Savjeti za skener

poruka: 6
|
čitano: 8.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Savjeti za skener

Pozdrav svima. Uskoro počinjem raditi neki posao u kojem ću morati skenirati jako puno fotografija, većinom crno-bijelih. Zato me zanima koji skener kupiti. Pošto ima puno fotki trebao bi mi neki malo brži da mi se ne oduži pre više. Htio bi i naravno da je sken kvalitetan, pa me zanima što mi možete predložiti da kupim. Stvarno ne znam ništa o skenerima pa bi me zanimali i neki detalji koje moram gledati kod kupnje istog...

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjeti za skener

Koliko si spreman platiti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjeti za skener

Ne znam... Znam da za kvalitetan skener moram dati dosta love, ali me zanimalo šta mi neko preporuča i šta da gledam kod kupovine skenera..

0 0 hvala 0
17 godina
Savjeti za skener

Brzina skeniranja se u biti najviše plaća. Doma imam za osobne potrebe Canon Canoscan Lide70, nije jako brz, no nije niti da se vuče kao krepana mačka. Jedini problem je to što je relativno bučan - tišinu ćeš također platiti :)

Također moraš pripaziti da driveri budu kvalitetni, tu su Canon i Epson stvarno carevi. HP skenere nemoj gledati, softver je očajan, a sami skeneri nisu oličenje brzine.

EPSON Perfection 3200 i 4490, recimo, su odlični skeneri, tihi, brzi, sa dobrim driverima. No nema ih za kupiti više :)

Pogledaj koji su kod nas dobavljivi pa pogledaj recenzije na netu. Obrati pažnju na kvalitetu skena, brzinu i buku.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Savjeti za skener

A zasto ne bi razmislio o kupnji multipraktik Epson stampaca? Na primjer ja imam SX400 i SX215 i oba su odlicni u pogledu brzine skeniranja na 300 dpi a niti 600 dpi nije za bacanje (tekst)

Imaju opticku razlucivost od 1200x2400. Inace ako bas moras uzeti skener a zelis proci relativno jeftino i kvalitetno onda uzmi nesto iz Canon serije ili, naravno, Epson.

Bitno je imati u predvid podrsku za buducnost...sto se drivera tice. HP ima groznu podrsku sa skenere.

Inace, samohvala, na poslu koristim Epson Perfection V600 Photo i Epson Perfection V700 Photo e tu..vidis... nema im premca :)

P.S

Ionako sve to propustam kroz Photoshop (:

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 10:44 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
16 godina
Savjeti za skener

-Canon je dobar izbor, za 500-1000kn bi morao pronaći kvalitetan. Svi nude rezoluciju 1.200-2.400 pa naviše i 48bit boju. Tako da je samo cijena bitna. Ako su ti fotografije važne, možda ti treba i opcija za skeniranje filma (negativa), dobra serija s oznakom Fare/Qare. Obično na kraju oznake 'F' te serije su na 2.400-4.800 što je dovoljno za kvalitetno povećanje. Canon.hr i KSU.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 10:49 (ihush).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice