Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
lllnuclearlll kaže...
Callisto kaže...

Pa ako ti je jedino mjerilo kvalitete zvuka količina (lošeg) basa onda uzmeš neki jeftini 2.1., ali mislim da je za te pare bolje uzeti neke pristojnije 2.0 zvučnike.

Nije mi to mjerilo, pitam zato jer nisam nikad čuo ovakve 2.0 zvučnike. Ne volim zvuk bez imalo basa, jednostavno mi to ne odgovara i to onda nisu dobri zvučnici, tj. mogu biti ali im onda fali dio kompleta...

btw. Ovi koje sam naveo definitivno nisu loši zvučnici.

Bilo bi pametnije sto jeftinije, kao sto kazem, najbolje bi bilo 200-300 posto sam moram i tipkovnicu uzet

11 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Trebaju mi zvučnici koji će mi dati dovoljno dobar zvuk kod uobičajenog kućnog slušanja glazbe, igranja igara, gledanja filmova. Preferiram 2.0 zbog prostora, estetike i dosadašnjeg lošeg iskustva s jeftinijim modelima surrounda. Bolje mi je dati veće pare za kvalitetan 2.0 nego iste pare za loš 2.1 i dalje.

Zanima me Genius SP-HF1800A, je li to dobar izbor za everyday use i prosječnog korisnika?

Također, zanima me može li se najnormalnije uključiti u integrirane zvučne kartice (imam x58 Extreme)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ashala2202 kaže...

Trebaju mi zvučnici koji će mi dati dovoljno dobar zvuk kod uobičajenog kućnog slušanja glazbe, igranja igara, gledanja filmova. Preferiram 2.0 zbog prostora, estetike i dosadašnjeg lošeg iskustva s jeftinijim modelima surrounda. Bolje mi je dati veće pare za kvalitetan 2.0 nego iste pare za loš 2.1 i dalje.

Zanima me Genius SP-HF1800A, je li to dobar izbor za everyday use i prosječnog korisnika?

Također, zanima me može li se najnormalnije uključiti u integrirane zvučne kartice (imam x58 Extreme)

slobodno uzmi te zvucnike, neces imati problema sa glasnocom, samo bi ti ja savjetovao da gledas gdje uzimas da bar imas 2 god. jamstva
meni se nesto nakon godine dana od kako sam ih uzeo, a toliko mi je bila garancija, olabavilo unutar desnog zvucnika i vibrira kad je bass izrazeniji u pjesmi (o tome sam pisao na temi posvecenoj ovim zvucnicima) te mi je krenuo potenciometar glasnoce malo suskat, osim toga sve super :)

11 godina

razmišljao sam da možda dam malo više novca i kupim si SP-HF2020 V2, jer vjerujem da neću skoro ponovno uzimat zvučnike a ovi su mi baš savršeni po svemu. Slabo se razumijem u zvuk i audio hardware pa me zanima čuje li se velika razlika između ova dva modela?

Također, kad sam pitao za plug, vidim da oba imaju RCA kablove koji se, pretpostavljam, koriste za neka pojačala itd. Ja imam na PCu samo rudimentarne analogne jackove, pa me zanima hoću li moći u potpunosti iskoristit takve zvučnike ili su za mene možda bolji neki jeftiniji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko mi je poznato bilo je dosta RMA tj. reklamacija s njima, sad da li je bilo do pošiljke uvoznika u tom trenutku ili generalno, ne znam. Ali sa 1800A ne možeš promašiti, jedina mana za tu cijenu im je praktički taj nesretni potenciometar. Susreo sam se sa tri seta, sva tri su imali isti problem.

Ali što se zvuka tiče i novog iz dućana, vrlo dobro za taj novac.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Može mi netko pomoći u vezi zviučnika sam slike tj. modela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Tony1999 kaže...

Ma tražim si z-3000 makar sub samo da mi zamijeni geniusa ili genius onaj najjači model 6000, al nema kod nas.

17 godina

edit. kasnim 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 21:32 (lllnuclearlll).
17 godina

Jako dobri zvucnici (po recenzijama) se prodaju na forumu za 800kn.

Mackie Cr4, kupljene 29.12.2015. sa računom i dvogodišnjom garancijom

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Remzi kaže...
Tony1999 kaže...

Ma tražim si z-3000 makar sub samo da mi zamijeni geniusa ili genius onaj najjači model 6000, al nema kod nas.

Evo imaš tu genius 6000 klik

J
a sam ih od tud uzeo i prezadovoljan sam.

13 godina
neaktivan

Jel se isplati kupit dva Dali Zensor 1 (ili 3) ? Doslo bi me negdje oko 1700kn, a osim za pc spoio bi ih i na pojačalo. 

Jel ima ko iskustva sa njima? Inace nisam bas pro sto se tice zvucnika, ba je svaki hint dobrodosao ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Trebam preporuku zvučnika do 500kn

uzeo sam Trust Vigor 2.1 i šume (bez obzira na utičnici ili komp ,čim ih ukljucim u struju oni zuje/šume), dobio sam druge, oni šume/zuje još jače.

imate kakvu preporuku kaj da sada uzmem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
fear619 kaže...

Trebam preporuku zvučnika do 500kn

uzeo sam Trust Vigor 2.1 i šume (bez obzira na utičnici ili komp ,čim ih ukljucim u struju oni zuje/šume), dobio sam druge, oni šume/zuje još jače.

imate kakvu preporuku kaj da sada uzmem.

u par trgovina imas uzeti za oko 500 kn mnogo hvaljeni GENIUS SP-HF 1800A, ako ne trazis iskljucivo 2.1 zvucnike

15 godina

gledao sam ih ali je problem njihova veličina, malo sam ograničen prostorom, monitor mi je malo podignut i taman ispod njega stanu zvučnici visine 18cm+-

17 godina

Onda mozda ove - Genius, SP-HF1250B (oko 300kn)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Potpis, prije neko vrijeme su bili nevjerojatnih 234kn u Protisu i od tada im je cijena i rasla i padala, ali stvarno se isplate, kvalitetno su izrađeni, zvuk je fenomenalan za tu klasu i snage im ne fali definit.

In the name of tragedy...
12 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Dimensions (WxHxD) mm : 140 X 245 X 147

12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, u potrazi sam za sustavom aktivnih monitora do nekih 1800 kn za par. Savjetovali su mi a i najvise mi je zapelo za oko - Tannoy Reveal 402.

Koristio bih za uredski studio, gdje editiram videe, i volim glasnu glazbu i bas, dali ce ove zadovoljiti ili da gledam neke druge opcije? 

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haremzg kaže...

Pozdrav ljudi, u potrazi sam za sustavom aktivnih monitora do nekih 1800 kn za par. Savjetovali su mi a i najvise mi je zapelo za oko - Tannoy Reveal 402.

Koristio bih za uredski studio, gdje editiram videe, i volim glasnu glazbu i bas, dali ce ove zadovoljiti ili da gledam neke druge opcije? 

Hvala!

Evo par:

M-AUDIO BX5 D2 = 1600  (BTW: na Njuskalu oko 1200kn - klik)

ESI AKTIV 05 = 1650kn (ove ja imam)

M-Audio AV32.1 = 1690kn

M-Audio M3-6 = 1860kn

PreSonus Eris E4.5 = 1630kn

KORISTAN LINK ZA POGLEDAT - KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 10:13 (djigibao).
12 godina
neaktivan

Taman je netko povukao dns sa njuskala Tannoy 402, inace mi je bio favorit, steta :)

Od ovog gore sto si predlozio i sto sam istrazio najvise mi se svida - Presonus Eris e4.5, po recenzijama djeluju kvalitetno, a i elegatno izgledaju.

Brinem se da samo bass nije preslab, a bome subwoofer njihov dode 2500kn.

No zbilja mi se sve svida, mislim da cu ih uzet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, ti se cine dobri.
Ako zelis vise basa mozda da ides na onaj 2.1 sistem - M-Audio AV32.1 (jedan forumas ih je uzeo s Amazonu ali mu nisu bili ispravni, ono sto je probao nije bilo lose - KLIK i KLIK)

Mozes si pogledat neki video na Youtube o njima - https://www.youtube.com/results?search_query=M-Audio+AV32.1

12 godina

A kakvi su Logitech Z623 usporedbi sa tim aktivnim monitorima? Vidim da imaju THX certifikat a ovi nemaju...Jesu ovi vise profi ili?

12 godina
neaktivan

Hvala, sve sam te linkove proucio uglavnom a M-audio av32.1 mi je isprva djelovao jako solidno, ali nedobiva toliko dobre recenzije kao Presonus, koji po nekim navodima ima cisto dovoljan bas

Zbiilja i mene zaintrigiralo ovaj popust kod Z623, dali se isplati uzeti ili su aktivni monitori bolji izbor?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 17:26 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Haremzg kaže...

Taman je netko povukao dns sa njuskala Tannoy 402, inace mi je bio favorit, steta :)

Od ovog gore sto si predlozio i sto sam istrazio najvise mi se svida - Presonus Eris e4.5, po recenzijama djeluju kvalitetno, a i elegatno izgledaju.

Ti Presonusi se čine stvarno dobri, ja sam razmišljao da uzmem Eris E5 (na kraju sam uzeo Adama f5) jer me od Presonusa odbilo što sam na više mjesta na netu pročitao da dosta šume dok ne sviraju (šume inače svi, ali ovi dosta glasnije). Ista stvar vrijedi i za veće E5 i za manje 4.5.

14 godina
neaktivan
bukowski kaže...
Haremzg kaže...

Ti Presonusi se čine stvarno dobri, ja sam razmišljao da uzmem Eris E5 (na kraju sam uzeo Adama f5) jer me od Presonusa odbilo što sam na više mjesta na netu pročitao da dosta šume dok ne sviraju (šume inače svi, ali ovi dosta glasnije). Ista stvar vrijedi i za veće E5 i za manje 4.5.

Može kakav (mini) review? Gledao sam F5 ali su mi bili pre skupi i nakraju sam odustao od nadogradnje zvučnika i nabavio grafičku.

10 godina
neaktivan

Kakva su vam iskustva sa Logitech Z333? Svidjeli su mi se odmah kad sam ih vidio, imam homemade 2.0 sustav,
al' su kutije prevelike mi za stol i nemam ih di stavit kako treba, ipak bih nešto manje što mogu na stol staviti.
Imaju li kakvih mana ?

Vidim da se masovno preporučuju Genius zvučnici.
Frend je imao jedne i napajanje se totalno spržilo te sam čuo slične stvari na netu o tome pa sam nekako sam skeptičan oko njih, prije sam razmišljao i o kupovini HF1800A prije nego što sam sam složio svoje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 21:45 (VedranMik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
axos kaže...
bukowski kaže...
Haremzg kaže...

Može kakav (mini) review? Gledao sam F5 ali su mi bili pre skupi i nakraju sam odustao od nadogradnje zvučnika i nabavio grafičku.

A gle, za početak, nisam neki expert po pitanju monitora jer ih nisam dovoljno čuo, ovo mi je tek 2 'ozbiljniji' pc zvučnik, nakon Mackie-a CR4, i nekoliko 'konvencionalnijih' 2.1 pc sustava od Creative-a i Logitecha. Meni Adami zvuče odlično, bilo za glazbu bilo za igre bilo za filmove. Jednostavno sve se čuje, svaki instrument zasebno, vokali nisu tamo negdje iza nego su izrazito prisutni, nema muljanja, farbanja zvuka... U igrama je doživljaj, rekao bih, čak i bolji nego sa nekim kvalitetnijim slušalicama. Npr. Audio Technica m50x koje koristim (debelo precijenjen proizvod imho), nema šta tražit pored Adama ako ćemo o ukupnom doživljaju u igri. Basa ima koliko se i može očekivat od 5' woofera, nekom dosta nekome premalo, sve ovisi od tvojih očekivanja. Sub se uvijek lako doda poslije, makar Adamovi nisu među jeftinijima (3 soma za najmanji 7'').

I da, što se cijene tiče, monitori nisu jeftini, u toj nekoj entry level kategoriji monitora (da su oba aktivna) spadaju među najskuplje. Za iste pare se može uzet 6'',7'' ili čak 8'' verzija nekih drugih proizvođača poput Krka, Yamahe, M-audia itd... opet, nisam neki expert, pa da sad mogu tvrdit da doista vrijede te pare jer nisam imao priliku čuti ostale, ali mene su Adami oduševili i idući upgrade će biti iz iste Berlinske tvornice, ili a7x ili ću samo na f5 dodati sub7.

13 godina
neaktivan

bukowski, samo kratko pitanje za ovaj dac na stolu.. gdje si ga uzeo i koliko si platio?

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
13 godina
b4rt!mej kaže...

bukowski, samo kratko pitanje za ovaj dac na stolu.. gdje si ga uzeo i koliko si platio?

Dac je kupljen u AudioPro Artistu za 1180 kn...http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-super-dac-mkii?idPro=29349

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice