Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.045
|
čitano: 1.598.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
puhiii kaže...

i sad ako mi mozes rec neke sa cherry red ili black koje ima u hr po mogucnosti i da cijena nije pretjerana. Hvala.!

CoolerMaster Storm Quickfire Rapid - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=quickfire+rapid

Steelseries 7G - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=steelseries+7G

CoolerMaster Storm Trigger - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=coolermaster+trigger

Corsair Vengeance K60 - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=vengeance+k60

Corsair Vengeance K70 - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=vengeance+k70

Corsair Vengeance K90 - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=vengeance+k90

Eto, imaš ih od 650 pa do 1000 Kn.

Twitter: @191x7
16 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav svima, ima li kakva tipkovnica kojoj se mogu jednostavno programirati neke posebne tipke, konkretno koristim autocad i bitna mi je brzina rada i ocito bi mi jako pomoglo da osnovne funkcije koje cesto koristim mogu programirati u te "posebne" tipke.
Ako postoji program za tako nesto na obicnoj tipkovnici nije ni to lose.
Cijena mi mozda nije ni bitna ako tako nesto uopce postoji.
Hvala 

Edit.
Malo sam se poigrao sa ovim Logitechovim G softwareom i skuzio da se moze "programirati" bilo sta sto mogu napisati na tipkovnici. Kod mene je to npr. bila funkcija LINE koju sam zadao na jednu tipku na G400 misu, otisao u autocad stisnuo tu tipki i funkcioniralo je.
Dakle ako sam dobro razumio, G tipke mogu programirati unutar Logitechovog softawarea -> command editor -> multy key i upisati sto god zelim.
Ako je to tako onda cu kupiti neku G tipkovnicu.

Sta bi ste predlozili: 
G13  G105  G110

1 G13
2 G105
4 G110
3 neka druga
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 2:27 (Icefox).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kojih cherry blue ima u Hrvatskoj jer kolko cujem najbolje su za pisanje.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Trebalo bi napraviti nekakav popis, guide ili FAQ za mehanicke tipkovnice, non stop se ponavljaju ista pitanja a kod nas u ponudi nema ni 10 razlicitih tipkovnica, dovoljno je samo prolistati koju stranicu, a uz ovu temu postoje jos i 2 druge samo za meh. tipkovnice.

Ja mislim da je samo Blackwidow kod nas sa blue switchevima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Icefox kaže...

Pozdrav svima, ima li kakva tipkovnica kojoj se mogu jednostavno programirati neke posebne tipke, konkretno koristim autocad i bitna mi je brzina rada i ocito bi mi jako pomoglo da osnovne funkcije koje cesto koristim mogu programirati u te "posebne" tipke.
Ako postoji program za tako nesto na obicnoj tipkovnici nije ni to lose.
Cijena mi mozda nije ni bitna ako tako nesto uopce postoji.
Hvala 

Edit.
Malo sam se poigrao sa ovim Logitechovim G softwareom i skuzio da se moze "programirati" bilo sta sto mogu napisati na tipkovnici. Kod mene je to npr. bila funkcija LINE koju sam zadao na jednu tipku na G400 misu, otisao u autocad stisnuo tu tipki i funkcioniralo je.
Dakle ako sam dobro razumio, G tipke mogu programirati unutar Logitechovog softawarea -> command editor -> multy key i upisati sto god zelim.
Ako je to tako onda cu kupiti neku G tipkovnicu.

Sta bi ste predlozili: 
G13  G105  G110

G710+ zbog mehanike.

Igipeja kaže...

Kojih cherry blue ima u Hrvatskoj jer kolko cujem najbolje su za pisanje.

Hvala

Razer Blackwidow 2013 i Blackwidow Ultimated - to su jedine trenutno dostupne.

No ako ne voliš glasne klikove (jer MX Blue pravi zvuk klika i na pola hoda tipke), onda ti je Cherry MX Brown jedina opcija.

Samo Logitech G710+ ima Cherry MX Brown na našem tržištu.

dtrixxx kaže...

Trebalo bi napraviti nekakav popis, guide ili FAQ za mehanicke tipkovnice, non stop se ponavljaju ista pitanja a kod nas u ponudi nema ni 10 razlicitih tipkovnica, dovoljno je samo prolistati koju stranicu, a uz ovu temu postoje jos i 2 druge samo za meh. tipkovnice.

Ja mislim da je samo Blackwidow kod nas sa blue switchevima.

Napraviti ću ja nešto.

13 godina

uzeo bih ovu tipkovnicu  http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gen-kb-g255-u

pa me zanima ima li tko kakvih iskustava..  cini mi se bang for buck..   150kn,  1000 mhz, pozadinsko osvjetljenje plus izmjenjive rezervne tipke i alat za vadenje istih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neznalica90 kaže...

uzeo bih ovu tipkovnicu  http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gen-kb-g255-u

pa me zanima ima li tko kakvih iskustava..  cini mi se bang for buck..   150kn,  1000 mhz, pozadinsko osvjetljenje plus izmjenjive rezervne tipke i alat za vadenje istih.

Nov je proizvod, ne vjerujem da ju ima mnogo ljudi na forumu.

Nabavi ju, daj prve dojmove i onda nakon par tjedana uporabe napiši puni osvrt.

14 godina
neaktivan

Vjerojatno bi uzeo tipkovnicu sad kad se makne pdv i carina, pa me zanima, koji su EU shopovi najpopularniji i najjeftiniji?

14 godina
neaktivan

I da layout nije njemacki, švedski i slicno... :) Moze i us i uk

15 godina

Dali postoje nek jeftinije slim izvedbe npr. sharkoon ili genius gamerske tipkovnice.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marxone kaže...

Dali postoje nek jeftinije slim izvedbe npr. sharkoon ili genius gamerske tipkovnice.?

Imaš i Geniusovih i Sharkoonovih, 100-150 Kn su cijenama uglavnom. 

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

Refurbished = nekome se pokvarila, taj netko je dobio drugu, ova se pokvarena vratila u tvornicu, u tvornici su ju popravili i sredili da je kao nova, popravljena vraćena na tržište.

15 godina
191x7 kaže...
marxone kaže...

Imaš i Geniusovih i Sharkoonovih, 100-150 Kn su cijenama uglavnom. 

Daj neki link

17 godina
17 godina
191x7 kaže...

Refurbished = nekome se pokvarila, taj netko je dobio drugu, ova se pokvarena vratila u tvornicu, u tvornici su ju popravili i sredili da je kao nova, popravljena vraćena na tržište.

Drugim riječima, potencijalan mačak u vreći.

15 godina
17 godina

Ako hoćeš scisor-switch gaming keybu, morat ćeš platiti više. Nigdje nisi to napomenuo, koliko sam ja skužio tražio si tanke tipkovnice a ne plitke.

16 godina

Pošto mi se neda naručivat s interneta, pitat ću ovdje:

Koja je najjeftinija tipkovnica koja se da nabavit kod nas sa Cherry MX Blue. (Želim JAKI tactile feedback, sound feedback je plus, tako da mi Red/Black ni ne padaju napamet)

Htio bi izbjeći Razer i Steelseries ako je moguće.

EDIT: I da ima ANSI layout.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 1:53 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
8ax kaže...

Pošto mi se neda naručivat s interneta, pitat ću ovdje:

Koja je najjeftinija tipkovnica koja se da nabavit kod nas sa Cherry MX Blue. (Želim JAKI tactile feedback, sound feedback je plus, tako da mi Red/Black ni ne padaju napamet)

Htio bi izbjeći Razer i Steelseries ako je moguće.

EDIT: I da ima ANSI layout.

Samo Razer kod nas, Blackwidow. Uz to ona ti je ANSI (US, mali Enter).

16 godina
191x7 kaže...

Eh, razlika između Steelseriesa (kao primjer uzimam) i ovog je 300kn, znači dajem toliko za ime, par ekstra tipki i ledica.

Razmišljam da možda odem u Austriju ranije pa pokupim Cherry G80-3000 iz Conrada za 60€ i potrpim ISO layout, iako je s njim gotovo nemoguće pisanje dužih tekstova (barem meni) radi LShifta i Returna koji su puno više udaljeni od sredine.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 2:13 (8ax).
17 godina
8ax kaže...
191x7 kaže...

Eh, razlika između Steelseriesa (kao primjer uzimam) i ovog je 300kn, znači dajem toliko za ime, par ekstra tipki i ledica.

Razmišljam da možda odem u Austriju ranije pa pokupim Cherry G80-3000 iz Conrada za 60€ i potrpim ISO layout, iako je s njim gotovo nemoguće pisanje dužih tekstova (barem meni) radi LShifta i Returna koji su puno više udaljeni od sredine.

Steelseries najjeftinija mehanička (6Gv2) kod nas dođe 500-600 Kn dok Blackwidow dođe 700-800 Kn.

No 6Gv2 i 7G su Cherry MX Black - rekao si da ti ne paše.

Kod Blackwidow ne daješ "300 Kn" samo za ime i par ekstra tipki i ledica već plaćaš to što je jedina s MX Blue kod nas.

A čuj, ako ti je L Shift problem na ISO (što je kratak) i ovo drugo što navodiš - na to se lako privikne. Veći dio svijeta koristi ISO layout.

12 godina
neaktivan

Kroz mjesec dana, ako bude sve po planu, kupio bi novu tipkovnicu. Trenutno imam Genius SlimStar 110 i već me glava boli od nje. Izgleda da mi ne pašu plitke tipke pa radim dosta grešaka kod pisanja, a i osjeti se ghosting u igrama što mi posebno ide na živce.

Pošto mislim izdvojiti poveću svotu novaca za novu, točnije oko 500 kn (barem je to meni puno), razmišljao sam da uzmem neku mehaničku koja će me poslužiti duži niz godina. E sad, ponuda i nije neka (pri tome najviše mislim na Links jer sam iz okolice Vž-a pa shopovi u Zg-u ne dolaze u obzir, a ostali dućani po Vž-u ne "updeataju" svoje webshopove uopće), a iskreno niti ne znam koje switchevi bi mi najbolje odgovarali. Tipkovnica bi prvenstveno služila za igranje (ne trebaju mi dodatne tipke), ali bi isto tako htio da tipkanje, u vidu unošenja veće količine teksta, bude ćim ugodnije. Tako da bi radije neku tipkovnicu na kojoj se dosta brže tipka nego neku koja ima ne znam kakav anti ghosting i mogućnost pritiska 500 tipki odjedanput. Znaći nikakvi posebni gaming efekti mi ne trebaju.

Razmišljao sam o Steelseries 6gv2, pošto je dosta jeftina, a ja baš i nemam neki veliki budget. Isto tako mi se dopala i CM Quickfire Rapid Red, samo neke verzije su po 500, neke po 550, a neke čak i po 650 kn, a to bi mi već bilo malo previše. (zakaj cijene variraju, to ne znam..možda sam i u krivu)

I još jedna stvar, ne znam kakav je to problem sa layoutima (niti ne znam kaj je to)? Ako tipkovnica ima ENG layout, dal to znaći da nema "čćžđš"? Bio bi zahvalan kad bi mi to malo objasnili. :)

Ukratko: -mehanička
-robusna
-dobra za tipkanje
-izgled mi i nije toliko bitan, kao ni pregršt dodatnih tipki
-nije bitno ako nema odmorište za dlanove
-oko 500 kn

I da, Links mi nije jedina opcija. Ima tu još dućana kod kojih vrlo vjerojatno nema tak nećeg na lageru, ali bi se moglo naručiti..tak da se ne morate oslanjati samo na Links.

Hvala, pozdrav! :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 11:33 (Bruner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za tu cijenu samo:

SS 6Gv2 - koje više izgleda nema u nijednoj trgovini

CM Storm Quickfire Rapid - ima ih, ali su 550-650 Kn

ANSI layout znači mali Enter, dugački lijevi Shift.

ISO Layout znači veliki Enter i kratki lijevi Shift.

US znači američki raspored znakova, QWERTY

UK Znači britanski raspored, QWERTZ

DE je npr njemački raspored - kao UK + njemački simboli npr ß, ...

Ako je US, nema naša slova. Također ni UK ni DE.

Ako je HR ili SLO to znači da je ili ISO (najčešće) ili ANSI (rijetko, na laptopima zna biti) s našim dijakritičkim znakovima.

Naravno, Quickfire je EU odnosno UK.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
191x7 kaže...

Ako hoćeš scisor-switch gaming keybu, morat ćeš platiti više. Nigdje nisi to napomenuo, koliko sam ja skužio tražio si tanke tipkovnice a ne plitke.

Da, nisam znao da se to tako ni zove{#}. Jel ima uopce takvih kod nas

17 godina
marxone kaže...

Da, nisam znao da se to tako ni zove{#}. Jel ima uopce takvih kod nas

Pa, imaš Razer Arctosu npr. Ona je užas (hoću reći scissor-switch).

14 godina
neaktivan

Wow je li stvarno moguce da je izbor u HR ovako los? Ako i imaju tipkovnicu ispod 900 kn onda je black switch. Ja ne vjerujem

17 godina
sprEEEzy kaže...

Wow je li stvarno moguce da je izbor u HR ovako los? Ako i imaju tipkovnicu ispod 900 kn onda je black switch. Ja ne vjerujem

Imaju i Red (Corsair Vengeance, CM Quickfire Rapid Red) switch i Blue (Razer Blackwidow i Blackwidow 2013).

S Brown samo Logitech G710+. Green nema.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
sprEEEzy kaže...

Imaju i Red (Corsair Vengeance, CM Quickfire Rapid Red) switch i Blue (Razer Blackwidow i Blackwidow 2013).

Kakvo misljenje imas o k60?

17 godina
sprEEEzy kaže...
191x7 kaže...
sprEEEzy kaže...

Kakvo misljenje imas o k60?

Pozitivno. Jedina mana, po mom mišljenju, su MX Red switchevi. Za gaming recimo super, za nešto drugo baš i nije naj.

Ako se ne varam, iako postoje s ISO layoutom, na našem tržištu imaju ANSI layout (mali Enter), što nekima predstavlja problem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice