Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.434.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
neaktivan
Re: korisno za one u potrazi za music 2.0 sistemom
Father_Dougal kaže...

:) primjetio si da zvučnici nisu na istoj poziciji? Zvučnici su kučke, čim za cm promijeniš poziciju slušanja, promijeni se i zvuk. Tako da...

tako da šta?

mislim da  audiofili koji traže/kupuju studijske monitorie nece ni čitat ovu temu , tj. imaju svoje forume/teme, a tvoj komentar je namijenjen njima....

za nekoga ko ja koji nije znalac već samo jako voli muziku i traži zvučnike za tu svrhu, ovaj video govori sasvim dovoljno, a to je da i jeftiniji zvučnici mogu zvučat dosta dobro, a ako je za to zaslužna pozicija pa brate stavi ih onda na tu super poziciju

a ako je opet pozicija kriva šta neki nisu zvučali još puno bolje, e pa to je već kao šta sam rekao za neke druge naprednije teme.....

11 godina
protjeran

audiofili su posebna vrsta, najbolje ih je neslušat jer su im teorije bazirane na reklamama kompanija koje prodaju obićne kabele 1m za 100eura i više.

preporuka za schyte kro kraft zvućnike, revizija b ,jako jeftini i jako dobri.(Scythe SCBKS-1100 Kro Craft Speaker Rev. B cjena oko 60 eura, ima i verzija s pojaćalom)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 20:46 (dabar_solta).
17 godina
Sir.Green kaže... 

mislim da  audiofili koji traže/kupuju studijske monitorie nece ni čitat ovu temu , tj. imaju svoje forume/teme, a tvoj komentar je namijenjen njima....

za nekoga ko ja koji nije znalac već samo jako voli muziku i traži zvučnike za tu svrhu, ovaj video govori sasvim dovoljno, a to je da i jeftiniji zvučnici mogu zvučat dosta dobro, a ako je za to zaslužna pozicija pa brate stavi ih onda na tu super poziciju

a ako je opet pozicija kriva šta neki nisu zvučali još puno bolje, e pa to je već kao šta sam rekao za neke druge naprednije teme.....

Moj komentar namijenjen njima? Hehehe, mislim da si me s nekim zamijenio... želim samo skrenuti pažnju da moguće razlike u zvuku u dotičnom videu, ako uzmemo kao referencu da se mikrofon nije micao cijelo vrijeme nego je bio začavlan na nekakvom stativu, mogu doći i od pozicioniranja zvučnika - razlike mogu biti i puno veće, a i puno manje. Sveto pravilo trojno kod nearfield monitora jest da ti uši uvijek moraju biti u razini visokotonca, da moraju biti usmjereni u tvoje uši sa mogućim odmakom od kakvih 15° te da morate činiti jednakostraničan trokut - dva zvučnika i tvoja glava - jer su konstruirani i baždareni za takvo preslušavanje. Koliko vidim u videu, nisu svi rotirani nego JBL gleda ravno i kutije su preblizu, druga dva su u usporedbi sa njim rašireni, nisam obraćao pažnju vidi li se mikrofon i gdje se nalazi.

Ako želiš nešto referencirati drugima, pobrini se da znaš o čemu se točno radi - ovaj video, mada je zvuk pristojan (donekle), ne daje točnu informaciju o kvaliteti zvuka, nije napravljen level matching... da se potrudim, našao bih još prigovora.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
13 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Da, ne treba vjerovat audiofilima koji se godinama bave s tim,ne treba vjerovat netkome tko je promjenio 20 GPUova nego netkome tko gleda filmiće na youtube o njima!!Veoma dobra logika,audiofili su ionak čudna vrsta a ekipa koja bleji u monitore,igraju igre i benchaju po cijele dane su sasvim normalni!!(ja se ubraja u oboje,tako da sam ja baštarda)

Slušat razlike u zvučnicima i njihovu  kvalitetu preko youtuba je ispravno,položaj zvučnika uopće ne utječe na zvuk,naravno,Zemlja isto nije okrugla...

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dabar_solta kaže...

audiofili su posebna vrsta, najbolje ih je neslušat jer su im teorije bazirane na reklamama kompanija koje prodaju obićne kabele 1m za 100eura i više....

Father_Dougal kaže...

Moj komentar....

što kažeš, koliko si platio kablove...

17 godina
picajzla0707 kaže...

Interkonekte sam platio oko 40 kuna po komadu (da ipak budu pinkicu kvalitetniji konektori), a zvučničke mislim oko 10 kuna po metru, 3 i po kvadrata... mislim da fakat na krivu osobu pucaš, elektrotehničar sam po struci :)

12 godina
Father_Dougal kaže...
picajzla0707 kaže...

Interkonekte sam platio oko 40 kuna po komadu (da ipak budu pinkicu kvalitetniji konektori), a zvučničke mislim oko 10 kuna po metru, 3 i po kvadrata... mislim da fakat na krivu osobu pucaš, elektrotehničar sam po struci :)

ma zezam se malo, nemoj se ljutiti

dapače, pozorno pratim što se piše ovdje i mislim da itekako doprinosiš temi

11 godina
protjeran
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
volegradele kaže...

Da, ne treba vjerovat audiofilima koji se godinama bave s tim,..blabla

ja godinama vozim auto i vozia san svašta bar 10 razlićitih, znaći li to da sam dobar mehanićar?
ozbiljno vam kažem 60-ak eura za scythe scbks-1100 ,ne možete falit. nemaju basa ispod 50hz niti visokih poviše 16k ali koga briga,za 60 eura dobiješ i kabele s njima.

elektonićaru-zašto lipo ne napraviš sebi aktivne kutije ,kad te toliko brine damping da držiš 3.5kvadrata kabele

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 8:41 (dabar_solta).
17 godina
dabar_solta kaže...

preporuka za schyte kro kraft zvućnike, revizija b ,jako jeftini i jako dobri.(Scythe SCBKS-1100 Kro Craft Speaker Rev. B cjena oko 60 eura, ima i verzija s pojaćalom)

Evo dva videa o njima:

Z Review - Scythe 1100 Budget Speakers

Z Review - Scythe 1100 Sound Demo

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
protjeran
videa mi nisu nešto,hvala svjedno. ali su zvućnici stvarno dobri
17 godina
dabar_solta kaže...

elektonićaru-zašto lipo ne napraviš sebi aktivne kutije ,kad te toliko brine damping da držiš 3.5kvadrata kabele

S kime se ti prepireš? :) znaš li razliku između elektrotehničara i elektroničara? :) i kakav te damping spopao...

Imam aktivne monitore i na poslu i doma, hvala na pitanju...

13 godina
Lol jaki su mu argumenti,vozac/mehanicar,dobro si to usporedio!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
dabar_solta kaže...

S kime se ti prepireš? :) znaš li razliku između elektrotehničara i elektroničara? :) i kakav te damping spopao...

Imam aktivne monitore i na poslu i doma, hvala na pitanju...

ne prepirem se s nikim,niti me išta spopalo jer koristim normalne relativno tanke i jako jeftine kabele za zvućnike. iskreno me zaboli za mišljenja razna. elektrotehnićar i elektronićar bi u nekom razumnom svjetu trebali bit isto ,to šta si ti malo zadrt pa se ne diraš di piše 220v ni slućajno je tvoj problem i sam sebe limitiraš zbog narodnih poslovica.
znaći ćista informacija mi je bitna, zašto 3.5 kvadrata za spojit zvućnike? šta se s tim postiglo naspram 0,75 . ne želim ni poticat nikakvu svađu , samo te molim da mi objasniš jer sam loši amater.

gradele- vozać/audiofil  -isto..., mehanićar/elektro-nešto -isto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 12:19 (dabar_solta).
13 godina
Stvarno te ne kuzim,malo si cudan sa svojim postovima,zelis rec da je normalno da se bilo tko igra sa naponom od 220V?
Upustat se u raspravu o kabelima nema nikakvog smisla,kao i usporedbu kvalitete zvucnika preko videa na youtubu!
Ako te ne zanima dobar zvuk i ne znas puno o tome zasto se javljas u ovu temu gdje bez argumenata i iskustva diijelis svoje osobno misljenje koje bas i nema nekih valjanih temelja!
Polozaj zvucnika je vrlo bitna stavka,pogotovo kod postavljanja monitora koji imaju vrlo uski sweetspot,kolega di dobro govori!
Ako to ne smatras bitnim onda nemamo sto razgovarat vise,pust sad price o kabelim i slicne cake gdje zelis audiofile proglasit debilima,u audiofiliji ima puno vise od toga,kao i sto viznja automobila ima puno vise od mehanike!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...
Stvarno te ne kuzim,malo si cudan sa svojim postovima,zelis rec da je normalno da se bilo tko igra sa naponom od 220V?
Upustat se u raspravu o kabelima nema nikakvog smisla,kao i usporedbu kvalitete zvucnika preko videa na youtubu!
Ako te ne zanima dobar zvuk i ne znas puno o tome zasto se javljas u ovu temu gdje bez argumenata i iskustva diijelis svoje osobno misljenje koje bas i nema nekih valjanih temelja!
Polozaj zvucnika je vrlo bitna stavka,pogotovo kod postavljanja monitora koji imaju vrlo uski sweetspot,kolega di dobro govori!
Ako to ne smatras bitnim onda nemamo sto razgovarat vise,pust sad price o kabelim i slicne cake gdje zelis audiofile proglasit debilima,u audiofiliji ima puno vise od toga,kao i sto viznja automobila ima puno vise od mehanike!!

kakvi sweetspot jese ti drogiraš? kakva svađa ? smiri se.
ako neko može baratat signalima u ghz i rutat ih s još 17 drugih takvih zašto bi ćoviku bilo problem baratat s monofaznom 220v ac?

znam o dobrom zvuku više od tebe  ,ako želiš mogu ti prodat aktivnu skretnicu iz domaće proizvodnje. proglašavam debila svakoga ko da 100 dolara za kabel jer taj i je debil.

13 godina
Smješan si a ja glup sto se raspravljam s tobom!
Pozz
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

objasni o kakvom sweet spotu prićaš i kakvom položaju zvućnika ? i di sam ti to spomenia?i onda lupi td
edit : raspravljaš se ti prijatelju sam sa sobom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 13:20 (dabar_solta).
17 godina
dabar_solta kaže...

ne prepirem se s nikim,niti me išta spopalo jer koristim normalne relativno tanke i jako jeftine kabele za zvućnike. iskreno me zaboli za mišljenja razna. elektrotehnićar i elektronićar bi u nekom razumnom svjetu trebali bit isto ,to šta si ti malo zadrt pa se ne diraš di piše 220v ni slućajno je tvoj problem i sam sebe limitiraš zbog narodnih poslovica.

Ovak se sa mnom ne buš razgovaral. Objasnil bi ti zašto imam deblje kablove, ali ne razgovaram sa nekulturnim ljudima. Budi pozdravljen.

17 godina
dabar_solta kaže...

objasni o kakvom sweet spotu prićaš i kakvom položaju zvućnika ?

Google zna odgovor  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
protjeran
dobro ,hvala?! ali prijatelju proćitaj ponovo prošlu stranicu pa mi reci di sam ja to kolegu pita za objašnjenje tog.
15 godina
neaktivan

Ekipa,molio bih za pomoć.

Zvučnici za nekih 350-400kn,2.0 sustav preferabilno,može i 2.1.,Genius HF1250B ili neki drugi?

LP

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Ekipa,molio bih za pomoć.

Zvučnici za nekih 350-400kn,2.0 sustav preferabilno,može i 2.1.,Genius HF1250B ili neki drugi?

LP

ima sam prilike poslusat kod frenda neki dan Genius SP HF1250B i stvarno su super zvucnici, ja imam Genius SP HF1800A i ostao sam ugodno iznenaden njihovim zvukom, odlicni za prostorije do 25 m2, ako ti je bitan sub-bass imaj na umu da ga na njima neces osjetit posto pokrivaju frekvencijski raspon od 70Hz-20kHz

11 godina
protjeran
također sam ima priliku ćut genius SP-HF500A ,isto ugodno iznenađenje s obzirom na cjenu (oko 250kn mislim)
15 godina
neaktivan

Vrijedi li izdvojiti dodatnih 200kn za 1800A?

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
vjerovatno ne.
12 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Vrijedi li izdvojiti dodatnih 200kn za 1800A?

ako mozes onda vrijedi, 1250B za svoju cijenu (oko 300 kn) i velicinu daju veoma impresivan zvuk, ali ce ti vjerovatno zafalit sub-bass u nekoj vrsti muzike, filmovima, igrama koje daje 1800A

11 godina
protjeran
pošto 1800a ima iste ili jako slićne midbas drivere samo x2 ,vjerujem da se samo radi o više snage ne o dubljem zvuku.
bolji su SP-HF1250X koji imaju bolje visoke i dublji bas ,ali neznam koliko koštaju i nema ih u hrv za kupit?!
14 godina
neaktivan

pozdrav ljudi,

prvo sam mislio da neću ništa pisat, jer bilo je nekih tenzija poslije mojeg posta, ali jednostavno moram :)

stigli Edifier R1800BT!!!

iskreno dok sam ih prvo upalio nije bilo na prvu euforije, em zbog straha , ono gledaš , slušaš, samo čekaš da počne nešto pucketat/krčat jer ipak to vračat u UK bio bi trošak i zajeb...., (kao što je imao jedan kolega forumaš s studijskim monitorima iz jedne druge teme) a drugo zvuk nije bio odma ono šta sam očekivao.

Ali poslije toga, brate šta sam više slušao sve bolje. Evo sad već slušam muziku ni neznam koliko i ne mogu stat.

Također sam na početku mislio da fali malo dubljeg basa, a sad je i bass odličan, stvarno za te male drivere od 4" predobro. Iza imaju potenciometri za bass i treble i onda tek udaraju, jedino je kasno za navinut ih do daske, a i  ja osobno više volim neke srednje default postavke, te ih necu nabijat jer su namijenjeni za uživanje a ne fešte i sl. jer ih ne bi ni htio izlagat/iznosit te omogučit da se ošetet i sl. Al kolko sam do sad pojačavao nisam primjetio neke smetnje ili distorziju, ali ponavljam ja sam ipak laik (makar imam osječaj da bi se mogao zakačit na dobar zvuk :) ) 

Daljinski je odličan, insta prebacuje između bluetooth i line in opcije, te se sa tim mijenja i led lampica  zeleno ili plavo. lampica je iza zaštitne mreže tako da se diskretno vidi bez nekog blještanja.

Bluetooth radi stvarno odlično kako su u review-ima ljudi pisali. Nema onog upisivanja kodova i sl. Na mobu upališ bluetooth, odabereš edifier , insta se spoji i vozi

Zvuk je po meni solidan, nije kao na line in/aux ali to mislim da ne može ni bit

Jednostavno ja sam prezadovoljan , točno što sam htio. Mislim da bi si svatko trebao tako nešto kupiti , tko voli slušat muziku, jer razlika u cijeni koju sam platio s obzirom na genius u toj ajmo reć wataži je opravdana, kad gledaš kvalitetu izrade , zvuka, daljinski, ulaze, bluetooth pa čak i kablove (spajaju se s nekim kablom s 4 pina , neznam kaj je to).

Mene su došli sitno ispod 1000kn, jedino na toj stranici ih više kolko vidim nema, bili su i na amazanu dan dva oko 1100kn s poštarinom al sad su nazad na 127 funti plus poštarina znači oko 1500kn.

tako da super da sam se odlučio jer 1500 si ipak ne bi mogao priuštiti , s tim rizikom da nisu iz RH. 

Do sad sam uvijek imao headphones na glavi ali s tim je gotovo, čak sam malo i uspoređivao zvuk snjima jer na jednoj je pjesmi bilo neko pucketanje (pjesma je bila kriva na kraju, jer na zvučnicima se sv bolje osjeti pa na slušalicama skoro da i ne primjetiš), uglavnom, na zvučnicima je daleko bolji zvuk, tako da nema potrebe više za slušalicama

još sutra kad skinem sve zaštitne folije (nisam ni stigo hehe) bit će još bolji jer meni su zvučnici po dizajnu stvarno predobri

jedino šta još moram vidjeti koliko su durabilni, ali to može samo vrijeme pokazat, al nadam se da jesu i da neće prdnut brzo tj. uopće heh, e da garancija je godinu dana

(imajte na umu, da ja nisam prije imao nikakve bolje zvučnike, osim nekih strih hifi...., te netko tko se sustretao s zvučnicam od 1k € i sl ovi vjerojatno ne bi izazvali takvo oduševljenje, al ja sam i ovako više ovo pisao za ljude koji su u sličnoj situaciji/nedoumici ko šta sam bio i sam. A audiofile i prave znalce molim da imaju razumijevnja, jer ovo je moj prvi ako se može nazvat review takve prirode, te i sam,  kao što sam rekao neznam puno o audio svijetu)

eto toliko od mene,  iskrene preporuke ko je zainteresiran, pozz ekipa

Moj PC  
4 0 hvala 4
13 godina
Bravo kolega bas mi je drago da si zadovoljan,jos ako imas neku solidnu zvucnu izvuces jos koji atom iz monitora!
Btw sto vrijeme bude prolazilo zvucnici ce se usvirat i bit jos bolji jer im treba neko vrijeme da se te membrane razrade i dođu na svoje!!
Uživaj!!
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...
Bravo kolega bas mi je drago da si zadovoljan,jos ako imas neku solidnu zvucnu izvuces jos koji atom iz monitora!
Btw sto vrijeme bude prolazilo zvucnici ce se usvirat i bit jos bolji jer im treba neko vrijeme da se te membrane razrade i dođu na svoje!!
Uživaj!!

...i da se uho navikne/istrenira na njihov zvuk  ...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice