Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.434.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
djigibao kaže...

...i da se uho navikne/istrenira na njihov zvuk  ...

Htjedoh napisati no suzdržao sam se :)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
12 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Imam priliku za dosta male novce kupit Vivax VOX HT-220 5.1 zvucnike, zanima me jel ih imao itko. Od njih naravno ne ocekujem neki savrsen zvuk. Npr. buraz ima Logitech S220 2.1 i zvuk je dosta dubok i kvalitetan pa me zanima jesu ovi bar priblizni njima? a postavio bi ih u sobu svaki u jedan kut.

Bilo kuda Opel svuda! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ne znam jel se zezate na moj racun,ali stvarno treba neko vrijeme da zvucnici zasviraju kako treba,nije neka audiofilska wood kerefeka,sam sam se uvjerio dosta puta!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...
Ne znam jel se zezate na moj racun,ali stvarno treba neko vrijeme da zvucnici zasviraju kako treba,nije neka audiofilska wood kerefeka,sam sam se uvjerio dosta puta!

vjerovatno su ti se uši navikle.
ali poznato je i da elektrolitima najćešće treba neko vrjeme(i temperatura) rada da se postigne potpuni kapacitet(razlika puno manja od tolerancije po datasheetu), ali isto tako je poznato da ako je uređaj tako napravljen da se ta razlika primjeti obićnim uhom-ili mjenja bitno parametre uređaja, jednostavno je loše dizajniran uređaj.
za zvućnike je opet ista prića ako se ćuje razlika,loš proizvod.
http://www.audioholics.com/loudspeaker-design/speaker-break-in-fact-or-fiction

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 12:46 (dabar_solta).
13 godina
Govorim iz vlastitog dugogodisnjeg iskustva,mogu nac 10 clanaka u sekund koji potvrđuju i moju i tvoju tezu,tako da odmah mozemo prestat razglabat o tome!Na internetu ima svega i svacega!
Isto tako kod trenutnog ampa kojeg imam sad (Pathos Logos) tek nakon 20ak minuta kad se zagrije pocme svirat kako treba!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...
Govorim iz vlastitog dugogodisnjeg iskustva,mogu nac 10 clanaka u sekund koji potvrđuju i moju i tvoju tezu,tako da odmah mozemo prestat razglabat o tome!Na internetu ima svega i svacega!
Isto tako kod trenutnog ampa kojeg imam sad (Pathos Logos) tek nakon 20ak minuta kad se zagrije pocme svirat kako treba!

ma ovaj link sam ti namjerno posla od mora drugih linkova jer ćovik nije reka da nema promjene.kaže da ima promjene u parametrima i izmjeria je toćno kako i koliko se parametri mjenjaju ,ali je na kraju lipo objasnio koliko su zapravo male te promjene te da su nebitne i da su veće i zašto.

iz iskustva s audiom,a napravio sam dosta zvućnika,pojaćala ,skretnica itd ,sam naućio da ušima ne treba pretjerano vjerovat.

a iskreno ne želim se pravit ni pametan ni govorit loše o tuđim stvarima,i nemoj me krivo shvatit iako znam da hoćeš,ali 4000eura za pojaćalo po meni nema nikakvog smisla, jer se tu radi o istom problemu ko s onim kabelima za spojit zvućnike od 100eura po metru, ne vrjedi toliko i sama je šminka.
naravno, ne kažem da je loše to tvoje pojaćalo,naravno da je dobro. ali je šminka. iskreno ne vjerujem da je slućajno to šta se treba zagrijat da bi dobro svira u ovom slućaju, dapaće toćno radi ono šta bi i trebalo jedno takvo šminka-pojačalo, zavarat slušatelja,u to koliko to kome paše ne ulazim. recimo meni super sviraju pojaćala s lm3886 napajani s +-20v smps ,koji su me u djelovima izašli nekih 400kn ali sam većinu djelova ima na "lageru". za veće snage ili razglase imam dosta skuplji ,ali puno snažnij tas5630 baziranu d-klasu made in kina, bez problema ozvući manju salu,naravno s aktivnom skretnicom i odvojenim binovima. iznenađujuće dobre kvalitete zvuk s obzirom da je audiofilima zloglasna d klasa.

17 godina
volegradele kaže...

Miješaš kruške i jabuke, zvučnici nisu lampaško pojačalo, dobro je znano da lampama treba nešto vremena da dostignu svoju radnu temperaturu.

Na internetu ima svega i svačega, samo je pitanje hoćeš li vjerovati naklapanjima ljudi koji nemaju znanja nego samo nagađaju, ili onima koji konstruiraju zvučnike i znaju kako dotični funkcioniraju.

Osobno više vjerujem ovim drugima. Sean Olive je u nekoliko navrata rekao da ne postoji dio zvučnika koji se mora 'usvirati', da oni sviraju kako bi trebali odmah, te da je riječ samo o psihološkom efektu tijekom kojeg se naš mozak navikava na zvuk tog zvučnika...

Radili su se nezavisni testovi tijekom nekoliko tjedana 'usviravanja' - mjereno je mijenjaju li zvučnici svoju specifikaciju, imaju li nekakav frekvencijski odmak koji bi odgovarao 'usviravanju'... ništa.

Prije trideset godina možda takva mjerenja nisu bila lako dostupna, uređaji su bili preskupi... no tehnologija i proizvodnja je jako napredovala, stvari koje su prije koštale stotine i tisuće dolara danas koštaju desetak, možda stotinjak dolara.

11 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

Miješaš kruške i jabuke, zvučnici nisu lampaško pojačalo, dobro je znano da lampama treba nešto vremena da dostignu svoju radnu temperaturu.

Na internetu ima svega i svačega, samo je pitanje hoćeš li vjerovati naklapanjima ljudi koji nemaju znanja nego samo nagađaju, ili onima koji konstruiraju zvučnike i znaju kako dotični funkcioniraju.

Osobno više vjerujem ovim drugima. Sean Olive je u nekoliko navrata rekao da ne postoji dio zvučnika koji se mora 'usvirati', da oni sviraju kako bi trebali odmah, te da je riječ samo o psihološkom efektu tijekom kojeg se naš mozak navikava na zvuk tog zvučnika...

Radili su se nezavisni testovi tijekom nekoliko tjedana 'usviravanja' - mjereno je mijenjaju li zvučnici svoju specifikaciju, imaju li nekakav frekvencijski odmak koji bi odgovarao 'usviravanju'... ništa.

Prije trideset godina možda takva mjerenja nisu bila lako dostupna, uređaji su bili preskupi... no tehnologija i proizvodnja je jako napredovala, stvari koje su prije koštale stotine i tisuće dolara danas koštaju desetak, možda stotinjak dolara.

oće u pravu si za sve, ali ipak su izmjerene razlike u parametrima zvućnika nakon rastezanja s rezonantnom frekvencijom ,samo je baza šta su razlike tako male , da recimo kutija efektivno poništava sve to jer ima "svoj zvuk" svoju rezonancu itd. naravno govorim o thiele-small parametrima.a izmjerene razlike u frekvencijskom pojasu su od 0,01 do 0.09 decibela. onaj ko tvrdi da to ćuje jednostavno laže.

12 godina
neaktivan

Kaze ovaj covjek koji je napravio video usporedbe izmedu Mackie, Edifier i Jbl da su r1700Bt negdje izmedu Mackia i Jbl po kvaliteti, a Presonus Eris 4,5 navodno ima bolji - prirodniji zvuk sa dubljim basom negoli Edifier.

Tako da mislim da radim dobru stvar sto uzimam Presonuse. No najvise na forumima vidim da ljudi hvale Jbl kao najbolji izbor za te pare, ali nema nigdje u Hrvatskoj njih za kupit, a i dosta su veci od drugih pa nisu najzgodniji za malnje stolove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haremzg kaže...

Kaze ovaj covjek koji je napravio video usporedbe izmedu Mackie, Edifier i Jbl da su r1700Bt negdje izmedu Mackia i Jbl po kvaliteti, a Presonus Eris 4,5 navodno ima bolji - prirodniji zvuk sa dubljim basom negoli Edifier.

Tako da mislim da radim dobru stvar sto uzimam Presonuse. No najvise na forumima vidim da ljudi hvale Jbl kao najbolji izbor za te pare, ali nema nigdje u Hrvatskoj njih za kupit, a i dosta su veci od drugih pa nisu najzgodniji za malnje stolove...

I ja sam gledao te ali su kod nas dosta para (oko 2400kn) - KLIK

Ima i tu, ali ne pise cijena - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 14:00 (djigibao).
12 godina
neaktivan

Mislim da je to odlicna opcija po svemu sto sam procito po svim forumima, u konkurenciji sa Hs5 ili bolji jamahini i bolji od Rockit 5 itd. Za profesionalce polu itd ili za one kojima nesmeta velicina taj Jbl je vjerovatno best buy.

Meni je npr bitan i dizajn, Jamahini su mi ok dizajnirani, Rokit sa tim zutim u sredini se uklapaju samo u neke sarene setupe, Mackie isto, Jbl je blago ružnjikav, a Adam iako vjerujem ima odlican zvuk - je uzasno ruzan. Presonus dizajn je bas fini uredni, neutralni kako treba biti...

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Dobar dan trebao bi par pasivnih zvucnika koje bi spojio na pojacalo koje sam sam napravio za maturalni rad.

pojacalo je 2x20 wata po kanalu i impedancije 8 oma, 

Nasao sam zvucnike MAGNAT Monitor Supreme 100(590kn) i  MAGNAT Monitor Supreme 102(700kn), mene zanima dali valjaju ti zvucnici?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 20:38 (0000001).

0 0 hvala 0
17 godina
0000001 kaže...

Dobar dan trebao bi par pasivnih zvucnika koje bi spojio na pojacalo koje sam sam napravio za maturalni rad.

Nasao sam zvucnike MAGNAT Monitor Supreme 100(590kn) i  MAGNAT Monitor Supreme 102(700kn), mene zanima dali valjaju ti zvucnici?

Hvala

Magnat daje puno zvuka za malo novaca, audiofili ih ne vole zbog toga :)

Pa ono, zamoli u dućanu da ti ih spoje i puste par pjesama. Osobno bih uvijek išao na veće kutije, mada to ne garantira ništa.

11 godina
protjeran
0000001 kaže...

Hvala

slažem se ,idi na ove 100 kn skuplje, magnat midbaseve i par subova koristim godinama za od hifi slušanja do manjeg razglasa,stvarno jeftini su zvućnici a jako dobri, i to neke šta su primarne namjene za auto pa su plastićne membrane ,ti su malo lošiji ali 24db po oktavi mi je skretnica pa nemam problem s pikovima.
ako budeš volje šibni koju sliku pojaćala da vidi ekipa o ćemu se i tu radi.

17 godina
0000001 kaže...

Hvala

Imas te MAGNAT Monitor Supreme 102 za 595kn - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
Evo nekoliko slika

4 0 hvala 2
11 godina
protjeran
tda7293/4 ?
9 godina
neaktivan

tda 2005

11 godina
protjeran
aha pa u mostu izlaz i tako si izbjega ogromne elektrolite na izlazu a može sa baterije/jednog raila svirat. sviđa mi se baš.
vjerujem po zvuku gazi ono pojaćalo od drugog kolege od 4000eura :D
13 godina

Daj smiri malo dozivljaj i gustaj u svom sklepanom pojacalu od 400 kn,i nemoj se brigat o mojim parama i mom pojacalu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
prijatelju nemoj se uvridit ,ali hibrid s cjevima za 4000E je pljaćka ,da su neke neznan koliko rjetke cjevi i skupe i neznan koji inžinjer da je sastavlja i sve da je pozlaćeno ,nebi vridilo toliko. ne kažem da nevalja to pojaćalo,naravno da valja i da je kvalitetno i dobro. samo kažem da su mutna posla sigurno. ako si ti svjestan ćinjenica i da si platio ime , onda nema problema svaka ti ćast.

a ovo moje malo sklepano me služi stvarno dobro, dapaće nisam ga ugasio već par godina ,stalno svira ,dan noć.
13 godina

Imam dojam kao da pričam s tinejđerom,ne razumim što ti pokušavaš dokazat,pa imam doma PC komponente koje realno vrijede 100njak dolara a platio sam ih nekoliko puta više i što sad,jesan ja ti ,netko drugi budala??Što ti koji si sastavio pojačalo od 400 kn si pametniji od mene??iPhoe 6s,Samsung S7.. vrijede 5-6 Kkn?Jesi možda sklepao doma koji mobitel za 100 kn?Pa i da sam dao 10K eura za pojačalo što to tebe briga!!Ne razumim tvoje postove,imaš doma nešto diy sklopljeno i sad želiš mene i druge uvjerit kako sam budala što doma imam odličan hifi sistem kojeg ti nemaš!?

Ako ti imaš znanje i mogučnosti napravit jednako kvalitetno pojačalo kako izgledom tako i zvukom za dosta jeftinije pare ja ću ga prvi kupit!!Do tada molim te da se suzdržiš nepotrebnih komentara i zaobilazi moje postove!!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 3 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...
.....

zašto ti na osnovu toga koliko si love spalio u pojaćalo misliš da si pametniji od ljudi koji guštaju na opremi ispod 1000kn šta i je tema ovde zapravo? za kurć..nje imaš audiofil net ili tako nešto di niko (normalan) ne zalazi i di je najjeftiniji zvućnićki kabel šta se preporući 200eura metar,pa te molim da na tom forumu ne ovde raspravljaš o magićnom zvuku tvog isto toliko magićnog pojačala.

pc komponente i audio se ne može na taj naćin uspoređivat, u audio tehnici je manje više sve poznato već 50ak godina,jedino imamo neke modernije/bolje komponente danas, dok je pc industrija u stalnom razvijanju.
audiofilija je jako plodno tlo za svakakve teorije koje najćešće ne drže vodu,a koštaju puno i iskreno mi je žaj vidit da neko baca pare na takva fensi pojaćala ili skupe kabele koja realno ne daju ništa više od jamahe iz peveca.
kad bi ti reka da imam pojaćalo u izradi(ako ikad dođe do proizvodnje tebi će bit duplo skuplje tako da misliš da je duplo bolje,evo potrudia san se i slikat da mi slućajno nebi ne povjerova) reka bi mi da lažen ko i za sve drugo, ili da se oću reklamirat ovde ,ili da se pravim pametan,ili da imam neku treću skrivenu namjeru . a zapravo ništa od navedenog nije toćno nego samo pošto sam svjestan o ćemu se radi s tim pojaćalom pokušavam ti otvorit oći,s ciljem da ne bacaš više lovu na takve stvari.
pošto te je nemoguće uvjerit da je išta od ovog istina-ko te šiša,ne boj se neću se više s tobom raspravljat nije mi ni bila namjera rasprave.

13 godina

Tebi stvarno nije dobro,ne razumim gdje sam ja to pametovao i gdje sam se hvalio sa mojim pojačalom,uhvatio si se 4000 eura  ko pijan plota,nit si ga ikad vidio niti si ga ikad imao doma na slušanju,ne samo to nego bilo koje slično pojačalo!!Tu nepotrebno trabunjaš o nećemu bez razloga!Ovo je tema o PC zvučnicima i moli bih da se držiš toga,ako si ima dosta iskustva sa monitorima,2.1 sistemima bilo kakvim desktop zvučnicima onda pomozi ljudima u odabiru a ne hvataš se stvari koje očito ne razumiješ i guraš se tamo gdje ti nije mjesto!!Ova tema nije o audiofilima i precijenjenim pojačalim,zvučnicima...niti je tema o tome da mi govoriš kako bih trebao novce trošit!!Vidim da imaš negativno agresivan stav prema audofilima,gdje želiš nešto dokazat meni koji imam 37 godina,3 djece,ženu... i uživam u pc hardweru isto kao i u audio komponentama več godinama!Spominjanje pojačala iz Peveca se još više sramotiš,ali vidim po postovima da si još mlad,s toga ako si blizu Splita i ako te zanima pozivam te da u kučnim uvjetima poslušaš dobro složen sistem!

btw,naravno da u audiofiliji imam dosta namjerne mistike i da se brend dosta plača,toga sam više svijestan od tebe,to je izraženo u skoro svim segmentima od audija,telefona,auomobila...negdje više negdje manje!

mir s tobom

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...

btw,naravno da u audiofiliji imam dosta namjerne mistike i da se brend dosta plača,toga sam više svijestan od tebe,to je izraženo u skoro svim segmentima od audija,telefona,auomobila...negdje više negdje manje!

ali ćemu kad je o audiu sve poznato ,jednostavno, i napravljeno već prije 50 godina? nitko tebi ne brani imat pojaćalo od 10k eura, samo treba ćovjek bit svjestan u isto vrjeme da se tu plaća dosta misterioznih komponenti,pošto si ti toga svjestan i još kupiš isto bravo za tebe.

nemoj mislit da je yamaha iz peveca išta lošija od tog tvog. zašto je yamaha sramota ?jer je jeftina?

pošto si se ti pohvalio u temi o pc zvućnicima s svojim pojaćalom , nićim izazvan,dobia si odgovor. to šta tebi moj odgovor ne paše,ko ni ostali stavovi prema audiofilima, meni je žao.
ne mješaj ni godine ni ženu ni djecu ovdje.
dobro složen sistem slušam upravo, 2x7w sony starinski 2way ,pogonjeni chipampom ,ekvivalent najjeftinije micro linije amo reć.
previše te ljutim, nije namjerno,samo iznosim svoje mišljenje.
evo ultra jeftini:
fullrange su 1 driver al su bili dobri

evo nekakav maksimum za doma 200e par
http://www.thomann.de/gb/alesis_elevate_6_passive.htm

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 20:45 (dabar_solta).
17 godina

Prijedlog:

Eltax 2.1 sistem sub plus sateliti (400 kn, možda se može navući niže, obzirom da je oglas gore mjesecima)

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucnici-eltax-2.1-sistem-oglas-3686638

Sony pojacalo 5.1, mini (290 kn)

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/sony-pojacalo-5.1-oglas-18643611

Evo, trese, lupa, udara, za 700 kn.

Napomena, nisu moji oglasi.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
protjeran

ova sony pojaćala od 90tih do tamo 2000 i neke prije novije generacije stk modula(oni tanki moduli) bi izbjegava u širokom luku, ne zanimaju me vaša pametovanja i svađe ,samo lipo govorin da je to smeće i da sebi pojednostavnite život i kupite bilo šta drugo s normalnim tranzistorima,ili novije stk ako baš mora bit.

za 700kn uzet micro liniju bilo koju jeftiniju, novije proizvodnje i vjerovatno će te imat kvalitetnije od posta prije--http://www.technomarket.hr/products/09137354/philips-mcm-2300-12

a ako može bit polovno i ako je top cjena nekih 850kn onda nema bolje  od  kombinacije -pojaćalo 2 + zvućnici jeftini :

pojaćalo opcija1  750kn
pojaćalo opcija 2+fm tuner 700kn
zvućnici jeftini  150kn
zvućnici skupi 500kn kom

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 10:05 (dabar_solta).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jel netko zna dali mogu Z906 na ove nosaće?

http://www.ebay.com/itm/261259361255 Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

Jel netko zna dali mogu Z906 na ove nosaće?

http://www.ebay.com/itm/261259361255 Hvala :)

mislim da mogu ali poslje izmjerim koliki ide fi vide za montažu

14 godina
odjavljen

Promjer rupe je 5 mm, a dubina je 13.31 mm. Ne znam sad koliko mi je šubler precizan. Korak navoja ne mogu izmjeriti.

Odgovorio mi je seller, dobivaju se M5 šarafi(valjda za zvučnike), tiplovi i šarafi za zid(oni oštri).

P.S.: Obriši zvučnik(e)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 15:38 (Dex.pwn).

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice