Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.429.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
12 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

bok! kakvi su Xmini 2 Capsule zvučnici?

Ke?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
Father_Dougal kaže...
zgberozg kaže...

Kupio bi ove zvučnike Genius SP-HF 1800A pa me zanjima dali imaju ugrađeni subwofer

? Pa jel ga vidiš negdje na slikama?

Imam te zvučnike, i nemaju ugrađeni subwoofer. Imaju dvije midbass membrane, gornja svira srednje, donja niske tonove.

Zvuk im je pristojan, za te novce.

Također, vrijede svake lipe.

Faith divides us. Death unites us.
12 godina
neaktivan
Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih rađe isao na Genius SP HF800A , ili akko uspijes naci SP HF1201A ! Taj Trust mi ne ulijeva bas povjerenje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kao što je kolega haf rekao, ako se da nabaviti sp hf 1201 uzeti obavezno.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
17 godina

Tih zvučnika uopče nema na službenoj Trust stranici, uglavnom preskoči i gotovo jer je neprovjereno i uopče ne znaš šta si kupil na kraju.CoolNevinašce

Haf932 kaže...

Ja bih rađe isao naGenius SP HF800A , ili akko uspijes naci SP HF1201A ! Taj Trust mi ne ulijeva bas povjerenje !

A može uzet i taj skuplji Genius 2.0,Nevinašce no meni se čini da bi mu najbolji izbor uloženo/dobiveno bio ovaj dole nešto jeftiniji vrlo poznati Genius model.{#}

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-sphf500a-14w-wood/32138

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan

Nije Rambox, taj zvučnik sp hf 500 košta 50 kn manje od sp hf 1201 a daje go*no od zvuka naspram njih.

Zvuk tih Geniusa je onako, nit smrdi niti miriše, ništa posebno.

Evo i dokaz. Sp hf 1201 su po zvuku jako slični ovima sp hf 1255 koji su prikazani u videu.

Pogledaj malo pa ćeš vidjeti kako sp hf 500 ustvari imaju loš zvuk, anemičan bas i nema visokih, samo srednji tonovi. Gore ne može.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 20:56 (explorer 4).

0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Nije Rambox, taj zvučnik sp hf 500 košta 50 kn manje od sp hf 1201 a daje go*no od zvuka naspram njih.

Fakat lupaš bezveze fučkaj ga saberi se malo,Izlanuo se drveni Genius za 150kn ima govno od zvuka u odnosu na skuplji Genius 2.0 model HF 1201A je malo sutra. A kak onda zvuče Logitech jednosistemski plastični 2.0 zvučnici za istu lovu od 150kn jel.{#}

Jeftiniji Genius model SP HF500 model ima 14W, a ovaj veči i jači model SP HF1201A ima 30W pa to nikako nije isto kaj ne duplo je duplo.Šta ti očekuješ zapravo za 150kn jel, uglavnom to su itekak dobri zvučnici i boljih nema u tom cjenovnom rangu i to je kraj priče.Smijeh

Ima jedan problem u praksi Genius model HF 1201A, više nije dostupan rasprodalo se i nema ga na zalihama i za kraj nije razlika 50kn več skoro 70kn.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 21:14 (rambox).
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
explorer 4 kaže...

Fakat lupaš bezveze fučkaj ga saberi se malo,Izlanuo se1.drveni Genius za 150kn ima govno od zvuka u odnosu na skuplji Genius 2.0 model HF 1201A je malo sutra. A kak onda zvuče Logitech jednosistemski plastični 2.0 zvučnici za istu lovu od 150kn jel.{#}

2. Jeftiniji Genius model SP HF500 model ima 14W, a ovaj veči i jači model SP HF1201A ima 30W pa to nikako nije isto kaj ne duplo je duplo. 3.Šta ti očekuješ zapravo za 150kn jel, uglavnom to su itekak dobri zvučnici i boljih nema u tom cjenovnom rangu i to je kraj priče.Smijeh

Previdio si jednu bitnu činjenicu, Genius model HF 1201A više nije dostupan rasprodalo se i nema ga na zalihama.{#}

Gledaj meštre, jedini tko ovdje lupa si ti jer vjerojatno nisi ništa ni probao od ovoga. Sve gore navedene zvučnike sam slušao, od jadnog sp hf 500 do moćnih sp hf 3000.

1.Ponavljam, da si poslušao bi znao da sp hf 500 zvuče jadno naspram sp hf 1201. Priložio sam ti i video u kojem se to jasno vidi, i znam da doma imaš dovoljno dobre zvučnike da uočiš razliku ali ti to ne želiš čuti, u tom je problem, nego goniš svoje samo.

Za tvoju informaciju, Logitech x140 koji je skuplji 20-30 kn od sp hf 500 ne zvuči ništa posebno lošije, možda trunku....Uspoređivao sam ih direktno prije godinu i pol. Samo što Logitech traje i traje, a to se za genius ne može reći.

2. Ja nisam nigdje spominjao vate. Pa normalno da nije isto, to nisam ni spominjao nigdje.

3. Nisam ja rekao da ja za 150 očekujem ikakav zvuk, nego sam napomenuo da se za 50-60 kn može dobiti puno bolji zvuk. Pa jesam ja govorio o cjenovnom rangu, znam i ja da do 150 kn nema boljih. Pogledaj malo gore pa ćeš vidjet da čovjek koji je tražio preporuku je rekao nešto oko 200 kn.

17 godina
explorer 4 kaže...

Gledaj meštre, jedini tko ovdje lupa si ti jer vjerojatno nisi ništa ni probao od ovoga. Sve gore navedene zvučnike sam slušao, od jadnog sp hf 500 do moćnih sp hf 3000.

1.Ponavljam, da si poslušao bi znao da sp hf 500 zvuče jadno naspram sp hf 1201. Priložio sam ti i video u kojem se to jasno vidi, i znam da doma imaš dovoljno dobre zvučnike da uočiš razliku ali ti to ne želiš čuti, u tom je problem, nego goniš svoje samo.

Za tvoju informaciju, Logitech x140 koji je skuplji 20-30 kn od sp hf 500 ne zvuči ništa posebno lošije, možda trunku....Uspoređivao sam ih direktno prije godinu i pol. Samo što Logitech traje i traje, a to se za genius ne može reći.

2. Ja nisam nigdje spominjao vate. Pa normalno da nije isto, to nisam ni spominjao nigdje.

3. Nisam ja rekao da ja za 150 očekujem ikakav zvuk, nego sam napomenuo da se za 50-60 kn može dobiti puno bolji zvuk. Pa jesam ja govorio o cjenovnom rangu, znam i ja da do 150 kn nema boljih. Pogledaj malo gore pa ćeš vidjet da čovjek koji je tražio preporuku je rekao nešto oko 200 kn.

Poslušal sam samo SP HF500,Nevinašce jer ih je kupil jedan poznanik na moju preporuku i zvučnici su dobri nema frke.Iako nisam poslušal Genius SP HF 1201A, a niti ne moram glupo je i bezveze reč da SP HF500 zvuče ko govno kad se s njima uspoređuju.To jednostavno nije tak krivo biraš izraze, tu je kvaka i onda s time druge zbunjuješ koristi realne izraze za opisat razliku u kvaliteti zvuka i onda bude ok.{#}

Opet isto 150kn i 220kn to nije isti cjenovni segment i onda je sve jasno kaj drugo normalno. Kaj se tiče Logitech jeftine jednosistemske zvučničke plastične bižuterije, to je sve žali bože ništ koristi na kubik bez greške. Kad tek vidim kaj Logitech nudi za 200 i nešto kuna, kak se kaže kramp koji traje jel a tek za 300kn odma moram pod hitno na zahod.{#}

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-s220-retail/4011

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-z320--20-10w-rms/25922

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 21:55 (rambox).
13 godina

Sve u svemu najbolji 5.1.sustav za PC je Logitech Z-5500 a 2.1. Logitech Z-2300.

Nebi rekao da je ovo čudo od Corsaira sp2500 bolji od z-2300.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Poslušal sam samo SP HF500,Nevinašce jer ih je kupil jedan poznanik na moju preporuku i zvučnici su dobri nema frke.Iako nisam poslušal Genius SP HF 1201A, a niti ne moram glupo je i bezveze reč da SP HF500 zvuče ko govno kad se s njima uspoređuju.To jednostavno nije tak krivo biraš izraze, tu je kvaka i onda s time druge zbunjuješ koristi realne izraze za opisat razliku u kvaliteti zvuka i onda bude ok.{#}

Opet isto 150kn i 220kn to nije isti cjenovni segment i onda je sve jasno kaj drugo normalno. Kaj se tiče Logitech jeftine jednosistemske zvučničke plastične bižuterije, to je sve žali bože ništ koristi na kubik bez greške. Kad tek vidim kaj Logitech nudi za 200 i nešto kuna, kak se kaže kramp koji traje jel a tek za 300kn odma moram pod hitno na zahod.{#}

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-s220-retail/4011

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-logitech-z320--20-10w-rms/25922

Dobro, samo ti dalje tupi svoje. Izrazi nisu krivi i ne zbunjujem ljude, upravo ih ti zbunjuješ svojim neiskustvom o navedenim zvučnicima. Al nemojmo se više raspravljat, jer se nećemo nikako skužit  {#}

darijoman kaže...

Sve u svemu najbolji 5.1.sustav za PC je Logitech Z-5500 a 2.1. Logitech Z-2300.

Nebi rekao da je ovo čudo od Corsaira sp2500 bolji od z-2300.

Hmm, neznam zašto pišeš ovo sada, koji je povod ovome.

Z 5500 vjerojatno jesu najbolji 5.1 ali Z 2300 nisu najbolji 2.1. Corsair je bolji od njih.

13 godina

Pročitao sam članak koji si napisao pa sam zato iznjeo komentar.Vidim da se dosta spominju neke kante od zvučnika a neki modeli su izostavljeni kao npr.Z-2300 zatim Logitec Z-Cinema.

Što se tiće Corsaia sp2500 možda i imaš pravo jer doduše nisam ih čuo nikada uživo samo na youtube ali nisu toliko atraktivni kao Z-2300.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Pročitao sam članak koji si napisao pa sam zato iznjeo komentar.Vidim da se dosta spominju neke kante od zvučnika a neki modeli su izostavljeni kao npr.Z-2300 zatim Logitec Z-Cinema.

Što se tiće Corsaia sp2500 možda i imaš pravo jer doduše nisam ih čuo nikada uživo samo na youtube ali nisu toliko atraktivni kao Z-2300.

Aha, ti si onda ajmo reći impresioniran njima hehe ;)

A gle, izostavljeni su zato jer se ne prozivode već više od 2 godine, a ovo je savjetnik u kojem preporučujem kupnju zvučnika, a pošto se ne prodaju više ne mogu ih preporučiti.

Atraktivni {#}

Uglavnom, Sp2500 su bolji zvučnici od Z 2300, imam Z 2300 i slušao sam te Corsair i bolji su, nema su tu šta puno filozofirat.

12 godina
neaktivan

Ljudovi,koje zvučnike do 500kn,bitno je da imaju sub...nije bitno jesu li 5.1 ili 2.1....Geniusovi 2.1 gaming mi se sviđaju...pa ako netko ima neka napiše...(oni s zlatnom membranom i s škorpionom na sub-u)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa mogu ti reći da jesam impresioniran sa tim zvučnicima i u tom cijenovnom rangu.

Sa druge strane uglavnom više  je se prašine dizalo oko Z-2300 nego oko Corsaira,ali ako si ti čuo oba sustava i ako kažeš da su bolji onda ok.Ja ne mogu reći jer nisam čuo Corsairove ali mogu reći da sam sa logijevim prezadovoljan i čitajući mnoge recenzije i po forumima dugo su bili na tronu,mislim još uvijek su hehehe ok Corsair je.

Možeš li mi reći kakve kvalitete imaju Corsairovi naspram logijevih osim što imaju ljepši kontrolni centar ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
7kunac kaže...

Ljudovi,koje zvučnike do 500kn,bitno je da imaju sub...nije bitno jesu li 5.1 ili 2.1....Geniusovi 2.1 gaming mi se sviđaju...pa ako netko ima neka napiše...(oni s zlatnom membranom i s škorpionom na sub-u)

Ili ti Genius ili ovi Edifier

darijoman kaže...

Pa mogu ti reći da jesam impresioniran sa tim zvučnicima i u tom cijenovnom rangu.

Sa druge strane uglavnom više  je se prašine dizalo oko Z-2300 nego oko Corsaira,ali ako si ti čuo oba sustava i ako kažeš da su bolji onda ok.Ja ne mogu reći jer nisam čuo Corsairove ali mogu reći da sam sa logijevim prezadovoljan i čitajući mnoge recenzije i po forumima dugo su bili na tronu,mislim još uvijek su hehehe ok Corsair je.

Možeš li mi reći kakve kvalitete imaju Corsairovi naspram logijevih osim što imaju ljepši kontrolni centar ?

Više se prašine dizalo jer nisu imali pravog konkurenta na našem području. Danas je njihov nasljednik Z 623, lošiji i po meni ružniji model, praktički osakaćeni Z 2300.

Razlika u zvuku je velika. Sateliti, čistoća zvuka i snaga su nemjerljivo bolji kod Corsaira. Ljepša zvučna slika definitivno. Subwooferi su tu negdje. Samo šta su preskupi, dođu 250 €{#}

13 godina
7kunac kaže...

A bili još dodao 100 kuna pa uzeo Logitech Z-523

13 godina
explorer 4 kaže...
7kunac kaže...

darijoman kaže...

Više se prašine dizalo jer nisu imali pravog konkurenta na našem području. Danas je njihov nasljednik Z 623, lošiji i po meni ružniji model, praktički osakaćeni Z 2300.

Razlika u zvuku je velika. Sateliti, čistoća zvuka i snaga su nemjerljivo bolji kod Corsaira. Ljepša zvučna slika definitivno. Subwooferi su tu negdje. Samo šta su preskupi, dođu 250 €{#}

Da apsolutno se slažem sa tobom što se tiće Z-623.Ista stvar je i sa Z-906 naspram Z-5500.

Nadam se da u buduće Logi neće napraviti takav potez.

A dobro ako je zvučna slika bolja od Z-2300 onda ajmo reći cijena je opravdana po meni.Koliko imaju garanciju ?

Samo nije mi njihov dizaj nešto Bog zna što,ne sviđa mi se ona kutija od woofera a i sateliti su mi nekako pre kockasti ali ako drmaju onda se može ajd preći preko toga.

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...
7kunac kaže...

A bili još dodao 100 kuna pa uzeo Logitech Z-523

Ne ne, precijenjeni zvučnici.

darijoman kaže...
explorer 4 kaže...
7kunac kaže...

darijoman kaže...

Da apsolutno se slažem sa tobom što se tiće Z-623.Ista stvar je i sa Z-906 naspram Z-5500.

Nadam se da u buduće Logi neće napraviti takav potez.

A dobro ako je zvučna slika bolja od Z-2300 onda ajmo reći cijena je opravdana po meni.Koliko imaju garanciju ?

Samo nije mi njihov dizaj nešto Bog zna što,ne sviđa mi se ona kutija od woofera a i sateliti su mi nekako pre kockasti ali ako drmaju onda se može ajd preći preko toga.

Ma i Z 2300 i Sp2500 su precijenjeni zvučnici. Garancija im je 2 godine.

12 godina
neaktivan

?

6 Genius SW serija
2 Logitech x530
1 Neki drugi(navesti koji)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Explorer 4 ne znam šta da ti kažem ali ne možeš ti za tu svotu novca imati bolju kvalitetu kako god okreneš.

HI-FI je skup !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Explorer 4 ne znam šta da ti kažem ali ne možeš ti za tu svotu novca imati bolju kvalitetu kako god okreneš.

HI-FI je skup !

Naravno da možeš, neznam odakle ti ova informacija. Potraži malo po netu pa ćeš vidjet da ima kvalitetnijih rješenja za čak manje novaca.

13 godina

Naravno da možeš, neznam odakle ti ova informacija. Potraži malo po netu pa ćeš vidjet da ima kvalitetnijih rješenja za čak manje novaca.

Ma gledao sam ali recimo u vrijednosti i kvaliteti jednog Logitecha Z-5500 ne možeš za manje para uzeti kvalitetnije HI-FI ozvučenje.

A isto tako mislim i za Z-2300 

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Ma gledao sam ali recimo u vrijednosti i kvaliteti jednog Logitecha Z-5500 ne možeš za manje para uzeti kvalitetnije HI-FI ozvučenje.

A isto tako mislim i za Z-2300 

Neznam zašto si toliko uvjeren u kvalitetu Logitech Z 5500 zvučnika, koštali su 2500 kn dok su bili aktualni, a za te novce se složi par zvučnika + pojačalo koje je bolje za tri koplja od njih.

Pa samo pogledaj kako Z 5500 sviraju glazbene instrumente, a kako ih svira hi-fi. Druga stvar totalno.

13 godina

Neznam zašto si toliko uvjeren u kvalitetu Logitech Z 5500 zvučnika, koštali su 2500 kn dok su bili aktualni, a za te novce se složi par zvučnika + pojačalo koje je bolje za tri koplja od njih.

Pa samo pogledaj kako Z 5500 sviraju glazbene instrumente, a kako ih svira hi-fi. Druga stvar totalno.

Ma sve je meni jasno, znam ja da je HI-FI sustav kvalitetniji i sve to,ali za istu vrijednost ne možeš dobiti bolje.Dok uzmeš zvučnike,pojačalo a logijevi su ustvari PC hi-fi sustav :)

15 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Ma sve je meni jasno, znam ja da je HI-FI sustav kvalitetniji i sve to,ali za istu vrijednost ne možeš dobiti bolje.Dok uzmeš zvučnike,pojačalo a logijevi su ustvari PC hi-fi sustav :)

Očito je da se ne razumijemo ali nema veze, tema je pc zvučnici i radimo spam bezveze {#}

13 godina

Sa druge strane da je sve to tako kako ti navodiš svi bi onda slagali HI-FI sustav za manje love a bolje i nebi se nikada logi prodavao tako munjevito kao što je rasprodao sa serijom Z-5500,Z-2300 i Cinema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 23:44 (darijoman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Očito je da se ne razumijemo ali nema veze, tema je pc zvučnici i radimo spam bezveze {#}

Ok vratimo se temi.Koje ti imaš zvučnike ?

15 godina
neaktivan

Wharfedale diamond 9.3....

Vidi kako to izgleda

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice