Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.652
|
čitano: 2.330.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Nema te mogućnosti na Xonarima.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Kod mene se automatski prebacuje sa slušalica na zvučnike i obrnuto. Softver nisam pipnuo otkad sam nabavio zvučnu i složio postavke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
vrinho kaže...

Kod mene se automatski prebacuje sa slušalica na zvučnike i obrnuto. Softver nisam pipnuo otkad sam nabavio zvučnu i složio postavke.

Koji driver? Daj screenshoote svega da vidim kako je postavljeno.

15 godina

Slagao sam se malo gore :) Kupio sam zvučnu prije 2 mjeseca ali prvih nekoliko dana sam koristio službene drivere i znalo se dogoditi da ne prebaci na zvučnike kad iskopčam slušalice ali pročitao sam na reviewima od ljudi da im je to mana. Onda sam se sjetio da si mi spominjao one modificirane UniXonar drivere pa sam ih odlučio isprobati. Skinuo sam i instalirao v1.72, posložio postavke i od onda ih nisam ni pipnuo. Uvijek ih ukopčavam na front panel, nikad iza direktno i uvijek mi ih automatski prebacuje. Postavke su na slikama. Tebi uopće ne prebacuje?

Zvučnici Zvučnici
Slušalice Slušalice
Slušalice 2 Slušalice 2
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
vrinho kaže...

Tebi uopće ne prebacuje?

Koliko ja znam, nikome ne prebacuje. I prvi put cujem za ove drivere {#}

Hvala! {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
15 godina

Evo LINK pa isprobaj. Isti ko i službeni, samo modificirani. Po zvuku i malo kvalitetniji.

Moj PC  
0 0 hvala 2
18 godina
vrinho kaže...

Evo LINK pa isprobaj. Isti ko i službeni, samo modificirani. Po zvuku i malo kvalitetniji.

Hvala, znao sam za te drivere (i sam ih koristim) ali nisam znao da su izašli novi, nisam se sjetio provjeriti ovaj mjesec.

Što se Asusa tiče, za DGX su izdali beta driver za Win 8.1 a za DG ništa. Iako, driver za win 8 radio je bez problema.

18 godina
neaktivan

@vrinho

Ja jos nisam isprobao UNi drivere, ali bila mi je namjera.

Na kutiji je reklamirano da Front Panel autosensing (ili kako se to vec zove) radi. Ali kao sto ste se i sami uvjerili to ne radi {#}

Ali mene vise smeta nesto drugo.

Imam osjecaj da uopce ne daje pojacani zvuk na FP {#}

Drasticna mi je razlika kad slusalice ukljucim direktno u zvucnu za razliku od FP-a.

Da li mozes provjeriti kod sebe da li cujes kakvu razliku?

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Chaky kaže...

@vrinho

Ja jos nisam isprobao UNi drivere, ali bila mi je namjera.

Na kutiji je reklamirano da Front Panel autosensing (ili kako se to vec zove) radi. Ali kao sto ste se i sami uvjerili to ne radi {#}

Ali mene vise smeta nesto drugo.

Imam osjecaj da uopce ne daje pojacani zvuk na FP {#}

Drasticna mi je razlika kad slusalice ukljucim direktno u zvucnu za razliku od FP-a.

Da li mozes provjeriti kod sebe da li cujes kakvu razliku?

Ne primjećujem razliku. Ako imaš DGX onda to i nije novost, idi na Newegg i čitaj reviewe malo, nekoliko ljudi se na to požalilo, najviše na drivere. Zato sam ja dosta dvojio da ju uzmem ali na kraju jesam i srećom nikakve probleme nemam. Prebacuje automatski i zvuk je isti bilo ona direktno prikopčana ili na front panel. Postoji jedna opcija u Audio Centru, vjerojatno si to skužio več ali.... kad ukopčaš i prebaciš na slušalice klikni na onaj čekić i izaberi u meniju Exciter mode (slika). Možda i drugi imaju problema s tim a nisu tu opciju promjenili a jaaako poboljšava zvuk u slušalicama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 13:56 (vrinho).
18 godina

Ne poboljšava, poglašnjava i može škoditi slušalicama i sluhu.

Exciter mode je za slušalice s impedancijom većom od 64 Ohma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

Meni je dobro što poglašnjava. Moje slušalice su 32 Ohma ali kad stavim na Pro gaming mode (32) mi je slabi zvuk a na Voip neću ni pričati koliko je slabo, ma znaš i sam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 14:28 (vrinho).
18 godina
vrinho kaže...
191x7 kaže...

Meni je dobro što poglašnjava. Moje slušalice su 32 Ohma ali kad stavim na Pro gaming mode (32) mi je slabi zvuk a na Voip neću ni pričati koliko je slabo, ma znaš i sam.

Ne, ne znam. Za slušalice od 32 ohma koristi se prva postavka, ne treba jače. Moguće da si uništio slušalice tim pojačanjem ili da ti je sluh drastično narušen. Meni je preglasno i kada na VOIP modu pojačam slušalice na max, držim ih na oko pola glasnoće.

15 godina
191x7 kaže...

Ne, ne znam. Za slušalice od 32 ohma koristi se prva postavka, ne treba jače. Moguće da si uništio slušalice tim pojačanjem ili da ti je sluh drastično narušen. Meni je preglasno i kada na VOIP modu pojačam slušalice na max, držim ih na oko pola glasnoće.

Tako je od početka kad sam ih prvi put uključioa sa sluhom nemam problema. Onda je problem u Front Panelu očito kao i drugima jer jedino na 64 Ohma dobijem jači zvuk. Tvoje slušalice vjerojatno imaju svoj kontroler za pojačavanje, moje ne. Pojačam do kraja u Win i playeru i čuje se za neku stvar ako stavim na Voip.

18 godina

Skopćaj slušalice natrag, možda ti je front panel u banani. Javi ima li razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

LOL, takoder drzim 32ohm sluske na exciter modeu, i ne nisu unistene, i ne sluh mi nije narusen...

btw. takoder fp nesto zaj3bava, pa sam si potegnuo produzni od bp na stol i onda samo prespajam sa slusalica na zvucnike kako mi treba{#}

Battlelog: just_mau5
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 15:01 (berto).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

@191x7

Isto je, na VOIP se jako slabo čuje. Sve moguće opcije sam pregledao. Tebi je vjerojatno bolje zbog volume controllera na slušalicama koji još dodatno može pojačati zvuk ili je meni zbilja front panel u banani, ili je u zvučnoj stvar. Nešto je kad si ti na VOIP moraš smanjivati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 15:53 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Imam i ja slusalice s Volume Control, ali ako ga ne diras i ukopcas u FP i direktno u zvucnu, bez diranja postavki, trebala bi glasnoca biti ista, ali nije.

Zakljucio sam da na FP izlazu od zvucne, izgleda nije pojacani zvuk.

Ne vjerujem da nam je svima neispravan FP.

Na integriranoj mi je zvuk iste jacine, bez obzira da li ga spojim na FP ili u maticnu.

Sad imam, kao i clan koji post iznad, produzni ukopcan u zvucnu (a tu je jedan razdjelnik, zbog istodobnog spajanja slusalica i zvucnika) i povucen na prednju stranu kucista.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 16:05 (Chaky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ja trenutno koristim integriranu VIA VT1708S za zvučnike jer imam low end 2.1 sustav i nemam razlike jel na VIA ili Xonaru.

Za headset koristim stražnje priključke od Xonar DG s novim UniXonar driverima.

Front panel mi je na Xonarici i to sam koristio prije, no skužio sam da mi mikrofon kada je spojen na front panel ima neki blagi šum.

Što se glasnoće tiče, front panel i back mi imaju jednaku glasnoću.

Detekcija priključka na front panel možda i radi, odnosno kada uštekam slušalice prebaci na slušalice ali kada ištekam ostaje ili tako nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pošto sam u potrazi za novim headsetom, umjesto otvaranja nove teme odlučio sam se priključiti na postojeću.

Najprije ću izložiti audio podlogu na koju ću spajati headset:

Za obradu zvuka koristim virtualizacijski 7.1 softver od razera (Razer Surround) koji zvuk isporučuje preko realtek alc 892 integrirane zvučne kartice. Mikrofon koristi postojeći izlaz integrirke koja je time i default recording device. Driveri instalirani za dotičnu integriranu zvučnu karticu su modirani: Realtek HD v2.67 Gamespirit mod(Win7 x64).

Par napomena što se tiče softvera: Koristim razerovo rješenje za virtualizaciju zvuka iz razloga što mi najviše odgovara od svih koje sam dosad isprobao: Dolby Headphone, Creative CMSS 3D, DTS Surround Sensation Headphone, SRS Premium sound, Dolby advanced audio V4.

Još jedna napomena je da zbog custom hlađenja grafičke kartice nemam mogućnost ugradnje interne zvučne kartice (a ni želju raditi kompromise po tom pitanju).

Headseti na koje ciljam su srednjeg cjenovnog raspona dakle u rangu 50-100€.

S obzirom na softver koji koristim logično rješenje bi bio Razer Carcharias jer je uostalom čitava struktura razerovog surrounda načinjena upravo za taj model(preciznije za njegovog starijeg brata Megalodona, koji je taj posao rješavao preko eksterne zvučne kartice). Manjkavost Carchariasa je da su slušalice otvorenog dizajna te propuštaju zvuk u oba pravca. Ukoliko netko od pristunih sudionika teme posjeduje ovaj model slušalica zanima me konkretno kako stvar funkcionira u praksi tj. koja količina zvuka "curi" iz slušalica i u slušalice.

Ostavio sam mogućnosti razmatrati i druge proizvođače te njihove modele po sljedećim kriterijima: udobnost nošenja tijekom dužeg vremenskog razdoblja(10+ sati), preferiram tkaninu kao materijal izrade jastučića slušalice sa mogućnošću skidanja i pranja istih, preferiram analogne od digitalnih(usb) headsetova radi bolje konfiguracije mikrofona putem realtekovih drivera.

Dosada su mi za oko zapeli i Logitech g230, Steelseries 7H i Siberia v2 , Corsair Vengeance 1400 i par usb varijanti Plantronics Gamecom 780, Logitech g35.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 19:53 (Altruistic).

0 0 hvala 0
18 godina

Razer ne gledati. Od onih koej si naveo G230 ili nešto bolji SS 7H.

16 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za wireless headset koji bih koristio za gaming/muziku , do nekih 500kn

Tnx

In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Molio bih preporuku za wireless headset koji bih koristio za gaming/muziku , do nekih 500kn

Tnx

probaj razer electre ako tražiš bas dobar ili pak nađi sennheiserove slušalice 

16 godina
neaktivan

Kolegi gore preporuka za wireless headset:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=steelseries+7xb

Ako se požuriš sa kupnjom možda uspiješ dobiti ovaj model po cijeni unutar budžeta(ispod 500kn). Inače je teško pronaći nekakav kvalitetniji wireless headset u navedenom cjenovnom rangu.

Kolegi 191x7 pitanje o razlozima protivljenja razer carchariasu? Istražio sam podrobnije modele koje sam stavio u razmatranje. Nažalost niti jedan ne udovoljava mojim kriterijima u potpunosti pa mi se trenutačno izbor svodi na biranje "manjeg zla". Konkretno u pitanju je udobnost nošenja headseta, pri čemu su negativne značajke vezane za nespretan odabir materijala jastučića kod logitechovog g230, steelseriesove 7h slabije ocjene po pitanju udobnosti kod ekstenzivnog korištenja. Za razliku od njih steelseries siberia v2 i corsair vengeance 1400 imaju bolje reference po pitanju udobnosti. Odlučio sam se definitivno za proizvod sa analognim priključcima, čime bih izbacio sve USB headsetove iz razmatranja.

Dakle, pitanje vlasnicima gore navedenih modela o udobnosti headseta pri ekstenzivnom nošenju(10+sati)!

12 godina
neaktivan

pozdrav, kupujem slušalice do nekih 200 kn. ali trebam i mic, iako mi nije problem da bude on posebno. Namjena je gaming i glazba, uglavnom klasika. ono što sam našao i čini mi se zanimljivo:
Sennheiser HD 201 - 170 kn
Philips SHP 2500 - 130 kn
Plantronics GameCom 380 - 220 kn
(Genius HS-G500V) - 100 kn

Prve dvije nemaju mic očito, ali bih kupio neki najjeftiniji za 20-30 kn za njih. Ove genius nisu baš nešto što se tiče marke, ali našao sam dosta reviewa koji kažu da su sasvim dobre, pa pomalo razmišljam i o njima. Koristit će se slušalice uglavnom u sobi s dva cimera, pa ne znam da li je uopće pametno uzeti ove standalone jeftine mikrofone, ako će kupiti puno zvuk iz sobe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ili HD 201 + mikrofon ili Plantronics taj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

E znaci trebam novi mic,mislio sam ovaj http://www.fenix.hr/product.asp?product=mikrofon-speed-link-capo-stolni-i-rucni-sistem-crni&code=F404001

e sad me zanima kako cu zvucat s njime :P pa ako neko ima taj mic nek mi kaze kakav je :)

oprostite ako sam posto u krivoj temi jer nema teme o mikrofonima :)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Altruistic kaže...
Kolegi 191x7 pitanje o razlozima protivljenja razer carchariasu? Istražio sam podrobnije modele koje sam stavio u razmatranje. Nažalost niti jedan ne udovoljava mojim kriterijima u potpunosti pa mi se trenutačno izbor svodi na biranje "manjeg zla". Konkretno u pitanju je udobnost nošenja headseta, pri čemu su negativne značajke vezane za nespretan odabir materijala jastučića kod logitechovog g230, steelseriesove 7h slabije ocjene po pitanju udobnosti kod ekstenzivnog korištenja. Za razliku od njih steelseries siberia v2 i corsair vengeance 1400 imaju bolje reference po pitanju udobnosti. Odlučio sam se definitivno za proizvod sa analognim priključcima, čime bih izbacio sve USB headsetove iz razmatranja.

Dakle, pitanje vlasnicima gore navedenih modela o udobnosti headseta pri ekstenzivnom nošenju(10+sati)!

Nazalost prosla su vremena, kad sam mogao odvaliti gamesession od 10h {#}

Uzeo sam pred koji mjesec SteelSeries7H. Do tada sam imao Sennheiser HD201, ispucala je koza na jastucicima.

Na tezinu sam se navikao (u odnosu na HD201), odlicno nasjedaju na glavu, ne propustaju zvuk prema van, a ni prema unutra. Kozni jastucici se lako odrzavaju, jedina "mana" je moguce znojenje usiju. Vjerujem da je rezervni par jastucica "prozracniji", ali nisam probavao.

Mikrofon nisam koristio.

Uzeo je prijatelj Fnatic Edition.

Ja nisam uzeo, jer sam pretpostavljao da ce zbog poroznih jastucica propustati zvuk prema van.

Oh kako sam bio u krivu {#}

Jos su udobnije, lijepse i ne propustaju zvuk prema van {#}

Ovo je dojam za cca. 3h koristenja u komadu.

Preporuka za Fnatic Edition.

12 godina
protjeran

Najbolji headset do 300-350 kn? samo dan nije wireless i da ima dobru izolaciju (da ne pušta zvuk unutra i van)

f

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za oko mi je zapeo ovaj model, nov je na našem tržištu:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=sharkoon+gsone

Tipičan gamerski headset: izgleda vrlo masivno i udobno (zahvaljujući golemim jastučićima na slušalicama), 53mm driveri su definitivno bonus u ovoj cjenovnoj kategoriji, iako po revieowima, a i po samim službenim specifikacijama uređaja ima prenaglašene basove i visoke tonove. Upitna je i kvaliteta mikrofona, te izostanak izdvojenog mute prekidača/tipke (po specifikacijama uređaja taj problem je riješen pomicanjem mikrofona u uspravan položaj čime bi se on trebao automatski muteati, kao primjerice kod logitecha g35, međutim sudeći po komentarima vlasnika headseta to u praksi nije slučaj).

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 20:47 (Altruistic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ovako, trebam kupiti gaming headset + podlogu za miš prestigio pmsg1, bilo bi dobro ako netko zna dobu podlogu na kojoj taj mis dobro radi...budžet za to dvoje mi je 500kn! Hvala

EDIT: mora biti iz linksa oba dvoje!

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 21:23 (strbi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice