me zanima kolki cu biti performance boost nasparam lycose ako je kupim ? {#}

te jeli je puno glasnija od iste...

Nije puno glasnija ali je puno bolja. Na kakav performance boost misliš? Kada se navikneš na G710+ imat ćeš manje tipfelera pri brzom pisanju i nešto veći WPM (broj riječi u minuti).

Wedran Dev kaže...

Pozdrav, tražim dobru mehaničku tipkovnicu. Ne trebaju nikakvi fensi dodaci jer ću ju koristiti samo za pisanje/programiranje, layout hrv ili eng. nije bitno toliko. Do 700-800kn. Hvala. :)

Važno je da bude samo ugodna za pisanje i volim clicky sound, ali nije presudno.

Možeš se protegnuti do Logitech G710+? Ne kupuje se keyba svakih mjesec dana, pa ako možeš ne bi bilo loše. Ako ne, reci, pa ćemo naći nešto.

17 godina
Wedran Dev kaže...

Na akciji (samo neznam koje switcheve imaju, ti želiš CherryMX Blue)

Ili čak OVA (iako je gamerska i Razer, ima Blue switcheve i samo 400kn je).

Kao alternativa s linearnim switchevima.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
15 godina
neaktivan

Ne sviđaju mi se ove gamerske da dodacima, na žalost malo sam u stisci s novcem. Razmišlajm o ovoj. Čak možda i steelseriesovu 6GV2... Nisam gamer, treba mi samo za pisanje i programiranje.

web developer

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lovac kaže...
Wedran Dev kaže...

http://prntscr.com/49stwu
Jel moguce da je ova prva tipkovnica ista ko i ostale? U cem je fora da su skoro 200 kuna razlike?  

ShadowStep
13 godina
neaktivan

Koju tipkovnicu i miš mi preporučujete do nekih 200kn?Mora bit bežično.Dali je ovo najbolje za te novce? KLIK

0 0 hvala 0
16 godina
punk94 kaže...

Koju tipkovnicu i miš mi preporučujete do nekih 200kn?Mora bit bežično.Dali je ovo najbolje za te novce? KLIK

Imam taj komplet za HTPC. Tipkovnica je ok ali miš je tek toliko da može poslužiti. Premali je i nema dodatnih tipki. Optički senzor je vrlo dobar bez obzira na boju podloge. Tipkovnica ima mali Enter (barem  moja).

Pozitivno je što je to Logitech i dobije se dovoljno za uložen novac. Kvaliteta materijala i čvrstoća su na nivou kako i prilići Logitechu. Probao sam i hvata na udaljenosti većoj od 7 m preko zida. Plus je i što ti prijemnik zauzima samo 1 ulaz na USB-u.

Pogledaj si reviewe na Youtubeu pa će ti to bolje pomoći u odluci.

Možda da razmotriš i ovaj komplet.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
SBV3X kaže...

Jel moguce da je ova prva tipkovnica ista ko i ostale? U cem je fora da su skoro 200 kuna razlike?  

Zašto ne... Pitanje je samo marže i dobavljivosti. Nisam kod njih kupovao osobno pa neznam kakva su iskustva.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
15 godina
neaktivan

Evo razmišljam između ove dvije tipkovnice:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201093 (ENG layout)

i

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201101 (US layout)

Koju da uzmem? Koja je razlika između ENG i US layouta? Nadam se da su cherry mx brown switchevi dobri za puno pisanja.

web developer

0 0 hvala 0
16 godina

Poz svima, tražim neki tipkovnicu do ~200kn...
Ako može netko napisati bestbuy bio bih i više nego zahvalan :) 

Ja sam za sada naišao na ove (te mi izgledaju ok..)

Genius Gaming KB-G265

Logitech G103

Speed Link GAMING Virtuis

Zalman ZM-K400G

Unaprijed Hvala {#}

WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Micek kaže...
punk94 kaže...

Imam taj komplet za HTPC. Tipkovnica je ok ali miš je tek toliko da može poslužiti. Premali je i nema dodatnih tipki. Optički senzor je vrlo dobar bez obzira na boju podloge. Tipkovnica ima mali Enter (barem  moja).

Pozitivno je što je to Logitech i dobije se dovoljno za uložen novac. Kvaliteta materijala i čvrstoća su na nivou kako i prilići Logitechu. Probao sam i hvata na udaljenosti većoj od 7 m preko zida. Plus je i što ti prijemnik zauzima samo 1 ulaz na USB-u.

Pogledaj si reviewe na Youtubeu pa će ti to bolje pomoći u odluci.

Možda da razmotriš i ovaj komplet.

Vidio sam da je miš mali a inače koristim RX250 i to mi je najbolji miš koji sam koristio do sad a platio sam ga ja mislim oko 30kn prije par godina..Totalno sam se naviko na njega..I naradije bim kupio logitech baš zbog kvalitete..Ovaj gigabyte izgleda dobro si probo radit na njemu?

Možda bi ovo uzo? MK330

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 20:19 (punk94).
16 godina
punk94 kaže...

Vidio sam da je miš mali a inače koristim RX250 i to mi je najbolji miš koji sam koristio do sad a platio sam ga ja mislim oko 30kn prije par godina..Totalno sam se naviko na njega..I naradije bim kupio logitech baš zbog kvalitete..Ovaj gigabyte izgleda dobro si probo radit na njemu?

Možda bi ovo uzo? MK330

MK 330 set ima ljepšu tipkovnicu i nisam je uzeo samo zbog toga što mi je u trenutku kupnje bila mrvicu preskupa a imao sam ograničen budžet.

Sa Gigabyteovom tipkovnicom nemam iskustva ali mi je estetski daleko ljepša a miš mi se čini dosta udoban. Pošto je i Gigabyte glasoviti proizvođać, ne vjerujem da zaostaje puno u kvaliteti za Logitechom.

Da sada uzimam, uzeo bih Gigabyte ali samo radi izgleda.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
11 godina

tražim gejmersku tipkovnicu,mehaničku do 500kna +-100kna.Trgovine u ZGu.,

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Amormian kaže...

tražim gejmersku tipkovnicu,mehaničku do 500kna +-100kna.Trgovine u ZGu.,

hvala.

Bilo koja Cooler Master, biraj si po tome jel ti treba TKL tipkovnica ili ne i po tome koje switcheve želiš.

Alternativa - Steelseries 6gv2.

14 godina
neaktivan

Uskoro će biti dostupna i Func Kb-460 kod nas, pa se strpi još malo (ako želiš).

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kupujem novu tipkovnicu za igranje i posao (prevodim), pa sam odlucio u to investirati nekih 600-tinjak kuna. U principu volim tipovnice bez palm resta i slicnih đinđi, samo mi je važno da ima pozadinsko osvijetljenje i da mi traje (eventualno koji macro key).

Gledam ove CM quickfire, sviđa mi se, ali bih volio da su strelice odvojene od numerickog dijela, pa me zanima ima li nekih boljih alternativa u tom cjenovnom rangu?

Također, što je ovaj gamdias, to je neka nova firma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Domdom32 kaže...

Pozdrav,

Kupujem novu tipkovnicu za igranje i posao (prevodim), pa sam odlucio u to investirati nekih 600-tinjak kuna. U principu volim tipovnice bez palm resta i slicnih đinđi, samo mi je važno da ima pozadinsko osvijetljenje i da mi traje (eventualno koji macro key).

Gledam ove CM quickfire, sviđa mi se, ali bih volio da su strelice odvojene od numerickog dijela, pa me zanima ima li nekih boljih alternativa u tom cjenovnom rangu?

Također, što je ovaj gamdias, to je neka nova firma?

Imas full size verziju CM quickfire TK:  ovdje i unutar budžeta (cherry mx brown switchevi, odlicni ako puno tipkas - imaju bump feedback  kad se tipka aktivira a nisu glasni ko mx blue)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 17:28 (zzZZzz).
12 godina
neaktivan

Da, vidio sam i nju, al cini mi se da ona nije osvijetljena, a to bi mi stvarno dobro doslo. Mislim da cu na kraju uzeti ovu smanjenu verziju. Hvala na savjetu.

13 godina
neaktivan

Koja je najtisa od mehanickih tipvkonica, koji switch mislim?

ShadowStep
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SBV3X kaže...

Od Cherry MX switchewa najtiši su Red, a kada dodaš još o-prstenje ispod tipki onda bude skoro kao membranska.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
SBV3X kaže...

Od Cherry MX switchewa najtiši su Red, a kada dodaš još o-prstenje ispod tipki onda bude skoro kao membranska.

A crni su najmeksi?

I kolko vidim crni i crveni su isti po tom nacinu, ebes mi sve ak znam objasnit. Ovaj 'urac koji klizi, plavi ima tu preprekicu malu kao i ostale, a crni i crveni nemaju nego su ravni, jel to znaci da su podjednaki? 

ShadowStep
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 0:13 (SBV3X).
17 godina

Crni su tvrđi, sto znaci i glasniji jer većom silom stišćeš tipke pa jače udaraju u pozadinsku ploču. Ovo što spominješ je linearan hod tipki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
SBV3X kaže...
Lovac kaže...
Wedran Dev kaže...

Fora je sto je 6gv2 stara, ali i dalje super mehanicka tipkovnica, a nakon kaj je pala cijena iste te tipkovnice samo sa nekim extra dodacima pala je i cijena 6gv2, samo su neki ducani updejtali cijene, neki ne. Imas 6gv2 jos u centro.hr za 380kn.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
SBV3X kaže...
Lovac kaže...
Wedran Dev kaže...

Fora je sto je 6gv2 stara, ali i dalje super mehanicka tipkovnica, a nakon kaj je pala cijena iste te tipkovnice samo sa nekim extra dodacima pala je i cijena 6gv2, samo su neki ducani updejtali cijene, neki ne. Imas 6gv2 jos u centro.hr za 380kn.

I 40 kuna poštarina -.-' 

ShadowStep
12 godina
neaktivan

40 kuna je full puno, onak...

Ja sam nedavno kupovao tipkovnicu, između 6Gv2 i 7G jer sam veliki fan SteelSeries periferije (imam Sensei koji je kao nov nakon godinu i pol i slušalice koje su fenomenalne) pa nisam ni gledao ostale.

Bio je i rodjendan pa sam uzeo 7G onda. Razlika između najjeftinije (508 kn) i najskuplje (oko 1200) je ogromna. Ja sam uzeo najjeftiniju dostupnu za 635 kn. Bila je i za 609, al ju shop narucuje direkt iz tvornice i ceka se 2 tjedna, a kad sam vec bio u ZG da ne idem badava sam uzeo ovu mrvicu skuplju.

Ista fora je i sa 6Gv2, najjeftinija 380, najskuplja i do 800.

Mogu reci samo da je predobra tipkovnica, bez obzira sto nema backlight i te neke fore. Ima media keyse i USB port i headset/mic port. Odaziv na tipku je nevjerojatan, lagani dodir i prepoznaje ga odmah. Ima Cherry Black btw.

Isprobao sam Razer BlackWidow sa njihovim switchevima koji su ustvari Cherry Blue i razocarao sam se. Osjeca se kao da tipka "zapinje" po necemu kad se vraca gore. Tipkanje mi nikako nije ugodno, a i prije sam imao losih iskustva sa Razerom (krepao je laser na mišu nakon 4 mjeseca, novi je izdrzao samo 2 tjedna nakon servisa, rekoh nista, vrati mi pare pa sam uzeo Sensei i imam ga godinu i pol bez ikakvih problema.)

Jedina mana na koju se svi zale kod 7G i 6Gv2 je da tipka nema ugravirano slovo nego naljepnicu koja se brise. Meni se jos nijedno slovo nije izbrisalo, al se vec vidi da su slova koja najvise koristim pocela blijediti i biti sivkasta.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 23:03 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice